Jump to content

Како спознати своје грехе и борити се против њих?

Mnogo je grehova mojih  

62 члановâ је гласало

1. 1. Koje grehe najviše činite?

• gordost
      37
    • srebroljublje
      13
    • blud
      32
    • zavist
      18
    • neumerenost u jelu i piću
      22
    • gnev
      33
    • lenjost
      50

Препоручена порука

Danas, na poslu, sam se poprilično grubo poneo prema jednom dedi koji redovno dolazi da se raspituje za neku imovinu. Pred kolegom, kom sam hteo da pomognem. Na kraju sam imao osecaj da sam u tom "pomaganju" preterao kako bih se, izmedju ostalog, i "pokazao" pred kolegom.

Подели на овим сајтовима

Danas, na poslu, sam se poprilično grubo poneo prema jednom dedi koji redovno dolazi da se raspituje za neku imovinu. Pred kolegom, kom sam hteo da pomognem. Na kraju sam imao osecaj da sam u tom "pomaganju" preterao kako bih se, izmedju ostalog, i "pokazao" pred kolegom.

ма, Срле, није то ништа страшно....кад би ти само знао шта смо ми остали грешници радили.... 7896634

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

taman da se raspricham, aquilius me preseche huh, bash ti hvala, brate... :)))))))))

Па сад - мало се слажем, мало не. Не ваља бити сувише наиван, прихватати ствари здраво за готово, бити буквалиста, не умети уопштити или сувише приватизовати. С друге стране - ни увек померити причу, пребацити у треће лице и дистанцирати се - није право решење. Јер, препозна се то околишање, око себе а и од других.

Има нешто битно у једноставности тренутка - драж отворености и неподозривости. Просто и врста храбрости.

Сад, ако је у питању јавност: а што да не?, па није нас стид пред другима више него пред Оним што већ све зна. А није ни поента да се ствари изношењем пред друге банализују, него да се размене утисци и донесе неко заједнички паметније решење. Третирање речи као благог лека.

Још ако уз озбиљност успе на крају и шарм да се провуче - то је то.

Подели на овим сајтовима

ово искрено нисам баш добро схватила ....

Па сад - мало се слажем, мало не. Не ваља бити сувише наиван, прихватати ствари здраво за готово, бити буквалиста, не умети уопштити или сувише приватизовати. С друге стране - ни увек померити причу, пребацити у треће лице и дистанцирати се - није право решење. Јер, препозна се то околишање, око себе а и од других.

а ово ми се допада:

Има нешто битно у једноставности тренутка - драж отворености и неподозривости. Просто и врста храбрости. Сад, ако је у питању јавност: а што да не?, па није нас стид пред другима више него пред Оним што већ све зна. А није ни поента да се ствари изношењем пред друге банализују, него да се размене утисци и донесе неко заједнички паметније решење. Третирање речи као благог лека.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

@@JESSY, па, рецимо, као кад читаш Мешу Селимовића о томе чиме је био подстакнут на писање романа "Дервиш и смрт", погоди те искреност, сасвим

http://mesa-selimovic.blogspot.com/2012/03/kako-je-nastao-roman-dervis-i-smrt.html?fb_action_ids=407465199308854&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Posto znamo da je Hristos bio Bogocovek i da je svoju bozanasku prirodu...spojio sa ljudskom...primivsi telo od Majke Marije..koja je po pravoslavnom ucenju nosila taj praroditeljski greh....da li je onda i Hristos imao taj praroditeljki greh?Koliko znam crkva uci da nije...a ako nije kako je onda mogao da umre?Jer plata za greh je smrt....nije mi to bas najjasnije niti logicno...

Подели на овим сајтовима

Исус је преузео наше грехе на себе, да би ми, који живимо Хришћански имали живот вечни. 

Ma znam ja to....nego pitam da li je on u svom telu nosio praroditeljki greh...to me zanima..

Подели на овим сајтовима

Није носио прародитељски грех.

Ako nije nosio...kako je onda mogao da umre?Ako je bio apsolutno savrsen i bezgresan ne bi umro...ja koliko znam...savrsen je bio po pitanju zakona...i fariseji nisu mogli da mu nadju greh...ali ovo je onaj praiskonski greh...koji nose svi ljudi...a Hristos kao spoj boznaskog i ljudskog,vecnog i prolaznog...po nekoj logici bi trebao da je nosio taj prvobitni greh....

Подели на овим сајтовима

Па једноставно, није исто Православно веровање о прародитељском греху, и Ватиканско веровање о исконском греху. Код Православног веровања преноси се са колена на колено међу људима само (пала) људска природа, нема наслеђивања родитељских грехова и кривице, док по учењу Ватикана деца наслеђују грехе својих родитеља, дакле и кривицу...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Па једноставно, није исто Православно веровање о прародитељском греху, и Ватиканско веровање о исконском греху. Код Православног веровања преноси се са колена на колено међу људима само (пала) људска природа, нема наслеђивања родитељских грехова и кривице, док по учењу Ватикана деца наслеђују грехе својих родитеља, дакле и кривицу...

pa valjda svi mi nosimo taj greh...zato je i ljudska priroda smrtna.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...