Jump to content

Олимпијске Игре

Оцени ову тему

Препоручена порука

2 minutes ago, Ronald рече

Ali to nije zlato?

није ...није завршено такмичење....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 597
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

20 minutes ago, Тања1 рече

Zayron, за разлику од тебе...

Мени је илустрација од  члан Adelaida случај сваких Олимпијских игра у којима се прича о олимпијским профитерима - низ моћних  интереса, који виде игре као добит града домаћина. Сваки пут игре узму милијарде фунти, долара од прихода/пореза земље домаћина и губе их на величанствене стадионе, олимпијска села, милитаризацију града и помпезне инсталације културе које се задрже неколико недеља. Буџет олимпијских игара у Лондону 2012 је првобитно коштао 20 милијарди, али је достигао 200 милијарди...Свуда где се игре увучу, прича је иста: почне се са лаким жртвама, бескућницима - и касније чишћење етничких мањина и радника из свог града.  А популарна тактика је да негирају било какву везу између тих радњи и игара. Игре се, између осталог, одржавају да  очисте град од сиромашних и нежељених становника и јачају мотив профита ту и тамо стварајући град за богате.

Pa da, upravo i ja o tome govorim. A takvi onda nemaju kud i evo ih hop, nama u Evropu ili kao ekonomski ili ratni i politički emigranti. Tamo smo u istom kolu i Srbija i Češka, o tom sam vam tu pisao već prije godinu dana. Sad je to opet ponovo na tapeti i Zbrojovka Brno i Zastava Kragujevac.

http://www.balkaninsight.com/en/article/making-a-killing-the-1-2-billion-euros-arms-pipeline-to-middle-east-07-26-2016

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, JESSY рече

није ...није завршено такмичење....

Jessy znam ja pratim stoni tenis, nego napisa Adel zlato, a Karakasevic ne moze da se udostoji minut da ne psuje:)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

nego napisa Adel zlato,

можда предосећа....:0212_rolleyes:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, JESSY рече

Ma nema od toga nista. Od medalja vaterpolisti i Novak mogu zlato, za Ivanu cemo vidjeti sta ce biti, medalja moze. Milica moze takodje, Ivana moze, a ostali, mozda jos kosarkasi mada.:)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

27 minutes ago, Zayron рече

Pa da, upravo i ja o tome govorim. A takvi onda nemaju kud i evo ih hop, nama u Evropu ili kao ekonomski ili ratni i politički emigranti. Tamo smo u istom kolu i Srbija i Češka, o tom sam vam tu pisao već prije godinu dana. Sad je to opet ponovo na tapeti i Zbrojovka Brno i Zastava Kragujevac.

http://www.balkaninsight.com/en/article/making-a-killing-the-1-2-billion-euros-arms-pipeline-to-middle-east-07-26-

Tu sam zaboravio dodati i ovaj vrlo važan link, sad vidite da smo u istom kolu i vi i mi:

Česká republika byla obviněna (optužena) z dodávek zbraní, které končí v rukách islámistů

Dakle Obama to sad sve svaljuje na nas isto ko i Bush onomad na Sadama i Irak.

Kakvo pozorište! Biće i nama po glavama a i vama ponovo i opet, izgleda.

Подели на овим сајтовима

24 minutes ago, Zayron рече

TKakvo pozorište! Biće i nama po glavama a i vama ponovo i opet, izgleda.

A evo i zašto "pozorište". To je komediograf da su Sterija i Nušić amatersko pozorište za njega.

Izvor članka

Zašto Obama voli islam? Zato što je to musliman!

Obama se "prerekao" kad je izjavio da će USA ubrzati trening snaga "islamske države".

Obama dijeli iftar za vrijeme Ramazana zaposlenim islamske vjeroispovijesti u Bijeloj kući - FB video

Подели на овим сајтовима

Olimpijski komitet bi trebao uvesti i cijeli niz olimpijskih disciplina dostpnih  i takmičarima iz "trećeg svijeta". Mnogi vrhunski sportovi su izuzetno skupi za bavljenje njima. Na primjer trke magaraca i slične, te bi mogli upražnjavat od Afrike pa sve do Crne Gore, Hercegovine, dalmacije i sličnih mjesta na svijetu:

10155060_710334449005512_284756144729869

Подели на овим сајтовима

11 hours ago, Ronald рече

nego napisa Adel zlato,

mislila sam vest zlata vredna, u odnosu na ostale vesti o takmicarima...

11 hours ago, JESSY рече

:)))

A sto se tice predosecaja...osecam da smo pukli k'o bas na ovim OLimpijskim Igrama...(obzirom kako je poceo prvi dan)

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

12 hours ago, JESSY рече

21.17 - Biciklista Ivan Stević nije uspeo da završi drumsku trku. Ovo su mu bile četvrte olimpijske igre, a odustao je sredinom trke.

Гледао сам почетак трке. Када је коментатор рекао да учествује и "представник наше јужне покрајине" разочарао сам се тотално. Овамо не дамо Косово а на Олимпијади учествујемо са њима као државом. Свака част Вучићу... :0212_rolleyes:

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

BISER Kako je u Riju devojčica iz Srbije nadmašila olimpijsku šampionku

Jedno od najvećih čuda u istoriji olimpijskih igara, a bilo ih je za ovih 30 izdanja poprilično, izvela je jedna 15-godišnjakinja. Ali, čak i ona nije junakinja ove priče, već najmlađa srpska olimpijka u Rio de Žaneiru.

Ona 15-godišnjakinja sa početka priče je Je Šiven, Kineskinja koja je imala baš toliko godina kada je 2012. u Londonu osvojila ne jednu, već nestvarne dve zlatne olimpijske medalje u plivanju. Bila je neprikosnovena i na 400 metara mešovitim stilom, oborivši pritom svetski rekord, a i na dvostruko kraćoj distanci.

Četiri godine kasnije dođe i taj Rio. Dođe i Je Šiven, kao dvostruka šampionka. Sada 20-godišnjakinja, sa iskustvom kojim se ne mogu pohvaliti mnogi olimpijci. I sa znanjem kako se do medalja stiže. Čak i do onih zlatnih.

Je Šiven možda i ne zna da naša 16-godišnja Anja Crevar postoji. I ne čudi, nismo ni mi do skora. Kada su na red došle kvalifikacije u onoj "zlatnoj, rekordnoj disciplini" mlade Kineskinje, 400 metara mešovito, Anja je plivala u jednoj slabijoj grupi, a Je Šiven, kao branilac trofeja, u onoj najjačoj.

Anja Crevar
Foto: M. Metlaš / RAS SrbijaAnja Crevar

I, prođoše te kvalifikacije kako su prošle. Anja je u svojoj grupi nadmašila takmičarke iz Uzbekistana, Argentine, Italije i Portugalije. Očekivano, nije prošla u finale, ko je to pa mogao da očekuje od devojčice koja je sad u maju prestala da bude 15-godišnjakinja. A Je Šiven? On je u onoj elitnoj kvalifikacionoj grupi podbacila, nadmašila je samo sunarodnicu Min Žu.

Ali, kada se podvukla crta, ako biste se odmakli korak nazad i pogledali širu sliku, ukazalo bi vam se pred očima nešto nestvarno:

Rezultat Anje Crevar, od četiri minuta i 43,19 sekundi, doneo joj je fantastično 20. mesto na Olimpijskim igrama i pritom je bio za više od dve i po sekunde bolji od onog koji je ostvarila olimpijska šampionka - 4:45,86.

Anja Crevar u Riju
Foto: A. Dimitrijević / RAS SrbijaAnja Crevar u Riju

Naravno, lako je reći "Je Šiven je podbacila". Jer, to i jeste tačna stavka u opisu njenog nastupa. Ali, tu leži samo pola istine. Druga polovina je ono na šta često zaboravljamo: Olimpijske igre uopšte nisu naivno takmičenje. Razmišljanje se na njima svodi na prilagođavanje svemu novom, a novo je sve. Osećaj je drugačiji. Svi konkurenti deluju drugačije. Strah je drugačiji. Čak i nadanje. O tremi da ne pričamo.

Ovog proleća nam je Anja Crevar rekla "Poznajem skoro sve koji će da idu u Rio, oni se trude da mi prepričaju iskustva sa prethodnih Igara, uvek mi pričaju da moram da se opustim, da ne treba da imam tremu. Ali ja uvek imam tremu dok ne skočim u bazen!".

Pred našim očima raste jedan divan sportski biser, i to u školjci koja je spolja prilično skromna. Možete tu školjku nazvati Srbijom. Možete kroz otvor da virnete i, tu, zagledani u  biser, uzdahnete kada shvatite da Anja Crevar dolazi četiri puta nedeljno iz Pančeva u Beograd na treninge, dok njena svetska konkurencija obično trenira dvaput dnevno, u vrhunskim uslovima. Možete da vidite kako ono malo, majušno slobodnog vremena ova devojčica koristi da bude sa svojim prijateljima. Ali stiže i da trči, za svoju dušu. Jer voli to. I da šeta. Jer i to voli. Voli i da pliva. Iako ima tremu. Ali, kako su njen talenat otkrili oni najbliži, pružili su joj podršku i - krenula je ka svojim snovima. Hrabro. I, ma kakve da su je okolnosti isprva okruživale, uspela je da nadmaši olimpijsko čudo. Uspela je da kao dete, u najtežoj plivačkoj disciplini, dođe do 20. mesta na "Igrama nad igrama".
Anja Crevar
Foto: A. Dimitrijević / RAS SrbijaAnja Crevar

Da, ima bisera među nama. Ima ih mnogo više nego što smo bili spremni da primećujemo. Ji Šinven bi nam sad na to rekla "Hej, a ja?". Ali, rekosmo već, nije ona junakinja ove priče, već najmlađa srpska olimpijka u Rio de Žaneiru, koja nas je kao 16-godišnjakinja naučila da gledajući u 20. mesto vidimo recept za lepšu budućnost.

U takvu budućnost ćemo stići samo ako napustimo školjke u koje smo se sami uvukli i u kojima, zbog neke naše treme, sami životarimo umesto da zajedno živimo. A ako se odmaknemo, tada će nam se ukazati šira slika, i u njoj nešto nestvarno: hiljade bisera pokraj nas takođe čeka da bude otkriveno. Hiljade bisera od snova deli samo - obična, ljudska podrška. Ova priča je tu samo kao putokaz.

http://sport.blic.rs/brazil-oi/biser-kako-je-u-riju-devojcica-iz-srbije-nadmasila-olimpijsku-sampionku/0nw6vjt

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

NEMOĆNI PRED NOLETOM I ZIKIJEM Čilić: Nismo imali šanse, Nole nas je uništio!

Beta | 07. 08. 2016 - 08:58h

Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je da Marin Draganja i on nisu imali šanse protiv Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića i dodao da će srpski dubl daleko dogurati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Novak Đoković tokom dubl nastupa sa Zimonjićem u Riju
Foto: Tanjug/APNovak Đoković tokom dubl nastupa sa Zimonjićem u Riju
share_v1_pintrest_gray_ico.pngshare_v1_facebook_gray_ico.png

"Nismo imali pravu šansu da se vratimo u meč pored ovakvog Novaka. On nas je 'uništio' riternima", rekao je Čilić, prenela je agencija Hina.

Srpski dubl Novak Đoković-Nenad Zimonjić plasirao se u drugo kolo Olimpijskih igara, pošto je u noći između subote i nedelje pobedio Hrvate Marina Čilića i Marina Draganju u dva seta, 6:2, 6:2.

"Jednostavno nismo imali sreće pri žrebu, jer će Srbi daleko dogurati. Ja i Marin (Draganja) smo stvarno uživali proteklih par nedelja koliko igramo zajedno, a sada nije išlo. Čak nisam bio ni umoran nakon popodnevnog meča protiv (Grigora) Dimitrova", rekao je Čilić, koji se plasirao u drugo kolo singla u Riju.

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

"Orlovi" oduševljeni debijem u Riju: A sad - protiv ekipe koja je uništila Francusku!

Beta | 07. 08. 2016 - 07:34h

Naš košarkaš Bogdan Bogdanović rekao je da je fenomenalno što je njegova ekipa pobedila Venecuelu na početku Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, a i njegovi saigrači takođe su bili zadovoljni igrom. Naročito Nikola Jokić, koji i upozorava na ono što sledi.

Bogdan Bogdanović
Foto: Tanjug/APBogdan Bogdanović

"Fenomenalno je što smo pobedili uopšte, i što smo sa još jednom pobedom obezbedili plasman u drugu rundu, ali treba gledati i poziciju u grupi. Sad nam sledi jako bitna utakmica sa Australijom, sa kojom vodimo borbu za drugo mesto. Sjajno smo odigrali na obe strane terena i pohvalio bih sve momke", rekao je Bogdanović.

Australija je pobedila Francusku sa 87:66.

"Gledali smo Australiju. Dominantni su fizički i jaki, trče, odlično igraju. Biće jako nezgodni, dosta se kreću, nezgodan su protivnik", rekao je Bogdanović.

Nikola Jokić
Foto: Tanjug/APNikola Jokić

Nikola Jokić ocenio je da je utakmica bila sjajna, ali da je sledeći protivnik jako težak.

"Prva pobeda kao Srbija na Olimpijskim igrama, sjajna utakmica i sjajna uvertira za turnir. Imamo utakmicu već za dva dana protiv Australije, koja je demolirala, uništila Francusku i nije joj ostavila nikakve šanse. Igraju stvarno dobro, mnogo su jaki, čvrsti, imaju kvalitet. Mislim da su Australijanci iznenadili sve na Olimpijskim igrama, pa i nas. Imamo dva dana da se pripremimo za njih i nadamo se dobroj borbi", rekao je Jokić.

Nemanja Nedović pohvalio je pristup.

"Jako je bitno početi takmičenje pobedom. Imali smo jako dobar pristup. Sad što pre da zaboravimo ovu utakmicu i okrenemo se Australiji, koja je pokazala protiv Francuza da je jako dobra ekipa, sa mnogo NBA igrača i sigurno će biti mnogo teže nego u prvom kolu", rekao je Nedović.

Miroslav Raduljica zakucava na meču sa Venecuelom
Foto: ReutersMiroslav Raduljica zakucava na meču sa Venecuelom

On je priznao da je tim imao sreće sa protivnikom na startu nadmeanja.

"Imali smo malo sreće što smo igrali prvu utakmicu sa Venecuelom, bez potcenjivanja. Bilo je jako bitno da počnemo turnir sa ovakvom igrom, da osetimo loptu, osetimo halu", rekao je Nedović.

On je kazao da se Olimpijski turnir razlikuje od ostalih takmičenja.

"Drugačije je sve. Počev od atmosfere u selu. Uživamo svih dana. Jako je teško da se ekipa koncentriše na utakmice u Olimpijskom selu, ali koncentrisani smo i uživamo", rekao je Nedović.

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Maja Ognjenović presrećna: Priželjkivala sam baš ovakav poklon za rođendan!

Beta | 07. 08. 2016 - 07:51h

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović proslavila je 32. rođendan pobedom nad Italijom od 3:0 na početku Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, a potom je otkrila da su ona i njene saigračice jedva čekale da meč počne.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije
Foto: ReutersŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije

"Ja sam priželjkivala ovakav poklon za rođendan. Svi smo znali da je ova utakmica jako važna. Bila je malo i poluagonija. Tu smo već četiri dana, igramo uveče i očekivanje je bilo zaista preveliko. Moram da priznam da sam pomalo iznenađena. Očekivala sam dobru igru, ali pošto je prva utakmica i u ovom terminu, moram da budem zadovoljna. Bilo je grešaka, ali rezultat pokazuje da smo igrali bolje od njih. Nisu one ekipa za potcenjivanje.", rekla je Ognjenovićeva.

8zBktkqTURBXy9kYTBiOTY4M2QxNGVhYTUxYzUwY
Foto: Reuters

Srbiju čeka utakmica protiv Portorika, ali kapite zna šta je cilj Srbije.

"Probili smo led, sad protiv Portorika da se malo učvrstimo i posle počinju važne utakmice. Ne potcenjujem Italiju i Portoriko, ali zna se ko su naši glavni protivnici. To su Amerika i Kina, čak i Holandija koja je dobila Kinu. Sa nestrpljenjem očekujem sledeće utakmice", rekla je Maja Ognjenović.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije
Foto: ReutersŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije

Milena Rašić je dobro igrala i utakmicu je završila sa tri asa.

"Ne znam da li mi je bio dan za servis, ali generalno bih rekla da imam jako lep osećaj što se tiče servisa u ovoj sali, iako smo imali samo jedan trening. Svakako u prvom setu je postojala pozitivna trema zato što je prva, ali drago mi je da smo završile sa 3:0 i zaista odigrale odlično i sad možemo mirno na spavanje", rekla je Rašićeva.

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...