DankaM Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Moj mali brat je prilično temperamentno, snažno, energično, pametno i prilično sklono zafrkanciji dete: zato ga roditelji vode na mali milion aktivnosti, džudo, hokej, školica matematike i engleskog, pride svaki dan vrtić, pa posle šetnja. Takvu decu moraš zabaviti na mnogo načina. Mi se zezamo da ga oni, u stvari, tako istrčavaju, kao kucu ali suštinski je tako, mora mali negde da istroši višak energije, inače bi im se popeo na glavu. Mилена КШ, kordun, JESSY and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 istina, ali je glupo naturati metode odgoja skandinavaca balkancima, mi nismo isti ljudi, psihički nismo isti, postoji naučna disciplina koja se zove antropologija koja se bavi baš ovim stavrima razlike među ljudima od nivoa gena pa sve do kulturoloških stvari, balkanca i skandinavca il igermana ne možeš uopšte i porediti, a oni nama svoja pravila naturaju, to je agresija čista, to jednostavno nije za nas dobro Netačno, iz svega treba uzimati ono što je doro.Mi smo prvo nestali u ljudskom smislu a sada nestajemo u biološkom... Svi smo mi nekada bili divljaci, samo su se neki kultivisali a balkanci evidentno se ponovo raćaju na drvo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Само да нешто разјаснимо. Не причамо о некаквим крајностима, тј. премлаћивању. Говоримо о једном шамару или пар удараца прутом. Говоримо о чињеници да ће неки "експерти" да доносе одлуку о томе да ли родитељи правилно васпитавају своју дјецу и да их на основу њихових закона шаљу у затвору. Дакле, не причамо о батинању!!! Svaki šamar izaziva makar blago krvarenje u mozgu. Svaki udarac prutem ostavlja tragove na koži. To su činjenice. Za jednim šamarom slijedi i drugi, a mnogi se ne zadrže na jednom udarcu kada se late pruta...bijes određuje mjeru. Istina, djeca znaju da nas pomjere s mjesta, da nas tako iziritiraju i dovedu u situaiju da ponekad izgubimo kontrolu, ali opet greška je u nama, ne u njima. Mi smo ti koji ih vaspitavamo i svaka njihova greška je naš odraz. JESSY, Mилена КШ, Пг and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Netačno, iz svega treba uzimati ono što je doro. Mi smo prvo nestali u ljudskom smislu a sada nestajemo u biološkom... Svi smo mi nekada bili divljaci, samo su se neki kultivisali a balkanci evidentno se ponovo raćaju na drvo. naravno treba uzimati ono sto je dobro, bez obzira odakle potiče, sa tim se slažem, ali ipak ovdje se ne radi o tome, ono sto je dobro za jedne ne mora biti dobro za druge, postoje genetičke razlike, geni diktiraju nivoe hormona a hormoni određuju debelo kako se osijećamo i kako se ponašamo, ne treba uopšte u to sumnjati, pogledaj djecu prije puberteta i u toku, zatim ljude u srednjem dobu i pogledaj stare ljude i zaključi sam kolika je razlika u ponasanju samo zbog razlicitog nivoa hormona....dakle nismo isti nikako, to nisi uzeo u razmatranje i zato mislim da grešiš, mi i zapadnjaci jednostavno nismo slični ljudi kamo li isti, u psihičkom smilsu, stoga sta ce nama njihove metode taman da su i korisne za njih, a ja sam nesto vidio da te njihove metode ni njima nisu korisne Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Svaki šamar izaziva makar blago krvarenje u mozgu. Svaki udarac prutem ostavlja tragove na koži. To su činjenice. Za jednim šamarom slijedi i drugi, a mnogi se ne zadrže na jednom udarcu kada se late pruta...bijes određuje mjeru. Istina, djeca znaju da nas pomjere s mjesta, da nas tako iziritiraju i dovedu u situaiju da ponekad izgubimo kontrolu, ali opet greška je u nama, ne u njima. Mi smo ti koji ih vaspitavamo i svaka njihova greška je naš odraz. znači svako bavljenje sportom, bilo kakav fizički rad, seks, sve su to negativne stvari koje treba zakonom zabraniti.... sve to narušava fiziologiju još jače nego što si ti slikovito opisala... specijalno bi se ja zalagao da se bicikli zabrane, hiljadu puta sam se razbio sa bicikla, vadio kamenčiće iz koljena, užas jedan, to treba momentalno zabraniti, možda baš zbog toga nisam normalan Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 naravno treba uzimati ono sto je dobro, bez obzira odakle potiče, sa tim se slažem, ali ipak ovdje se ne radi o tome, ono sto je dobro za jedne ne mora biti dobro za druge, postoje genetičke razlike, geni diktiraju nivoe hormona a hormoni određuju debelo kako se osijećamo i kako se ponašamo, ne treba uopšte u to sumnjati, pogledaj djecu prije puberteta i u toku, zatim ljude u srednjem dobu i pogledaj stare ljude i zaključi sam kolika je razlika u ponasanju samo zbog razlicitog nivoa hormona....dakle nismo isti nikako, to nisi uzeo u razmatranje i zato mislim da grešiš, mi i zapadnjaci jednostavno nismo slični ljudi kamo li isti, u psihičkom smilsu, stoga sta ce nama njihove metode taman da su i korisne za njih, a ja sam nesto vidio da te njihove metode ni njima nisu korisne Postoji nešto što se zove ličnost, a ličnost itekako utiče i na hormone i na emocije, pa su samim tim mnogi narodi mnogo zreliji od Srba. Hrišćanstvo je jedna protivprirodna vera i da su Srbi zaista pravoslavni, bili bi veći skandinavci od skandinavaca i bogatiji od Švajcarkse. Nije to stvar hormona već rada na sebi . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Svaki šamar izaziva makar blago krvarenje u mozgu. Svaki udarac prutem ostavlja tragove na koži. To su činjenice. Za jednim šamarom slijedi i drugi, a mnogi se ne zadrže na jednom udarcu kada se late pruta...bijes određuje mjeru. Istina, djeca znaju da nas pomjere s mjesta, da nas tako iziritiraju i dovedu u situaiju da ponekad izgubimo kontrolu, ali opet greška je u nama, ne u njima. Mi smo ti koji ih vaspitavamo i svaka njihova greška je naš odraz. right on the spot,Ayla http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Postoji nešto što se zove ličnost, a ličnost itekako utiče i na hormone i na emocije, pa su samim tim mnogi narodi mnogo zreliji od Srba. Hrišćanstvo je jedna protivprirodna vera i da su Srbi zaista pravoslavni, bili bi veći skandinavci od skandinavaca i bogatiji od Švajcarkse. Nije to stvar hormona već rada na sebi . govorimo o djeci, ne o odraslim osobama, istina je da svako može da se iskontroliše kao zrela osoba, mada nikada ne potpuno, zato i postoji ona isusova kome je koliko dato toliko će se i tražiti od njega.... ti ako mislis da su oni podmukli zločinački skandinavci fašisti bolji od srba onda ja i ti nemamo o čemu da pričamo na tu temu, mal ose informiši koliki su krvoloci npr finci, šveđani, pa i norvežani također, za to im ne trebaju hormoni već te njihove ličnosti koje pominješ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Uglavnom kuće zaključavali nisu dok Srbi se gore ne popeše... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Za rđavo ponašanje dece uglavnom su krivi roditelji. Decu ne spasavaju ni saveti, ni disciplina, ni strogost. Ako roditelji ne idu putem svetosti i ako se ne podvizavaju, onda čine velike greške i prenose na decu zlo koje sami imaju u sebi. Ako ne žive svetim životom i ne govore sa ljubavlju, onda ih đavo muči pomoću rekacija njihove dece. Ljubav, jednodušnost i sloga među roditeljima jeste upravo ono što je deci potrebno. To je velika bezbednost i sigurnost za decu. Pouke starca Porfirija Kavsokalivita Mилена КШ, JESSY and Marija89 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 danas neki roditelji kad im dete preraste fizicko kaznjavanje prelaze na psihicko maltretiranje,sto je onda ogroman problem... JESSY је реаговао/ла на ово 1 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Uglavnom kuće zaključavali nisu dok Srbi se gore ne popeše... možda, može biti da je to istina, ali ako se sjećaš svog djetinjstva onda znaš da ni mi nismo kuće zaključavali, jednostavno došla su neka druga vremena, neki novi klinci, moja i tvoja generacija, izgleda da smo mi problem po tom pitanju, malo smo previše blago odgajani, oćemo na lak način da živimo, a ne može to, nego na nečiju štetu, zato sam ja više za batinu, da se prave pravi ljudi koji će da znaju da mjere u životu, posebno naši ljudi, muskarci, ako si primjetio kod nas bi svi bili vođe, svi su selektori reprezentacije ili svi su političare prvog poziva, samo eto nije im bilo suđeno, e te ljude treba postaviti na njihovo mjesto na neki način, čisto sumnjam da će ih uspavanke učiniti pravim ljudima, ja ne mislim da su naši đedovi bili loši ljudi, nit mislim da smo mi od njih pametniji, mislim sam oda smo gori od njih i nesposobniji, imamo mnogo manje veze o životu od njih, oni su bolje odgajali djecu nego sto to cine danasnji roditelji, ja imam takav utisak, a niko od vas u ovoj temi me nije uvjerio u drugacije... danas je sve teže sresti postenog covjeka, a kad bi još spojio više vrlina e pa to je rjeđe nego bijeli medvjedi, šta se to onda dešava, u čemu je problem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 znači svako bavljenje sportom, bilo kakav fizički rad, seks, sve su to negativne stvari koje treba zakonom zabraniti.... sve to narušava fiziologiju još jače nego što si ti slikovito opisala... specijalno bi se ja zalagao da se bicikli zabrane, hiljadu puta sam se razbio sa bicikla, vadio kamenčiće iz koljena, užas jedan, to treba momentalno zabraniti, možda baš zbog toga nisam normalan Može biti ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 možda, može biti da je to istina, ali ako se sjećaš svog djetinjstva onda znaš da ni mi nismo kuće zaključavali, jednostavno došla su neka druga vremena, neki novi klinci, moja i tvoja generacija, izgleda da smo mi problem po tom pitanju, malo smo previše blago odgajani, oćemo na lak način da živimo, a ne može to, nego na nečiju štetu, zato sam ja više za batinu, da se prave pravi ljudi koji će da znaju da mjere u životu, posebno naši ljudi, muskarci, ako si primjetio kod nas bi svi bili vođe, svi su selektori reprezentacije ili svi su političare prvog poziva, samo eto nije im bilo suđeno, e te ljude treba postaviti na njihovo mjesto na neki način, čisto sumnjam da će ih uspavanke učiniti pravim ljudima, ja ne mislim da su naši đedovi bili loši ljudi, nit mislim da smo mi od njih pametniji, mislim sam oda smo gori od njih i nesposobniji, imamo mnogo manje veze o životu od njih, oni su bolje odgajali djecu nego sto to cine danasnji roditelji, ja imam takav utisak, a niko od vas u ovoj temi me nije uvjerio u drugacije... danas je sve teže sresti postenog covjeka, a kad bi još spojio više vrlina e pa to je rjeđe nego bijeli medvjedi, šta se to onda dešava, u čemu je problem većina naših velikih kriminalaca su deca vojnih lica i policajaca i imalim su strogo vojničko vspitanje pa su opet postali bitange... Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Citiram deo teksta sa početka teme "Za sve što u životu radimo prolazimo neku školu ili obuku, osim za najvažniju „profesiju“ - za roditeljstvo. Roditelji koji greše moraće sada da prođu neku vrstu obuke kako da nenasilno vaspitavaju decu " Zašto ne uvedu obuku za sve buduće roditelje ? Zar nije bolje sprečiti nego lečiti ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука