Дијана. Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Mnogo je zvanih, malo izabranih... a sud je Boziji i nama nepoznat. Nije nase da propovijedamo s krovova, spasavamo i preobracamo - ima ko to treba da radi. Inace, sve sto unosi nemir u covjeka ili medju ljude, od zloga je... (to je knjisko znanje,naravno,starac Tadej, cini mi se; ali opitno se potvrdi) ma kako dobru racionalizaciju imalo u nasoj svijesti. Tako se uvijek samo vratis u sebe. Gordana ., Volim_Sina_Bozjeg and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Не знам, управо сам о томе писао. Могу да замислим или да се ствари дешавају мимо његове воље, а да он онда може да помогне кад га замолимо или да он на првом месту и те како има везе са проблемом, те онда не видим никакву сврху да се таквом неком молим. А пошто је по православном учењу он једини сведржитељ природе и и те како има везе са свим што се дешава, онда ово с молитвом не могу никако да разумем, а још мање да осетим потребу. Ако ме нападне feeble, ја могу тебе, као некога ко има снагу, да дозивам у помоћ да ме одбраниш, али ако ме ти нападнеш, радије бих да ме убијеш, него да се спустим на тај ниво да те преклињем да ми поштедиш живот. А ако се, пак, што је вероватније, због слабости и спустим на тај ниво и преклињем те, то те неће учинити ни за длаку мањим зликовцем, већ ће само мене учинити кукавицом. На крају, само наглас размишљам, не обазирите се на мене... Јуане ја ти препоручујем да погледаш овај видео , ту ти је доста тога објашњено. Ти знаш да новац који добијеш мораш да се потрудиш тај новац да зарадиш . Тако ти је и код Бога , да би добио царство небеско , ти мораш и да га зарадиш . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Hajte da se organizujemo da citamo psaltir dok kriza traje, tako da se svaki dan iscita cio, 20 ljudi po katizmu, kao sto smo radili na Verujem. Nano, Obi, bili ste tamo cini mi se, @nana Nano, sestro, ajd opet organizuj to. Mozda da neko od nekog svestenika dobije neki blagoslov za to.Znate da je Psaltir 'prijeki lijek' za sve muke, tuge, ocaj, nevolje, i da se cita za pokoj duse, - nazalost,ima zrtava,i nazalost broj im se uvecava, koje vapiju.. Да Дијана, слажем се и подржавам твоју идеју. Увек је добро вратити се добрим и душекорисним навикама. ....са благословом свакако. Јефимија Крунић and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Што се тиче молебана , наша црква у историји је увек изводила молебан у тешким ситуацијама за народ и то је у нашој православној вери . И сада то треба да се ради. nana and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Јуане ја ти препоручујем да погледаш овај видео , ту ти је доста тога објашњено. Погледао одавно много пута. Јако лепо звучи, но ”малчице је друкчије у пракси”. Ово би можда могло да помогне ако бих ја повредио некога, па се јео због тога. Али у контексту оваквих догађаја, стварно не знам како бих се осећао да изгубим неког у природној катастрофи оваквих размера и добијем овај видео као ”утеху”. Једино поштено је рећи ”немам појма”. Све ове рационализације и трте мрте су увреда за здрав разум, а о срцу да и не говоримо. Опет, то сам само небитни ја, који немам очи да видим и уши да чујем. Или можда пак имам вишак очију и ушију, шта знам... Срђан Шијакињић and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 o. Serafim iz +Bijele Vode kod Ljubovije zamolio je ko hoće i može da čita akatist Brzopomoćnici, Sv. Prokopiju i Iliji, a može i Psaltir КО ГОД МОЖЕ БРАЋО И СЕСТРЕ,НЕКА ПРОЧИТА МОЛИТВУ ИЛИ АКАТИСТ БРЗОПОМОЋНИЦИ,СВЕТОМ ПРОКОПИЈУ ИЛИ СВЕТОМ ИЛИЈИ...МОЖЕ И ПСАЛТИР...УСРДНО И СКРУШЕНО БЕЗ ОСУДЕ. ОТ.СЕРАФИМ https://www.facebook...ubovija?fref=ts o.Serafim ponovo poziva na molitve - a ovo je pretpostavljam, molitva s blagoslovom...Ja sam od prethodnog citala ak.Brzopomocnici svaki dan... ВЕЧЕРАС У 21 САТ ко може ЧИТАЈТЕ БИЛО КОЈИ АКАТИСТ МАЈЦИ БОЖИЈОЈ ЗА СПАС СРБСКОГА НАРОДА ОД ГРЕХА И НЕПОГОДА. БЕЗ ОСУДЕ СКРУШЕНО И СА СТРАХОМ БОЖИЈИМ. А КО МОЖЕ И СВАКИ ДАН. ОТ.СЕРАФИМ https://www.facebook.com/manastirbijelevode.ljubovija?fref=nf Никанорац, nana and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Иван Ивковић and nana је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Мај 18, 2014 Пријави Подели Написано Мај 18, 2014 Да Дијана, слажем се и подржавам твоју идеју. Увек је добро вратити се добрим и душекорисним навикама. ....са благословом свакако. Toliki ljudi pate i ginu, u očaju i strahu.... A tek kad se ublaži akutna kriza, će da se vide posljedice, bijeda i bolesti, i koliko će da traju... Sad treba sve činiti hitno, ali i još dugo će ljudskost svih nas biti na ispitu... Znam da se po manastirima mole za cio narod naši molitvenici monasi, ali evo i iz manastira zovu i nas, narod, da se molimo... mislila sam da je ova inicijativa dobra i da je obnovimo... ipak molimo se svako za sebe onda... eno piše, akatisti Bogorodici, naročito Brzopomoćnici, psalmi 17, 68,70, i one molitve Gospodu... podrazumijeva se i da činimo sve što možemo...ako nismo u prilici da činimo djela milosrđa, imamo molitveno milosrđe... nana and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 18, 2014 Пријави Подели Написано Мај 18, 2014 Papa prega per vittime maltempo Balcani 12.45 Papa Francesco, di fronte a 100mila fedeli riuniti in Piazza San Pietro per il Regina Coeli, ha pregato per le vittime delle gravi inondazioni che hanno devastato i Balcani. "Il mio pensiero va a quanti stanno vivendo le tribolazioni", ha detto Bergoglio. Papa se moli za zrtve poplava na Balkanu Papa Francesco, pred 100 000 vernika skupljenih na trgu Sveti Petar u Rimu , molio se za zrtve poplava koje unistavaju Balkan. "Moje misli su sa onima koji prezivljavaju teske trenutke", rekao je Bergoglio. http://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/ContentItem-eecaf686-5e93-4bca-b162-e089c1b8c900.html Gordana ., Дијана. and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Мај 18, 2014 Пријави Подели Написано Мај 18, 2014 o.Serafim ponovo poziva na molitve - a ovo je pretpostavljam, molitva s blagoslovom...Ja sam od prethodnog citala ak.Brzopomocnici svaki dan... ВЕЧЕРАС У 21 САТ ко може ЧИТАЈТЕ БИЛО КОЈИ АКАТИСТ МАЈЦИ БОЖИЈОЈ ЗА СПАС СРБСКОГА НАРОДА ОД ГРЕХА И НЕПОГОДА. БЕЗ ОСУДЕ СКРУШЕНО И СА СТРАХОМ БОЖИЈИМ. А КО МОЖЕ И СВАКИ ДАН. ОТ.СЕРАФИМ https://www.facebook.com/manastirbijelevode.ljubovija?fref=nf https://www.facebook.com/PrijateljBoziji/photos/a.10150140953598060.333315.100161148059/10152505803228060/?type=1&theater Porodica - krst i snaga Pravoslavlja (Stefan Rajčić) је поделио албум корисника/це Живот у Христу кrоз акатисте - Život u Hristu kroz akatiste: Акатисти БОГОРОДИЧИНИ. 16 сати · Из манастира Дајбабе: "Моле се сви православни вјерници да читају Акатист Мајци Божијој (било који) у својим домовима, за спас људи у поплављеним подручјима, вечерас између 21 и 22h као и Псалми 17 и 68 ". Ширите даље! Из манастира Дајбабе: "Моле се сви православни вјерници да читају Акатист Мајци Божијој (било који) у својим домовима, за спас људи у поплављеним подручјима, вечерас између 21 и 22h као и Псалми 17 и 68 ". Ширите даље! evo i akatista http://www.svetosavlje.org/molitve/index.php?akcija=prikazi&kt=0&mlId=18 Ненад Р., Иван Ивковић and nana је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Мај 18, 2014 Пријави Подели Написано Мај 18, 2014 Молитва Господу кад наиђу поплаве и Акатисти May 18 2014 12:39 | Petar034 in Некатегорисани текстови " Господару, Господе Боже наш, Ти си некада послушао молбу свога ревнитеља, пророка Илије, и изволео си да за једно време задржиш кишу. И сада, Творче који волиш човека и милостиви Господе, погледај на смирене молбе нас, смирених и недостојних служитеља својих, и као благ немој гледати на наша прегрешења. Сама Твоја љубав према човеку умољава те: дај ведро време свом наследству и да сунце обасја оне којима је потребно и који моле милост од Тебе. Развесели лице земље ради свога убогог народа, деце и стоке, и свих осталих живих бића, које ситиш својим благовољењем и дајеш им храну у право време. Да, Господе, Боже наш, не отрини напразно нашу молбу и немој нас посрамити у нашем очекивању, него нас поштеди по милости својој и посети својим милосрђем, јер пролазе узалуд наши дани и нестаје у болести живот наш. Немој нас погубити због наших безакоња, којима смо навукли на себе Твоје негодовање и жестину Твоју, него поступи са нама по својој тихости и по мноштву милости Твоје. Јер, гле, скрушене душе и смирена духа падамо ничице пред Тобом, и као некорисни служитељи, који и највећу казну заслужују, у покајању умилно Ти вапијемо: грешисмо, чинисмо безакоња и прегрешења у свему преступајући заповести Твоје. Стога све што шаљеш на нас, истином и праведним судом шаљеш на нас, али немој нас до краја предати пропасти, глади и погибли, нити да нас поплави водена бујица, него се у гневу сети милости и због свога милосрђа забадава се дај умилостивити, те се као благ смилуј на оно што си саздао и на дело својих руку, и брзо избави од сваког зла. Амин!"Можете читати и Акатист Светом Пророку Илији, Богородици-Избавитељки оних што од недаћа страдају ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Мај 20, 2014 Пријави Подели Написано Мај 20, 2014 МОЛИТВА ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ СПАСИТЕЉКИ УТОПЉЕНИХ: Заступнице усрдна, Мати Вишњега Господа! Ти си помоћ и заступништво свим хришћанима а нарочито онима који су у невољама. Погледај са висине светиње Твоје и на нас који се с вером поклањамо Пречистом Лику Твоме и молимо те: Објави своју брзу помоћ онима који морима плове и који од ветрова бурних тешке муке подносе. Покрени и све православне хришћане да спасавају оне који у водама тону и подај подвижницима овим богату милост и дарове Твоје. Јер, гледајући икону Твоју ми Теби, Која си милостиво присутна са нама, приносимо смерна мољења наша, јер друге помоћи немамо, ни друге заштите, ни друге утехе, никога сем Тебе, о, Мајко свих жалосних и угрожених! Ти си Нада и Заступница наша, и уздајући се у Тебе ми сами себе и сав живот свој Теби препуштамо у векове векова. Амин. Gordana . and nana је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 20, 2014 Пријави Подели Написано Мај 20, 2014 Његова Светост Патријарх српски Г. Г. Иринеј је данас у пратњи Преосвећеног Епископа шабачког Лаврентија, посетио Крупањ и пострадало подручје. Патријарха Иринеја дочекао је велики број свештенослужитеља и верника из Крупња и Рађевине, као и први човек локалне самоуправе са сарадницима, г. Раде Грујић. Обраћање Патријарха Иринеја забележили смо благодарећи протојереју-ставрофору Стојадину Павловићу, директору Патријаршијског Управног Одбора. "Када нам је добро, на жалост, често заборавимо на ближње, а када дође невоља онда их се сетимо", рекао је Свјатјејши. http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/7/14/05/20.05.14_patrijarh_u_krupnju_za_sajt.mp3 Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Мај 21, 2014 Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 МОЛИТВА ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ СПАСИТЕЉКИ УТОПЉЕНИХ: Заступнице усрдна, Мати Вишњега Господа! Ти си помоћ и заступништво свим хришћанима а нарочито онима који су у невољама. Погледај са висине светиње Твоје и на нас који се с вером поклањамо Пречистом Лику Твоме и молимо те: Објави своју брзу помоћ онима који морима плове и који од ветрова бурних тешке муке подносе. Покрени и све православне хришћане да спасавају оне који у водама тону и подај подвижницима овим богату милост и дарове Твоје. Јер, гледајући икону Твоју ми Теби, Која си милостиво присутна са нама, приносимо смерна мољења наша, јер друге помоћи немамо, ни друге заштите, ни друге утехе, никога сем Тебе, о, Мајко свих жалосних и угрожених! Ти си Нада и Заступница наша, и уздајући се у Тебе ми сами себе и сав живот свој Теби препуштамо у векове векова. Амин. AKATIST BRZOPOMOCNICI http://www.crkvasvetepetke.org.rs/sr/akatisti-posveceni-bogorodici/400-akatist-bogorodici-brzopomocnici.html О, Пресвета и Преблагословена Дјево Богородице, Мајко Најслађег Господа нашег Исуса Христа, Царице небеса и земље, Свемилостива Заступнице рода хришћанског, Прибежиште и Спасење оних, који Ти притичу, падам пред Тобом и поклањам Ти се пред светом иконом Твојом и смирено Те молим: спаси и сачувај под покровом Твојим моју децу (имена), сачувај их од глади, погибељи, земљотреса, потопа, огња, мача, непријатељског напада, међусобних препирки, од свих непријатеља видљивих и невидљивих, од сваке несреће и болести, искушења и изненадне смрти. На сваком месту и у свако време буди им, Царице Небеска, необорива Стена и крепко Заступање. Као што си Невечерњу Светлост из утробе Твоје подигла, озари душе њихове, Пречиста и одагнај сваки мрак из срца њихових. Даруј им умилење, смирење, покајање, чистоту помисли и дух скрушености. Покриј ризом пренепорочном Твојег Материнства, васпитај, оцеломудри, отвори ум за примање сваког корисног учења, сачувај их у страху Божијем и послушању родитељима научи. Сама буди непрестана топла Молитвеница и Заступница пред рођеним од Тебе Господом и Богом нашим Исусом Христом, умоли га да им дарује корисно за спасење њихово. Твоја Материнска молитва је веома моћна да умоли владику и Твојим заузимањем и заступањем избави их од следовању кнезу овога века, вечне осуде и удостој да на Срашном Суду Христовоме стану с десне стране Сина Твога и учини их наследницима вечних добара. О, Свеблага, прибегавам Твојој милости, Богородице Дјево, Твојим светим молитвама и Материнској Твојој бризи поверавам децу моју (имена), јер си Ти, Једина Чиста и Благословена, Божански Покров слугама Твојим, да Те величамо, Свеблагомоћна Госпођо Богородитељко и славимо оваплоћеног од Тебе Христа Бога нашег, јер Њему приличи свака слава, част и поклоњење са Беспочетним Његовим Оцем и са Пресветим и Благим и Животворним Духом, сада и увек и у векове векова. Амин! Молитва 1 О, Богоизабрана Заступнице грешних, избављење оних који гину и Наставнице заблуделих! Ти не презиреш јадну словесну овцу која се удаљила својом вољом с пашњака Сина Твог и лута у шуми грехова, већ идући тражиш заблуделу. Ко ће истражити путеве Твог милосрђа? Према свима милостива буди: погинуле извуци из понора погибли, заблуделе сачувај и поучи, удаљене обрати и привуци, оне који Ти се обраћају и приближавају прими и спаси. А све оне који се кају, Сину Твоме, Добром Пастиру и Богу нашем приведи, да молитвама Твојим не буде ниједне овце без трага нестале, већ да буде једно стадо и један Пастир који ће напасати душе наше и отворити им заузимањем Твојим двери вечних обитељи. Амин. Молитва 2 О, Пресвета Владичице Богородице, избављење оних који гину! Погледај милостивим Својим оком на оне који се моле пред часном иконом Твојом. Подигни нас из дубине грехова: просвети ум наш помрачен страстима, излечи ране душа и тела наших. Ти знаш непрестане муке и све немоћи наше: подај нам руку помоћи, олакшај патње. Буди нам милосрђа и мира извор, утеха у невољама и чврсто прибежиште грешника који се кају. Даруј нам исправљање огреховљеног живота нашег: заблуделе на исправни пут усмери, оне који падају и гину силом благодати спаси. Избави од изненадне смрти, са Сином Твојим и судијом праведним нас помири и вечне муке ослободи. Удостој нас милосрдним заузимањем Твојим да се уселимо у небеске обитељи, где је непрестани глас оних који радосно прослављају Пресвету Тројицу, Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова. Амин. http://www.vavedenjebeograd.net/page72.html ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 Његова Светост Патријарх Српски Г. Иринеј служио је у недељу, 25. маја 2014. Свету Литургију у Цркви Светог Симеона Мироточивог и том приликом је освештао три крста за поменути новобеоградски храм. У беседи је Патријарх поучио да "треба имати духовне и свуда видети невидљиву руку Божију, Његов разум и Његову мудрост. Поучава Бог свет на разне начине, па тако и ова трагедија која нам се десила, и то је по допуштењу Божијем". Говорио је Патријарх и о знамењу Часног крста Господњег којим призивамо благодат Божју. http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/5/14/05/26.05.14_patrijarh_beseda_crkva_sv._simeona_za_sajt.mp3 александар живаљев and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука