Jump to content

Олимпијске Игре

Оцени ову тему

Препоручена порука

Прво злато за наше

Džudiskinja Majljinda Keljmendi osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 52 kilograma i tako donela istorijski uspeh za Kosovo.

127240830257a79e9da8a07430026666_640.jpg

http://www.b92.net/sport/rio2016/dzudo/vesti.php?yyyy=2016&mm=08&dd=07&nav_id=1163442

Подели на овим сајтовима

Milane s kim se ti sprdaš? Djevojka je dala sve što ima za "Kosovo Republjik". Svaka čast!  Mi možemo samo da plačemo...

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

On 8. 8. 2016. at 0:51, Ниџока 1.1 рече

Milane s kim se ti sprdaš? Djevojka je dala sve što ima za "Kosovo Republjik". Svaka čast!  Mi možemo samo da plačemo...

Expand  

Спрдам? Нешто си ти друже помешао. 

Подели на овим сајтовима

Štefanek u FINALU Olimpijskih igara
16.08.2016 16:30

Beta-mh8t3cnbw4.640x360_rss.jpg

Foto: Beta

Srpski rvač Davor Štefanek plasirao se u FINALE Olimpijskih igara u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimski stilom, pošto je danas u polufinalu pobedio TUŠEM pobedio gruzijskog takmičara Šmagi Bolkvadze.

Ovim podvigom je obzebeđena prva medalja za Srbiju na Olimpijskim igrama

(Beta)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

i kosarkasice idu u polufinale...:navijanje:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

и одбојкашице иду даље....!!!!!!!:navijanje::aplauz:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Lekcija iz humanosti, one su apsolutne šampionke Olimijskih igara (foto)

Duh Olimpizma pokazan je još jedanput u Riju. Da medalja ne može biti važnija od ljudskosti pokazale su ove dve atletičarke u kvalifikacijama na 5000 metara. Humanost koju su pokazale ove dve šampionke u humanosti, zasenila je sve jučerašnje rekorde, zlatne medalje i rezultate ostalih takmičara u Riju, prenose svetski sportski mediji.
Foto:twitter.com/usatf

Foto:twitter.com/usatf

Ono što je na sve posetioce na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru ostavilo pozitivan utisak, svakako jeste scena na
kvalifikacionoj trci na 5.000 metara koja je svakako najemotivniji momenat Igara. Na oko četiri kruga pre kraja, Amerikanka Ebi D’Agostino se saplela i pala. Udarila je pritom u Novozelanđanku Niki Hamblin, koja je takođe pala i, činilo se tad, teže se povredila od rivalke.

Ebi je ustala i mogla da nastavi da trči, ali je stala, i na zaprepašćenje publike vratila se do Novozelanđanke koju ranije nije poznavala.

Njih dve su tako ugruvane od padova krenule dalje. Za finale više nije bilo šansi, ali su trku zajendo završile. Međutim Amerikanka Ebi, koja se vratila da pomogne Novozelanđanki, u finišu više nije mogla ni da hoda. Jaukala je od bolova.

Niki Hamblin je prekinula svoj put do cilja, vratila se da pomogne Amerikanki koja je već bila na ivici snage.

View image on TwitterView image on Twitter

Hitna pomoć je reagovala i atletičarku smestila u invalidska kolica, kojima je i prošla kroz cilj. Trke su završile kao 15, odnosno 16, što u ovoj priči nije ni bitno.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

– Ova devojka pokazala je pravi olimpijski duh. Nikad pre nisam je upoznala, a sada sam shvatila da radi o neverovatnoj osobi. Kad sam pala prvi put, osetila sam ruku na svom ramenu i pogled kojim mi govori: „Ustaj, ovo su Olimpijske igre, ovo moramo završiti“ – rekla je Hamblin nakon trke pa nastavila:

– Ona je meni prva pomogla, a kasnije sam i ja njoj pokušala, ali gležanj joj je bio gadno povređen. Nakon toga sam nastavila trčati i nisam verovala da je i ona nastavila. Kad sam videla da i dalje trči, bila sam oduševljena. Nikad u životu neću zaboraviti ovaj trenutak. Kad me za 20 godina netko pita o Riju, ovo će biti moja priča.

Međutim, nešto kasnije stigao je dopis iz Međunarodnog olimpijskog komiteta u kome je pisalo da ove dve atletičarke, ukoliko im zdravstveno stanje dozvoli, mogu da učestvuju u finalnoj trci.

Da li će učestvovati u finalnoj trci, odlučiće verovatno lekari i same atletičarke. Bilo kako bilo, one su već pobedile!

http://www.krstarica.com/sport/rio-2016/lekcija-iz-humanosti-one-su-apsolutne-sampionke-olimijskih-igara-foto/

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...