Jump to content

Патријарх српски Господин Иринеј

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

Мени је стварно поражавајуће када читам такве равнодушне коментаре у стилу "ето тако мора"...

Па људи моји, да л` су св. Лазар и Карађорђе тако размишљали!? Где су бре Срби!? Шта је ово? Гомила баба и килаваца која ће да прихвати да га свака будала јаше и силује дваес, триес, педесет година...

Истина је - тако не мора. Није то "судбина" него избор. И пасивност је избор који има своје последице. Србија је у беди и страда не због "светске завере мрачних сила" него зато што је већина тако изабрала. Да ћути и трпи сваку будалу и манијака. Да прихвата њихове сумануте идеје и послушно их следи макар у највеће лудило. И зато је тако како је. Ви сносите одговорност за своју децу и пазите шта ће вам рећи када одрасту. Немој само да им одговорите "тако је морало".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Мислим на већ устаљену традицију српских лидера свих врста да свој народ вуку у слепе улице цивилизације, а самим тим у непрестано страдање и пропадање. Ту спада и ова патријархова изјава.

Па, да ли је слагао? Вероватно ћемо да страдамо и пропадамо све док се не променимо. Ни ја не видим неки лепши сценарио.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Па, да ли је слагао? Вероватно ћемо да страдамо и пропадамо све док се не променимо. Ни ја не видим неки лепши сценарио.

Само ако ништа не променимо и наставимо слепом улицом цивилизације.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

E svasta sam vec cuo ali da za borbu sa strastima i demonima sledi novcana nadoknada to jos stvarno nisam. Je li bato, jel slede bar neki bonovi nama mirjanima posto se i mi tu i tamo borimo sa demonima, "ocito" mnogo manje nego svestenici, ali se ipak borimo?!

За домаћу а нашу tu i tamo неустрашиву borbu sa demonima уместо bonovа за почетак nama mirjanima sledi рецимо официјална Audi ћирилица.

Download Audi Type© (OpenType) 999 kB

Али пази Aquilius Cratus, прво мораш да је користиш неко време па тек онда да критикујеш.

Подели на овим сајтовима

„Био један богат човек који је дошао у један велики манастир, па га лепо примише.

Он даде на растанку сваком монаху по један дукат да се за њега моли, и сви примише по дукат.

Један монах који је такође примио новац није се ипак молио за богаташа,

и после неког времена усни сан да се налази на великом пољу пуном трња и корова. И чу Глас

како говори : - Шта чекаш? Приони на посао !

Овај сан му се толико често враћао да је одлучио да се обрати свом духовном оцу за

савет. - Па ти си примио онај дукат од богаташа а не молиш се за њега - рече му духовник. То

је његова ливада која има да се очисти, а ти си примио своју плату, и ништа не радиш.

Следећи пут када богаташ наврати у манастир овај монах му приђе па му врати онај

дукат и рече : -Хвала лепо теби, али узми ти назад твој дукат"

Lepa pričica, evo i tebi jedna.

Kada je Zaratustra to rekao u svome srcu, natovari lešinu na leđa i pođe. Ali nije išao ni sto koraka, a privuče se uza nj jedan čovek pa mu poče šaputati na uho – i gle! Taj što je tu govorio, bio je lakrdijaš s tornja. »Idi iz ovoga grada, Zaratustra; ovde te premnogi mrze. Mrze te poštenjaci i pravednici, i nazivaju te svojim neprijateljem i prezriteljem; mrze te ispovednici prave vere, i nazivaju te opasnošću za gomilu. Imao si sreće, što su ti se smejali: i odista, govorio si kao kakav lakrdijaš. Imao si sreće, što si se pridružio onome mrtvom psu; zato što si se tako ponizio, spasao si se, za danas. Ali idi iz ovoga grada – ili ću sutra tebe preskočiti, ja živ tebe mrtvoga.« I kad je to izrekao, nestade čoveka; a Zaratustra ode dalje kroz mračne ulice. Na kapijama grada sretoše ga grobari što kopaju rake: oni mu prinesoše plamen svetiljke uz lice, poznadoše Zaratustru, i mnogo ga ismevahu, »Zaratustra nosi mrtvog psa: lepo je što je i Zaratustra postao grobarem! Jer naše su ruke odviše čiste za takvu divljač. Da li Zaratustra hoće možda da ukrade đavolu njegov zalogaj? Nama je pravo! I prijatan ručak! Samo, biće da je đavo bolji kradljivac od Zaratustre! – on može ukrasti i jedno i drugo, i može pojesti i jedno i drugo.« I oni se smejahu skupa i šaputahu nešto na uho jedan drugome. Zaratustra ne reče na to ni reči, i iđaše svojim putem. Kad je išao tako dva sata, pokraj šuma i močvara, nasluša se dosta zavijanja gladnih vukova, pa i sam ogladne. Zastade pred jednom osamljenom kućom u kojoj je gorela svetiljka. »Glad navaljuje na me, reče Zaratustra, kao kakav razbojnik. U gori i sred močvara spopade me moja glad, i u dubokoj noći. Čudne je ćudi moja glad. Često mi dolazi tek posle ručka, a danas mi nije dolazila po čitav dan: gde je to zaostala?« I Zaratustra zakuca na vrata od kuće. Pojavi, se jedan starac; on je nosio sveću, i zapita: »Ko dolazi k meni i k mome nevaljalome snu?« »Jedan živi i jedan mrtvac, reče Zaratustra. Dajte mi da jedem i pijem, zaboravio sam da to učinim preko dana. Onaj koji gladna nahrani, osvežiće svoju rođenu dušu: tako kaže mudrost.« Starac ode ali se ubrzo vrati, i ponudi Zaratustru hlebom i vinom. »Rđav je ovo kraj za one koji gladuju, reče; zato sam se ovde i nastanio. Zverovi i ljudi dolaze k meni, pustinjaku. Nego, pozovi i tvoga pratioca da jede i da pije, on je umorniji od tebe.« Zaratustra odgovori: »Mrtav je moj pratilac, teško da ću ga moći nagovoriti.« »To se mene slabo tiče, reče starac gunđajući; ko kucne na moja vrata, mora uzeti što mu dajem. Jedite i nasitite se! « Zatim je Zaratustra opet išao dva sata, poveravajući se stazi i svetilu zvezda: jer on je bio stari noćnik, i voleo je da zagleda u lice svemu što spava! Ali kad je zora zazorila, nađe se Zaratustra u gustoj šumi, i ne vide više staze kojom bi išao. Tada metnu mrtvaca u jedno šuplje drvo, sebi iznad glave – da bi ga sačuvao od vukova – a sam leže na tle i na mahovinu. I nabrzo zaspa, umoran telom ali neuzburkane duše. 

"Tako je govorio Zaratustra" - Fridrih Niče

Подели на овим сајтовима

За домаћу а нашу tu i tamo неустрашиву borbu sa demonima уместо bonovа за почетак nama mirjanima sledi рецимо официјална Audi ћирилица.

Download Audi Type© (OpenType) 999 kB

Али пази Aquilius Cratus, прво мораш да је користиш неко време па тек онда да критикујеш.

Šta će mi to?! Mi u Koka Kola loži koristimo isljučivo BMW gotiku.

Подели на овим сајтовима

...цивилизације која убија касетном бомбом трудницу у Нишу, бомбом на којој пише "милосрдни анђео"...

Цивилизације у којој људи нормално живе, имају шта да једу, да се обуку, да оду на одмор итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

...цивилизације која убија касетном бомбом трудницу у Нишу, бомбом на којој пише "милосрдни анђео"...

A ona sto baca kasetne bombe po Osijeku?

Milosrdni andjeo je izmisljotina Milosheskuovog rezima, operacije se zvala ujedinjene sile. Dobro je da se covek otarasi RTS ispiranaj mozga pre nego sto krene da pametuje.

Подели на овим сајтовима

...необична смрт за човека чије би се имагинације требали држати, безрезервно... :)

To je cena genijalnosti. Ne moze se biti i genije i normalan i umreti idilicnom smrcu okruzen unucima. To je za prosecne ljude za genije je rezervisan jedan daleko opasniji put. Ali svakako cena mu je ludilo, bozansko ludilo.

Подели на овим сајтовима

Šta će mi to?! Mi u Koka Kola loži koristimo isljučivo BMW gotiku.

Пази, види, гледај, стани Aquilius Cratus мораш бити јако опрезан, чисто да не испаднеш глуп у друштву. Обрати сад пажњу:

Ако је Koka Kola ložа користи се искључиво Bi_em_dablju gotikа.

Нећемо се ваљад сад ту грудвати?!

Подели на овим сајтовима

...хоћеш да кажеш да земље које су нас бомбардовале не припадају тој циовилизацији о којој говориш... :)

Хоћу да кажем да такав пагански поглед на свет не приличи некоме ко жели да се назове хришћанин.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Пази, види, гледај, стани Aquilius Cratus мораш бити јако опрезан, чисто да не испаднеш глуп у друштву. Обрати сад пажњу:

Ако је Koka Kola ložа користи се искључиво Bi_em_dablju gotikа.

Нећемо се ваљад сад ту грудвати?!

Naravno da necemo, ti si vec odavno izgrudvan a ja nisam vican tome bar ne u tvom stilu. BMW gotika je za elitu, a ne za svakodnevno piskaranje po forumu.

Подели на овим сајтовима

...да, малим словом, тога ми зовемо сотона...мислим тог бога... :)  

Prva zabluda magijskog misljenja je, bitno je kako se nesto zove i kako se pise a ne sta je sustina toga. Toliko rasptrostranjeno a toliko pogubno.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...