Raymond Red Reddington Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Vladika Atanasije ovde apeluje koliko sam video da smo i mi Crkva a ne samo oni koji su trenutno odgovorni.(po njima) Bravo. Upravo tako, ali pojedini ljudi iz Crkve nikako to da skontaju. Evgenik је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Одговора неће бити. ...јер за љууубав, треба имат дуушууу... http://www.youtube.com/watch?v=3aPXSGvngiw Walter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Јел Вицтусе,шта ти замишљаш,да си Милош Обилић,и шта си се разгоропадио и свима реплицираш!!?? И престани да лупеташ,а то радиш за медаљу!!! Ja se izvinjavam, ali nisam znao da je na forumu zabranjeno iznositi mišljenje. A ti ako nisi u stanju da prihvatiš tuđe mišljenje, i nisi u stanju da civilizovano polemišeš bez vrijeđanja i to u vrijeme posta, predlažem da tužiš internet provjdera jer ti je dao mogućnost da pišeš na internetu i sablažnjavaš sam sebe. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Ovo nije utakmica. Ovo je jauk i poziv u pomoc Vlkadike Atanasija. Види, торима, превише сам заједно седео са истим столом са еп. Атанасијем да не бих знао да је истина то што кажеш. Али, то исто седење ми је открило и другог Атанасија - оног који воли да се надмеће и такмичи, као и да прави специфичну атмосферу и то на врло духовит начин. Тако да ово јесте и лакрдија са његове стране, али једна врло духовита. А где је духовитост, ту је близу и Дух - кажу људи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Види, торима, превише сам заједно седео са истим столом са еп. Атанасијем да не бих знао да је истина то што кажеш. Али, то исто седење ми је открило и другог Атанасија - оног који воли да се надмеће и такмичи, као и да прави специфичну атмосферу и то на врло духовит начин. Тако да ово јесте и лакрдија са његове стране, али једна врло духовита. А где је духовитост, ту је близу и Дух - кажу људи. Ја нисам имао част да упознам Епископа. А небих назвао то надметањем, већ борбеним духом. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 А небих назвао то надметањем, већ борбеним духом. Слажем се, тако лепше звучи! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ћутање нас је и довело ту гдје смо, а колико видим, нити један аутентични члан Цркве се неће сложити са ставом патријаршије да је једини проблем "тешка ситуација вјерника на Косову", него напротив, ми сви редом сматрамо да смо сами себи криви за Косово из милион разлога, због властитог безобразлука, небриге, лежерности, неодговорности, немања стратегије итд итд.Врхунац лудила је чињеница да су управо највећи зилоти (да сад не наводим имена) љетовали по разноразним острвима и давали ЛИЧНЕ рачуне на које се уплаћивала помоћ за страдалнике на Косову. Vaske, Баба, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 И да....Косово је згодно јер је најнереалнији проблем (будући да за њега немамо нити једно конкретно рјешење, па чак ни приједлог за дјелање), а реални проблеми који се зову педерастија, педофилија, симонија, атеизам међу свештенством, блудништво, наркоманија и слични се рјешавају тако што се правимо да не постоје. Баба, Аурор, Јанко and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ова тема је занимљива просто да видимо колики смо паписти. Не, нисам мислио на екуменизам, нисам толико приземан. Него вако. Део форумаша је већ одабрао који му је владика фаворит у овој "полемици" која се још није десила, али је сви са нестрпљењем очекују. Већ видим разлоге за и против. Једни сматрају једног владику искуснијим у теорији а другог у пракси Хришћанској. Лично кад сам видео ово писмо, помислио сам: Добра фора, лепо су се договорили да путем полемике објасне оба става, да види народ да имамо и мудрог и сталоженог и промишљеног епископа али да види да имамо паметног, борбеног и "на терену" епископа. Онда се сетим да су Срби и схватим да ту договора није било... Дакле сад остаје само да видимо колики смо паписти, односно ко је наш фаворит и онда марљиво да прионемо на форум да свог фаворита кујемо у звезде насупрот оном другом. И.стојковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Bojim se da smo mi Srbi odavno izgubili mogucnost da se tu uopste nesto pitamo.Postoje 2 opcije,prva je da Srbija sa ovakvim stanjem do daljneg ne priznaje Kosovo (sa svim posledicama koje to nosi sa sobom), druga je da nastavi ovim putem na kome je neizbezno i formalno priznavanje Kosova.Sto se tice samog Kosova,iskreno mislim da je jedino cime bi mogli tu nesti da probamo - rat. Znaci, sve ove velike patriote koje pricaju o nedavanju Kosova i slicno (iako u "glavnom gradu" Kosova zivi Srba manje nego u Beogradu Islandjana), lepo svi na ulice, pa da trazimo puske u ruke i da izginemo kako dolikuje, kao sto su ginuli milioni nasih predaka, kao sto vidimo nizasta. Mi cemo ionako nestati kao narod, pa sto da ne ubrzamo taj proces, to je bas kul. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Само пар ријечи: владика Атанасије је мој владика. Нисам ни читао ову тему. Причао сам о писму са братом у Христу Срђаном Ранђеловићем преко приватних порука. Кад сам прочитао писмо мислио сам да тема о писму нема о форуму, али сам рекао Срђану да не желим да отворим ту тему. Владика Атанасије је дуго година био владика моје епархије, а студирао сам у Новом Саду, ишао често тамо на литургије у Саборну цркву и доста пута био присутан кад је литургију служио владика Иринеј. Обојицу владика јако волим и поштујем. Зато не бих да износим шта мислим о писму. Само бих још да додам да сам некад давно отворио тему о владики Атанасију, па оно што сам тамо написао не бих да понављам. Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Дабижљевић Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 У томе је поента. Важно је да се зна да народ цени обојицу Епископа и то као наше најзачајније теологе и Епископе. Види се да је наш драги Таса љут. То се осећа из писма. Но, нисам ништа конкретно видео као решење. Данас је потребно дати решење на ове горуће проблеме. Решење је дато, оче, у питањима, ко хоће да га види. Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Дабижљевић Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Хехе,како Таса за час наложи србадију... :0104cheesy: Косовски бој је завршен, исход је познат,а ми смо сада рецимо у сличној епохи, као св Стефан Лазаравећа, вазалској,да би се сачувало, оно што се сачувати може... Ситуација је заиста болна и у овом тренутку безизлазна, ја лично мислим да треба и даље пресипати из шупљег у празно, преговарати, ложити запад да смо за сарадњу, а при том држати јаке везе са севером, и осталим енклавама. Битно је да се не инатимо и не почињати кавгу било које врсте, него мало подвући реп, јер у противном, једном дводневном акцијом оних војника из Бондстила и косовске полиције и војске, и то што је остало од срба, биће протерано... Што се +Атанасија тиче, у време Слобине косовоске епопеје, био је његов велики протвиник, а сад ко да би волео да овај устане из гроба... 0409_feel А зар неће устати из гроба? Можда је само схватио да је и Слоба био донекле у праву, можда не у свему, али је ипак био у праву. Неки дан прочитах у вестима да је Патријарх Павле говорио како је Слоба морао да потпише онај споразум у Куманову, како би сачувао људске животе. Зар то није честито? Који би ли се политичар данас понео тако? Слоба, брате мили, је мислио и на народ, а то је велика ствар. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Овде је на делу она : "Ко узме кајаће се, ко не узме кајаће се опет ". Тако је било и пре Косовског боја, да ли се борити или покорити. Цвет Српства је изгинуо у бици, па су опет Срби постали вазали, морали да дају порез и ратују за Турке. Можда би било боље да су се покорили, а опет с ове историјске дистанце, можда су услови пре битке били захтевнији, него су и Турци имали губитака, остали су без султана и морали су да се смире пар година. А и Угари су ударили с леђа уместо да помогну. Тако је и данас ратовали смо , имали велике губитке, свет је признавао права свима, само не Србима. Зарат треба имати средстава и мотива. Једно без другог не иде. Сећам се 90'их многи су дизали дреку, али кад крене мобилизација, нема их нигде. Да нема НАТО снага на КиМ имали би проблем да приволимо Шиптаре да живе у Србији. Милом тешко, силом нимало лако. Питање је ко би онда ишао на КиМ да се бори, не само као војник, него као и свештеник, учитељ, службеник ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Дабижљевић Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Оче Небојша, прегледајте приватне поруке. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука