Милан Меденица :) Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 прво, ја сам србин ако те неко пита и не видим проблем што имам интелект и образовање који ти парира на сваком кораку, вероватно ти због тога и смета друго, код нас се у црквама држе парастоси а не по двориштима. а треће, могао би да поштујеш туђе мучеништво за Христа а не да га негираш својим понашањем и приземним реципроцитетом које и није део хришћанства, понајмање православља. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 И мени је драго Медо да те видим...нисам читао твој коментар горњи (онај први јесам, а нионај потоњи нећу)...само сам хтио да те поздравим. А папски "декрети" о мученицима, који имају дискриминаторски карактер, су трагична смијурија нишра друго. Наравно да треба заједно са њима да радимо на покушају умањења нових жртава. Него..докле год заборављамо старе, нове (жртве) ће нас подсјећати на њих....мучеништвом, док и сами не постанемо то, или се опаметимо. СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 И мени је драго Медо да те видим...нисам читао твој коментар горњи (онај први јесам, а нионај потоњи нећу)...само сам хтио да те поздравим. А папски "декрети" о мученицима, који имају дискриминаторски карактер, су трагична смијурија нишра друго. Наравно да треба заједно са њима да радимо на покушају умањења нових жртава. Него..докле год заборављамо старе, нове (жртве) ће нас подсјећати на њих....мучеништвом, док и сами не постанемо то, или се опаметимо. о чему ти причаш човече, ништа те не разумем? какви декрети, какви бакрачи, јел ти видиш да ХРИШЋАНЕ прогоне или те је брига и бавиш се глупостима и споредним стварима? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 ЕУ је освета (илумината) пагана..Хришћанима. Ja od kad znam ovog mihajla, meni mnogo lepse u zivotu. Ilumati, pagani, eu, protiv svete srbije. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 на једног игора би плакао од смеха, сва срећа банован је перманентно greengrin greengrin greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Zašto ova tema nikoga ne zanima? Tema je zaista extra .ali je takođe ko bure baruta.Može da okrene u pogrešnom neželjenom pravcu. Zaista strašan podatak o broju ubijenih hriščana.međutim od koga su oni pobijeni.Pogotovo u zadnjem periodu ovih 45 miliona. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Ја сам сличне теме покретао на другим форумима..и сличан одзив.. Страдања Хришћана од: турксе, индонезије, малезије, средњег истока и северне африке...су свакодневна...арапско пролеће је отворило врата доласку милитантном мухамедансву...те самим тим....још већем страдању Хришћана.. Ја сам говорио и даље ово тврдим... ЕУ је освета (илумината) пагана..Хришћанима. 301 301 301 301 301 301 301 301 301 301 301 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Primijetno je da si na puno mjesta o tome govorio. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Mudar ti je ovaj naš Miki. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 I to je istina, ali bilo bi dobro – ustvrdio je profesor Introvigne – da i drugi znaju a ne samo kršćani, koje se danas progoni, da s povijesnog motrišta mučenici pripadaju našem dobu. Prema statističkim podacima najvećeg stručnjaka za statistiku Davida Barretta, od Isusove je smrti do danas oko sedamdeset milijuna kršćana umrlo mučeničkom smrću, od toga je 45 milijuna, više od polovice, podnijelo mučeništvo u naše doba, odnosno u dvadesetom i na početku dvadeset i prvog stoljeća. Jel se ovde tvrdi da je u 20. i na pocetku 21. veka 45 miliona hriscana ubijeno samo zato sto su hriscani ??? (ili sam ja nesto lose razumeo) А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 31, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2011 Zašto je" radikalni islam" kako ga nazvaše ovi u izvještaju najveća prijetnja hriščanima? Može li to u podacima da se odgovori? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Јануар 1, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2012 Tema je zaista extra .ali je takođe ko bure baruta.Može da okrene u pogrešnom neželjenom pravcu. Nažalost, svaka tema može biti okrenuta u neželjenom pravcu... Jel se ovde tvrdi da je u 20. i na pocetku 21. veka 45 miliona hriscana ubijeno samo zato sto su hriscani ??? (ili sam ja nesto lose razumeo) Da, dobro si razumio. Zašto je" radikalni islam" kako ga nazvaše ovi u izvještaju najveća prijetnja hriščanima? Može li to u podacima da se odgovori? E moj Bosanac, ovdje bih ja volio od Tebe dobiti objašnjenje. Vidim da mnogi u brojnim raspravama na forumu zaboravljaju da postoje različiti muslimani (i "muslimani") kao što postoje i različiti hrišćani i "hrišćani". Ako mi to ne razumijemo, dobro bi bilo da nam to objasni netko tko zna više. Možda nije prikladan izraz "radikalni islam", ali radi se o pojavi koja se u ovo vrijeme javlja, a prije se (koliko ja znam) nije javljala. Pokušava se hrišćane iskorijeniti brutalnim sredstvima, i ubijanjem u crkvama i ispred crkava, u nekim zemljama u kojima hrišćanstvo postoji skoro dvije hiljade godina. Najočitiji primjer je Irak, ali ima još takvih primjera. Da iz islamske vjere slijedi da treba iskorijeniti hrišćane, onda bi to valjda znali i muslimani sedmog, osmog, devetog, desetog ... stoljeća (vijeka). Čini mi se da sam Kuran i praksa prvih stoljeća o odnosu prema "vjernicima Knjige", dakle u hrišćanima, govore sasvim drugačije. Kako onda objasniti ove današnje pojave "radikalnog islama"? Kakvi različiti pogledi na to postoje danas među muslimanima. Je li taj tzv. "radikalni islam" stvarno islam ili je "islam"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 2, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2012 Da, dobro si razumio. Jel moze neko da mi objasni kako se doslo do te cifre? Nije da negiram, samo mi na privi pogled deluje prilicno preuvelicano... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 11, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Све чешће ми се ово питање намеће и увек и изнова себе запитам: да ли сам спреман? Није проблем да када ми причамо о вери, па онда је бранимо од ових или оних... али када треба својим животом посведочити ту веру- да ли смо спремни? Не мора неко да нас убија и мучи, постоје многи начини исповедања вере. А често знамо да ропћемо и ако је то, можда, баш наш пут. Погледајте Свете Апостоле. Сви до једнога су животом посведочили веру у Христа. Они су га гледали, упознали и на крају животом запечатили веру. Ја верујем да сам спреман да сваког тренутка своју веру посведочим. Наравно, не дао Бог да дођем у то искушење. Молимо се и у оченашу да нас не уведе у искушење. Али, ако дође, Божијом вољом или допуштењем да ли бисмо били спремни? Често ропћем на Бога. То ме толико ожалости јер знам да је Господ за мене одредио веома чудноват пут свештеника, а ја сам као онај пророк Јона- само много гори. После роптања падам у очајање, те верујем да само молитве мојих пријатеља, свештеника, браће и сестара ме изваде из тог брлога као и служење Свете Литургије када се препородим. За мене је узор страдања за веру Архиепископ Јован охридски. Погледајте шта му раде, а он стоји у вери. Неко би можда рекао- шта ти је, ма остави се тога, видиш да хоће да те убију... Али у невољи и страдању се пројављује права вера. Бар тако мислим. Страдање је велико искушење за веру. У Писмо говори да се Царство Божије на силу добија, да ће га задобити они који се за њега боре.. Шта мислите о свему овоме? bgpj, Олимп, Vaske and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 За време гоњења хришћана постојали су они који су на сва уста говорили како су спремни да дају живот и страдају за Христа. Често су се и сами пријављивали властима. Међутим, када је дошло да дога да заиста треба да умру одрицали су се од Христа. Зато су неки рани Оци саветовали да не треба тако поступати, већ ако дође до тога да се страда да се страда, али не и да се страдање провоцира. Sophrosyne, bgpj, Драшко and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука