Млађони Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 1 minute ago, Muramasa рече A koje su to zapadne vrednosti i šta tebi smeta u naginjanju ka zapadu? Ako neko radi za mala i srednja preduzeća, domaće privrednike, o kakvom ti neokolonijalizmu bulazniš? Sloboda je hriscanska vrednost, a ne zapadna. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 5 minutes ago, Muramasa рече Vidiš da ne možeš da budeš dobar hrišćanin ako ne guraš nos u tuđ život i tuđu slobodu. http://thelibertarianrepublic.com/christians-make-great-libertarians/ oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 32 minutes ago, Muramasa рече To možda neki pink hrišćani. Najbolji libertarijanci su Laveyanci. Meni je samo žalosno što je dosta ateista otišlo u slinave levičare, hipstere i butthurt social justice palamude. Ne znam sta ti je tu cudno. To ide kao nokat i palac. Mene iskreno cudi da ti nisi otisao u tu pricu. Imamo jednog eks-clana ateista srbije na grupi, kaze on "mnogi ateisti su veru u boga zamenili verom u drzavu" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 33 minutes ago, Muramasa рече To možda neki pink hrišćani. Najbolji libertarijanci su Laveyanci. Meni je samo žalosno što je dosta ateista otišlo u slinave levičare, hipstere i butthurt social justice palamude. Pazi ovo poznata ateistikinja fejsbuk grupa... pise tekst ... naucnica inace (psiholoskinja) https://mindreadingsblog.wordpress.com/2013/03/29/libertarijanizam-zabluda-o-ljudskoj-prirodi/ Tekst veze sa vezom nema, pomesala je sve zivo i nezivo... libertarijanizam uopste nije skapirala ni istrazila.. al je zato velika intelektualka pisala tekst. I posle me sprdaju ovde genijus i akvilije sto prozivam "levicarsku akademiju" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 10 minutes ago, Muramasa рече Razloga je puno, ali evo onih najvažnijih: 1. Za mene je oružje svetinja i simbol slobodnog čoveka, od katane iznad uzglavlja, pa do dugih i kratkih cevi koje imam i onih koje tek treba da nabavim. Slinavi levičari su protiv toga. A vidis, ja se tu slazem sa tobom, nebitno koje oruzije, ako mi oduzimas oruzije oduzimas mi pravo na samoodbranu. Sta meni znaci sto mogu pesnicama da prebijem lopova ako on ima ilegalni pistolj? Bukvalno si mi oduzeo svake sanse samoodbrane. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Људи, да ли је ово истинито? Пујо Шотка ексклузивно о Радулету: Линк RYLAH and Avocado је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 On 7/4/2016 at 19:47, Млађони рече A vidis, ja se tu slazem sa tobom, nebitno koje oruzije, ako mi oduzimas oruzije oduzimas mi pravo na samoodbranu. Sta meni znaci sto mogu pesnicama da prebijem lopova ako on ima ilegalni pistolj? Bukvalno si mi oduzeo svake sanse samoodbrane. Ne znam dal postoji tema o oruzju, pa cu ovde da se nadovezem. Ja sam generalno protiv oruzja ali stvari nisu crno bele. Ok je npr da posedujes pistolj ili neku "laksu" pusku za samoodbranu ali ne vidim i ijedan jedini razlog da ti bude dozvoljeno da posedujes Getling rucni top ili snajper ili poluautomatsku pusku ili slicno. U usa npr mozes da kupis takvo oruzje, ali koje je opravdanje za posed takvog arsenala? Pa ako ti udje lopov u kucu, pre ce on tebe da ubije dzojstikom od xboxa dok ti izneses getlinga iz podruma i dok pozoves zenu i decu da ti ga pridrzavaju dok nisanis Lik koji je pobio one gejeve je kupio pusku i hiljadu metaka. Burazeru... Koj ce ti moj hiljadu metaka za samoodbranu? Jel bi bilo ok da se odredi kategorija naoruzanja koja moze da bude dostupna a ostalo da se proglasi za oruzje vojne namene (ili tako nesto) i da njega civil nema pravo da poseduje? A i realno, zar nije pistolj sasvim dovoljno vatreno oruzje za domestik samoodbranu? Takodje, da se ne lazemo, vecini to posedovanje sluzi za ego, nesto poput velikih automobila a samo drustvo je tako orijentisano da je naoruzanje mnogo kul. Zato ga npr i klinci mnogo vole i najjaci si baja kad doneses caletovog tetejca u skolsko (vise puta sam sam bio svedok tome). Neka vrsta edukacije i odgovornosti je tu neophodna. Ali je to tezak proces jer i sami vlasnici vole jedni drugima da se hvale i pokazuju oruzje i od toga prave prestiz... Iskreno verujem da vecina zagovornika oruzja nema samoodbtanu na umu vec taj "kul" faktor a to ih po meni cini nepodobnim za posedovanje. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 7 minutes ago, cloudking рече Ja sam generalno protiv oruzja ali stvari nisu crno bele. Ok je npr da posedujes pistolj ili neku "laksu" pusku za samoodbranu ali ne vidim i ijedan jedini razlog da ti bude dozvoljeno da posedujes Getling rucni top ili snajper ili poluautomatsku pusku ili slicno. U usa npr mozes da kupis takvo oruzje, ali koje je opravdanje za posed takvog arsenala? Mogućnost odbrane i zaštite od tiranije od strane države ukoliko do nje dođe. RYLAH and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 8 minutes ago, Odahviing рече Mogućnost odbrane i zaštite od tiranije od strane države ukoliko do nje dođe. Narod nije sposoban da proceni da li je pod tiranijom ili ne i svako dizanje na oruzje protiv drzave bi se pretvorilo u gradjanski rat protiv onih koji u tom trenutku ne misle da smo pod tiranijom пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 9 minutes ago, Odahviing рече Mogućnost odbrane i zaštite od tiranije od strane države ukoliko do nje dođe. A nesto se mislim da takav stav opravdava i nuklearno naoruzavanje drzava kao mogucnost odbrane od globalne tiranije. E sad, skoro sam gledao na yt jedan zanimljiv video gde se otprilike objasnjava da smo i dalje veoma blizu globalne nuklearne katastrofe iako su sanse da neka drzava nuklearno napadne drugu veoma minimalne. Argument je da su najvece sanse za nuklearnu katastrofu zapravo- slucajne greske. Covecanstvo je cak nekoliko puta zbog greske bilo pred nuklearnim istrebljenjem i samo je puka sreca sprecila da do toga dodje, tako da je samo pitanje vremena kad ce ponovo neki radar da od suncevog odsjaja pomisli da su balisticke rakete... (Sto se vec desilo... Kao i od jata divljih pataka) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Управо сада, cloudking рече A nesto se mislim da takav stav opravdava i nuklearno naoruzavanje drzava kao mogucnost odbrane od globalne tiranije. E sad, skoro sam gledao na yt jedan zanimljiv video gde se otprilike objasnjava da smo i dalje veoma blizu globalne nuklearne katastrofe iako su sanse da neka drzava nuklearno napadne drugu veoma minimalne. Argument je da su najvece sanse za nuklearnu katastrofu zapravo- slucajne greske. Covecanstvo je cak nekoliko puta zbog greske bilo pred nuklearnim istrebljenjem i samo je puka sreca sprecila da do toga dodje, tako da je samo pitanje vremena kad ce ponovo neki radar da od suncevog odsjaja pomisli da su balisticke rakete... (Sto se vec desilo... Kao i od jata divljih pataka) Međudržavne odnose ne gledam kao da neka država ima pravo na nešto ili nema, već kao na divlji zapad, prirodnu selekciju čopor gde alfa mužijak radi šta hoće. Gde nema ni prava ni pravde već nadjačavanje jednih nad drugim, gde će oni najjači donositi "zakone" i određivati stvari kako njima odgovara. A da li je nešto opravdano ili ne odlučuje onaj najjači. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Prevelika ljubav prema Raduletu me sprecava da spamujem temu. Jel moze da se napravi nova o oruzju ili pripoji nekoj postojecoj? Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 2 hours ago, cloudking рече Ja sam generalno protiv oruzja ali stvari nisu crno bele. Ok je npr da posedujes pistolj ili neku "laksu" pusku za samoodbranu ali ne vidim i ijedan jedini razlog da ti bude dozvoljeno da posedujes Getling rucni top ili snajper ili poluautomatsku pusku ili slicno. U usa npr mozes da kupis takvo oruzje, ali koje je opravdanje za posed takvog arsenala? Оууу, Краудер би те сад разапеооооо Пиштољи су полуаутоматска оружја такође. Полуаутоматски значи да пиштољ или пушка сама ставља метак у цијев, без потребе натезања, као код старих танџара из Другог рата и раније, али и даље пуцају један метак по притиску обарача. Аутоматска је она која сама ставља метак и сама непрестано пуца, док ти само држиш обарач. У САД мислим да се не могу купити аутоматска оружја ( или се могу купити само њихове полуаутоматске варијанте, да ли? Несам чколовала, можда и гријешим ) тек тако. Сад, снајпер ти опет може бити било која полуаутматска или чак неаутоматска "танџара" са снајперским нишаном накаченим. Ограничења мислим да ту постоје у погледу калибра пушке ( тако да не мислим да можеш купити снајпер од 50 мм калибра, али неки мали до средњи калибар можеш ). А оправдање је само осигурање од могућег оружаног напада на живот, тијело и слободу самог себе и себи блиских лица, као и од могућег оружаног напада на имовину. 1 hour ago, cloudking рече Narod nije sposoban da proceni da li je pod tiranijom ili ne i svako dizanje na oruzje protiv drzave bi se pretvorilo u gradjanski rat protiv onih koji u tom trenutku ne misle da smo pod tiranijom Када знаш да су сви наоружани, не смијеш ни на кога запуцати, јер одмах бидне "mexican stand-off" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 14 minutes ago, Ћириличар рече Оууу, Краудер би те сад разапеооооо Пиштољи су полуаутоматска оружја такође. Полуаутоматски значи да пиштољ или пушка сама ставља метак у цијев, без потребе натезања, као код старих танџара из Другог рата и раније, али и даље пуцају један метак по притиску обарача. Аутоматска је она која сама ставља метак и сама непрестано пуца, док ти само држиш обарач. У САД мислим да се не могу купити аутоматска оружја ( или се могу купити само њихове полуаутоматске варијанте, да ли? Несам чколовала, можда и гријешим ) тек тако. Сад, снајпер ти опет може бити било која полуаутматска или чак неаутоматска "танџара" са снајперским нишаном накаченим. Ограничења мислим да ту постоје у погледу калибра пушке ( тако да не мислим да можеш купити снајпер од 50 мм калибра, али неки мали до средњи калибар можеш ). А оправдање је само осигурање од могућег оружаног напада на живот, тијело и слободу самог себе и себи блиских лица, као и од могућег оружаног напада на имовину. Када знаш да су сви наоружани, не смијеш ни на кога запуцати, јер одмах бидне "mexican stand-off" Ma nemam bre pojma, ne razumem se u oruzje ni malo... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 1 hour ago, cloudking рече Ma nemam bre pojma, ne razumem se u oruzje ni malo... Е, да си и Р. Српске, к'о ја, разумјео би љепоту АК-47 и Цезеа Има један професор на мом факултету који баш готиви нас Пречане. Тако једном на предавању он пита да ли неко зна како се назива артиљеријска јединица. Сви ћуте, ја и мој другар ( обојица преко Дрине ) знамо, али ја ћутим јер нисам нешто готивио тог профу, док мој другар јесте. Дигао је руку ентузијастично и рекао к'о из топа ( no pun intended ):"Батерија.". Профа креће:"Браво, колега. Браво. Толико мушкараца у амфитеатру данас, а тако мало зна неку основну мушку ствар. Република Српска, је ли тако?". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука