Ненад Р. Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Ово је заиста прелепо . Има добрих људи свуда. Лидија Миленковић and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Радосна Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Професори Политехничке школе у Крагујевцу одвајају део својих зарада у фонд за децу са слабијим материјалним примањима. http://www.rtk.co.rs/drustvo/item/16056-profesori-politehnicke-pomazu-ucenicima Дијана., Sanja Т. and Жика је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 E, pa svaka cast ljudi!!! Novosadski humanitarni centar, nekoliko manjih humanitarnih organizacija, kao i ne tako zanemarljiv broj pojedinaca su dali ogroman doprinos drustvu, pomazuci volonterskim radom prvenstveno romsku zajednicu, a potom i beskucnike i siromasne. Pomoc se nije sastojala samo u pruzanju hrane i odece, nego i u pruzanju edukacije deci, pomoci pri ucenju od strane studenata i akademskih gradjana, zatim odrzavanje novogodisnjih priredbi, kao i ukljucivanje u sport i u radno osposobljavanje. Svaka aktivnost je sprovodjena volonterski iz sopstvenih sredstava aktera. Dakle, nisu u pitanju pojedinci koji se slikaju za novine i televiziju, zbog ulozenih 500e u rekonstrukciju neke kucice, za sta bi dobili oslobadjanje od poreza na svoj privatni biznis, nego su u pitanju pravi dobrocinitelji, kojima placa Onaj koji sve vidi. Svaka cast za sve ove akcije! Није све тако црно у друштву као што многи мисле . Људи су људи са својим врлинама и манама и има доста људи који и не желе да се објави јавно њихова племенита активност па је и то један од разлога што се не пише много о томе . Акција је за пример и да че Бог да има још више хумани људи који су спремни да помогну другим људима у невољи. Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 20, 2014 Пријави Подели Написано Мај 20, 2014 СВЕТИ ВЛАСИЈЕ БЛАГОСИЉА ЖИВОТИЊЕУ древној Русији се за покровитеља домаћих животиња поштовао свети Власије. Њему су се молили ако се изненада разболи коњ, или изгуби теле. Зашто су се руски сељаци за помоћ обраћали баш њему? А, ево и зашто. У IV веку, када је император Ликиније гонио хришћане, житељи града Севастије су свога Епископа, Светог Власија молили да напусти град, да би се сакрио од гоњења и мучења. Свети Власије послуша људе који су га волели, и насели се на гори Аргеос, која је била окружена шумама, у којима је било мноштво животиња.Звери су често долазиле у пећину светитеља и стрпљиво чекале да заврши молитву. Старац би излазио из пећине, благосиљао животиње, а оне би тада радосно почињале да трчкарају, пузе, скакућу, да светитељу лижу руке, и да му се умиљавају. Болесне животиње светитељ је исцељивао полажући на њих руке. Једном су на гору Аргеос дошли цареви ловци и видели велики број животиња које се играју међу собом, при чему лавови нису јурили јелене, а медведи нису дирали срне. Свети Власије издалека примети ловце. Он благослови животиње и тихо им рече: - „Брзо бежите, јер ће вас ловци побити!“ Када ловци дођоше ближе, видеше да од животиња ни трага нема, а да пред њима стоји седи старац. - „Ти си врач!“, - рекоше ловци. – „Како си омађијао животиње да те тако слушају?“ - „Ја нисам врач, ја сам – хришћанин од малих ногу. Непријатељи вере су ме истерали из града. Боље ми је да живим са дивљим зверима, него са злим људима, Христовим непријатељима...“. Много година је свети Власије провео у изгнанству. Све те године светитељ се молио за људе, као и за своје мучитеље, такође. И за све те године њему су долазиле дивље звери због његове доброте, нежности и љубави. Glogovac Monastery DYNABLASTER, geronymo and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Мај 22, 2014 Пријави Подели Написано Мај 22, 2014 http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/1604368/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE+%D1%81%D1%80%D1%86%D0%B5+%D0%A1%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D0%A0%D0%B0%D1%98%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B%D0%B0.html Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 Besplatan smeštaj žrtvama poplava Popularan sajt za iznajmiljivanje stanova širom sveta Airbnb ovih dana omogućio je da njihovi korisnici besplatno ustupe desetine stanova u našem regionu kako bi pomogli žrtvama poplava koje su prethodnih dana zahvatile Balkan. Proteklih godina Airbnb je razvio sistem pomoći u kriznim situacijama, u okviru kojeg žrtve nesreća, poput poplava na Balkanu, mogu besplatno da iznajme stanove koji su trenutno na raspolaganju. Airbnb trenutno nudi pedesetak stanova svojih korisnika koje mogu da iznajme ljudi čija je imovina stradala u poplavama. Stanovi su mahom raspoređeni u Beogradu. Airbnb poziva sve zainteresovane da kroz njihov sistem besplatno ponude svoje smeštajne kapacitete žrtvama poplava. Program će trajati sigurno do 3. juna, sa mogućnošću produžavanja. Stanove koji su trenutno na raspolaganju za besplatno iznajmljivanje, kao i uslove za njihovo iznajmljivanje, možete proveriti ovde: https://www.airbnb.com/disaster/balkan-floods?cdn_spdy=1&page=1 http://www.b92.net/putovanja/vesti.php?yyyy=2014&mm=05&dd=23&nav_id=851804 obi-wan, DYNABLASTER and nana је реаговао/ла на ово 3 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 РУСКИ СПАСИОЦИ: ВОЛИМО ВАШ НАРОД Међу Русима који су евакуисали Обреновац, Петар Гриценко, Александар Гурин и Јефин Белов. Одавно у невољи нисмо видели такву солидарност.МИНУТИ су многе људе у Обреновцу делили од смрти. Вода је надирала. Људи су викали: „Узмите мене“, „Спасите нас“. Ова слика пратиће нас заувек. Али, то нам је посао. Вечно смо захвални Србији што је имала поверења да нас позове у помоћ.Овако, скромно, скривајући умор после три дана неспавања и много сати у води, за „Новости“ говоре тројица руских спасилаца, челичних војника Центра спасилачких операција од посебног ризика „Лидер“, који су учествовали у евакуацији 2.500 људи. Петар Гриценко (30), Александар Гурин (38) и Јефин Белов (48) обучени су да се боре са поплавама и пожарима, планинари су, падобранци, специјалци… У својим биографијама имају борбу са терористима у московском театру, једној од метро-станица, поплавама и пожарима у Русији… Овом списку додају и Обреновац.- После спасавања људи су нас грлили и љубили – прича нам Гурин, који ће из Обреновца понети ожиљак на челу који је задобио када је спасавао људе из чамца који се током спасавања преврнуо. – Пливао сам и успео да их вратим у пловило. Али, мене је вода бацила назад. Потонуо сам, неколико пута ударио у бетон, јер је вода поплавила мост. Успео сам да изроним 15 метара низводно где су ме колеге извукле.После ове филмске сцене вратио се да спасава Обреновчане. Најмлађи међу њима, Петар Гриценко, каже је био згранут сценом из Обреновца, да је вода толико брзо долазила:- Ускакали смо у чамце. И ваши људи су веома храбри. Трчали су да помогну. Водили су нас, јер нам је терен био непознат. Одавно нисам видео такву солидарност. Веома поштујем и волим ваш народ – прича Гриценко, који је једини већ био у нашој земљи у акцији уклањања мина у Параћину. ПРАВО ИЛИ ДЕСНО- НАУЧИЛИ смо неколико речи на српском. Нажалост, везаних за поплаве – вода, плитко, дубоко. А, једна нас је баш збуњивала. Код нас је право десно, а код вас право – каже нам Гриценко. Белов није до сада долазио, али о нама много зна:- Памтим вас као социјалистичку земљу. Јаку. Сећам се Тита. Ви сте народ који је поносан и много ми је драго што сам вам помогао. Увек ћу доћи када вам затреба.Наши хероји не знају када ће у Москву. Тамо их чекају жене и деца. Петар има троје, Александар једно, а Јафин двоје. Одмах после посете „Новостима“ и кратког предаха, вратили су се у Обреновац.ОД ТЕСЛЕ ДО ЂОКОВИЋА- ИМАТЕ чиме да се поносите. Међу највећим светским умовима је Србин – Никола Тесла – каже нам Гриценко. – Ту је и Ђоковић и многи други спортисти. А баш у тренутку када је то рекао, Новак је освојио турнир у Риму. А спасиоци из Русије високо подигли песнице.Руски дом у Београду23 / 05 / 2014Source: http://www.pravoslavie.ru/srpska/70914.htm© Pravoslavie.Ru ИЗВОР :http://www.pravoslavie.ru/srpska/70914.htm Agaton Vuzman, Иоанна and Жика је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/1633982/%D0%A4%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0+%22%D0%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B%22+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B6%D0%B5+%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%BE%D0%BC+%D0%B2%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%9B%D1%83.html Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/1641338/%D0%9C%D1%83%D0%BA%D0%B0+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%98%D0%B8%D0%BB%D0%B0+%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%B0+%D0%B8+%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0.html Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Петнаестогодишњи јунак из Чачка Огњен Перовановић из Чачка извукао је из Западне Мораве осамнаестогодишњег Дамира Цановића и његовог оца Мирсада, који су почели да се даве. Млади Огњен Перовановић каже да је синоћ, док је шетао градском плажом, чуо да неко дозива помоћ, а након тога је видео уплашену жену како виче и гледа у воду. Припремила Силвија Пашајлић "Када сам се приближио угледао сам у води дечка чије је тело вир час гутао па избацивао на површину, и деловало је да је без свести", рекао је Огњен. У међувремену се појавио и отац тог младића, који је без размишљања скочио у ледену Мораву да спасе сина, али река је повукла и њега, па је и он почео да се дави, испричао је Огњен. "Одмах сам скочио у воду јер познајем 'језичке' Мораве. Покушао сам прво да им пружим грану да се ухвате, али била је кратка, па сам ушао у вир", каже Огњен. Ухватио је, каже, младића за косу, а његовог оца за мајицу и успео да их одвуче до три метра од обале. У међувремену је један момак скочио да му помогне, а Огњен наводи да би се можда удавили да тај момак није наишао. Огњенова мајка Сања Перовановић истиче да је поносна на то што је урадио њен син, који је спасао два живота, и додаје да није изненађена јер је Огњен кајакаш и добар пливач. "Синоћ ме је позвао телефоном и рекао да се не осећа добро, што је очигледно била последица стреса. Мислила сам да се повредио на тренингу или да је то последица неког несрећног случаја. Потом су ми јавили да је он добро, али да је потресен, и да је спасао једног момка од дављења", рекла је Огњенова мајка. ИЗВОР : http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/1644640/%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D1%9A%D0%B8+%D1%98%D1%83%D0%BD%D0%B0%D0%BA+%D0%B8%D0%B7+%D0%A7%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B0.html nana је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 Упознајте аустралијанца који је избавио 160 људи од самоубиства Дон Ричи живи преко пута улице где се налази најпознатије место самоубиства у Аустралији: -литица позната као „Јаз“. Већина људи би и извршила самоубиство, али Ричи већ 50 година спречава људе да то учине. Како се процењује, успешно је одговорио око 160 људи који су то хтели. У чему је тајна? Ричи свако јутро уставши,прво гледа кроз прозор, да неко не стоји сам близу литице. Уколико угледа некога ко изгледа као да размишља о скоку са ње, брзо долази до те особе, и подстиче је на разговор. Само се топло осмеши, упита да ли жели да попричају, и позове ту особу у свој дом, на шољу чаја. Понекад пристане. „Ја им само понудим алтернативу, заиста“ -каже Ричи. „Увек делујем на пријатељски начин. Смешим се.“ Ричијева кућа је можда на најгорем имању икад. Једна особа недељно покуша да изврши самоубиство на литици „Јаз“, преко пута где Ричи живи. Упркос таквој репутацији, легендарна литица „Јаз“ је ограђена само оградом, метар висине. Ово место као такво датира из 1800. године. Бивши продавац животног осигурања каже да не осећа „оптерећење“ због тога, јер се људи убијају и у свом дворишту. Уствари, Ричи и његова жена Моја(Moya) све ово виде као благослов: „Зар није заиста дивно то што живимо овде, и што можемо помагати тим људима?“ Очигледно, да некога одговори не успева увек. Понекад је потребно да физички некога спречи, док Моја позива полицију. Али то све није увек трауматично. Упркос свему што је видео, каже да га не прогони мисао о онима које није успео да спречи. Ричи се не сећа првог самоубиства којем је био очевидац, и никада није имао кошмаре. Он каже да се максимално посвети свакој особи, а ако изгуби неку особу, сматра да не постоји ишта више што је он могао да уради. Ричи, за кога можемо помислити да је најфинији момак у целом свету, има уствари 84 година, и провео је последње године борећи се са раком. Али, као што сте и очекивали од човека који је одлучио да живи на оваквом трагичном месту, а да и сам не постане жртва, оптимистично каже: „Замишљам да ће доћи неко и чинити исто ово што сам и ја чинио“. Надам се. Извор Н И Н Е, Плутон, Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 Кинески хирурзи су се поклонили једанаестогодишњем дечаку коме је дијагностикован канцер на мозгу, а који је пре своје смрти рекао докторима да, како би спасао неколико живота, жели да донира своје органе. Извор Zero, Grizzly Adams, Ненад Р. and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 postoje dobri i losi ljudi. sve zavisi od nas samih koju opciju biramo i kakvog smo srca Suncokret54, Олимп and Trifke је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Covek je coveku covek https://www.youtube.com/watch?v=E2RWG9BaflM Slavko..., Trifke, -Владимир- and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука