Jump to content

Bivši ministar Saša Radulović

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Управо сада, cloudking рече

Ma batali lika. Svela se tema na to dal je on komunjara ili ne. Svrha tog rezona je dacse izvede zakljucak kako je DJB pokret zbog njega sad nekako diskreditovan sto je nebuloza (a jeste tako pocela tema)

Mene on ne zanima, nego to sto je napisao u cemu svakako ima istine.

Оно што је чогло да се напише, а то је критика избора Зукорлића, или оно о чему бих ја писао, а то је свођење легислативне власти на формалност и тиме њено обесмишљавање, маргинализовано јер је он причао о верницима уопштено као о дефектним људима који не могу да се баве науком због прекондиционирања.

Не мислим да овај изражава ставове највећег дела ДЈБ чланова, али мислим да они треба да се дистанцирају од овог текста, макар да га скину са свог сајта, да не би испало да такве повампирене комунистичке ставове подржавају.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Ђоле Пролеће рече

Па наравно брате да нисам мислио на све ДЈБовце (сигурно не мислим на Плутона :) ма колко смо се свађали), већ на оне који воде причу, нарочито оне који терају медијску хајку по препознатљивом обрасцу. Мислим, сад бисмо могли да се играмо логике па да кренемо са универзалним и партикуларним исказима, да се премеравамо колко кога и чега негде има, што је бесмислено. Знаш да мислим на оне који су главни и који генеришу став и креирају слику. Као модерни српски ЦК ;)

E pa necemo tako. Ako vi ne dopustate generalizacije prema hriscanima onda je fer da ih ni vi ne koristite prema drugima.

Aj da ja napisem "pravoslavni popovi su lopovi" a da ocekujem od vas da me razumete da ne mislim bas na sve popove nego samo na neke..

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Zabrinutost zbog svestenog lica na naucnoj ili prosvetnoj funkciji ja u potpunosti opravdana.

Mozes li da mi garantujes da vladika na mestu ministra kulture ne bi podrzao inicijativu izbacivanja TE iz nastave?

To se vec jednom zamalo desilo a osoba odgovorna za to cak nije ni bila svestenik, ali je motiv za to vukla iz misljenja brojnih crkvenih velikodostojnika...

Подели на овим сајтовима

A sukob nauke i religije ne treba traziti izmedju vernog i nevernog sveta nego samo unutar vernog.

Znas i sam da na takvim temama najvise ratuju verujuci protiv verujucih. Zato kazem, dok vi sami ne sklopite kockice, ne mozemo ozbiljno da pricamo o toj odvojenosti

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, RYLAH рече

Не мислим да овај изражава ставове највећег дела ДЈБ чланова, али мислим да они треба да се дистанцирају од овог текста, макар да га скину са свог сајта, да не би испало да такве повампирене комунистичке ставове подржавају.

Ако се чланови, било ко, у виду неког јавног обраћања, не дистанцирају, и ако текст остане на сајту ДЈБ ја ћу сматрати да је то званични став парламентарне странке.

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Ђоле Пролеће рече

Ако се чланови, било ко, у виду неког јавног обраћања, не дистанцирају, и ако текст остане на сајту ДЈБ ја ћу сматрати сматрати да је то званични став парламентарне странке.

Lao kad se crkva ogradi od Pahomija ili Kacavende?

Videcemo, mozda ce Radule da ga posalje u penziju... Po kazni

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Ђоле Пролеће рече

Ако се чланови, било ко, у виду неког јавног обраћања, не дистанцирају, и ако текст остане на сајту ДЈБ ја ћу сматрати да је то званични став парламентарне странке.

Ма није, али онда опет показују да нема разлике између њих и свих осталих, ако немају кохонес да признају грешку или снаге да будале у својим редовима доведу у ред.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, cloudking рече

Zabrinutost zbog svestenog lica na naucnoj ili prosvetnoj funkciji ja u potpunosti opravdana.

Mozes li da mi garantujes da vladika na mestu ministra kulture ne bi podrzao inicijativu izbacivanja TE iz nastave?

To se vec jednom zamalo desilo a osoba odgovorna za to cak nije ni bila svestenik, ali je motiv za to vukla iz misljenja brojnih crkvenih velikodostojnika...

Значи, ако би неки владика потписао да неће да укида прихваћене научне тековине, и довољно је образован, ти не би имао апсолутно ништа против да владика буде министар просвете? 

Иначе је та жена "вукла" мишљење оца Јоила, а одговоран је онај ко ју је ту поставио, и које није смењивао толико дуго времена.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Ма није, али онда опет показују да нема разлике између њих и свих осталих, ако немају кохонес да признају грешку или снаге да будале у својим редовима доведу у ред.

...јер је Наполеон непогрешив. :) Тешко да је онако нешто могло да изађе у јавност а да Радуловић не климне главом, штавише, ја чак мислим да он има искључиво право да одлучи о томе. Што показује управо да је ДЈБ, као и све остале странке, лидерска и да ко се не слаже и није на линији са вођом покрета нема шта да тражи у истом. Док се не појаве неки кланови унутар ДЈБ. Е онда креће цепање, као са ДС.  

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ђоле Пролеће рече

...јер је Наполеон непогрешив. :)

Јбг, тако сви код нас функционишу, на жалост. Ако признаш грешку, будала си. ИЛи је признајеш, али не зато што мислиш стварно да си негде погрешио, него зато што ти је неки ПР реко да признаш да си погрешио.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, cloudking рече

Odgovor na pitanje, zasto se SPC ne odrekne problematicnih stavova i javnih izjava svojih predstavnika moze da pomogne u nalazenju odgovora i na ovu gorucu temu...

Тај рад, не би прихватио да ти црквено лице буде нешто у држави, без обзира на квалификације и евентуална научна достигнужа, а све остало су само изговори.

То си могао одмах да кажеш, да се не надгорњавамо толико дуго.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, RYLAH рече

Тај рад, не би прихватио да ти црквено лице буде нешто у држави, без обзира на квалификације и евентуална научна достигнужа, а све остало су само изговори.

То си могао одмах да кажеш, да се не надгорњавамо толико дуго.

Ne bih prihvatio (ko da bi mene neko pitao)

Isto ko sto ni ti ne bi prihvatio da ti Pedja Stojadinovic sedi u sinodu...

I ajd da jednom svrsimo s tim licemerjem.

Подели на овим сајтовима

A crkva je svoju nemoc u resavanju sopstvenih problema toliko puta tako koloritno ilustrovala da ne vidim problem u svom stavu koji je apsolutno legitiman.

Da uopste ne pocinjemo pricu o tome sta je svestenucki poziv i koliko se bavljenje politikom uklapa u tu kategoriju... Nemoj... molim te...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...