Jump to content

Bivši ministar Saša Radulović

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

1 hour ago, Odahviing рече

Ne shvatam kakve veze ima društveni koncenzus sa tim što će Vasilije da ubije nekog kreacionistu, nako dvoboja na koji obojica pristanu. Mislim to je kao boks, samo što su povrede "malo" gore. 

Нису мало горе, него су повреде озбиљно угрожавање људског живота и здравља, што је неупоредиво са боксом. Битан је друштвени консензус, јер то значи да огромна већина појединаца не жели живјети у окружењу које дозвољава такве ситуације јер то сматра неморалним, а уз то је и здраворазумски не дозволити људима да се убијају. Не може се свима угодити, а некада прагматизам захтијева ограничења појединаца.

Чак штавише, право на двобој није никакво фундаментално право ( за разлику од права на живот који је уједно и једно од највриједнијих друштвених вриједности ). Већа, виша и вриједнија вриједност побјеђује, а у овом случају најосновније људско право побјеђује обично субјективно право. Колективизам је баш у овом домену побиједио индивидуализам, и то сасвим оправдано, зарад стабилности и сигурности друштва.

Подели на овим сајтовима

Ja već duže vreme hoću da uzmem pištolj, neka stoji nikad ne znaš kada će da zatreba. Ali sam lenj da se raspitam šta treba i da odem da to završim. Tako da za sada imam samo bejzbol palicu, onu manju za dobro manervisanje u uskim prostorijama.

Боље немој. Одржаће те као јарца са порезом.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ћириличар рече

Чак штавише, право на двобој није никакво фундаментално право ( за разлику од права на живот који је уједно и једно од највриједнијих друштвених вриједности ). Већа, виша и вриједнија вриједност побјеђује, а у овом случају најосновније људско право побјеђује обично субјективно право.

Pravo na život je pravo, nije obaveza na život. Tako da neko želi da okonća svoj život duelom, a mi mu branimo ne štitimo nikakvo pravo time. Ukoliko neko želi nekoga da ubije, a mi ne damo onda je to zaštita prava.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Драган_Петровић рече

Боље немој. Одржаће те као јарца са порезом.

Znači ostajem na bejzbol palici. Možda neki mač kao Vasilije da uzmem, samo cenim da su za to potrebni neki treninzi da bi se pravilno rukovalo. 

Подели на овим сајтовима

Znači ostajem na bejzbol palici. Možda neki mač kao Vasilije da uzmem, samo cenim da su za to potrebni neki treninzi da bi se pravilno rukovalo. 

Ја бих те савјетовао, ако већ планираш да вјежбаш, да овладаш једном згодном техником, врло учинковитом и апсолутно ефикасном. За више детаља обрати се Перхану, он је стари мајстор за те ствари. Ако требаш још неки хинт или нешто ти није јасно појаснићу ти једном демонстрацијом.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Драган_Петровић рече

Ја бих те савјетовао, ако већ планираш да вјежбаш, да овладаш једном згодном техником, врло учинковитом и апсолутно ефикасном. За више детаља обрати се Перхану, он је стари мајстор за те ствари. Ако требаш још неки хинт или нешто ти није јасно појаснићу ти једном демонстрацијом.

Kakva crna vežba, da ti znaš kako sam lenj. Sva sreća pa imam dobar metabolizam pa se ne gojim, mada nabacio sam koje kilo (možda nema ni celo kilo) sala nije strašno, ali bi valjalo da se sredi pre nego se otrgne kontroli. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Odahviing рече

Pravo na život je pravo, nije obaveza na život. Tako da neko želi da okonća svoj život duelom, a mi mu branimo ne štitimo nikakvo pravo time. Ukoliko neko želi nekoga da ubije, a mi ne damo onda je to zaštita prava.

Управо то, право на живот је право, и нико нема право да угрози то право. Ако неко жели да оконча свој живот двобојем, нека сам себе убије ако му је циљ да погине. Ако жели да убије другога у двобоју, то је убиство, без обзира да ли његов противник жели да умре или не.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ћириличар рече

Управо то, право на живот је право, и нико нема право да угрози то право. Ако неко жели да оконча свој живот двобојем, нека сам себе убије ако му је циљ да погине. Ако жели да убије другога у двобоју, то је убиство, без обзира да ли његов противник жели да умре или не.

Zer ne misliš da čovek ima prava da se odrekne svog prava? Niko nema pravo da mi ugrozi pravo, čak ni kada ja sam zahtevam da mi to pravo bude ugroženo, nekako mi nema smisla i logike.

Подели на овим сајтовима

Ништа ниси разумио. Није физичка вежба у питању Гледај и учи од 2h:08min.

Конкретно сам мислио на дио са виљушком.

Подели на овим сајтовима

30 minutes ago, Odahviing рече

Брате ако си озбиљан одма да ти кажем и она је превише... нарочито та нешто мања што фино лежи у руци, има довољну дужину и тежину. То је на корак од најгорег сценарија који себи неко може приредити, из искуства ти кажем. Имао сам једну годинама док нисам упао у ситуацију да се браним у 03:30ч у сопственом дворишту док сам живео у кући. Јес да сам тада био клинац, млад, "јак" (бавио сам се спортом активно) и не нарочито заинтересован да размишљам у тим ситуацијама. Зажалио сам што сам је икада и подигао на неког. На срећу све се добро завршило. 

Верујем да постоје много уљуднији начини за одбрану.

Не знам да ли сам испратио све што сте пискарали на тему самоодбране али колико контам код нас је закон лош. Скоро сам читао негде да су надрљали неки који су се бранили од лопова/нападача шта год. Могу мислити каква би тек журка била да постоји смртна казна како је неко негде предлагао за оне који чине зверства незнајући да су болесни... а и околина би требала реаговати.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, ИгорМ рече

Брате ако си озбиљан одма да ти кажем и она је превише... нарочито та нешто мања што фино лежи у руци, има довољну дужину и тежину. То је на корак од најгорег сценарија који себи неко може приредити, из искуства ти кажем. Имао сам једну годинама док нисам упао у ситуацију да се браним у 03:30ч у сопственом дворишту док сам живео у кући. Јес да сам тада био клинац, млад, "јак" (бавио сам се спортом активно) и не нарочито заинтересован да размишљам у тим ситуацијама. Зажалио сам што сам је икада и подигао на неког. На срећу све се добро завршило. 

Верујем да постоје много уљуднији начини за одбрану.

Не знам да ли сам испратио све што сте пискарали на тему самоодбране али колико контам код нас је закон лош. Скоро сам читао негде да су надрљали неки који су се бранили од лопова/нападача шта год. Могу мислити каква би тек журка била да постоји смртна казна како је неко негде предлагао за оне који чине зверства незнајући да су болесни... а и околина би требала реаговати.

Iskreno da mi neko upadne u stan/kuću, pogotovu u ova vremena kad malo malo pa neko nekoga ubije, nema šta da se razmišlja šta hoće i kako je naoružan, mislim da je jedino logično da reaguješ tako da, ga po tebe, najbezbedniji načinom onesposobiš.

E sad što nam je zakon loš pa lopov koji kod tebe upadne na posed ima više prava nego ti, to je druga stvar.

Подели на овим сајтовима

7 hours ago, GeniusAtWork рече

Никакаво. И ја мислим да треба озбиљно размотрити легализацију оружја, али само за самоодбрану (што значи пиштољ и евентуално пушка, никоме не требају ручне бомбе или бацач пламена да би се бранио) и само под условом да свако ко хоће да га поседује прође ригорозне психофизичке тестове да би се видело да није опасaн по околину. 

Svake godine bi trebali da ponavljaju psihofizičke testove.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Muramasa рече

Znaš ono sa svedocima, sekundantima, službenikom iz opštine...

Ако не уплатиш таксу, не дође службеник из општине, пропаде двобој :)))

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

12 hours ago, Odahviing рече

Zer ne misliš da čovek ima prava da se odrekne svog prava? Niko nema pravo da mi ugrozi pravo, čak ni kada ja sam zahtevam da mi to pravo bude ugroženo, nekako mi nema smisla i logike.

Има, зато може извршити самоубиство. Али нико нема право да другоме човјеку одузме живот, чак ни уз пристанак убијеног ( мада се води расправа око тога код еутаназије ). У томе је цака.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...