Биљана Написано Јануар 30, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2013 Imam neki 'filing' da će mi ova knjiga trebati Gdje se u Beogradu može kupiti ova kniga, pošto imam namjeru ovih dana opet u prestonicu!? Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 30, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 30, 2013 Ево, имаш мејл, кажи да си приказ књиге видела код нас на ЖРУ, мислим да ћеш и попуст добити. Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јануар 30, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2013 Ко је превео? "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Za sve one koji su zainteresovani za kupovinu ove knjige, a iz Beograda su to mogu (osim mailom) potražiti i u knjižarama PBF fakulteta (i na Karaburmi i u staroj zgradi preko puta patrijaršije) kao i u knjižari Blagodarnik! Uskoro će biti i u drugim knjižarama, a cijena ove knjige je (samo) 500 dinara! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 31, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Ко је превео? Не знам... видећу када је добијем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Otacnik Написано Фебруар 12, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2013 Превод књиге је урадила Јована Пантелић, а прилога (Хришћански брак у Византији: канонско и литургијско предање) Бојан Теодосијевић и (Чина венчања) Отац Јустин Поповић. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Putnik Namernik Написано Фебруар 15, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2013 1. Свети Владика Николај Жички: ВЕРА СВЕТИХ - КАТАХИЗИС Пред читаоцима је, по први пут, двојезично издање (српски и енглески) ове темељне књиге православног богословља. Одговори на суштинска питања наше вере, најбољи и најприступачнији катахизис у целом Православљу. 200 стр, меки повез 2. Прота Василије Томић: ЈЕВАНЂЕЉСКЕ Нова књига проповеди овог изузетног беседника обрађује јеванђељске теме које се читају на литургијама током целе године. Још једном прота Томић успева да приближи Христово време нашем и да у тој равни сагледа све наше актуелне недоумице и дилеме. 380 стр, тврди повез Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Dr Ljubomir Durković-Jakšić Mitropolija Crnogorska nikada nije bila autokefalna Štampano izdanje Udruženi izdavači: Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve i Mitropolija Crnogorsko-primorska Beograd - Cetinje 1991. Biblioteka "Sveti Petar Cetinjski", posebna izdanja, knjiga 1 Recenzent: Episkop šumadijski dr Sava Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 У читавом низу изузетно корисних наслова које је г. Слободан Продић до сада превео и објавио, дело „О јересима“ преподобног Јована Дамаскина свакако завређује посебну пажњу. Имајући у виду чињеницу да је пре неколико година г. Продић превео и објавио дело „Тачно излагање православне вере“ са коментарима чувеног професора Бронзова, објављивање овог списа свакако представља значајан дар српској читалачкој публици. Пре свега, ово с пуним правом можемо рећи имајући у виду чињеницу да ово дело преподобног Јована Дамаскина обједињује српско издање његове чувене трилогије под именом „Источник знања“. По обиму невелико дело, спис „О јересима“ свакако спада у класична дела светоотачке књижевности, и као такво, наравно, завређује да буде што приступачније, пре свега, ученицима и студентима, а такође и сваком верујућем човеку који има жељу да се подробније упозна са овом проблематиком. Посебност овог издања свакако је и додатак чији је аутор г. Продић, а који се бави питањем јеретичких учења на простору средњовековне Босне. Наиме, услед приметног недостатка литературе о историји верских кретања на овом простору Балканског полуострва током средњег века, Продић је указао на неколико изузетно битних питања која, свако на свој начин, доприноси подробнијем сагледавању живота Цркве у средњовековној Босни. Као и многа ранија издања, и ово је обогаћено многобројним корисним коментарима. http://www.spc.rs/sr/prepodobni_jovan_damaskin_o_jeresima Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 У години јубилеја, а у оквиру издавачке делатности Епархије далматинске, објављена је књига Слободана Продића, "Јевсевије Памфил, ЖИВОТ КОНСТАНТИНОВ". Реч је о делу у коме су изложене многе информације о епископу Јевсевију, човеку, који се с пуним правом назива "оцем црквене историје". Јевсевије Памфил, данас махом познат управо као аутор надалеко чувене "Историје Цркве" која је, споменимо и то, вољом Божјом и благословом Епископа Фотија, пре неколико месеци такође објављена у издавачкој делатности Епархије далматинске, аутор је још неколико важних наслова, међу којима је свакако и дело "Живот Константинов". У време када се, захваљујући прослави Миланског едикта (313. г.), често говори о императору Константину Првом Великом, свакако је прикладно да се коначно на српском језику појави књига која у себи неће садржати само превод списа епископа Јевсевија, него и квалитетно написан рад о аутору овог дела, као и многобројне коментаре који савременом читаоцима, а поготово онима који нису баш нарочито упознати са историјом Цркве и историјом Римске империје, олакшати читање овог дела. Оно што такође можемо окарактерисати као важан елеменат издања које је пред нама, свакако је и литература на коју нас усмерава г. Слободан Продић. Ово је од нарочите важности, пре свега, нашим ученицима и студентима, јер, уколико студиозно истраже наведену литературу и прихвате информације сабране у њој, не би требало да нас чуди уколико у догледно време светлост дана угледа још неки квалитетан научни рад о епископу Јевсевију Кесаријском или о императору Константину Великом. http://www.spc.rs/sr/jevsevije_pamfil_zhivot_konstantinov Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Данил Сисојев - Ислам.pdf да ли је ово цела књига што сам прикачио у фајлу Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Moraćeš da pitaš ljude iz misionarskog centra. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Moraćeš da pitaš ljude iz misionarskog centra. poslao sam im poruku na FB Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 oki "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 мислим да је одломак у питању.... Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука