Ђуро Станивук Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Таман посла брате ђуро да сам мислио да не ваља дебело игрдити дете када гуре прсте у штекер! Видиш, то и јесте проблем на оваквим темама...батина је релативан појам, па ко како схвати... Иако је постављач теме јасно навео какве батине су у питању - васпитне, благе опомене... ...на крају буде - ја мислим на прутић а онај на бејзбол палицу... Пг, feeble and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Пртпостављам да овакав јаз није последица ћушки које помињеш, него недовољног дијалога , разумевања и поверења. Постоји сродна тема на форуму у којој невела пар примера психичког злостављања ( урлање по кући, омаловажавање, набијање осећаја кривице и гриже савести), где није било физичког кажњавања, а последице су огромне ( психосоматске болести). Да ли ће неко због таквих ствари ићи у затвор ? Naravno da niko ne treba zbog toga ici u zatvor pobogu. Ali treba stitit decu i edukovati roditelje. Jaz koji jai mam jeste posledica "cuski" koje sam ja dobijao, jer su bile cesto suvisne i nepotrebne. Npr ja ocu da idem napolje da se igram, otac oce da ucim, i zabrani mi da izlazim iz sobe. Ili dobijem losu ocenu opet mi zabrani izlazak. Naravno da ne treba da se ide u zatvor, ja samo ovde prenosim moja iskustva, pa neka rade sa njima sta oce. Nisu svi roditelji osecajni, strpljivi, pazljivi, posveceni svojoj deci kao naprimer ti. A mnogi to cesto nisu kao naprimer moji, koji to nisu umeli da budu, nisu bili svesni posledica koje ce to ostaviti na mene. Видиш, то и јесте проблем на оваквим темама...батина је релативан појам, па ко како схвати... Ja mislim da sud ima neke kriterijume. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Батина с оне стране закона Родитељи у Србији убудуће неће моћи да туку своју децу, уз стари мото "батина је из раја изашла", јер преднацрт Грађанског законика предвиђа забрану физичког кажњавања деце. http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/1747766/%D0%91%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D1%81+%D0%BE%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0.html Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 "батина је из раја изашла" da je valjala u raju bi ostala Плутон, LISA, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Ова врста одеологије је већ присутна у нашем школсту. У смислу да ђака не смеш ни да изгрдиш кад заслужи, већ све тако мораш да увијаш у "културне жваке". Последице се итекако виде. Умерена строгост и ауторитет у васпитању деце никако нису насиље. То не треба поистовећивати са манијацима који наносе повреде деци. Broken, feeble, Augustinus and 14 осталих је реаговао/ла на ово 17 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Према речима професорке, родитељски ауторитет се не стиче батинањем деце ни насиљем према њима, већ пре свега личним примером, стрпљењем, разумевањем и већом посвећеношћу детету и његовим потребама. E ovo je utopija... ako očekujemo pozitivne rezultate. LISA, Александар Милојков, Ћириличар and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Ова врста одеологије је већ присутна у нашем школсту. У смислу да ђака не смеш ни да изгрдиш кад заслужи, већ све тако мораш да увијаш у "културне жваке". Последице се итекако виде. Умерена строгост и ауторитет у васпитању деце никако нису насиље. То не треба поистовећивати са манијацима који наносе повреде деци. Kad je ovaj narod bilo šta uradio kako treba? Ide se iz krajnosti u krajnost. Плутон and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 "Желимо да деца у својим породицама не добијају узор вршења или одобравања насиља. При томе свакако имамо у виду да изградња таквих односа у породици представља један (дуготрајан) процес, који захтева време и посвећеност, и да би, и поред увођења ове одредбе у Грађански законик, и даље било њеног кршења", навела је Цвејић Јанчић. Ма да, то је итекако могуће у српским околностима кад родитељи од јутра до мрака јуре како би обезбедили елементарну егзистенцију. Овај ће закон створити само дегенерацију. Иван Недић, horatio, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 E ovo je utopija... ako očekujemo pozitivne rezultate. Празнословље од којег ми је мука. Теорија која нема везе са животом. obi-wan, Ignjatije, kordun and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Из искуства са семинара, већих празнослова и испразних теоретичара нисам видео од психолога и педагога. Богдан_, obi-wan, kordun and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 I jerotić je pričao o vaspitanju bez štapa i šargarepe, sveti Jovan zlatousti slično govori, starac Porfirije vrlo slično ovom tekstu, da se deca vaspitavaju sopstvenim primerom, a ne pričama. Da u ovoj državi deca imaju dobre primere bili bi kao Švajcarska. Kakvi primeri u porodici, takva država Плутон, cloudking, zuti car and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Ovolika podrška Srba batinjanju slabijih pokazuje u kakav smo gulag uleteli.Citiram komentar: Mi nismo dno, naše dno ima i podrum!! goga63 and LISA је реаговао/ла на ово 2 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 I jerotić je pričao o vaspitanju bez štapa i šargarepe, sveti Jovan zlatousti slično govori, starac Porfirije vrlo slično i ovom tekstu, da se deca vaspitavaju sopstvenim primerom a ne pričama. Da u ovoj državi deca imaju dobre primere bili bi kao Švajcarksa. Kakvi primeri u porodici, takva država Па наравно да нормалан родитељ тако васпитава децу. Међутим, не можеш да забраниш и умерено строге мере, попут казне и "мало по гузи" ако заслужи. Па зашто онда не укину кажњавање људи? Зашто постоје установе за кажњавање? Што асоцијалним личностима не покушају лепо речима и личним примером да објасне да нису у праву? JESSY, Milan Nikolic, kordun and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Ovolika podrška Srba batinjanju slabijih pokazuje u kakav smo gulag uleteli.Citiram komentar: Mi nismo dno, naše dno ima i podrum!! А зашто то посматраш као "батињање слабијих"? Ја сам добијао батине и од родитеља и од наставника, па ето нисам постао насилник. Те батине сам доживео као лекцију љубави, не као насиље. Као мали знао сам да упадам људима у баште и крадем воће. Није вредело да ми ико говори како то није лепо. Престао сам онда када ме је мајка добро издеветала. Једноставно, у тој фази одрастања нисам могао да разумем шта је проблем у томе што комшији крадем воће. Једино ме је страх од казне држао даље од туђих башти. Када сам мало одрастао, разумео сам и вие нисам крао. И хвала мојим родитељима што од мене нису створили дегенерика. Хвала им што су ме научили да слобода подразумева и одговорност, да права подразумевају и обавезе. Бојим се да ова испразна идеологија тобожње бриге за слабијег ствара будуће дегенерације. Јефимија Крунић, Драшко, Wu and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука