RYLAH Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 Треба нам да коначно прихватимо бар основне принципе савремене цивилизације. А шта би то било у контексту ове теме? Стварно питам, јер не знам на шта мислиш. Баба, Suncokret54, Ђуро Станивук and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 То је контекст патријархове изјаве "наставићемо да живимо тешко и мукотрпно". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 Јок није... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 То је контекст патријархове изјаве "наставићемо да живимо тешко и мукотрпно". Опет не контам. Ево, дајем свечану изјаву да нисам ово питао д бих се прегањао или било шта Рекао сам на теми све што имао, стварно ме интересује на шта си мислио, јер нисам разумео. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 На оној фотки су углавном Шкоде. То није неки луксуз. Иначе мислим да свештеници заслужују сваки динар који добију. Они трпе велике нападе од духова поднебесја јер су укључени у духовне муке својих парохијана. Не бих им био на месту, свака им част! Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 Опет не контам. Ево, дајем свечану изјаву да нисам ово питао д бих се прегањао или било шта Рекао сам на теми све што имао, стварно ме интересује на шта си мислио, јер нисам разумео. Мислим на већ устаљену традицију српских лидера свих врста да свој народ вуку у слепе улице цивилизације, а самим тим у непрестано страдање и пропадање. Ту спада и ова патријархова изјава. Стварно је доста било више. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 Наставићемо да живимо, то је најбитније. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 На оној фотки су углавном Шкоде. То није неки луксуз. Иначе мислим да свештеници заслужују сваки динар који добију. Они трпе велике нападе од духова поднебесја јер су укључени у духовне муке својих парохијана. Не бих им био на месту, свака им част! E svasta sam vec cuo ali da za borbu sa strastima i demonima sledi novcana nadoknada to jos stvarno nisam. Je li bato, jel slede bar neki bonovi nama mirjanima posto se i mi tu i tamo borimo sa demonima, "ocito" mnogo manje nego svestenici, ali se ipak borimo?! Баба, Плутон, Justin Waters and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 Опрости брате Сунцокрету.али сад кад мање једеш и још мање ..... , ајде мало да се играмо здравог духовнох сеоског живота једући бруснице. Доћи ће и бруснице а надам се и пензија на ред,али дај да до тог времена проведем један нормалан живот достојан човека,без мукотрпног и тешког живота ,пре,сад или убудуће. Бре ако се неки народ напатио кроз целу његову историју,онда је то свакако српски,па јел може бар један брејк,да мало данемо душом. И сад кад треба неко да ме утеши и опомене ове битанге на власти,добијам духовни савет да нам је таква карма ,судбина или шта већ... DYNABLASTER, Danijela, Лазар Нешић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 Наставићемо да живимо, то је најбитније. И да верујемо у Бога , а шта владике раде и они ће доћи Богу на истину као и ми. Н И Н Е and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 И да верујемо у Бога , а шта владике раде и они ће доћи Богу на истину као и ми. Hoce, docice, ali je pitanje da li ce ista uraditi dok su na zemlji narocito ako dobijaju neprestanu podrsku u vidu ovakvih fraza koje ne znace nista. Grizzly Adams, Vaske and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 Neki ćete da poginte , neki ćemo da se vratimo... Ђуро Станивук and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 Ајде бре,нису владике политичари да разговарају са страним представницима,где су они међу народом, где треба да су,кад сте последњи пут видели свог владику,а камоли попричали ??!! Još kad bi imao vremena da dokazuje tebi i meni kako je narodoljubiv time što će nam neposredno sipati reči u uši. Malo me čude ovakve tvoje izjave i misli, Zosimoviću. Ajde da ih je suknuo neki novoobraćenik, ali ti koji si vazda težio da sebe predstavljaš kao simbol zrelog pravoslavnog čoveka. Zapravo, počeo si malo da erodiraš sa onim nepomenikovim rogićima koje si umeo da izobraziš svojim prstima, tako da me, u stvari, na kraju, i ne čude ovakve tvoje izjave. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 E svasta sam vec cuo ali da za borbu sa strastima i demonima sledi novcana nadoknada to jos stvarno nisam. Je li bato, jel slede bar neki bonovi nama mirjanima posto se i mi tu i tamo borimo sa demonima, "ocito" mnogo manje nego svestenici, ali se ipak borimo?! „Био један богат човек који је дошао у један велики манастир, па га лепо примише. Он даде на растанку сваком монаху по један дукат да се за њега моли, и сви примише по дукат. Један монах који је такође примио новац није се ипак молио за богаташа, и после неког времена усни сан да се налази на великом пољу пуном трња и корова. И чу Глас како говори : - Шта чекаш? Приони на посао ! Овај сан му се толико често враћао да је одлучио да се обрати свом духовном оцу за савет. - Па ти си примио онај дукат од богаташа а не молиш се за њега - рече му духовник. То је његова ливада која има да се очисти, а ти си примио своју плату, и ништа не радиш. Следећи пут када богаташ наврати у манастир овај монах му приђе па му врати онај дукат и рече : -Хвала лепо теби, али узми ти назад твој дукат" Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 ...не може се од крста побећи, носе га без изузетка сви чак и они који се заклињу да нису носиоци, ипак, једино га Хришћани носе свесно, и са радошћу...дешава се и дешавало се да ни Патријарх није Хришћанин, али због тога од мене неће бити тражен одговор на Суду...ни од тебе... Ма ја нешто мислим да нам се чини да крст није довољно тежак,па га ми још товаримо да буде тежи и да будемо још радоснији... Па бре и Христос је рекао Петру : "Замахни и ти мало руком" што ће рећи за нашу ситуацију, нека вас јашу ови ваши,кад ништа нећете да урадите,него све на мене чекате... Иначе не судим ја ником живом,покушавам само да расуђујем... DYNABLASTER and zuti car је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука