Jump to content

Bivši ministar Saša Radulović

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

4 minutes ago, Odahviing рече

Čisto da se zna, ja o ovome u mojim komentarima nisam pričao, već isključivo o stručnosti.

A što se ovoga tiče, vladika, lekar, ekonomista, ko god da je morao bi da se odrekne (da otkaz) na prethodnu funkciju i da se bavi isključivo vođenjem države, prvo da bi imao više vremena za to da ga prethodni posao ne sputava, a drugo da ne bi došlo do sukoba interesa.

Zasto Artemita ne bi mogao da bude strucan? Osim toga, nisam rekao da bude na celu nekog naucnog tela, nego verskog a za to je svakako vec trucan ako ima titulu u crkvi i ako je teolog?

A na kraju krajeva, utvrdili smo da svako moze da se bavi naukom, sta bi bio problem da artemita bude i na celu ministarstva nauke, prosvete, kulture?

(Glej sad kako ce strane u diskusiji da se zamene za 180 stepeni. :D)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, cloudking рече

Ajd ovako, jel ok da artemita bude ministar vera, da siri "hriscanstvo" i bude drzavnik u isto vreme? Jel bi ti to bila udobna opcija?

Meni je za pocetak samo ministarstvo vera problem.... ako vec ocemo o tome.. sama cinjenica da postoji "ministarstvo vera" mi je neudobna opcija...

Ali ako ocemo da budemo realni neodredjeni artemita moze da bude i dobar i los kandidat za tu poziciju...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

29 minutes ago, Odahviing рече

Ajde objasni mi kako vladika koji predpostavljam ima punu ruku posla oko onoga čega se bavi može da ima dovoljno iskustva iz drugih oblasti da bi bio adekvatan (po ovom mom kriterijumu) da obavlja javnu funkciju i odlučuje o drugim pitanjima. Znači ne pričam samo o obrazovanju, nego i o iskustvu i radu u toj oblasti, e sada ako je neki postigao da i u isto vreme bude i vladika i da radi još jedan posao godinama, svaka čast, takvom treba dati da upravlja nečim. 

Evo daj mi primer od tih 30 za koga smatraš da po mom kriterijumu odgovara nekoj javnoj funkciji, obrazovanje, plus godine radnog iskustva iz te oblasti.

Није ствар у обавезама, речено је већ да би једне функције морао да се одрекне, нити у компетентности. Ствар је у томе да Клаудкинг заступа став да би речени владика био неспособан и неподобан за било коју функцију у световној власти самим тиме што верује у Бога.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Meni je za pocetak samo ministarstvo vera problem.... ako vec ocemo o tome.. sama cinjenica da postoji "ministarstvo vera" mi je neudobna opcija...

Razbiram.

A pitanje?

Подели на овим сајтовима

13 hours ago, cloudking рече

A da li bi ocekivao da u svom drzavnickom poslu favorizuje pravoslavce? Ako ne, kako se to uklapa u sirenje i misionarenje pravoslavlja na sta je pozvan svestenickim cinom?

Мислим да се не контате због овога. Хајде да прво видимо како се спроводи ширење и мисионарење Православља (а то засигурно није и не може бити фаворизовањем православаца, хирурга, клемпавих, нације (огроман проблем по само ширење) и тсл...), па онда расправљајте. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

do sad sam vazda naucnika upoznao da sm primetio da  ni mnogi od njih ne razmisljaju nesto kriticki...

Evo znam lika, super lik, pro globalno zagrevanje.. naucnik.. al socijalista i nacionalista... lik je super ovako ali kada je politika u pitanju uopste kriticki ne razmislja. 

Pusti te naracije... naucnici uglavnom kriticki razmisljaju unutar svojih oblasti.. ali ne perterano van njih... onda postaju obicni ljudi..

evo da ti dam drugi primer... lik neurolog iz srbije radi u americi izuzetno kriticki razmislja prosipa mi pricu kako preduzetnistvo ne valja jer preduzetnika propadnu...

Govorili smo o nauci i tom mjestu, a moglo bi da se uključi još nekoliko pozicija, vezano za sexualne manjine itd., gdje oni većinom nisu podobni. A što se tiče opšte obrazovanosti pa mnogi ljekari toliko lupaju da to prevazilazi granice, tako da to nije ono što sam mislio. Taj neurolog je učio to što radi a za ostalo se interesuje iz nekih senzacionalistički medija. Kad smo Akvi i ja govorili o tehnokratskoj minarhiji, o ovim pitanjima vezanim za ekonomiju bi bilo mnogo više rasprave nego na primer za pitanja GMO ili drugih polja koja su vezana za tehnologiju i prirodne nauke, tu su argumenti mnogo jači nego u društvenim naukama,  i neznalice ne mogu i ne trebaju odlucivati. A za ekonpmiju je teže, pa Tacerica je onda dobila pismo u kojem joj 364 najbolja britanska ekonomista upozoravaju da će njene mjere biti katastrofalne po ekonomiju, ali ona je slušala Hajeka i hrabro u parlamentu podigla knjigu Poredak slobode i rekla u ovo mi vjerujemo. Društvene nauke jesu manje razvijene od prirodnih jer se bave kompleksnim fenomenima, zbog toga je tu potreban mnogo veći koncenzus, mnogo više rasprave. A ne izadje Mladjen Dinkić i kaže kapitalizam je zlo i Mitropolit Amfilohije se složi. Oko pitanja vezanih za prirodne nauke je lakše. Čak i oko vladavine prava je lako, ekonomija je najteža, ali i vjerovatno najbitnija.Mozda je objektivizam od Rend teško primjeniti na društvo, ali na individualnom planu bi ljudi itekako trebali što više da ga implementiraju kako bi postali preduzimljiviji a ne kukali kako im država treba nešto obezbjediti, možda kao lektira u školama.

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Џуманџи рече

Мислим да се не контате због овога. Хајде да прво видимо како се спроводи ширење и мисионарење Православља (а то засигурно није и не може бити фаворизовањем православаца, хирурга, клемпавих, нације (огроман проблем по само ширење) и тсл...), па онда расправљајте. :)

Zapravo i ne moramo. Nije vazno sta je tacno "sirenje pravislavlja", ako se dogivorimo da sta gid to bilo, isto vazi i za normalne pravoslavce i za Artemite.

Dakle, da li bi pravoslavcima bilo Ok da artemita sedne u drzavnicku fotelju ministra vera? Da obavlja drzavnicki posao i u isto vreme siri pravoslavlje (na isti nacin kako bi to radio i svestenik SPC)?

Da ili ne?

A sta sa mestom ministra nauke i prosvete? Jel skroz ok da Artemitski svestenik dobije tu funkciju? Ukoliko iza sebe ima relevantan naucni rad?

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, cloudking рече

1. Dakle, da li bi pravoslavcima bilo Ok da artemita sedne u drzavnicku fotelju ministra vera? Da obavlja drzavnicki posao i u isto vreme siri pravoslavlje (na isti nacin kako bi to radio i svestenik SPC)?

Da ili ne?

2. A sta sa mestom ministra nauke i prosvete? Jel skroz ok da Artemitski svestenik dobije tu funkciju? Ukoliko iza sebe ima relevantan naucni rad?

1. Why not, с' обзиром да из државничке фотеље нико не може да шири православље? :)

2. Мени јесте, ако је стручан.

Мислим, када ми је предложена операција на памет ми није пало да питам доктора које је вероисповести и порекла (беше госн. неког "несрпског" имена и презимена, ма, ич ме не интересује год зна и уме :D ).

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, -Владимир- рече

Ствар је у томе да Клаудкинг заступа став да би речени владика био неспособан и неподобан за било коју функцију у световној власти самим тиме што верује у Бога.

Ствар је у томе да се Клаудкинг неколико пута на овој теми излетео да дели мишљење овог лудака из ДЈБ, да верник не може да размишља на научни начин, а то да "лице које је завршило верску школу", и поред евентуалних квалификација које би могло да има, не може да обавља било коју државну функцију, само додатно огољује његове предрасуде и затуцаност.

Лепо је макар што знамо ко са којих позиција разговара и шта ко стварно мисли.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

34 minutes ago, Џуманџи рече

1. Why not, с' обзиром да из државничке фотеље нико не може да шири православље? :)

2. Мени јесте, ако је стручан.

Мислим, када ми је предложена операција на памет ми није пало да питам доктора које је вероисповести и порекла (беше госн. неког "несрпског" имена и презимена, ма, ич ме не интересује год зна и уме :D ).

Лови у мутном, зато што се коначно аутовао до краја, па сад покушава да релативизује.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Знаш како, мени је синоћ запало за око оно клаудово на шта сам вас (који сте до тада дискутовали) упутила, ове новије пост-ове нисам читала, так' да немам појма ђе сте стали и шта се дешава :D , само одг. кад ме већ цитирао. :)

Кол'ко знам, да би се завршила било која школа - мора да се размишља на научни начин. Мени је текст (поготову део "школовање на догматски начин") plain creepy... Можда зато што не разумем шта је хтео човек да каже, али, оно... Dude... :D

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Џуманџи рече

Знаш како, мени је синоћ запало за око оно клаудово на шта сам вас (који сте до тада дискутовали) упутила, ове новије пост-ове нисам читала, так' да немам појма ђе сте стали и шта се дешава :D , само одг. кад ме већ цитирао. :)

Кол'ко знам, да би се завршила било која школа - мора да се размишља на научни начин. Мени је текст (поготову део "школовање на догматски начин") plain creepy... Можда зато што не разумем шта је хтео човек да каже, али, оно... Dude... 

Ovo si Džu pogrijesila, 90% završi školu a ne usvoje naučni metod, niti razmišljaju kritički i objektivno. 

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Ronald рече

Ovo si Džu pogrijesila, 90% završi školu a ne usvoje naučni metod, niti razmišljaju kritički i objektivno. 

Хмм, верску или научну; прецизирај на које се типове школа ово односи, пошто човек наводи та два... типа. :D

Подели на овим сајтовима

26 minutes ago, RYLAH рече

Ствар је у томе да се Клаудкинг неколико пута на овој теми излетео да дели мишљење овог лудака из ДЈБ, да верник не може да размишља на научни начин, а то да "лице које је завршило верску школу", и поред евентуалних квалификација које би могло да има, не може да обавља било коју државну функцију, само додатно огољује његове предрасуде и затуцаност.

Лепо је макар што знамо ко са којих позиција разговара и шта ко стварно мисли.

Gluposti. Izmisljas, a ne znam zasto jer sam par puta vrlo jasno i glasno rekao sta mislim o svemu. Iz nekog razloga ti si sam bez mene doneo odluku o mojim stavovima i sta ja sad da radim? Nista...

Tvoje pravo. Samo nemoj da izmisljas, nije lepo...

Eto, 90% aktuelnih ministara je pravoslavne veroispovesti a nisam primetio ni da meni ni da autoru clanka to nesto smeta...

Kazem ti... Pregoreo si nesto. Oladi se malo...

Подели на овим сајтовима

27 minutes ago, RYLAH рече

Лови у мутном, зато што се коначно аутовао до краја, па сад покушава да релативизује.

Evo... Pretvaras temu u diskreditaciju klauda. Bez ikakve osnove. Postajes opsednut mnome a znas da to nikada nije dobar recept :)

To se desilo i Baronu i gle gde je sad :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...