Jump to content

Najveći dan u novijoj historiji a forumaši zabijaju glavu u pesak ko nojevi

Оцени ову тему

Јаков.

Препоручена порука

Важи...

Може се рећи како су Србској доживели национално отрежњење, и то силом прилика, а остало би већ било грудвање терминима које се озбиљно граничи са шовинизмом.

a ja nisam nigdje rekao da to nije tako, naravno da je tako ali nije samo to, ima nešto i u sistemu, sistem je drugačiji, daleko od toga da je sjajan, ali je drugačiji od ovoga u srbiji i bolji u tom aspektu, znam to iz ličnih iskustava i mnogih razgovora sa ljudima na tu temu koji su upoznati sa oba  sistema.

Подели на овим сајтовима

a ja nisam nigdje rekao da to nije tako, naravno da je tako ali nije samo to, ima nešto i u sistemu, sistem je drugačiji, daleko od toga da je sjajan, ali je drugačiji od ovoga u srbiji i bolji u tom aspektu, znam to iz ličnih iskustava i mnogih razgovora sa ljudima na tu temu koji su upoznati sa oba  sistema.

Nemoj da kazes da te opet fatam za rec, ali kako moze da postoji sistem i mera za osecaj patriotizma?

Подели на овим сајтовима

Nemoj da kazes da te opet fatam za rec, ali kako moze da postoji sistem i mera za osecaj patriotizma?

postoji sistem vrednosti  u društvu, bez obzira kakva je vlast sistem je tu i on je temelj, na sretenje 2012 čini mi se , dan državnosti srbije u udarnom terminu na rts1 utakmica lige šampiona, nije im palo na pamet da prilagode program tom danu, naša državnost je jako krvava i mučenička baš kao i američka ako ne i krvavija, američki sistem je od svoje državnosti napravio brend svjetskih razmjera a kod nas 70% ljudi i ne zna koji je to datum, bila je anketa, ne znaju ni raspored boja na zastavi, to je sistem kriv, on je odgovoran za te stvari, ne mogu babe da uče unuke o tim stvarima državnim...

Подели на овим сајтовима

Аnd especially for me?

Није твој iPhone проблем, ни то што пишеш, нит сам ти ишта ту нарочито и "spustio". Нити грми, нит се земља тресе, проблем је што пишеш србски, "vau", а размишљаш амерички. И то се примети.

Можда ти и размишљање Моме Капора буде занимљиво, а за овај...

Sta te tebe briga za moj mentalni sklop, kakav god da je moj je, ne znaci da Sam manji patriota od tebe, uostalom zatrazila Sam od administratora da ugasi temu. A ti strancu, niti me znas niti smo ovce cuvali pa da me ovako analiziras. Nemas na to nikakvo pravo, uostalom kao sto pre rekoh ovo je veliko gubljenje vremena a imam pametnija posla nego da lupam ovde kao svi vi. Ovo je mentalni sklop srba: koji je Srbin odakle, ne Brinite se svi vi cete biti jos malo u Beogradskom pasaluku upravo zbog ovakvog glupiranja I nesloge.

... "represantivni primerak" чак имам и илустрацију, да не речем design Inspiration, што би се 'но казло, "к'о куче у лифту" gif animation.

Подели на овим сајтовима

Vidi se da nisi iz Srbije :)

Невероватно..каква кречана код тебе...

Из твоје Србије није нико..

а наравно да је из Србије...Крајина је увек била Србија...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Sta te tebe briga za moj mentalni sklop, kakav god da je moj je, ne znaci da Sam manji patriota od tebe, uostalom zatrazila Sam od administratora da ugasi temu. A ti strancu, niti me znas niti smo ovce cuvali pa da me ovako analiziras.

Добро, да... па ето. Него ово ме...

Drugo, moj nacionalni identitet je 2.0 verzija od tvog.

... сад нешто збуњује. Не уклапа се у ту видну узнемиреност. Или грешим?
Подели на овим сајтовима

postoji sistem vrednosti  u društvu, bez obzira kakva je vlast sistem je tu i on je temelj, na sretenje 2012 čini mi se , dan državnosti srbije u udarnom terminu na rts1 utakmica lige šampiona, nije im palo na pamet da prilagode program tom danu, naša državnost je jako krvava i mučenička baš kao i američka ako ne i krvavija, američki sistem je od svoje državnosti napravio brend svjetskih razmjera a kod nas 70% ljudi i ne zna koji je to datum, bila je anketa, ne znaju ni raspored boja na zastavi, to je sistem kriv, on je odgovoran za te stvari, ne mogu babe da uče unuke o tim stvarima državnim...

Nema ni Nemacka dan drzavnosti , a imaju jel brendove ihihihi.

Ne mozemo bre da popamtimo sve dane drzavnosti, zato to nikoga i ne zanima.

Подели на овим сајтовима

Srbi ne razumeju smisao praznika tako da se svaki pretvara u festival prezderavanja i opijanja. Zato bih ja ukinuo sve do jednog neradnog praznika, bili oni verski ili drzavni.

Onda ce moci da se oblezavaju radno. Pa kad  u svest udje sta je praznik i cemu sluzi onda moze da se razmotri uvodjenje neradnih praznika.

Ne razumem ja to. U ekonomiji kriza i drzava pred bankrotom i umesto da svi zapnu da rade tri put vise nego obicno, da bi se  izvukli iz bule, ljudi se prepiru oko toga sto im neko smanjuje placeno odsustvo na praznike pa bi jos i nove da uvode...

Evidentno je da je Tito jos uvek ziv....

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Gospodar Vucic je dodirnuo dno.

Vučić za "Globus": Stvaram novu Srbiju, trebaće mi pomoć Hrvata
Globus.hr | 29. 01. 2014. - 13:03h | Komentara: 420

- Više dana sam razgovarao s različitim predstavnicima Ruske Federacije. O izborima, ali i o njihovim ulaganjima u Srbiju, o investicijama; potpuno razumem tu potrebu da neko zaštiti svoj kapital i svoju imovinu. Jednako kao što odlično razumem i potrebu Srbije da i pred Zapadom i pred Rusima, pred svima, na jasan način kaže da mi odlučujemo o našim unutrašnjim pitanjima - izjavio je vicepremijer Aleksandar Vučić u intervjuu za zagrebački "Globus".

413580_aleksandar-vucic181113ras-foto-go
Vučić: Uveren sam da samo zabrinuti ljudi mogu doneti bilo kakav progres

U tekstu koji se kao glavni naslov na prvoj strani "Globusa" reklamira sa opremom: "Stvaram novu Srbiju i trebaće mi pomoć Hrvata", hrvatski novinar opisuje Vučića kao "budućeg premijera Srbije" i "najmoćnijeg čoveka u Srbiji".

Vučić je reporteru "Globusa" kazao da se oseća pomalo i srećno, i usamljeno, i zabrinuto u isto vreme.

428866_naslovna-vucic_hf.jpg?ver=1390996
Naslovna strana novog "Globusa"

- Mogu vam to i objasniti. Prvo, srećan sam jer radim ono što volim i činim ono što mislim da je dobro. Usamljen sam jer šta god uradio, i kako god uradio, svi ili dobar deo javnosti biće protiv tebe. A zabrinutost je, mislim, nešto što treba da postoji kod svakog normalnog i razumnog čoveka koji zna u kakvoj se situaciji nalazimo, šta je sve pred nama i koliko imamo problema, koliko prepreka. Na kraju, potpuno sam uveren da samo zabrinuti ljudi mogu doneti bilo kakav progres. A oni koji nisu zabrinuti i koji s lagodnošću i lakoćom gledaju na buduće dane, objektivno se i ne mogu suočiti s teškim izazovima koji su pred nama - rekao je Vučić.

Na opasnku novinara "Globusa" da je tri noći uzastopno vodio s Rusima teške razgovore, Vučić je odgovorio da ne zna da li su bile baš tri noći, ali da je više dana razgovarao s različitim predstavnicima Ruske Federacije i da ne bi hteo da otkrije s kojima konkretno.

- Jednostavno ne bi bilo fer, jer da su to bili javni razgovori, onda biste te dužnosnike i videli. Razgovarali smo o izborima, ali razgovaralo se i o njihovim ulaganjima u Srbiju, o investicijama; potpuno razumem tu potrebu da neko zaštiti svoj kapital i svoju imovinu. Jednako kao što odlično razumem i potrebu Srbije da i pred Zapadom i pred Rusima, pred svima, na jasan način kaže da mi odlučujemo o našim unutrašnjim pitanjima - rekao je Vučić.

Vučić nije hteo da odgovori na pitanje da li su Rusi zaista bili protiv toga da u ovom trenutku raspiše parlamentarne izbore, jer je "u situaciji do ponajpre vodi računa o interesima svoje zemlje, a ne o tiražu vaših ili bilo čijih novina".

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...