о.Небојша Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Мислио сам шире, не само у Сарајеву, где су Срби веома страдали. Гранатирале су обе стране, нико не види жртве које су страдале приликом гранатирања у српском делу Сарајева. Био је чак случај кад су гранатирали цркву на дан храмовне славе, па су страдала деца, али то Западу није занимљиво. Имао сма доста фамилије тамо и они који су изашли остали су без имовине и могућности повратка, а који су остали ... Што рече Додик, потпуно је у праву, има више Кинеза у Сарајеву него Срба. У взи официра ЈНА мислио сам прво ан мога течу који је догурао до чина потпуковника и предавача на ВАкадемији. Стално је дрвио против српског национализма, како је он са тим раскрстио још као клинац... Пред све ово зло није могао да схвати да се све распада и да треба заштити Србе од новог клања. Истицао је као светли пример свог класића, Сефера Халиловић, који је напустио ЈНА рекавши да неће да буде четнички официр. Али кад се тај исти Сефер појавио на врху тзв. Армије БиХ, ја му онда кажем : Џаба течо све године морално-политичке наставе и праћења КОС-а. Није овај твој дошао на ово место што је прочитао оглас у новинама па отишао са радном књижицом на завод за запошљавање, него је за то годинама припреман, док је вас мазао причама о братству и јединству. А колико је таквих било..... Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Koje Istine?Bozije Istine i pravde ti ljudi na zemlji ne traze!Otvarati majkama ponovo bolne rane za izgubljenom djecom,bracom,muzevima,sestrama?Radi cega,radi statistickog broja?Jesi bio na groblju u Sokocu,Bratuncu,Kravicama(a to je samo istocna Bosna?!)U ratnom piru na bilo kojoj srtani najmanje stradaju gospoda iz fotelje,a najvise i po pravilu sirotinja raja.A Sarajevo i ljudi o kojima pricas,imali su dve opcije:da izadju na ulicu i da ih pokupe Juka,Celo i snajper...ili da ostanu u stanu,pa sta bude da bude.... И даље ми нисте одговорили, сем натруха о гробљима у Источној Босни, о којима ме прозивате, а успут, одакле знате да нисам тамо био? ( И каве то везе уопште има са мојим питањем!?) Дакле, моје питање је, даље приче ради, било врло прецизно... Част течи оца Небојше, част вашем проблему, али ја сам питао: Да ли су српске снаге, које су запоселе положаје над Сарајевом, дакле, да ли су имали, приликом гранатирања Сарајева мисао, да у том истом Сарајеву живи неколико хиљада Срба!? Или то према њиховом схватању и нису били Срби, чим нису напустили град, односно-били су "Алијини" Срби!? cloudking је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 U ovu brojku racunamo 3.400 podrinjskih Srba zaklanih u ubijenih, za vreme vladavine prava i demokratije na demilitarizovanoj srebrenickoj zoni, od strane Nasera Orica a pod pokroviteljstvom UN/Nato plavih slemova,tj.istih onih koji i danas pod nekim drugim imenom i nekom drugom zastavom grade demokratiju i pravo na kostima Srba nestalih u tamnim nocima Metohije.Malo li je?Cemerno,Ilidza,Goradzde..jel treba dalje?.... Cuti pa srpske cetnicke paravojno- dobrovoljacke divizije nisu nikoga zaklale. Primarna misija uma je bila prevodjenje starica preko ulice uz takticko izvlacenje bolesnih iz rusevina... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jakov Edeski Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 И даље ми нисте одговорили, сем натруха о гробљима у Источној Босни, о којима ме прозивате, а успут, одакле знате да нисам тамо био? ( И каве то везе уопште има са мојим питањем!?) Дакле, моје питање је, даље приче ради, било врло прецизно... Част течи оца Небојше, част вашем проблему, али ја сам питао: Да ли су српске снаге, које су запоселе положаје над Сарајевом, дакле, да ли су имали, приликом гранатирања Сарајева мисао, да у том истом Сарајеву живи неколико хиљада Срба!? Или то према њиховом схватању и нису били Срби, чим нису напустили град, односно-били су "Алијини" Срби!? Ta retorika kod mene ne prolazi.Nikoga ja ne prozivam.Ja se samo zgrozavam nad vasim ophodjenjem prema mrtvima.Svaka zrtva je zrtva.Racunati zrtve i izigravati se nad tim da li u sta i koga racunamo,to je vec drskost i bezobrazluk,pogotovo sa tim potpisom teolog ispod avatara.I da raslanimo:Da,imali su misao,i to je sve sto su imali.Sarajevo je trebalo da bude oslobodjeno,i to je bilo pitanje vremena.Naredjenja su dolazila od vrha tadasnje vlade.A tadasnjom situacijom upravljala je vlada sa Pala.Sarajevo je bilo blokiran grad,i njihova pozicija je bila takva,tj da ponovim:izadji na ulicu i izgubi glavu,il ostani tu gde jesi,pa sta bude.Rat je bio u toku,ne piknik. What on earth can you do with a degree in theology? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Od koga smo oslobadjali sarajevo? Ko ga je okupirao? Ja sam mislio da smo ga osvajali... Nisam znao da smo ga branili... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jakov Edeski Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Cuti pa srpske cetnicke paravojno- dobrovoljacke divizije nisu nikoga zaklale. Primarna misija uma je bila prevodjenje starica preko ulice uz takticko izvlacenje bolesnih iz rusevina... Ovo nema smisla ni komentarisati. What on earth can you do with a degree in theology? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Ovo nema smisla ni komentarisati. Ma ne zameri... Mastam neke nerealne bajke koje se nikad nisu desile. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Достојно партијске школе у Кумвровцу :bendoff: Raymond Red Reddington and Jakov Edeski је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jakov Edeski Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Ma ne zameri... Mastam neke nerealne bajke koje se nikad nisu desile. Ne zamerim ja,tebi se u startu sve prasta.Ti si ateista.Meni je to gotivno,onako kao pojava.Niko ne kaze da se to nije desavalo i sa srpske strane,da nije bilo ljudi zaslepljenih osvetom i mrznjom,ali to nije cilj sadrzaja tvog komentara.Njegov cilj je provokacija.To je ono sto se ne komentarise.Nadam se da ti je sad ta situacija jasnija.A nerealnih bajki naravno u ratu nema.Samo krvi,placa,i smrti.Toliko o tome. What on earth can you do with a degree in theology? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Ta retorika kod mene ne prolazi.Nikoga ja ne prozivam.Ja se samo zgrozavam nad vasim ophodjenjem prema mrtvima.Svaka zrtva je zrtva.Racunati zrtve i izigravati se nad tim da li u sta i koga racunamo,to je vec drskost i bezobrazluk,pogotovo sa tim potpisom teolog ispod avatara.I da raslanimo:Da,imali su misao,i to je sve sto su imali.Sarajevo je trebalo da bude oslobodjeno,i to je bilo pitanje vremena.Naredjenja su dolazila od vrha tadasnje vlade.A tadasnjom situacijom upravljala je vlada sa Pala.Sarajevo je bilo blokiran grad,i njihova pozicija je bila takva,tj da ponovim:izadji na ulicu i izgubi glavu,il ostani tu gde jesi,pa sta bude.Rat je bio u toku,ne piknik. Ти си Јакове, без увреде, али врло неозбиљан саговорник... Успео си у ових неколико реченица да натрпаш толико глупости, нелогичности, противречности и да не кажем нешто грђе, да је то чудо једно... Ал` нема везе, важно је да си у старту рек`о да та реторика код тебе не пролази... Само се питам која реторика? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 ... Тема је одавно престала да буде расправа о писму владике Атанасија.. ту су многи тенденциозно измешали бабе, жабе, ..и све остало а ниво неразумевања и непоштовања између саговорника је тему потпуно обесмислио... дакле или повратак на тему или .. ... кључ .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jakov Edeski Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Ти си Јакове, без увреде, али врло неозбиљан саговорник... Успео си у ових неколико реченица да натрпаш толико глупости, нелогичности, противречности и да не кажем нешто грђе, да је то чудо једно... Ал` нема везе, важно је да си у старту рек`о да та реторика код тебе не пролази... Само се питам која реторика? Hvala za komplimente,ovako,kako bi reko,izrazajne.Ja se izvinjavam,al su me malo ponijele neke stvarcice,jer sam ja izbjego iz tog istog Sarajeva o kome si ti par postova ranije pricao, i bas zbog tih ratnih okolnosti.Ostalo sto sam napisao bilo je iz revolta.Poentirao sam ne na tome ko je koga napao i slicno,vec na tome kako je tim ljudima koji su to preziveli,i onima koji su prosli istu situaciju kao i ja,u bilo kom delu bivse Jugoslavije,a na kvonto tvog racunanja i ubrajanja srpskih zrtava u ove ili one.Biti izbjeglica je nesto sto ne bi pozelio nikome.Volio bi da mi ukazes na te gluposti,nelogicnosti i protivrecnosti,da vidim i ja sve te moje pehove. What on earth can you do with a degree in theology? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 @@Jakov Edeski, Управо због таквих и сличних околности, константно позивам на одговорност у писању .. неетикртирање и олако лично прозивање. Међутим тешко то иде.. ајде за неке карактере, одавно већ није чудно ..али брине ројење сличних ... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Па и власти које преговарају у име косовских Срба седе у Београду и по Бриселским салонима одлучују шта је добро за њих и то против њихове воље. Које ли је то тек лицемерје. Шта је са Србима који протествују у Кос. Митровици против споразума? Шта има о њима да кажеш? Више има њих на протестима доле, него у Београду. Али теби смета и она шака јада која протествује у Београду. Наравно, баш ти су за све криви, а не власт која располаже свим инструментима државе. И који рат спомињеш уопште? Реч је о једноставном одбијању споразума. Ко прети овде ратом? Уосталом и да дође до сукоба, не би страдао ти, већ косметски Срби који су највише за одбијање истог. Највише страдају они Срби који су већ под Тачијевом контролом, не они са севера, који се овим споразумом препуштају Тачију. Ако мислиш да је овај споразум добар за њих, што ти не одеш да живиш на Тачијевом Косову па да лично тестираш своју тврдњу? Немој ти да друге гураш Тачију, да би ти лепо и неузнемиравано живео. Ево га још један просвједник који брани Косово у Београду Ништа нисам рекао за Србе који протестују у Косовској Митровици. Свака част сваком Србину који је остао и опстао на Косову, и северно и јужно од Ибра. Само што мораш имати на уму да ситуација северно и јужно од Ибра није иста ни у траговима, и много је ружно да било кога називаш погрдним именима само зато што се прилагодио да би опстао доле где је тешко. Ја причам о квазипатриотама који нису хтели да се помуче толико да уплате карту до Гарачанице (око 2.000 динара из Београда). Ма и све џабе неко да вам је дао пут до доле, не бисте се исцимали, мрзело би вас да путујете седам и по сати до Грачанице. И Срби са Косова имају право да причају, и једни и други, свако из свог угла, али такви који бране Косово по Немањиној немају. Такви су ономад бранили РСК, правили гусларске вечери и писали писма подршке, ал даље од Шида нису одлазили, јер је њихова кожа превише драгоцена. Да вас се свих 3.000 шетача скупило и отишло до Грачанице за Видовдан, не би се било ко тако лако усудио да гађа аутобусе. Овако сте само измалтретирали народ који је чекао у гужви у центру по врелом дану, додатно сте некоме причу око Косова банализовали јер сте је свели на свој ниво (крајња површност и безидејност), и по ко зна који пут нанели штету некој причи. А то да ли неко страда или не и шта је за кога боље, о томе не знаш и не можеш да знаш, јер појма немаш шта се дешава испод Бубањ Потока. Једноставно, има ко ће да ти каже. А и не интересује те. Добра је тема да се просипа патриотизам, то је сад модерно. Ето, укратко Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Добра је тема да се просипа патриотизам, то је сад модерно. Au, nego šta, ova jednačina nema rešenje. Zato i one jednačine koje imaju rešenje odjednom nekako postanu ova koja nema... Ali bitno da se čuje "izdaja!" 197000 puta mesečno. -.- Достојно партијске школе у Кумвровцу :bendoff: Nema više "partijska škola", sad postoji samo "patriotska škola" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука