Deja Vu Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Ти си паметна, није проблем у томе. Проблем је што ти не желиш аргументовану дискусију. Наступаш идеолошки и са предрасудама, без спремности да чујеш шта други мисле. Не заборави да је присуство физичког бола у нашем телу нешто итекако корисно. То је аларм да нешто није у реду са нашим организмом. Без тог аларма бисмо на брзака умирали а да ни не знамо шта нас је снашло. Нажалост, савремена медицина се углавном своди на лечење последица а не узрока. Фармацеутска индустрија нас је преплавила производима који елиминишу бол. Наша стварност је аналгетизована, смућена, дрогирана и пијана од аналгетика. Бол нестаје, али зато све брже трулимо. Аналгетизовани савременом фармацеутском благодаћу, губимо свест да смо болесни. То је због тога што смо одбацили бол. Иста логика важи и за ову нашу тему. Ко разуме, схватиће. То је управо објашњење свима онима који криве Бога за бол и патњу, а сам тај Бог им је дао осећај за бол како би их спасио и одвукао од онога што може да им шкоди. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Када сам први пут прочитала, а после ми је и рођак из иностранства потврдио, да је хиперактивност детета дијагноза у иностранству и да се лечи медикаментима , нисам могла да поверујем. Знате ли шта то значи? Мени нешто у смислу, хајде одмах да га " убијемо" . Код нас се зна како би се таква деца довела у ред. Пуно љубави и стрпљења ,мали по гузи...таква деца су препуна живота и енергије, пуно пажње им треба а не лекови. Који ће закон да казни те "људе" који смирују децу лековима? Још увек ми је то непојмљиво...то је ненормално, а не васпитно изударати дете. nana, Натан, Volim_Sina_Bozjeg and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Ти си паметна, није проблем у томе. Проблем је што ти не желиш аргументовану дискусију. Наступаш идеолошки и са предрасудама, без спремности да чујеш шта други мисле. Не заборави да је присуство физичког бола у нашем телу нешто итекако корисно. То је аларм да нешто није у реду са нашим организмом. Без тог аларма бисмо на брзака умирали а да ни не знамо шта нас је снашло. Нажалост, савремена медицина се углавном своди на лечење последица а не узрока. Фармацеутска индустрија нас је преплавила производима који елиминишу бол. Наша стварност је аналгетизована, смућена, дрогирана и пијана од аналгетика. Бол нестаје, али зато све брже трулимо. Аналгетизовани савременом фармацеутском благодаћу, губимо свест да смо болесни. То је због тога што смо одбацили бол. Иста логика важи и за ову нашу тему. Ко разуме, схватиће. Ja treba da diskutujem o tome da li treba povređivati drugo ljudsko biće zbog toga što je roditelj nesposoban? Vi se ovde zalažete za batinjanje, povređivanje i zlostavljanje. Svaki udarac je zlostavljanje. Svaki roditelj koji udari svoje dete je zlostavljač bez mozga. Tu nema diskusije. Ja kažem da nije normalno da neko mlati svoje dete, vi kažete da jeste i onda me napadnete što imam predrasude. Alo, gde je mozak? Taj princip bola ti dođe kao dresura kerova, a posle mene napadate što upoređujem životinje sa ljudima. Što im lepo ne kupite povoce i kućice, kad ste tako lepo krenuli da dresirate svoju decu??? Umesto da se zamislite zašto nemate ni A od autoriteta? (koji se, btw, ne stie batinama) Ja ne mogu više da budem na istom forumu sa ljudima koji ovako misle. Ne smem ni da pomislim kakve sve još perverzije podržavate. Ja to ne mogu. Doviđenja. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Ja ne mogu više da budem na istom forumu sa ljudima koji ovako misle. Ne smem ni da pomislim kakve sve još perverzije podržavate. Ja to ne mogu. Doviđenja. People come, people go Oh Margo don`t you know Pray, don`t leave this place You`ve left a good trace LISA, JESSY, Deja Vu and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Ja treba da diskutujem o tome da li treba povređivati drugo ljudsko biće zbog toga što je roditelj nesposoban? Vi se ovde zalažete za batinjanje, povređivanje i zlostavljanje. Svaki udarac je zlostavljanje. Svaki roditelj koji udari svoje dete je zlostavljač bez mozga. Tu nema diskusije. Ja kažem da nije normalno da neko mlati svoje dete, vi kažete da jeste i onda me napadnete što imam predrasude. Alo, gde je mozak? Ja ne mogu više da budem na istom forumu sa ljudima koji ovako misle. Ne smem ni da pomislim kakve sve još perverzije podržavate. Ja to ne mogu. Kakav bezrazlozan bes... Mislim da skorije nismo imali ovako dramaticno dizanje galame i bacanje prasine u oci sagovornicima. Sto samo znaci da je Aca bas ubo u centar problema i dao odlican odgovor. nana, JESSY and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Ja treba da diskutujem o tome da li treba povređivati drugo ljudsko biće zbog toga što je roditelj nesposoban? Vi se ovde zalažete za batinjanje, povređivanje i zlostavljanje. Svaki udarac je zlostavljanje. Svaki roditelj koji udari svoje dete je zlostavljač bez mozga. Tu nema diskusije. Ja kažem da nije normalno da neko mlati svoje dete, vi kažete da jeste i onda me napadnete što imam predrasude. Alo, gde je mozak? Taj princip bola ti dođe kao dresura kerova, a posle mene napadate što upoređujem životinje sa ljudima. Što im lepo ne kupite povoce i kućice, kad ste tako lepo krenuli da dresirate svoju decu??? Umesto da se zamislite zašto nemate ni A od autoriteta? (koji se, btw, ne stie batinama) Ja ne mogu više da budem na istom forumu sa ljudima koji ovako misle. Ne smem ni da pomislim kakve sve još perverzije podržavate. Ja to ne mogu. Doviđenja. Каква заблуда. Дете је неразумно, слично као животиња, није оно рођено генијално па да све разуме. Ти можеш њему поставити научно теорију са најјачим аргументима зашто нешто не сме да ради а оно те неће разумети зашто јер побогу дете не разуме научне теорије, све што разуме је како пишкити, какити, јести, пити, играти се и направити неки белај јер је радознало. Уосталом и нека направи белај, нека се опече на врућу ринглу, ја сам више за то него за одвраћање од рингле. Стави сине слободно прстић на ринглу, није то страшно. - Ијао тата па ово боли. - А боли боли сине, итекако боли, сад знаш да не треба дирати врућу ринглу. Да би детету нешто објаснила требаш му ставити субјективни доживљај да то не ваља, а то је батина. Из тога произилази класичан природни механизам на којем функционише свака живуљка: оно што боли није корисно за мене. Јер забога, дете није квантни физичар па да разуме све што му ти причаш, јер ће се радознало питати: ''А зашто то не ваља?'' Као када атеисти не разумеју вернике зашто имају неке субјективне доживљаје па им није јасно како то, зашто то, питају да докажу а верници не могу јер је јел те субјективни доживљај. Деца и људи не заборави јесу животиње и много тога животињског имамо и ти Павловљеви принципи са керовима раде врло добро и на људима јер делимо слично порекло, сисари смо. Само што људи имају нечег божанског у себи које треба развити, а овако се нимало не разликују од једног кера. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Каква заблуда. Дете је неразумно, слично као животиња, није оно рођено генијално па да све разуме. Ти можеш њему поставити научно теорију са најјачим аргументима зашто нешто не сме да ради а оно те неће разумети зашто јер побогу дете не разуме научне теорије, све што разуме је како пишкити, какити, јести, пити, играти се и направити неки белај јер је радознало. Уосталом и нека направи белај, нека се опече на врућу ринглу, ја сам више за то него за одвраћање од рингле. Стави сине слободно прстић на ринглу, није то страшно. - Ијао тата па ово боли. - А боли боли сине, итекако боли, сад знаш да не треба дирати врућу ринглу. Да би детету нешто објаснила требаш му ставити субјективни доживљај да то не ваља, а то је батина. Из тога произилази класичан природни механизам на којем функционише свака живуљка: оно што боли није корисно за мене. Јер забога, дете није квантни физичар па да разуме све што му ти причаш, јер ће се радознало питати: ''А зашто то не ваља?'' Као када атеисти не разумеју вернике зашто имају неке субјективне доживљаје па им није јасно како то, зашто то, питају да докажу а верници не могу јер је јел те субјективни доживљај. Деца и људи не заборави јесу животиње и много тога животињског имамо и ти Павловљеви принципи са керовима раде врло добро и на људима јер делимо слично порекло, сисари смо. Само што људи имају нечег божанског у себи које треба развити, а овако се нимало не разликују од једног кера. Eto... a kad ne temi o evoluciji neko samo pomisli da uporedi ljude sa zivotinjama odma skacete kao popareni na ta poredjenja... Млађони је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Eto... a kad ne temi o evoluciji neko samo pomisli da uporedi ljude sa zivotinjama odma skacete kao popareni na ta poredjenja... Не знам ко је скакао на тој теми, ја нисам ни био. Можда ме сад неки нападну, али шта да им радим, против чињеница се не може. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Није ни причала са нама... Bokisha је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Doviđenja. `Ajde, sto si tako k`o neko dete. Kapiram da se neko naljuti, ali da napustis celo drustvo zbog jedne teme... i to posle skoro 2000 poruka. Nego, kad te malo prodje, da se vratis ti lepo, pa da pricamo k`o ljudi... Bokisha, Драшко, Mилена КШ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Иначе Аца зна за радионице,психологе необично испразне семинаре,где нико не зна шта је здраворазумски циљ и на крају добијемо заповести које су увели у нове законе. Иначе циљ тог новог "Адама" и јесте тај, да држава зна најбоље,да држава мора имати институције,које ће улазити у домове и сваког понаособ "учити" оно што је свети грађански законик изволео даровати. Комесари? или "Нови Адам"? Контрола тих нових државних институција,не постоји. Иначе у Србији је "коначно" за "њих" почео последњи рат, а то је Промена менталитета у Србаљском животу. Ништа наслеђено не важи више,већ ће на делу бити агресивни притисак. Мењати менталитет....избрисати све наслеђено и правити нови "камен" који ће се Србином звати. Но што неко озбиљан рече: До победе! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 @@Margareta, Jao, šta bih dao, da si moja trogodišnja ćerka. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Ja treba da diskutujem o tome da li treba povređivati drugo ljudsko biće zbog toga što je roditelj nesposoban? Vi se ovde zalažete za batinjanje, povređivanje i zlostavljanje. Svaki udarac je zlostavljanje. Svaki roditelj koji udari svoje dete je zlostavljač bez mozga. Tu nema diskusije. Ja kažem da nije normalno da neko mlati svoje dete, vi kažete da jeste i onda me napadnete što imam predrasude. Alo, gde je mozak? To nije bas tacno. Postoji razlikaa izmedju cuske, daa ga lupis po dupetu i naprimer samara. Samaar detetu jeste ozbiljno nasilje, ali lupiti ga po dupetu, jednom, rukom - nije. Problem je sta se definise kao nasilje... trebalo bi da se izdefinise jasano sta je naasilje, a sta nije. recimo po mom misljenju, udriti detetu samar ili ga udriti prutom je po meni nasilje. ali ga lupiti sakom po dupetu - nije. mislim ako se ovde prica o btinama, ond se slazem s tobom, ako se prica o lupiti ga zvrt iz "zgloba" znaci slabasn udarac ili po dupetu iz lakta, opet slabsn udac meni je to ok.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 ..... а онда ће та иста држава,(ко што је већ и на западу присутно)... зарад немоћи да њене институције каналишу природну дечију агресивност,задовоље радозналост и потребу за покретом, итд. ( а не сме ни повишен тон а камо ли васпитна ћушка).....помоћу лекара произвести нову дијагнозу -хипер активан клинац- и установе које их чувају добиће дозволу да се легал уведе по једна таблетка за смиривање ?!?!! Volim_Sina_Bozjeg and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 ..... а онда ће та иста држава,(ко што је већ и на западу присутно)... зарад немоћи да њене институције каналишу природну дечију агресивност,задовоље радозналост и потребу за покретом, итд. ( а не сме ни повишен тон а камо ли васпитна ћушка).....помоћу лекара произвести нову дијагнозу -хипер активан клинац- и установе које их чувају добиће дозволу да се легал уведе по једна таблетка за смиривање ?!?!! Богами и батине уз таблетку. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука