Dona Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Eh. Sve Sam to zavolela osim ljudi. Postujem zivot i gledam da ni bubicu ne zgazim. Sve treba da zivi. I voli da zivi. Bila bih licemer d kazem volim sve ljude, sto ih dublje upoznajem imam jedino potrebu da postujem zivot svega ostalog Jos vise. Ne cini drugima sto ne zelim da drugi cine meni, i onda me boli sto drugi ne mare za svoja Dela/nedela prema meni.njih ne pogadja. Sto meni ucine. Gledam da oprostim,ili im okrenem ledja. Al sto cine nejacima i svemu ostalom sto volim, e, to je kocnica !i tu me boli nemoc da nesto ucinim ili pro enim. Imala nemala, sigurna materijalno ili ne, tesko mi je voleti SVE ljude. Pedofile? Ne.lovce? Ne. Indijce koji posipaju zene kiselinama? Ne. Afrikance sto sakate stanovnistvo zbog dijamanata? Ne! Sto guraju decu u vojsku i teraju da ubijaju svoje roditelje? Ne! Moju svekrvu? 'mmmmmmmmm ne! pokusavam da je zavolim vec cetvrt veka:) beskurpulozne politicare? Ne! Reneiste? Gade mi se! Al spisak je predug. Dakle nepoznata mi je ta "unoverzalna " ljubav. Kakvi su oni takvi su, al JA ne mogu da sprecim da cine zlo! Gde gresimo kao hriscani? Ne znam. Da li Sam hriscanka dovoljno ako se Ja drzim zapovesti, à znam sta se zbiva na kugli zemaljskoj?! À ne mogu ili ne cinim nesto da sprecim bilo koje zlo? Mozd je bolje pitanje da li je dovoljno Sam biti hriscanin? À svet je deo nas?? Sara", JESSY and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Dovoljno je sam biti Hriscanin za otprilike hiljadu ljudi. Ako si krotak i smiren mozes spasiti hiljadu dusha. Sto ne pocnes da se molis da zlo koje ti ne mozes da sprecis nek molitvom tvojom spreci Bog. Tako barem funkcionise tvoje srce koliko vidim. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 4, 2013 Пријави Подели Написано Август 4, 2013 Eh. Sve Sam to zavolela osim ljudi. Postujem zivot i gledam da ni bubicu ne zgazim. Sve treba da zivi. I voli da zivi. Bila bih licemer d kazem volim sve ljude, sto ih dublje upoznajem imam jedino potrebu da postujem zivot svega ostalog Jos vise. Ne cini drugima sto ne zelim da drugi cine meni, i onda me boli sto drugi ne mare za svoja Dela/nedela prema meni.njih ne pogadja. Sto meni ucine. Gledam da oprostim,ili im okrenem ledja. Al sto cine nejacima i svemu ostalom sto volim, e, to je kocnica !i tu me boli nemoc da nesto ucinim ili pro enim. Imala nemala, sigurna materijalno ili ne, tesko mi je voleti SVE ljude. Pedofile? Ne.lovce? Ne. Indijce koji posipaju zene kiselinama? Ne. Afrikance sto sakate stanovnistvo zbog dijamanata? Ne! Sto guraju decu u vojsku i teraju da ubijaju svoje roditelje? Ne! Moju svekrvu? 'mmmmmmmmm ne! pokusavam da je zavolim vec cetvrt veka:) beskurpulozne politicare? Ne! Reneiste? Gade mi se! Al spisak je predug. Dakle nepoznata mi je ta "unoverzalna " ljubav. Kakvi su oni takvi su, al JA ne mogu da sprecim da cine zlo! Gde gresimo kao hriscani? Ne znam. Da li Sam hriscanka dovoljno ako se Ja drzim zapovesti, à znam sta se zbiva na kugli zemaljskoj?! À ne mogu ili ne cinim nesto da sprecim bilo koje zlo? Mozd je bolje pitanje da li je dovoljno Sam biti hriscanin? À svet je deo nas?? facenew22222222 Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 4, 2013 Пријави Подели Написано Август 4, 2013 Hmmm, sve se nesto razmisljam... Mozda gresimo u preterivanju. Kada sagledavamo svoju gresnost, toliko preterujemo, da nas osecanje krivice inhibira za bilo kakvu akciju osim samodestrukcije. Kada opet postanemo zadovoljni sobom zbog necega, toliko preteramo sa gordoscu da smatramo da nema potrebe vise za bilo kakvu akciju s nase strane. I tako smo pretezno u nekom poluuspavanom stanju... Sta reci, celi zivot je borba za uspostavljanje ravnoteze tj. pronalazenje "prave mere" iznova i iznova. Филозоф and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Август 4, 2013 Пријави Подели Написано Август 4, 2013 Dovoljno je sam biti Hriscanin za otprilike hiljadu ljudi. Ako si krotak i smiren mozes spasiti hiljadu dusha. Човече, како ти некад булазниш.. Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 4, 2013 Пријави Подели Написано Август 4, 2013 Човече, како ти некад булазниш..Pitanje je bilo da li vredi biti Hriscanin ako to drugi nisu. Ja i dalje tvrdim da svojim zivotom smirenoscu i krotkoscu mozes da spasis hiljadu ljudi. Bi bio razumljiviji da sam rekao da mozes spasti jednog coveka? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Август 4, 2013 Пријави Подели Написано Август 4, 2013 Pitanje je bilo da li vredi biti Hriscanin ako to drugi nisu. Ja i dalje tvrdim da svojim zivotom smirenoscu i krotkoscu mozes da spasis hiljadu ljudi. Bi bio razumljiviji da sam rekao da mozes spasti jednog coveka? Суперишка..Где си човече раније био Христу кажеш да се не распиње узалуд? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 4, 2013 Пријави Подели Написано Август 4, 2013 Суперишка..Где си човече раније био Христу кажеш да се не распиње узалуд?Sta da ti kazem sam je Hristos tako hteo. Ako se u nama vidi Bog i svojim zivotom ga svedocimo nece li Bog u Hriscanu spasiti hiljadu ljudi koji su Boga doziveli kroz Hriscana? Nikad nisam ni pomislio da covek spasava ali sam bar kod tebe mislio da se podrazumeva ko je Spasitelj. I tako uzalud trosim veru koju vi gledate da li negde postoji zagrada ili ne. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Август 4, 2013 Пријави Подели Написано Август 4, 2013 Ako se u nama vidi Bog i svojim zivotom ga svedocimo nece li Bog u Hriscanu spasiti hiljadu ljudi koji su Boga doziveli kroz Hriscana? Бог искључиво спасава у Христу. Nikad nisam ni pomislio da covek spasava ali sam bar kod tebe mislio da se podrazumeva ko je Spasitelj. Ja i dalje tvrdim da svojim zivotom smirenoscu i krotkoscu mozes da spasis hiljadu ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 4, 2013 Пријави Подели Написано Август 4, 2013 Бог искључиво спасава у Христу.Dobro ni cuda Bozja ne dolaze kroz cudotvorce.? prestao sam ja da imam svoje bogoslovlje ako hoces da mi to staverujes... Ali bezbroj puta sam citao da svojim svetim zivotom Hriscani mogu spasiti necije dushe. Pogledaj u zitijama Svetih nisu se odricali vere pa su bili pogubljeni i onda se veliki broj naroda preobratio i stao pred Hrista. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Август 4, 2013 Пријави Подели Написано Август 4, 2013 Ali bezbroj puta sam citao da svojim svetim zivotom Hriscani mogu spasiti necije dushe. Својим светим животом хришћани могу бити само узор, али не и спаситељи, јер Спаситељ је Један. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 4, 2013 Пријави Подели Написано Август 4, 2013 Својим светим животом хришћани могу бити само узор, али не и спаситељи, јер Спаситељ је Један.Slazem se sa tobom svim srcem mojim. A ono sto sam hteo da kazem je sledece da Spasioc moze da deluje kroz coveka. Evo povlacim misao koje nije trebalo da bude nista drugo osim nacina Spasitelja koji priziva. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 Mene spašavaju i Zvonko i VSB i svi zlatni ljudi koji dopuštaju da Duh Utešitelj kroz njih dopre do drugog, Spašava me Gospod kroz njih,ali oni imaju slobodnu volju da dopuste da kroz njiih atom ljubavi zasija prema bližnjem koji je možda na muci i iskušenju ili se udaljio od Boga. Trenutno,spašava me svako ko mi ne dosipa so na ranu. Volim_Sina_Bozjeg and JESSY је реаговао/ла на ово 2 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 Najviše me spasavaju oni koji su još uvek deca, Mala deca sa svojim čistim dušicama i velika deca koja odolevaju iskušenju i čiste svoje duše,ostajući deca zauek JESSY and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 Koja lobanja na tvom avataru nije poslusna ? nijedna čoveku čovek je grešno biće ja ga volim ali ne umem da ga bez pogovora poslušam bio on patrijarh,sveti otac . . . to i jeste ljubav, shvatiti i prihvatiti da svako može da pogreši i voleti ga uprkos svemu Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука