Jump to content

Како спознати своје грехе и борити се против њих?

Mnogo je grehova mojih  

62 члановâ је гласало

1. 1. Koje grehe najviše činite?

• gordost
      37
    • srebroljublje
      13
    • blud
      32
    • zavist
      18
    • neumerenost u jelu i piću
      22
    • gnev
      33
    • lenjost
      50

Препоручена порука

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

Andjeli jesu besmrtni ali po blagodati a Bog po svojoj vecnoj i nestvorenoj prirodi.

pa da...po blagodati kao i ljudske duse...

,, ...Andjeli su besmrtni po prirodi (cak ako nisu u potpunosti bestelesni (Jovan Damaskin, De Fide Orth.2.3.). Stoga buduci da zive vecno na racun svoje prirode, neko bi eventualno mogao reci da u ontoloskom pogledu oni nemaju potrebu za Hristom. Ali i pored cinjenice da cak ni oni nisu u potpunost telesni ( ovo nije strogo vezano za temu ovde, zato sto je telo Hrista iskljucivo ljudsko telo, ne andjeosko), za njihovu besmrtnost nije vazna njihova prirodna, vec njihova licna besmrtnost. Akoi oni ne pozele slobono, kao sto vazi za ljudska bica, da ucestvuju u odnosu koji Hristos kao licnost  stvara izmedju stvorenog i nestvorenog, njihova prirodna besmrtnost ne donosi im nikakvu dobit- i oni ce jednako zapasti u anonimnost prostora mrtvih...." Zajednica i drugost

Подели на овим сајтовима

po toj tvojoj dijalektici dajem odgovor, nije imao greh bilo koje vrste i imao je sve grehe ovog tj tadašnjeg sveta..eto.

Nije...on je primio te grehe sveta na krstu....da bi otvorio vrata spasenja... i ponovo spojio vecno sa prolaznim....Boga i coveka.....

Подели на овим сајтовима

,, ...Andjeli su besmrtni po prirodi (cak ako nisu u potpunosti bestelesni (Jovan Damaskin, De Fide Orth.2.3.). Stoga buduci da zive vecno na racun svoje prirode, neko bi eventualno mogao reci da u ontoloskom pogledu oni nemaju potrebu za Hristom. Ali i pored cinjenice da cak ni oni nisu u potpunost telesni ( ovo nije strogo vezano za temu ovde, zato sto je telo Hrista iskljucivo ljudsko telo, ne andjeosko), za njihovu besmrtnost nije vazna njihova prirodna, vec njihova licna besmrtnost. Akoi oni ne pozele slobono, kao sto vazi za ljudska bica, da ucestvuju u odnosu koji Hristos kao licnost  stvara izmedju stvorenog i nestvorenog, njihova prirodna besmrtnost ne donosi im nikakvu dobit- i oni ce jednako zapasti u anonimnost prostora mrtvih...." Zajednica i drugost

Besmrtni su isto koliko su i bestelesni - može se samo po konvenciji tako govoriti u odnosu na ljude (da su bestelesni i besmrtni), uz naglašavanje da je jedino Bog zaista bestelesan i besmrtan, sve ostalo je politeizam (a nije da nije bilo u to vreme hrišćana koji su i dalje bili zapravo pagani, te prinosili prinose i službe anđelima, što je Crkva naravno anatemisala i trudila se da iskoreni...).

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

није исто Православно веровање о прародитељском греху, и Ватиканско веровање о исконском греху.

Код Православног веровања преноси се са колена на колено међу људима само (пала) људска природа...

Sveti Avgustin prvi imenuje praroditeljski greh: istočni ili iskonski tj. peccatum originale originatum,

i Katolička crkva usvaja taj naziv, jer kaže, svi ljudi participiraju u Adamovom grehu tj. drugim rečima - radjaju se u odvojenosti od Boga.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Besmrtni su isto koliko su i bestelesni - može se samo po konvenciji tako govoriti u odnosu na ljude (da su bestelesni i besmrtni), uz naglašavanje da je jedino Bog zaista bestelesan i besmrtan, sve ostalo je politeizam (a nije da nije bilo u to vreme hrišćana koji su i dalje bili zapravo pagani, te prinosili prinose i službe anđelima, što je Crkva naravno anatemisala i trudila se da iskoreni...).

Malo da idem u off, znas li da je Miroljuba neki njegov fan skroz ozbiljno pitao koji je hemijski sastav demona. :D :D :D :D :D

Подели на овим сајтовима

Ne mora da znaci. Pala je na ispitu da ide ka necem visljema ne mora nuzno da znaci da je pala iz nekog viseg stanja u nize. Pad se desio u smislu da je Adam pao na ipsitu licnosti, prakticne gnoeseologije da tako kazem. Odbivsi da zajednicari sa Bogom on je pao (failed) na ispitu obozenja.

Pa lepo kazes bio je u zajednici...u bogopoznaju...koje je odbio..i tada se desio pad....znaci da je prvobitna njegova priroda bila znatno visa nego danasnja ljudska...nije ni znao da je go,niti ga je bilo sramota i slicno....tek nakon uvodjenja greha u prirodu....ona pada....i iz potpune duhovne svetosti i cistote..postaje bice strasti i nagona...bice tela a ne duha...Jer kako i samo postanje kaze covek je stvoren na sliku Boziju,po podobiju Bozijem..a Bog je Duh...i takav je bio i prvobitni covek....zato je i Hristos dosao..da pokaze put,istinu i zivot....da se vratimo u to stanje duhovne cistote...i kaze jos ono povratite se i budite kao deca...nisci duhom..cistoga i Svetoga Duha...Duha Ljubavi i zajednice...

ja to tako shvatam...

Подели на овим сајтовима

Kako se razmnozavaju andjeli i demoni?Hvala.

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

Ne znam sta ti nije jasno u onome sto je citirano!

Подели на овим сајтовима

Sveti Avgustin prvi imenuje praroditeljski greh: istočni ili iskonski tj. peccatum originale originatum,

i Katolička crkva usvaja taj naziv, jer kaže, svi ljudi participiraju u Adamovom grehu tj. drugim rečima - radjaju se u odvojenosti od Boga.

Па Августин је био јеретик, а хришћанин само технички (био је члан Цркве), догматски је био чист нео-платониста, Плотиновац са елементима Манихејства измешаног с Хришћанством, или како га је назвао Христо усамљени јеретички мислилац који је доспео у каледнар због своје чудесне приче о преобраћењу молитвама мајке му Монике...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Citaj Den Brauna... :0104cheesy:

Ja mislim da si ti demonizovan,idi da te pregleda Miroljub Petrovic hahahaha..:P

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da si ti demonizovan,idi da te pregleda Miroljub Petrovic hahahaha.. :P

Vidim ja napada me neka cudna hemija...moracu kod Miroljuba na analizu.. 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...