Jump to content

Ekumenisticki susreti 2014

Оцени ову тему

Препоручена порука

Изгледа да је екуменизам у религији исто што и демократија у политици. Теоретски лепо звучи, мало (више) је другачије у пракси. 

Na šta tačno misli? odnosi se na ekumenizam?

Подели на овим сајтовима

Evo dok čitaš deset Božjih zapovesti, teoretski mož staviš glavu na panj, da nijednu nećeš prekršiti jer su savršene (znaš to i osećeš) a malčice je drugčije u praksi.

Samo polako mislim da se neki i slade dok imamo neslaganja ovakvih vrsta.

... тако да би требало да се усавршавамо у испуњавању Божјих заповести, а не друге да цимамо за рукав и учимо их како би то требало да раде, а они сами то не желе. Имамо доста посла код своје куће.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Na šta tačno misli? odnosi se na ekumenizam?

У демократији је тренутно, између осталих, главни проблем Барак Обама, а у екуменизму папа Фрањо.

Просто, они желе власт и моћ, као и сви њихови претходници.

Из искуства знамо да ми ту немамо шта да тражимо, можемо само да настрадамо.  

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

У демократији је тренутно, између осталих, главни проблем Барак Обама, а у екуменизму папа Фрањо.

Просто, они желе власт и моћ, као и сви њихови претходници.

Из искуства знамо да ми ту немамо шта да тражимо, можемо само да настрадамо.  

I Hristos kad je došao na ovaj svet došao je sda saznanjem da će da strada...

Ne smemo postati sekta iz straha od stradanja...potencijalnog

Подели на овим сајтовима

I Hristos kad je došao na ovaj svet došao je sda saznanjem da će da strada...

Ne smemo postati sekta iz straha od stradanja...potencijalnog

Исто морамо и да знамо да будемо мудри и да се склањамо од зла, а не да идемо к'њему као овце на клање.

''Мудри као змије, а безазлени као голубови.''

Слажем се да наша Црква треба да буде отворена према свима, увек је то и била кроз читаву своју историју, само има нас који са правом изражавамо сумњу према поглавару римске цркве.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

@@todor, Nisi ti niišta pamtniji niti obazriviji od onih koji se ispred nas bave ekumenizmom odnosno ikumenizmom.

ne znam da li si gledao ovo predavanje.

Гледао сам ово предавање, али беше давно. Чини ми се да баш и не иде у прилог данашњем екуменизму (икуменизму). Погледаћу поново, да се подсетим добрих старих времена.  :D

Подели на овим сајтовима

I da poljube ruku papi, njega pravoslavci priznaju za prvog po časti. Franja je COOL kao što je bio Paja :)

Први по части за православне је тренутно Васељенски Патријарх. Пре 1000 година је био Папа, за 2 ће можда бити Московски :))), а за 1000 година ће можда бити и Српски Патријарх :ekstra:  ...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Један од главних разлога је оно о чему говори Митрополит Амфилохије на 1:12:40 у предавању које си поставио. 

Ako njemu samom to nije dovoljno dobar razlog , zašto bi tebi bio?

Bez obzira na sve, niko od nas nije ni lud ni mutav d ane zna i samu istoriju i metode koje su korištene od druge strane , al to opet ne sme da bude razlog da mi ne svedočimo svoju veru i postanemo sekta, kao što je postao jedan od učesnika tribine.

Sad su se stvari vremenom veoma iskristalizovale.

Подели на овим сајтовима

Уз епископе (за неке монаха) Артемија и Никанора занима ме ко је још од епископа јавно или тајно против екуменизма у СПЦ.

"Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости."

А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин.

Свети Владика Николај Велимировић

Подели на овим сајтовима

Уз епископе (за неке монаха) Артемија и Никанора занима ме ко је још од епископа јавно или тајно против екуменизма у СПЦ.

Episkop je Nikanor a monah je Artemije, i nije proizvoljno već za verna čeda SPC je tako a za one van SPC može kako god žele ili ne žele .

Подели на овим сајтовима

Mame ti brate, el ti misliš da osim ova dva imena druge pa i nas mrzi nešto da budemo pravoslavci? 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Свакако можемо да будемо Православци нећемо ваљда да се мешамо са онима који Анту Павелића усташког поглавника проглашавају за свеца.

"Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости."

А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин.

Свети Владика Николај Велимировић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...