Плутон Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 6 minutes ago, Deja Vu рече Dovoljno je da Vucic izmanipulise tim analizama kontrolom medija ili iznese neki drugaciji populisticki predlog koji zvuci bolje. Баш тако. Опет, Радуловићева шанса није у томе (Вучић демагогију вежба 25 година, Радуловић је почетник, а поред тога нема паре ни медијску подршку (чак ни приступ великој већини медија), на том пољу би брзо изгубио јер је и иначе слаб говорник), већ у томе што су све друге политичке опције одавно изгубиле кредибилитет и ту су по 20 година, осим Двери. Какав год, он је једини који се разматра као глас „за“ и постоји разлог због ког ова тема има 300 страна и што ДЈБ толико нервира антигласачки тј. антиполитички део грађана. Ако крене путем неке веће демагогије, испашће смешан и изгубиће кредибилитет, а неће бити ниједног разлога да га не помешамо са осталим политикантима, без обзира на то какве намере има. Ако се држи онога што прича и не блебеће много о Русијама, Америкама, Кинама итд., онда има одличне шансе и биће неуспех ако ДЈБ не постане убедљиво најјача политичка опција у наредних пар година (невезано за новац и приступ медијима) јер је конкуренција очајна. Опет, некад га ни кривог ни дужног оптуже за демагогију у случајевима где је нема (нпр. прича о кредитима у швајцарској валути) где чак и образовани људи као што је онај Ћирковић нпр. (а што аутоматски значи и многи његови пратиоци) причају како је то демагогија и по идеолошком основу то називају „левичарењем“, иако је реч о озбиљној ствари где су многе банке вероватно извршиле и кривично дело. Већ неколико пута А. Стевановић безуспешно покушава да му објасни економски део, како се дају кредити итд. И његова позиција је зезнута јер је он нпр. за Ћирковића левичар, за Парадоксологију је либертаријанац, за Игњатија је неолиберал... Углавном, не воле га нешто ни лево ни десно. 9 minutes ago, Deja Vu рече Pa evo vidi sad, nema ga u parlamentu, toliko su mu se oduzili sto im je doneo tu neku sitnu podrsku koju onako jadni mogu dobiti Ту ми Павићевићеви мотиви нису јасни, јер сигурно није толико наиван. Јесте он са Живковићем, ал' није урадио ништа што би могло квалитативно да га сврста у исту рупу са њим, тако да је могуће то што кажеш, да је идеалиста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 1 hour ago, Deja Vu рече Naravno rasprave o platama zaposlenih u javnom sektoru nije toliki problem jer se radi o velikim budzetskim troskovima, to je slicno kao kada se u nekoj kompaniji diskutuje o platama radnika. Ово нико ко зна колико пара у буџету има неће да потеже, јер зна колико је ту гласачко тело. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 48 minutes ago, Плутон рече Опет, Радуловићева шанса није у томе , већ у томе што су све друге политичке опције одавно изгубиле кредибилитет и ту су по 20 година, осим Двери. Pa ne znam osim DS-a i DSS-a koje to jos? Sve partije bivseg DOS-a su izgubile kredibilitet. SPS, SRS kao stare partije i dalje imaju odredjenu podrsku kod gradjana, pogotovo SRS otkad se Seselj vratio, a SPS drzi vec par godina solidan rezultat koja mu obezbedjuje ulazak u vladu. 52 minutes ago, Плутон рече Какав год, он је једини који се разматра као глас „за“ и постоји разлог због ког ова тема има 300 страна и што ДЈБ толико нервира антигласачки тј. антиполитички део грађана. Ако крене путем неке веће демагогије, испашће смешан и изгубиће кредибилитет E pazi sad, upravo je taj antiglasacki deo gradjana najbitniji jer ih ima najvise i njega nastoje privuci sve partije, a ako DJB nervira njih onda ne moze obezbediti veliku podrsku osim one koje sakuplja preko interneta. Ako kao sto kazes predje na vecu demagogiju, moze da izgubi kredibilitet kod sadasnjih pristalica, a vec sada neki od tih antiglasackih gradjana ne vide neku razliku izmedju Radula i ostalih. Samim tim ako nastoji da opstane u smislu da i dalje ulazi u parlament, drzace ovu sada grupu i preko interneta ce privlaciti malo po malo jos pristalica, sto je cini mi se spor proces. Ali nesto vece ne moze da ocekuje, osim ako uspe da pridobiju tu ciljnu antiglasacku grupu ljudi ili pak predje na zesci populizam poput Vucica. 59 minutes ago, Плутон рече И његова позиција је зезнута јер је он нпр. за Ћирковића левичар, за Парадоксологију је либертаријанац, за Игњатија је неолиберал... Углавном, не воле га нешто ни лево ни десно. Zato sto je centar, to je socijal-liberalizam (egalitarni liberalizam) i tu ideologiju zastupaju i on i Pavicevic. To je pozicija slicna socijaldemokratiji, ali nesto blaza i liberalnija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 10 minutes ago, Deja Vu рече Pa ne znam osim DS-a i DSS-a koje to jos? Sve partije bivseg DOS-a su izgubile kredibilitet. SPS, SRS kao stare partije i dalje imaju odredjenu podrsku kod gradjana, pogotovo SRS otkad se Seselj vratio, a SPS drzi vec par godina solidan rezultat koja mu obezbedjuje ulazak u vladu. Ни СНС нема кредибилитет, има контролу над медијима, новац, присилу и врло лабаву фигуру вође која се већ увелико распада на све стране. СПС и СРС ће још дуго имати ту базу гласача засновану на старој „слави“, нарочито СРС док је Шешељ жив, али и њима треба новац да би опстале и имале добар резултат (овај резултат СПС-а омогућава пре свега велики новац, много мање она носталгија за Титом, Милошевићем, социјализмом итд.). Њихови извори прихода су исти као и Вучићеви и ако онај ко после Вучића дође на власт буде иоле нормалан, пресећи ће то. После Вучића те странке не би требало да имају било какву битну улогу (није да су и сад нешто битне, али опет, држе се кол'ко-тол'ко), Вучић их вештачки одржава јер је му је згодно за подршку Запада да као најјачу опозицију представи екстремног десничара Шешеља и „Милошевићеве наследнике“. 13 minutes ago, Deja Vu рече E pazi sad, upravo je taj antiglasacki deo gradjana najbitniji jer ih ima najvise i njega nastoje privuci sve partije, a ako DJB nervira njih onda ne moze obezbediti veliku podrsku osim one koje sakuplja preko interneta. Ako kao sto kazes predje na vecu demagogiju, moze da izgubi kredibilitet kod sadasnjih pristalica, a vec sada neki od tih antiglasackih gradjana ne vide neku razliku izmedju Radula i ostalih. Samim tim ako nastoji da opstane u smislu da i dalje ulazi u parlament, drzace ovu sada grupu i preko interneta ce privlaciti malo po malo jos pristalica, sto je cini mi se spor proces. Ali nesto vece ne moze da ocekuje, osim ako uspe da pridobiju tu ciljnu antiglasacku grupu ljudi ili pak predje na zesci populizam poput Vucica. Тај антигласачки део је небитан јер они „унапред“ не иду на гласање и не подржавају никога, макар се кандидовао и најбољи и најспособнији човек на свету и то њихов рођени брат. Јесте мало већи проблем у Србији након деценија комунизма, потом деведесетих и пропуштеног након тога, али тога има и у другим земљама, где више, где мање. За ДЈБ је сасвим довољан овај део који гласа + мали део антиполитичке групе. Радуловићева прича о паразитском систему добро пролази међу њима, проблем је што највећи део гласачког тела није ни чуо ту причу нити знају ко је Радуловић и ту је ДЈБ засад (по мојој процени) слаб и недовољно креативан у пробијању до медија. Опет, имају загарантоване гласове рационалнијих гласача. Нпр. тај Ћирковић ког сам споменуо има много шта против ДЈБ (са чиме се неретко слажем), назива их свакаквим именима итд., али опет излази да гласа за њих и још доводи људе да гласају. 13 minutes ago, Deja Vu рече Zato sto je centar, to je socijal-liberalizam (egalitarni liberalizam) i tu ideologiju zastupaju i on i Pavicevic. To je pozicija slicna socijaldemokratiji, ali nesto blaza i liberalnija. Да, ДЈБ је неки центар па мало удесно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 3 hours ago, Deja Vu рече a SPS drzi vec par godina solidan rezultat koja mu obezbedjuje ulazak u vladu Захваљујући савременој медицини која је продужила просечан животни век... -Владимир-, RYLAH and Deja Vu је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 17 hours ago, Muramasa рече Ne kretenima, nego stranim plaćenicima i domaćim izdajnicima. Vidiš da smo napredovali. Тај рад. Кад ОНИ НАС вређају, то раде јер су крезуби кретени. Кад ОНАЈ ЊИХОВ вришти на конференцијама за штампу на новинаре, то ради јер је аутократа. Кад МИ ЊИХ вређамо, то радимо јер смо у праву. Кад ОВАЈ НАШ вришти на новинаре на конференцијама за штампу, то ради јер је у праву. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 7 minutes ago, RYLAH рече Тај рад. Кад ОНИ НАС вређају, то раде јер су крезуби кретени. Кад ОНАЈ ЊИХОВ вришти на конференцијама за штампу на новинаре, то ради јер је аутократа. Кад МИ ЊИХ вређамо, то радимо јер смо у праву. Кад ОВАЈ НАШ вришти на новинаре на конференцијама за штампу, то ради јер је у праву. Rile be... a sto gubis vreme na ovoj temi kad su ionako svi isti i najbolje za buducnost nase dece je da cutimo i pisemo postove po forumima o tome kako ne treba nista preduzimati jer je sve odavno izgubljeno? Плутон је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 2 minutes ago, cloudking рече Rile be... a sto gubis vreme na ovoj temi kad su ionako svi isti i najbolje za buducnost nase dece je da cutimo i pisemo postove po forumima o tome kako ne treba nista preduzimati jer je sve odavno izgubljeno? Цитирао ме човек, одговарам му, ко и теби сад. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 3 hours ago, RYLAH рече Тај рад. Кад ОНИ НАС вређају, то раде јер су крезуби кретени. Кад ОНАЈ ЊИХОВ вришти на конференцијама за штампу на новинаре, то ради јер је аутократа. Кад МИ ЊИХ вређамо, то радимо јер смо у праву. Кад ОВАЈ НАШ вришти на новинаре на конференцијама за штампу, то ради јер је у праву. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 3 minutes ago, Muramasa рече Evo koliki kredibilitet imaju "mediji" koje je Radule oladio. Ма да, треба да одговара на пропагандна питања Вучићевим ботовским мајмунчинама због којих није могао да пусти децу у школу. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 Управо сада, Muramasa рече Kako to misliš da nije smeo da pusti decu u školu? Његова ћерка неколико дана није ишла у школу кад су писали да је Радуловић туче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 Љиљана Смајловић дели мишљење неких форумаша о Радуловићевом односу према медијима. -- UNS: Neprihvatljiv odnos Saše Radulovića prema novinarima Studija B i Pinka Udruženje novinara Srbije (UNS) smatra neprihvatljivim i nedopustivim pretnje obezbeđenjem novinarima Studija B i Pinka od strane predsednika pokreta Dosta je bilo i narodnog poslanika Saše Radulovića. Saša Radulović je, prošlog petka i juče u Skupštini Srbije odbio da odgovara na pitanja novinara ovih redakcija, rekavši im da oni „nisu novinari“ i da „Studio B i Pink nisu mediji“. Radulović je novinare ove dve redakcije nazvao i “propagandnim timom Aleksandra Vučića” i “blatoidima”. Kako je UNS-u rekao novinar Studija B Vladimir Minić, juče nije bio prvi put da se Saša Radulović ovako odnosi prema novinarima. “Ni juče, a ni prošli petak, kada je bilo konstituisanje Skupštine, Saša Radulović nije hteo da odgovara na pitanja Studija B. Hteo sam juče, nakon konsultacija pokreta Dosta je bilo sa Aleksandrom Vučićem, da mu postavim nekoliko pitanja, ali me je on prekinuo i pre nego što sam uspeo da zaustim. Rekao mi je da mi nismo medij i da ja nisam novinar, a kada sam insistirao da dobijem odgovor pripretio je da će pozvati obezbeđenje da reaguje”, rekao je Minić UNS-u i dodao da smatra da je Radulovićev odnos prema pojedinim medijima uvreda i za ove medije, ali i za čitavu profesiju. “Bez obzira da li mu se pitanja sviđaju ili ne, bez obzira da li mu se dopada medij koji mu postavlja pitanja, on je na javnoj funkciji, narodni je poslanik i moje je pravo da mu postavljam pitanja i insistiram na odgovoru. On može da kaže da mu se pitanja ne sviđaju i da ne želi da na njih odgovori, ali ne može da nas vređa, etiketira ili preti obezbeđenjem”, kaže Minić. Novinarka Televizije Pink Mara Dragović potvrdila je UNS-u da Radulović prošlog petka nije želeo da joj odgovori na pitanja. “Krenula sam da mu postavljam pitanje, kada me je prekinuo i pitao iz kog sam medija. Nakon što je čuo da sam sa TV Pink, rekao je da mi nismo novinari, već glasilo Aleksandra Vučića i blatoid”, rekla je Dragović UNS-u. Iz Pokreta Dosta je bilo za UNS kažu da su „blatoidi Informer, Pink, Studio B, Telepromter itd. interesne organizacije koje funkcionišu kao propagandni timovi Aleksandra Vučića. Oni nisu mediji. Zaposleni u tim organizacijama nisu novinari. Oni na najgrublji mogući način krše sve članove etičkog Kodeksa novinara Srbije koji pruža profesionalni i etički orijentir postupanja novinara. Njihov cilj nije objektivnost, već prizemna propaganda mandatara“. „Pokret Dosta je bilo neće komunicirati sa niti odgovarati na pitanja propagandnog tima Aleksandra Vučića. Ako mandatar želi nešto da nas pita, moraće to da uradi lično. Sa druge strane, nastavićemo da odgovaramo na sva pitanja medija i novinara“, naveli su UNS-u. UNS ističe da političari imaju pravo da ne odgovaraju na pitanja novinara, kao i pravo da, ukoliko to ne žele, ne gostuju u pojedinim emisijama i u pojedinim medijima, ali da nemaju pravo da, kao nosioci javnih funkcija, prete obezbeđenjem, etiketiraju i propisuju ko jeste, a ko „nije novinar“. UNS takođe ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati dostojanstvo novinara. UNS podseća da je, po Kodeksu novinara Srbije, dužnost novinara da kontinuirano postavlja pitanja od javnog značaja, a da je pravo nosilaca javnih funkcija da li će na njih da odgovore ili ne, bez prava da novinare ometaju u obavljanju njihovog posla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 2 minutes ago, Muramasa рече Čuo sam za tu laž, ali nisam znao koliku je štetu napravila. Moja sestra i ona su išle zajedno u osnovnu školu i u kontaktu su, ali nisam znao za to. pa gde sme da prica... Ubiće je ćale Плутон and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 9 minutes ago, Плутон рече Љиљана Смајловић дели мишљење неких форумаша о Радуловићевом односу према медијима. Лично немам ништа против Радуловићевог односа према чему/коме год, само мислим да је време да научи ону златну: "не пуштај се на исти терен са будалама - победиће те искуством!". Ћириличар and Плутон је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука