Jump to content

Bivši ministar Saša Radulović

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

42 minutes ago, Ronald рече

Ima razlike, ali oni razvijaju ogroman biznis tako da je on postao bitan skoro kao vjera. Pusti suštinu, pogledaj šta se u praksi dešava bar kada su u pitanju ovi koji raspolažu većim finansijama. Naravno cilj je drugačiji, ali i unutar Crkve gledaju da iskoriste novac produktivno, tako da deluju i kao organizacija.

bitjna je sustina jer ona sece naraciju.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

40 minutes ago, Ronald рече

Ima nije to problem samo vjeruj mi da mnogi mnogo teže razmišljaju kritički nego naučnici, i sam znaš koliko evolucionu biologiju relativizuju. Ili LGBT ko će reći otvoreno i hrabro da je to prirodno i da im treba dozvoliti institucionalizaciju braka i usvajanje djece.

do sad sam vazda naucnika upoznao da sm primetio da  ni mnogi od njih ne razmisljaju nesto kriticki...

Evo znam lika, super lik, pro globalno zagrevanje.. naucnik.. al socijalista i nacionalista... lik je super ovako ali kada je politika u pitanju uopste kriticki ne razmislja. 

Pusti te naracije... naucnici uglavnom kriticki razmisljaju unutar svojih oblasti.. ali ne perterano van njih... onda postaju obicni ljudi..

evo da ti dam drugi primer... lik neurolog iz srbije radi u americi izuzetno kriticki razmislja prosipa mi pricu kako preduzetnistvo ne valja jer 90 % preduzetnika propadnu...

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Odahviing рече

Ja vala bih imao problem sa skoro svim vladikama za koje sam čuo (kažem skoro jer možda postoji izuzetak kojeg nisam svestan), što preko TVa, što preko novina, što preko interneta (uključujući ovaj forum) da obavljaju neku državnu funkciju koja nije vezana za verska i religijska  pitanja. Ali takođe imam problem sa svakim ministrom ili državnim službenikm koji nema stručnost da bude na tom mestu (ministar odbrane treba da bude isključivo lice sa vojnom prošlosti, ministar ekonomije ekonomista, policije policajac itd.), takop da mislim da ovaj moj stav nema nikakve veze sa tim što je neko vernik nego sa tim što ga smatram ne adekvatnim za obavljanje funkcije.

Da malo pojasnim, ministar ekonomije po meni mora da bude čovek ekonomista, koji ima iskustva u tom polju, ne neki što je pre 2 meseca završio faks. Tako da po ovome vladika koji ima svoj posao i koji je osvećen njemu nikako ne može da skupi neophodno iskustvo iz drugih oblasti kako bi (po mojim kriterijumima) mogao da bude ministar ili neki drugi državni činovnik na vrhu države koji odlučuje o nečemu (sem o verskim pitanjima).

Dakle obrazovanje + iskustvo iz polja koje treba da rukovodi. Ovo prvo vladika i može da ima, drugo veoma teško.

vladika ima oko 30... ti si od toga cuo mozda 4-5, od toga vecinu "quotemininga"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

vladika ima oko 30... ti si od toga cuo mozda 4-5, od toga vecinu "quotemininga"

Ajde objasni mi kako vladika koji predpostavljam ima punu ruku posla oko onoga čega se bavi može da ima dovoljno iskustva iz drugih oblasti da bi bio adekvatan (po ovom mom kriterijumu) da obavlja javnu funkciju i odlučuje o drugim pitanjima. Znači ne pričam samo o obrazovanju, nego i o iskustvu i radu u toj oblasti, e sada ako je neki postigao da i u isto vreme bude i vladika i da radi još jedan posao godinama, svaka čast, takvom treba dati da upravlja nečim. 

Evo daj mi primer od tih 30 za koga smatraš da po mom kriterijumu odgovara nekoj javnoj funkciji, obrazovanje, plus godine radnog iskustva iz te oblasti.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Odahviing рече

Ajde objasni mi kako vladika koji predpostavljam ima punu ruku posla oko onoga čega se bavi može da ima dovoljno iskustva iz drugih oblasti da bi bio adekvatan (po ovom mom kriterijumu) da obavlja javnu funkciju i odlučuje o drugim pitanjima. Znači ne pričam samo o obrazovanju, nego i o iskustvu i radu u toj oblasti, e sada ako je neki postigao da i u isto vreme bude i vladika i da radi još jedan posao godinama, svaka čast, takvom treba dati da upravlja nečim. 

Evo daj mi primer od tih 30 za koga smatraš da po mom kriterijumu odgovara nekoj javnoj funkciji, obrazovanje, plus godine radnog iskustva iz te oblasti.

Ovde ne pricamo o konkretnim vladikama vec o principu. Principijelno moze da se desi, sto ne znaci da imam kandidata kog zelim da promovisem. Nadam se da se razumemo. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, cloudking рече

Kako nema?

Vladika drzavnik je ili los vladika ili los drzavnik...

Naucnik drzavnik je ili los naucnik ili los drzavnik..
Doktor drzavnik je ili los doktor ili los drzavnik..

eto ako ovo sto si ti rekao ima smisla ima i ovo moje..

Подели на овим сајтовима

da skratimo pricu, ja uopste ne bih voleo da vidim vladiku na drzavnoj funkciji, ali jednotavno ta vas prica da vladika ne moze to da radi iz nekog magicnog razloga sto je vladika pa ne moze da bude drzavnik jednostavno kao pirncip nema smisla. 

Drzavnici su ionako uglavnom lopuze i zato ne bih voleo da vidim vladiku na toj funkciji. Osim ako nije neka religijska funkcija. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Млађони рече

Ima smisla jer su neuporedive stvari.

Sam si napisao da je sirenje hriscanstva interes crkve.

Koliko vladika bi bilo spremno da taj interes potcini drzavnickim interesima? A ako to i uradi, kakav je onda to vladika?

A ako ne uradi, kakav je onda drzavnik?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Млађони рече

Naučnik koji se ceo život bavio naukom ima neophodno iskustvo i obrazovanje da bude na adekvatnoj državnoj funkciji (recimo o ovoj koju je Zukorlić dobio).

Da bi vladika bio adekvatan da bude na istoj on paralelno mora godinama da se bavi naučnim radovima i da bude vladika, što će sigurno dovesti do toga da jedan od te dve stvari radi lošije. 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, cloudking рече

Koliko vladika bi bilo spremno da taj interes potcini drzavnickim interesima? A ako to i uradi, kakav je onda to vladika?

Ako je lekar spreman da leci ljude koliko je spreman da taj interes podcini drzavnim interesima? A ako to uradi, kakav je onda to lekar?

ne znam jel kapiras gde gresis operiras po default pretpostavci da je ILI SIRENJE HRISCANSTVA ILI DRZAVNI INTERES.. moze da bude i jedno i drugo... da se radi u isto vreme. 

Npr bavi se sredjivanjem infrastrukture i sirenjem hriscastva. Jedno drugo ne potire.. 

Подели на овим сајтовима

Isto kao šo smatram da lekar ne može i ne sme da ima nikakvu državnu funkciju koja nije u vezi sa medicinom, tako smatam da vladika ne može  i ne sme da ima nikakvu državnu funkciju koja nije u vezi sa religijom.

Nikakva mržnja prema vladikama i religiji, samo principi. Obrazovanje + iskustvo + dobar u tome (ovo sam zaboravio da napišem u prethodnim komentarima). 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Млађони рече

Ako je lekar spreman da leci ljude koliko je spreman da taj interes podcini drzavnim interesima? A ako to uradi, kakav je onda to lekar?

ne znam jel kapiras gde gresis operiras po default pretpostavci da je ILI SIRENJE HRISCANSTVA ILI DRZAVNI INTERES.. moze da bude i jedno i drugo... da se radi u isto vreme. 

Npr bavi se sredjivanjem infrastrukture i sirenjem hriscastva. Jedno drugo ne potire.. 

Kako bre u isto vreme da siri hriscanstvo i da bude drzavnik, bre mladene, sta pricas?

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Млађони рече

Ajd ovako, jel ok da artemita bude ministar vera, da siri "hriscanstvo" i bude drzavnik u isto vreme? Jel bi ti to bila udobna opcija?

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, cloudking рече

Ajd ovako, jel ok da artemita bude ministar vera, da siri "hriscanstvo" i bude drzavnik u isto vreme? Jel bi ti to bila udobna opcija?

Čisto da se zna, ja o ovome u mojim komentarima nisam pričao, već isključivo o stručnosti.

A što se ovoga tiče, vladika, lekar, ekonomista, ko god da je morao bi da se odrekne (da otkaz) na prethodnu funkciju i da se bavi isključivo vođenjem države, prvo da bi imao više vremena za to da ga prethodni posao ne sputava, a drugo da ne bi došlo do sukoba interesa.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...