Дејан Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Једноставно зато што одлуке нису саборне, него парламентарне т.ј. надгласавање је у питању. За саборност треба пуна сагласност свих епископа kako ovo tumačite? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Što ja ne volim podele to je čudo jedno. Svi smo isti svi grešimo i svi smo prizvani na svetost. Apelujem da se više gleda čovek. Mi smo u jednoj velikoj porodici koju su započeli Adam i Eva a ponovo se rodili i blagodatnim obećanjem pozvani da svako svakog zna u Carstvu Nebeskom. Ove svadje mi liče na raskol pa sam tim povodom sebi dozvolio dva tri reda teksta. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Što ja ne volim podele to je čudo jedno. Svi smo isti svi grešimo i svi smo prizvani na svetost. Apelujem da se više gleda čovek. Mi smo u jednoj velikoj porodici koju su započeli Adam i Eva a ponovo se rodili i blagodatnim obećanjem pozvani da svako svakog zna u Carstvu Nebeskom. Ove svadje mi liče na raskol pa sam tim povodom sebi dozvolio dva tri reda teksta. Види брате, ја сам у сваком случају за мир, као што мислим и већина да је, али не по сваку цену. Не сећам се чије су речи, али каже се да је некада и "рат" бољи од мира који је заснован на компромисима са неистином. (или тако некако, углавном мислим да нисам омашио смисао). Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Kanoni u principu funkcionisu kao i svaki drugi zakon. Kada izgube smisao - obichno ih ljudi ne postuju. Naprimer... danas imas zakon da moras da se vezujes dok vozish automibil, u trenutku kada se izmisle automobili koji nece moci vise da se sudare, takav zakon ce biti bez smisla. To ne znaci da zakoni sami po sebi gube smisao, vec da taj konkretni zakon gubi smisao. Svaki zakon iza sebe ima neki cilj, neki efakat i mora imati neku podrsku u stvaronsti, doba razlog zasto bi postojao. Zato se i menjaju. За црквене каноне се не може баш у потпуности гледати као на обичне законе. Као што је црква богочовечански организам, тј има у себи и онога што је небеско и онога што је земаљско и у себи обједињује те две стварности тако и канони(не сви) у себи обједињују духовне и практичне норме у форми закона. Ако се у канону као његов темељ налази духовна подлога она је непромењива па тиме и канон. Ако канон каже да се свештеник не рукополаже испод 30 година, у случају када је потребно он ће се пренебрегнути и није толико битан. Али када исповеда неку догму или истину цркве он је трајан. Има таквих канона којима је тешко одредити суштину као на пример тај о молитви са јеретицима. Да ли је тај канон непроменљивог карактера? Вероватно да јесте, такав канон мора постојати, а црква може да по икономији уради другачије али само саборским опште прихваћеним путем. Канон треба да има подршку у стварности али у јеванђељској и хришћанској стварности а не некој другој, није тешко исварити цркву и прилагодити јој каноне али више немамо сведочење истине у цркви него политички прилагођену институцију савременим светским токовима а то није наш циљ, него Царство Небеско. ПиП је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Ово друго што питаш, по мом скромном мишљењу има везе са храброшћу да не кажем неку народскију реч. То ти је као и са гомилом људи који у суштини не верују у Бога и у свом животу се уопште не руководе Богом, али ипак немају .... да буду они ти који ће то јавно изнети. Знаш оно: "Можда ту ипак има нешто?". Све у свему "Бранковићи" по тумачењу Светог Николаја Српског т.ј. они који су тобож неутрални а гледају развој ситуације да виде ко "побеђује", па да му се приклоне. Када би јавно изнео критику и став по питању канона, (ево ја се слажем да у потпуности треба бити доследан канонима), поставићеш себи питање која је Црква потпуно томе доследна, и закључио би да није ниједна, јер такве Цркве нема. Морао би да се претвориш у критичара и исправљаш све редом, а не би имао у коју Цркву да одеш. Стога мораш уклопити замишљено савршено стање и оно које је реално и постојеће, те се стога владати онако како је најпродуктивније и Богу најкорисније. Ако би сви поштовали каноне до танчина настао би мук и тишина. Ето има канона који говори да ниједан верник не сме да износи било шта против епископа кога сабор није осудио, или да нема право јавног поучавања а сви то радимо. Онда би се прича свела на то ти мени кажеш како сам ја прекршио овај канон, ја теби онај, и онда да бројимо ко има више прекршаја. Све у свему тешко стање, по мом мишљењу поштовање канона је потпуно у складу са православном вером и њен неодвојив део. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Što ja ne volim podele to je čudo jedno. Svi smo isti svi grešimo i svi smo prizvani na svetost. Apelujem da se više gleda čovek. Mi smo u jednoj velikoj porodici koju su započeli Adam i Eva a ponovo se rodili i blagodatnim obećanjem pozvani da svako svakog zna u Carstvu Nebeskom. Ove svadje mi liče na raskol pa sam tim povodom sebi dozvolio dva tri reda teksta. Никако да се научимо нешто из историје . Увек када смо се делили није на добро изашло , али без обзира на то ми и даље исто радимо , па докле , и шта још треба да се деси па да се оканемо тога. Volim_Sina_Bozjeg and Megidon је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Никако да се научимо нешто из историје . Увек када смо се делили није на добро изашло , али без обзира на то ми и даље исто радимо , па докле , и шта још треба да се деси па да се оканемо тога. Sta ces, ne znamo da prihvatimo drugacijeg...evo skoro sam saznao da nas u centralnoj Srbiji ovi iz RS ne vole ich i zovu nas "Srbijanci"... I kako posle da se ne delimo? Oni za mene ceo zivot "Srbi iz RS" ja za njih "Srbijanac" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Па тако је то , када нису чули за чарапане. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orion Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Sta ces, ne znamo da prihvatimo drugacijeg...evo skoro sam saznao da nas u centralnoj Srbiji ovi iz RS ne vole ich i zovu nas "Srbijanci"... I kako posle da se ne delimo? Oni za mene ceo zivot "Srbi iz RS" ja za njih "Srbijanac" Moja iskustva su potpuno suprotna. Mnogo dobrih i pozitivnih ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Moja iskustva su potpuno suprotna. Mnogo dobrih i pozitivnih ljudi. I moja iskustva za Hrvate i Siptare, sta sad da radimo? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orion Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 I moja iskustva za Hrvate i Siptare, sta sad da radimo? Svako na sopstvenim iskustvima gradi neko svoje mišljenje, što je sasvim ok. Ne znam šta ćeš ti, ali ja ću malo da se osvrnem na neka pisanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Svako na sopstvenim iskustvima gradi neko svoje mišljenje, što je sasvim ok. Ne znam šta ćeš ti, ali ja ću malo da se osvrnem na neka pisanja. Mene iskustvo uci da dobrih ljudi i individua ima svud. Nazalost, nekad, neke narode, uhvati ludilo a neke druge strah pa cute pred zlocincima i zlocinima. To ti je moje iskustvo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orion Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Mene iskustvo uci da dobrih ljudi i individua ima svud. Slažem se.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Roman Catholic church of St. Catherine in Pec, Kosove http://www.kosovo.net/news/archive/2006/May_06/1.html NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Roman Catholic church of St. Catherine in Pec, Kosove Ово има минимум десетак година, не контам који је смисао постављати га сада? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука