cloudking Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 prvo si trebao pročitati kojim povodom sm se ja pobunio pa ona davati svoje sudove o tome,ovako si skroz promašio sa komentarom,radilo se o trolovanju.... ali kad si već pomenuo patriote u pogrdnom kontekstu, što ovoj našoj cjenjenoj administraciji nije nikakv problem, onda se moram nadovezati, tačno je da se mi patriote razlikujemo od vas računovođa u mnogo čemu al se ne bi složio sa paranojom, ne kontaš ti uopšte u čemu je stvar, nemaš to u sebi, to je jasno kao kristal Ja patriote nigde nisam pomenuo. Patrota sam i sam i zasto bih sam sebe pominjao pogrdno? Ja sam govorio o mutaciji patriotizma, o jednoj paranoicnoj militantnoj pojavi individua koje imaju problem sa buducnoscu i onda su u stanju da percipiraju samo proslost... I to daleku. Individue koje umestu da suskaju listovima knjiga zveckaju oruzijem. Pate od ozbiljne manije proganjanja a zivot im je koncipiran na paranoji koje se cesto tesno granici sa fasizmom. Sebe vide kao branitelje jezika a jedva ubodu jednu pravopisno ispravnu tecenicu ..tzv. patriJote... E na njih se to odnosilo... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Krivo? Nije mi krivo nego mi vas zao.. Dokle god razmisljas o nama mi pobedjujemo... Nije nam mnogo bitno STA razmisljas... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Ne vidis ti ovde stosta. Ali nova si, to je razumljivo... Ne kontam... Pa ti ako vidis trolovanje sto ga dopustas? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Eh da samo to vi ne razumete Srbija bi vec bila u Evropi.... Srbija jeste u Evropi, sredozemni basen, balkanski deo. Kako mozemo da udjemo tamo gde vec jesmo... Istochnik, kordun, Srdjan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Ево једног примереног цитата за многе "Европејце" јер већина које ја познајем има идентичан став који је описан у првом делу цитата: "Има људи који су по својој природи лишени осећања патриотизма.Овакви људи пређу из своје земље у другу ,равнодушно,као што дивља звер пређе из Конга у Судан,или као што птица пређе с гране на грану....Ово је једна велика несрећа човекова. Има само два осећања,која су два највећа духовна богатства,поред којих ни најсиромашнији човек не може бити потпуно убог.То су патриотизам и вера.Ко воли своју отаџбину,он увек живи у широком простору,на великом сунцу,у великој заједници,као што човек који искрено верује у Бога није никад ни сам,ни безнадежан.Без ова два осећања,човек је пропалица." (Јован Дучић) Istochnik, kordun and Пг је реаговао/ла на ово 3 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Ne vidis ti ovde stosta. Ali nova si, to je razumljivo... Ja sam pre nekoliko godina bila clan ovog foruma, ali sam zaboravila svoj tadasnji nik pa sam se ponovo registrovala. Neki ce me i prepoznati pa da ne ispadne da sam neki agent provokator Dobro ponekad i stariji clanovi zaborave. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Srbija jeste u Evropi, sredozemni basen, balkanski deo. Kako mozemo da udjemo tamo gde vec jesmo... Kad pogledam oko sebe, gotovo sam siguran da smo u Saudijskoj Arabiji ili istocnom komunistickom bloku... sad si me skroz zbunio... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Ево једног примереног цитата за многе "Европејце" јер већина које ја познајем има идентичан став који је описан у првом делу цитата: "Има људи који су по својој природи лишени осећања патриотизма.Овакви људи пређу из своје земље у другу ,равнодушно,као што дивља звер пређе из Конга у Судан,или као што птица пређе с гране на грану....Ово је једна велика несрећа човекова. Има само два осећања,која су два највећа духовна богатства,поред којих ни најсиромашнији човек не може бити потпуно убог.То су патриотизам и вера. Ко воли своју отаџбину,он увек живи у широком простору,на великом сунцу,у великој заједници,као што човек који искрено верује у Бога није никад ни сам,ни безнадежан. Без ова два осећања,човек је пропалица." (Јован Дучић) Nacionalizam je, pre svega, paranoja. Kolektivna i pojedinačna paranoja. Kao kolektivna paranoja, ona je posledica zavisti i straha, a iznad svega posledica gubljenja individualne svesti; te prema tome, kolektivna paranoja i nije ništa drugo od zbir individualnih paranoja doveden do paroksizma. Ako pojedinac, u okviru društvenog projekta, nije u stanju da se “izrazi”, ili zato što mu taj društveni projekt ne ide na ruku, ne stimuliše ga kao individuu, ili ga sprečava kao individuu, što će reći ne daje mu da dođe do svog entiteta, on je primoran da svoj entitet traži izvan identiteta i izvan tzv. društvene strukture. Tako on postaje pripadnik jedne slobodnozidarske skupine koja postavlja sebi, bar na izgled, za zadatak i cilj probleme epohalne važnosti: opstanak i prestiž nacije, ili nacija, očuvanje tradicije i nacionalnih svetinja, folklornih, filozofskih, etičkih, književnih itd. Nacionalizam je ideologija banalnosti. Nacionalizam je, uz to, ne samo po etimološkom značenju, još poslednja ideologija i demagogija koja se obraća narodu. “To je kukavica koja ne želi da prizna svoj kukavičluk; ubica koji potiskuje svoju naklonost ka ubistvu, nemoćan sasvim da je priguši a koji se, ipak, ne usuđuje da ubije, osim iz potaje ili u anonimnosti gomile; nezadovoljnik koji se ne usuđuje da se pobuni iz straha od konsekvenci svoje pobune” Danilo Kiš, 1974 Јаков. је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Ево једног примереног цитата за многе "Европејце" јер већина које ја познајем има идентичан став који је описан у првом делу цитата: "Има људи који су по својој природи лишени осећања патриотизма.Овакви људи пређу из своје земље у другу ,равнодушно,као што дивља звер пређе из Конга у Судан,или као што птица пређе с гране на грану....Ово је једна велика несрећа човекова. Има само два осећања,која су два највећа духовна богатства,поред којих ни најсиромашнији човек не може бити потпуно убог.То су патриотизам и вера. Ко воли своју отаџбину,он увек живи у широком простору,на великом сунцу,у великој заједници,као што човек који искрено верује у Бога није никад ни сам,ни безнадежан. Без ова два осећања,човек је пропалица." (Јован Дучић) Tako je brate, zlatne riječi našeg Dučića.... ali ne kapiraju to mnogi ljudi, ne znaju u čemu je štos, to kao kad bi im žena bila računovođa pa onda kalkulisala kako joj je bolje,s kim joj je bolje i kada.... slične su to stvari samo ja se pitam jel to ljudski.... Istochnik, Тања1 and ПиП је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Tako je brate, zlatne riječi našeg Dučića.... ali ne kapiraju to mnogi ljudi, ne znaju u čemu je štos, to kao kad bi im žena bila računovođa pa onda kalkulisala kako joj je bolje,s kim joj je bolje i kada.... slične su to stvari samo ja se pitam jel to ljudski.... Pa nije da je tu Ducic bio mnogo drugaciji od nas" racunovodja" Posljednji put Dučića viđa u Portugalu. U Ameriku mogu otići svi koji ispunjavaju jedan jedini uslov: četiri hiljade dolara. Bračni par Crnjanski ostaje u Evropi. „Zar vi ne idete?“ „Šteta, Crnjanski, što niste uštedeli bar toliko.“ – kaže Dučić i odlazi u Ameriku. Јаков. and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 @Administracija- Kad cu ja moci ovako da psujem i da pljujem a da nemam sankcije? Mnogo mi se svidja kad su takve stvari dozvoljene i bas bih voleo tu beneficiju... Jel ima nesto sto mogu da uradim pa da i meni to bude dozvoljeno? Djura je opomenut. A ti ces da dobijes beinificije kad prestanes da provociras i namerno bodes ljudima u oci. Prosto ko pasulj. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Jaooo, blago tebi pa smes da kazes da su homofilija, narkomanija i hedonizam satanisticke vrednosti.... ja kad bih napisao da su konzervativnost, neinformisanost i neprosvecenost tekovine pravoslavlja odma bih dobio ban... S druge strane, i za ovakve klevete i izmisljotine na racun urednistva isto moze da se dobije opomena i ban. I to vrlo lako. nana је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Ево једног примереног цитата за многе "Европејце" јер већина које ја познајем има идентичан став који је описан у првом делу цитата: "Има људи који су по својој природи лишени осећања патриотизма.Овакви људи пређу из своје земље у другу ,равнодушно,као што дивља звер пређе из Конга у Судан,или као што птица пређе с гране на грану....Ово је једна велика несрећа човекова. Има само два осећања,која су два највећа духовна богатства,поред којих ни најсиромашнији човек не може бити потпуно убог.То су патриотизам и вера. Ко воли своју отаџбину,он увек живи у широком простору,на великом сунцу,у великој заједници,као што човек који искрено верује у Бога није никад ни сам,ни безнадежан. Без ова два осећања,човек је пропалица." (Јован Дучић) Evo i jednog primerenog citata za mnoge naCionale likove jer se mnogi uklapaju u kvalifikacioju koju je ovde Šopi dao. "Najjeftiniji oblik ponosa jest nacionalni ponos. On otkriva pomanjkanje individualnih kvaliteta pojednica, kojima bi se dotični mogao ponositi, jer inače ne bi trebao pribeći onima koje deli s milionima drugih. Onaj koji posjeduje osobne vrline, će najbolje prepozanti pogreške svoje vlastite nacije, jer mu je ona stalno pred očima. Ali svaki jadnik, koji ništa drugo na svijetu ne posjeduje, na što bi mogao biti ponosan, koristi ovo zadnje sredstvo, naciju kojoj pripada, da bi na nešto mogao biti ponosan. Kroz to se osjeća jačim i spreman je s puno zahvalnosti braniti rukama i nogama svaku njezinu pogrešku i glupost." Artur Šopenhauer Милан Ракић and Јаков. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Djura je opomenut. A ti ces da dobijes beinificije kad prestanes da provociras i namerno bodes ljudima u oci. Prosto ko pasulj. to je sve sto sam 'teo da znam, fala puno PS. ZRU bez mene nije ZRU and you know it :* пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 @justina, nlcph, istocnik i ostali Pod hitno da se uljudite, i da prestanete sa vredjanjem i svadjom, inace tema ide pod kljuc. Милан Ракић, RYLAH, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука