Megidon Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 To što je Artemije ponovo samo monah, meni bi bilo dovoljno da sam na njegovom mestu za spas. Ona poslušanja koja je on u toku života delio, i držao do toga da bi trebalo biti ispunjena,on odbacuje svojom neposlušnošću i umesto da prihvati Božju promisao,on počinje da odbija a zahteva od drugih da slušaju njega.... Neću više o Artemiju ima sve što mu treba za spasenje i ovako raščinjen. У праву си, нећемо више о томе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 У томе је сва поента. Канони би требало да се поштују, њиховим кршењем је подривен њихов ауторитет, што би могло да доведе до тога да изгубе потпуну снагу, Kanoni u principu funkcionisu kao i svaki drugi zakon. Kada izgube smisao - obichno ih ljudi ne postuju. Naprimer... danas imas zakon da moras da se vezujes dok vozish automibil, u trenutku kada se izmisle automobili koji nece moci vise da se sudare, takav zakon ce biti bez smisla. To ne znaci da zakoni sami po sebi gube smisao, vec da taj konkretni zakon gubi smisao. Svaki zakon iza sebe ima neki cilj, neki efakat i mora imati neku podrsku u stvaronsti, doba razlog zasto bi postojao. Zato se i menjaju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Da se nadovežem, kanoni funkcionišu kao i saobraćajni znaci, kad policajac stane na semafor, svi njega slušaju a ne kako svetlosna signalizacija nalaže, tako je i sa kanonima, ako Crkva saborno kaže da se ide levo a kanoni desno, ide se levo... Grizzly Adams and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Da se nadovežem, kanoni funkcionišu kao i saobraćajni znaci, kad policajac stane na semafor, svi njega slušaju a ne kako svetlosna signalizacija nalaže, tako je i sa kanonima, ako Crkva saborno kaže da se ide levo a kanoni desno, ide se levo... Da li je ispravno reci 1.Dogma 2.Sabornost 3.Kanoni ? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 ako Crkva saborno kaže da se ide levo a kanoni desno, ide se levo... Nisam upoznat sa ovim. Što jednostavno kad su saborni ne ukinu ili promene kanon? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Nisam upoznat sa ovim. Što jednostavno kad su saborni ne ukinu ili promene kanon? a zašto misliš da na sledećem saboru neće to učiniti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 a zašto misliš da na sledećem saboru neće to učiniti? Ne mislim ja ništa. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Nisam upoznat sa ovim. Što jednostavno kad su saborni ne ukinu ili promene kanon? Једноставно зато што одлуке нису саборне, него парламентарне т.ј. надгласавање је у питању. За саборност треба пуна сагласност свих епископа. Шта год промене, то ће бити промена на демократски начин, али демократија није православна Саборност. У демократском устројењу државе се види колико је демократија склона манипулацији, и зато ја лично демократске одлуке црквеног сабора не прихватам. По мени је у таквој ситуацији ипак боље придржавати се канона Светих Отаца. *Blue* and Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 2 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Ne mislim ja ništa. А зашто не мислиш ништа? Господ није људима забранио да користе расуђивање које им је од Бога дато. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 А зашто не мислиш ништа? Господ није људима забранио да користе расуђивање које им је од Бога дато. Ne mislim ako pitam. (sve moram da objašnjavam kao da sam biblija ) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Ne mislim ako pitam. (sve moram da objašnjavam kao da sam biblija ) Ма разумео сам ја контекст твоје поруке, али моја порука није упућена само теби, него свима који читају. Многи су одбацили расуђивање и слепо верују само оно што им се презентује. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 и слепо верују само оно што им се презентује. E to slepo samo u Hristove reči, kanoni nemaju veze sa tim Volim da razmišljam pre nego donesem stav i ništa ne odbacujem u startu. Samo da napomenem još jednom, koliko ja znam neke kanone su ignorisali svi, pa i oni koji vode bitku i optužuju za njihovo nesprovodjenje. Zato sam pitao ako su bili saborni u ignorisanju kanona kako ih do sada nisu i ukinuli i odakle onda pravo optuživati nekog. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 E to slepo samo u Hristove reči, kanoni nemaju veze sa tim Volim da razmišljam pre nego donesem stav i ništa ne odbacujem u startu. Samo da napomenem još jednom, koliko ja znam neke kanone su ignorisali svi, pa i oni koji vode bitku i optužuju za njihovo nesprovodjenje. Zato sam pitao ako su bili saborni u ignorisanju kanona kako ih do sada nisu i ukinuli i odakle onda pravo optuživati nekog. Још мање имају везе са тим (гледајући пуноћу Цркве од Христа на овамо) спорадична тумачења савремених теолога појединих канона. Ово друго што питаш, по мом скромном мишљењу има везе са храброшћу да не кажем неку народскију реч. То ти је као и са гомилом људи који у суштини не верују у Бога и у свом животу се уопште не руководе Богом, али ипак немају .... да буду они ти који ће то јавно изнети. Знаш оно: "Можда ту ипак има нешто?". Све у свему "Бранковићи" по тумачењу Светог Николаја Српског т.ј. они који су тобож неутрални а гледају развој ситуације да виде ко "побеђује", па да му се приклоне. Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Него где је брат @Брђа? Није ваљда удаљен са форума због ничега? Задње што сам прочитао да је писао на овој теми, није ни близу речник који оправдава удељење??? Молим Администрацију за објашњење? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Него где је брат @Брђа? Није ваљда удаљен са форума због ничега? Задње што сам прочитао да је писао на овој теми, није ни близу речник који оправдава удељење??? Молим Администрацију за објашњење? imate temu Pitajte adminisstraciju, tamo postavite pitanje , tamo ćete dobiti i odgvor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука