JESSY Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Апел Патријарха српског г. Иринеја 16. Мај 2014 - 19:10Невоља која је задесила подручје Србије и земаља у региону позива нас све на хришћанско милосрђе и братску несебичну помоћ. Позивамо све стручне, способне и све људе који могу да помогну да се јаве штабовима и представницима државних и локалних власти у местима где живе и да се ставе на располагање у спасавању људских живота и заштити од поплава. Позивамо свештенство, вернике и све људе добре воље у Београду да од сутра у раним јутарњим сатима код свих храмова почну са прикупљањем помоћи у храни, одећи, обући и постељини. Помоћ ће бити прикупљана све док за то буде било потребе. Такође, молимо све људе добре воље у Отаџбини и расејању да се организовано укључе и свако на свој начин помогне у невољи која нас је неочекивано задесила. Патријарх српски Иринеј Саопштења| Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Од невоље која нас је снашла једино ме више растужи овај отворени гадљиви презир према сопственом народу, вери и земљи. срца су нам камена, главе телевизорасте, мисли папирне ко новине... Volim_Sina_Bozjeg, DYNABLASTER, Зосима and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
badenac Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Какви смо људи постали? Црква је позвала на молитву и уместо да се људи помоле, не, они траже грешке у речима патријарха. Дошли смо у ситуацију да шта год Црква каже, део народа виче РАСПНИ ЈЕ, РАСПНИ! Овде се разглаба да ли је требало или није требало и шта је патријарх рекао. Молитва и те како помаже и као Хришћани треба да се помолимо. Сетимо се само Јеванђеља и приче о Христу и ученицима у лађи Мк. 4, 36-41. Ако се ми не сетимо и ако смо заборавили на Бога, како ће онда Бог да помогне. Речено је "И све што узиштете у молитви вјерујући, добићете". Мт. 21, 22. као и " И ја вама кажем: Иштите и даће вам се; тражите и наћи ћете; куцајте и отвориће вам се. Јер сваки који иште, добија; и који тражи, налази; и који куца, отвара му се.". Лк. 11, 9-10. Као и државници што су изашли да помогну у овој ситуацији. Можда има и маркетинга и свега, али око тога не треба народ сада да разглаба. Људи су дали пример, па на нама је да ли ћемо следити. Да су остали у канцеларијама, било би "види ове у топлом и сувом", сада када су изашли на лице места онда је "то је маркетинг, они никога не спашавају, како их није срамота". Народу не можеш угодити. Али зато да се запитамо да ли су ове патријархове речи за исмејавање или за добро размишљање. По ономе какви смо постали, ипак је за дубоко размишљање и покајање, јер смо постали народ који много псује Бога, који не иде у Цркве, који се не моли и који је исмејава, а и помоћ ближњем нам је постала непознаница. Део овог нашег народа тренутно страда и мислим да је лепо да свако од нас пружи макар делић помоћи, било у виду молитве, личног ангажовања, материјалне помоћи... Видим да су се безбожници одмах окомили, а да су они ставили да треба било каква помоћ, сигурно да ми не би загледали у изговорене речи, већ у суштину и циљ. А у сваком случају ово је и њихов народ, ваљда. Државници постоје да би организовали рад државе.Ако ро не чине,догађају се несреће попут ове у нашој вољеној Србији и у суседној Босни.Све ово је било најављено још пре десетак дана од стране РХМЗ-а а детаљно описано у трећем дневнику РТС .13.05. Први састанк тзв кризног штаба је био у четвртак ујутро,када је киша већ кренула да угрожава западну Србију,али је то била седница београдског штаба?! Патетични Марић из Службе за ванредне ситуације је до тада уверавао да су спремни и да могу да интервенишу у најкраћем року...Ништа од тога није урађено,настао је потпуни хаос који је кулминирао вечерас,одласком масе људи у Шабац,потпуно неприпемљених и без идеје шта ће тамо радити,као и панике у Београдду која је резултирала несташицом негазиране воде у флашама. Када се неко не спреми,за испит,за посао,да брани људе од елементарне непогоде ,онда се хвата за Бога.А управо је Бог обавезао људе да користе своје таленте а не да их закопавају у земљу где ће их ухватити рђа.Нажалост,последице наших рђавих талената се сада виде и ту никаква молитва неће помоћи.Бог помаже вредне а не лење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Молитва Господу Богу за престанак кише: " Господару, Господе Боже наш, Ти си некада послушао молбу свога ревнитеља, пророка Илије, и изволео си да за једно време задржиш кишу. И сада, Творче који волиш човека и милостиви Господе, погледај на смирене молбе нас, смирених и недостојних служитеља својих, и као благ немој гледати на наша прегрешења. Сама Твоја љубав према човеку умољава те: дај ведро време свом наследству и да сунце обасја оне којима је потребно и који моле милост од Тебе. Развесели лице земље ради свога убогог народа, деце и стоке, и свих осталих живих бића, које ситиш својим благовољењем и дајеш им храну у право време. Да, Господе, Боже наш, не отрини напразно нашу молбу и немој нас посрамити у нашем очекивању, него нас поштеди по милости својој и посети својим милосрђем, јер пролазе узалуд наши дани и нестаје у болести живот наш. Немој нас погубити због наших безакоња, којима смо навукли на себе Твоје негодовање и жестину Твоју, него поступи са нама по својој тихости и по мноштву милости Твоје. Јер, гле, скрушене душе и смирена духа падамо ничице пред Тобом, и као некорисни служитељи, који и највећу казну заслужују, у покајању умилно Ти вапијемо: грешисмо, чинисмо безакоња и прегрешења у свему преступајући заповести Твоје. Стога све што шаљеш на нас, истином и праведним судом шаљеш на нас, али немој нас до краја предати пропасти, глади и погибли, нити да нас поплави водена бујица, него се у гневу сети милости и због свога милосрђа забадава се дај умилостивити, те се као благ смилуј на оно што си саздао и на дело својих руку, и брзо избави од сваког зла. Амин! † † † "Господе Ти који са крајева земље сабираш воду у облацима, заустави је заповешћу својом, и пошаљи ведрину на земљу. Господе, немој нас сасвим предати пропасти, глади и погибији, и нека нас силна вода не поплави, него се у гневу опомени милости и, мада нисмо заслужили, сажали се на нас ради доброте своје, и као добар помилуј створења своја и дело руку својих, и брзо избави од свакога зла". АМИН Volim_Sina_Bozjeg and javor је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Када се неко не спреми,за испит,за посао,да брани људе од елементарне непогоде ,онда се хвата за Бога.А управо је Бог обавезао људе да користе своје таленте а не да их закопавају у земљу где ће их ухватити рђа.Нажалост,последице наших рђавих талената се сада виде и ту никаква молитва неће помоћи.Бог помаже вредне а не лење. Што се тиче организованости наших државних органа и не само по овом питању,ту је све јасно-катастрофа, али Бог не гледа на молитву и помоћ људским резоновањем,типа он је сад љут што смо ми лењи па неће да помогне... Божија љубав је безусловна ! На сваки искрени призив његовог имена ,Он ће помоћи и више од тога! Ако у то не верујемо,онда смо залутали у Цркву... Дијана., javor, nana and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Само једна напомена: Ако не верујете у молитву и све вам ово делује бесмислено, ваше је право,али немојте као хришћани да ударате контру, још се спрдате и филзофирате ... Дакле заобиђите ову тему... Верујем ја у молитву, али молитва је кад си урадио све што си могао па се молиш Богу за оно што је изван твоје контроле.Значи, сваки дан се дигнеш и на посао да зарадиш за `лебац, а Богу се молиш за здравље да можеш да радиш. А не може човек да ленчари и моли Бога да му све обезбеди. Јер многе "муке" које су нас задесиле су последица наше лењости и неодговорности. Да би таква молитва била искрена и нелицемерна потребно је прво признање кривице и покајање. А тога код нас нема нигде. Све је неко други крив, све ми ништа нисмо могли итд. И зато немамо благослова него је све горе и горе. Него, реко` да то оставимо за касније па сам прекрших... Господ да се смилује и да нам да мудрости за убудуће. Зосима and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Када би се сад гејеви организовали да прошетају у помоћ угроженима, имали би моје поштовање. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Када би се сад гејеви организовали да прошетају у помоћ угроженима, имали би моје поштовање. A to slicno govore neki i za popove... Neka pomaze ko kako moze... Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Ок Гризли,све то има смисла што си рекао,слажем се, али ми је жао бре људи ,њихових живота ,имања и свега што су стекли,оде за један дан,за њих се треба молити... Gordana ., Volim_Sina_Bozjeg, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Када би се сад гејеви организовали да прошетају у помоћ угроженима, имали би моје поштовање. Можеш да будеш сигурна (из статистичких разлога) да међу свим људима који на овај или онај начин помажу има много ”гејева”, само што нису окачили налепницу на чело. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 A to slicno govore neki i za popove... Neka pomaze ko kako moze... Попови се моле. Уложили напор. Пројавили емпатију и порив да учине...нешто, оно што најбоље знају...шта год ко мислио о молитви. А гејеви? ето прилике да имају права као и сви остали...у организованом облику. Појединачно верујем да чини ко шта може, као човек. Мислим на организацију која тражи параду, пре свега. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Ок Гризли,све то има смисла што си рекао,слажем се, али ми је жао бре људи ,њихових живота ,имања и свега што су стекли,оде за један дан,за њих се треба молити... Ма молимо се бро... Ужас живи... Само ове неке изјаве... Боље да ћутим. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Молитва никада није сувишна. А Господ је милостив па ће услишити по милости својој. Били смо нишчи и убоги и угњетани, а сада смо потпуно беспомоћни. Господе, смилуј се. feeble, Зосима and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Можеш да будеш сигурна (из статистичких разлога) да међу свим људима који на овај или онај начин помажу има много ”гејева”, само што нису окачили налепницу на чело. Апсолутно сам сигурна у то. И сигурна сам и у свим осталим ситуацијама. Зато и истичем то сада, да нема потребе да лепе себи налепнице на чело никаквим парадама. А организација која то тражи, ето, нема порив да их заступа у на пример оваквој акцији. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Ако сам укапирао, ви верујете да је Бог послао ове ужасне поплаве. Да ли због опомене казне или нечег десетог, небитно. То значи да је Бог унесрећио све ове мучене људе. То значи да је Бог послао једну од највећих природних катастрофа у историји ове земље, ако не и највећу. И сад се треба молити том истом Богу за шта тачно? Па што не замахне руком и не исуши ову водурину, него чека неке тамо молебане, акатисте и ко зна шта, док се потпуно невини људи даве? Ја стварно, поред свог напора, не видим и не осећам како и једна и друга ствар могу да буду тачне истовремено. Или Бог нема ништа са овим ужасом или му се нема апсолутно никаквог смисла молити. У ствари, може и једно и друго да буде тачно, али онда је такав Бог неописиви тиранин. Питам, па би било лепо да ми неко објасни, ако жели, уместо да одмах скочи како сам овакав и онакав. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука