Jump to content

Надбискуп загребачки, Алојзије Степинац- лик и дјело

Препоручена порука

Цитат

Одбрамбени рат значи бранити своју територију, јел тако?Ствар је у томе што ти Крајину не сматраш нашом територијом или Космет. Ја их сматрам нашом територијом под окупацијом, а можда и ти тако мислиш само сам те погрешно разумео, ако је тако опрости.

Србија је била 5 векова под окупацијом али је Карађорђе диго устанак, слава му. Дал је тај устанак хришћански или не?За мене јесте а и за св. владику Николаја. Кажем опет, Православље нема везе са пацифизмом. Пацифизам је продукт Новог Светског Поредка и светске масонерије управо да би ослабили отпор у свету. О свему овоме можете прочитати у књигама владике Николаја.

Извини, а да ли је Србија можда и данас под неком окупацијом? Или ти то не примећујеш зато што нема видивог војног присуства страних трупа? Одакле ти идеја да живиш у слободној држави која има интегритет да одлучује о својој судбини?

И да ли мислиш да ниси пацифиста само зато што имаш "тврде ставове" под анонимним псеудонимом? Да нико овде није читао и светог Филарета московског и светог владику Николаја? И ко би, по теби, данас требао да буде тај Карађорђе који ће подићи нови србски устанак? Да ли је то можда требао да буде мој покојни кум, иначе човек који је основао ОБРАЗ, Небојша М. Крстић? И колико је данас људи у ОБРАЗ-у од оних који су били оснивачи покрета? Када је по теби ОБРАЗ настао?

И коначно, читавој овој причи није место на теми о Степинцу, него управо у теми о ОБРАЗ-у па би неко могао да ове постове премести тамо или ћу ја вечерас када се вратим.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Цитат

Наравно да сматрам Космет и Крајину српском територијом, не мислиш ли ваљда да имаш право да селектујеш како ћу ја или неко други посматрати Крајину или Космет?

Мени су занимљиве твоје теорије о борби за враћање вековних територија, које очигледно имају везе са тежњом за војним ослобађањем тих територија. Ја уопште нисам пацифиста, али нисам ни милитант, пацифизам и милитантизам су две крајности, а истина стоји између. Пре него ли изнесем неко своје шире мишљење о твојим ставовима, кажи ми како ти свој практичан живот уклапаш у тежње за посезањем војних средстава да се врате Косово и Крајина, и како мислиш да би требала држава (и која?, Србија, Република Српска....) да ради и чини како би се те територије повратиле у границе уједињених српских држава, и још уз то да све што се чини буде хришћански, ако је уопште могуће све то радити у хришћанском духу?

Мислиш ли да је нама у оваквој позицији и у 21 веку., могуће повратити сад већ извесно окупирано Косово, а Крајину још мање?

Подсећам те да оно што је нама Косово и Крајина то су Цариград и егејски појас у Турској Грцима. Грци су у западној Турској до доласка Турака живели неупоредиво дуже него Срби у Крајни и на Косову, најмање 2000 година, но шта мислиш назирели се икада да ће Грци обновити своје царство које су имали некад? Може ли се извући која поука из Грчког искуства?

Реко сам опрости ако грешим у вези Крајине, Космета и пацифизма. Е овако: Пре свега видим све у духовној обнови. Ако се Србин врати Богу и Цркве, вратиће се и родољубљу (да не говорим национализам јер знам да ме нећете тачно схватити, а иначе залажем се за светосавски национализам). Важно је Србин схвата шта се у Србским земљама дешава, ко је ово све наметнуо. Веома је важно познавање историје и геополитике. Као што рече админстратор овдје, Србија НИЈЕ слободна земља. Србија је под окупацијом, али невидљивом окупацијом. Борис Тадић, Млађан Динкић, Ивица Дачић, Мишковић и остала банда су само лутке светских моћника. Ти светски моћници су глобалисти односно кројачи Новога Светскога Поредка и који су већином јеврејског порекла. Тако да није лако се борити са непријатљем који није у твојој околини. Али зато се треба борити против слуга тих газди Новога Светскога Пордка. Против НВО-а, против секти, против наркоманије, против режима и тако даље. Лично сматрам да је потребно да прво доведемо ред у својој кући, да срушимо режим на било који начин, али не злочиначким путем. А то је све могуће када се Срби врате Богу и Цркве. Духовна обнова је првествен циљ. А таква Србија хришћанска би убрзо ојачала и економски, и политички и војно. Наравно да ћемо Космет и Книн само војном акцијом вратити, то је и владика Артемије рекао па је то платио Епископским троном. Морамо изабрати: Или ЕУ, Нато или мајка Русија. Трећег нема.

ЕУ и Нато су такође само средства глобалистима да владају светом, а Русија се ипак буди, мало почиње да уводи равнотежу у геополитици што је добра шанса за слободарске народа као што је србски. Пре свега са Русима нас веже Православље и словенство. Ја се залажем за православну љубав, да сви будемо једно, и Руси, и Бугари, и Грци, и Румуни, и ми. Само такав фронт се може изборити за неке промене у свету. Али као што је код нас потребна духовно обнова пре свега, тако је и у осталим Православним земљама то неопходно. Комунизам је нас уништио а сада нас уништава либерализам и демократија. Србији нису потребни нови политичари из странака, Србији су потребни људи са Образом који ће донети чврсту руку. Наша идеолигија се заснива на сталешкој монархији. Наша држава неби била заснивана на антихришћанском индивидуализму већ на православном организму. Неби владао антихришћански плурализам већ православна саборност. Наша се идеологија заснива на идејама св. Саве, владике Николаја, Димитрија Љотића (државно уређење), Небојше Крстића и многих других честитих Срба.

Поред Образа готивим и Србске Двери, све покрете који раде на духовној обнови Србства. Све те организације могу донети промене. Не заборавимо како су дошле демократе на власт, дошли су са улице. Е исто тако и србска омладина може да искористи неку историјску прилику па да коначно почне да мења ситуацију у Србији, да Србију води ка Богу а не ка ЕУ. Када се таква Србија устпостави верујем да ће се Божијом вољом ословодитии и Космет, и Книн, и Дубровник, и Сарајево и све остале окупиране земље.

А никада се неби сложио да све то урадимо на рачун милиона убијених. Ми нисмо римокатоличке усташе који врше етничко чишћење. Ми смо Срби православци. Нама је циљ пре свега да отпаднике вратимо вери, али не смемо дозволити да нам права буду угрожена, да нас рецимо исламска чизма у Босни гази. Ми морамо бити господари на својој териотирији и онда ће и свима бити добро. Ми се залажемо за националну државу али не за једнонационалну. Ми смо националисти а не шовинисти. Ми смо православцаи а не инквизитори.

Надам се да сам мало појаснио неке ствари. Морате само знати да је нама Образовцима Бог и Црква на првом месту, заједно са отаџбином и родом. И незнам коме то може да смета?Само неком изманипулисаном вјернику или злонамерном. Зато и желим овим путем да уклоним макар мало неке предрасуде.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Цитат

Извини, а да ли је Србија можда и данас под неком окупацијом? Или ти то не примећујеш зато што нема видивог војног присуства страних трупа? Одакле ти идеја да живиш у слободној држави која има интегритет да одлучује о својој судбини?

И да ли мислиш да ниси пацифиста само зато што имаш "тврде ставове" под анонимним псеудонимом? Да нико овде није читао и светог Филарета московског и светог владику Николаја? И ко би, по теби, данас требао да буде тај Карађорђе који ће подићи нови србски устанак? Да ли је то можда требао да буде мој покојни кум, иначе човек који је основао ОБРАЗ, Небојша М. Крстић? И колико је данас људи у ОБРАЗ-у од оних који су били оснивачи покрета? Када је по теби ОБРАЗ настао?

И коначно, читавој овој причи није место на теми о Степинцу, него управо у теми о ОБРАЗ-у па би неко могао да ове постове премести тамо или ћу ја вечерас када се вратим.

Нисам ја неки интернет фанатик који само преко интернета ово говори. Ја сам из Бијељине и отворено говорим шта мислим. Иначе јесам активиста Образа и не кријем се. Свако зна ко сам и шта сам и како мислим. Управо је требао твој покојни кум да буде нови Карађорђе али су га домаће слуге Новог Светског Поредка ликвидирале и то сам знаш. Па Образ је настао раних деведесетих у форми часопоса, а после се то све трансормирало као покрет. Покојни Небојша је лично хтео да Младен буде глави за Образ. Е сад колко људи има који су оснивачи покрета, то не знам. Кажем ти све говорим што знам, а што незнам не говорим. Али има у Образу и академика познатих као Коста Чавошки или Смиља Аврамов. Па рецимо Руски амбасадор је добар са Образом. Није ово дечија игра као што изгледа и ако им највише  омладине, и хвала Богу да је тако.

Покојни Небојша је могао много тога променити у Србији али га убише непријатљи, али сада је на Младену да настави како је почео. Онај ко говори добро о Небојши а пљује по Младену, он је лицемер.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Нисам ја неки интернет фанатик који само преко интернета ово говори. Ја сам из Бијељине и отворено говорим шта мислим. Иначе јесам активиста Образа и не кријем се. Свако зна ко сам и шта сам и како мислим. Управо је требао твој покојни кум да буде нови Карађорђе али су га домаће слуге Новог Светског Поредка ликвидирале и то сам знаш. Па Образ је настао раних деведесетих у форми часопоса, а после се то све трансормирало као покрет. Покојни Небојша је лично хтео да Младен буде глави за Образ. Е сад колко људи има који су оснивачи покрета, то не знам. Кажем ти све говорим што знам, а што незнам не говорим. Али има у Образу и академика познатих као Коста Чавошки или Смиља Аврамов. Па рецимо Руски амбасадор је добар са Образом. Није ово дечија игра као што изгледа и ако им највише  омладине, и хвала Богу да је тако.

Покојни Небојша је могао много тога променити у Србији али га убише непријатљи, али сада је на Младену да настави како је почео. Онај ко говори добро о Небојши а пљује по Младену, он је лицемер.

Jel to isti onaj Mladen Obradovic koji je 2007. u oktobru bez problema rekao da mi u pregovorima za status kosova moramo da pretimo vojnom intervencijom jer nas inace niko nece shvatiti ozbiljno????

Ajde neke ovako osnovne stvari o strategiji za vas kojima prorade testosteroni kad vidite oruzje

-Kad nekome pretis sa punom puskom ako te ugrozava i napada a ti se branis to je u redu i sasvim logicno.

- Ako nekome pretis praznom puskom za koju samo ti znas da je prazna onda je to i hrabro i mudro

-Ako nekome pretis praznom puskom za koju svi znaju da je prazna e onda je to znak da si glup, neozbiljan i totalno blesav. Ne da te niko nece shvatiti ozbiljno sto pretis nego ce ti se svi smejati i brisace patos sa tobom.

To je taj Mladen, taj "Karadjordje", taj veliki arhistratig koji treba da nas vodi? Takvim tupavcima bi ti dao da

odlucuju sta valjda raditi?

Подели на овим сајтовима

Јок најпаметнија је стратегија Тадића који каже: "Недамо Косово, боримо се свим средствима за Косово, Косово је наше, Косово је Србија, АЛИ никада нећемо га бранити оружјем, ни војском, јер желимо јудејски мир а не мир Божији". Е па онда боље и страдати као честити хришћанин него овако издати светиње на Космету. А што Тадић не понуди Русима да изграде базе на админстративној граници са Косовом?Што не склапа војне и економске савезе са Русијом?

Дај реци те ми још и Вукову стратегију, хехехе. Да уђемо у НАТО па ћемо онда кроз КФОР бити присутни на Космету, хахахаха.

Младен је 100% у праву када је рекао да се Косово само пушком брани, али не само пушком. Хришћански витез у једној руци држи крст а у другој мач. То је идеал србске војске. Е зато под хитно свештенике имату уз војску.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Vidim da na forumu postiji fascinacija pitanjem ko je sta i koliki heroj u Hrvatskoj. :mad:

Смисао приче, наравно, није ко је негде херој већ то што се усташки злочинци величају и за "светитеље" проглашавају (од стране браће "плућнокрилаша"). Ти увек све, очигледно намерно и цинички провоцирајући, погрешно схватиш. Експерт си у томе братац. Таквих "филозофа" као ти овај народ има за извоз. Не знам чиме се бавиш али Тадићу и осталим "европејцима" би свакако добро дошао да замлаћивање и обмањивање овој напаћеног народа подигну на још виши ниво.  :drugarstvo:

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Vidim da na forumu postiji fascinacija pitanjem ko je sta i koliki heroj u Hrvatskoj. :mad:

Смисао приче, наравно, није ко је негде херој већ то што се усташки злочинци величају и за "светитеље" проглашавају (од стране браће "плућнокрилаша"). Ти увек све, очигледно намерно и цинички провоцирајући, погрешно схватиш. Експерт си у томе братац. Таквих "филозофа" као ти овај народ има за извоз. Не знам чиме се бавиш али Тадићу и осталим "европејцима" би свакако добро дошао да замлаћивање и обмањивање овој напаћеног народа подигну на још виши ниво.  :drugarstvo:

Kod nas takodje postoji masa njih koja velica Ljotica i Nedica pa se zbog toga bas i ne bunis. Licemerno.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Kod nas takodje postoji masa njih koja velica Ljotica i Nedica pa se zbog toga bas i ne bunis. Licemerno.

Мислим да, поврх свега, личност Недића не би ваљало стављати у исти кош са профитерским квинслинзима као што су Љотић и Павелић.

Мислим да је заиста јасно каква је личност био Алојзије Степинац, као и цело РК свештенство (пре свега овде мислим на Хрватску), али...ко смо ми да другоме спочитавамо и држимо лекције!

Баш супротно, оставимо по страни Степинца, фрањевца Филиповића (фра Сотону), Петра Перицу...погледајмо наше страдалнике! Какве ли само заступнике имамо на небесима!

Да ли постоји држава и народ чији су се архијереји нашли у нацистичким логорима? (пат. Гаврило Дожић и вл. Николај Велимировић) Будимо поносни какве заступнике имамо на небесима!

Чак су се и власовљевски оријентисани клирици РПЗЦ обрукали током Другог светског рата:

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

"И не судите, и неће вам се судити; и не осуђујте, и нећете бити осуђени; опраштајте и опростиће вам се" (Лк. 6,37)

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Vidim da na forumu postiji fascinacija pitanjem ko je sta i koliki heroj u Hrvatskoj. 4chsmu1

Смисао приче, наравно, није ко је негде херој већ то што се усташки злочинци величају и за "светитеље" проглашавају (од стране браће "плућнокрилаша"). Ти увек све, очигледно намерно и цинички провоцирајући, погрешно схватиш. Експерт си у томе братац. Таквих "филозофа" као ти овај народ има за извоз. Не знам чиме се бавиш али Тадићу и осталим "европејцима" би свакако добро дошао да замлаћивање и обмањивање овој напаћеног народа подигну на још виши ниво.  dada

Брате Аквиљо, Љотић и Недић никада не могу бити исто. Љотић је фашиста а Недић генерал у војсци Краљевине који је морао да се прихвати положаја, самим тим спасао на десетине хиљада живота! По мени он је већи јунак од Драже!

Што се тиче Степинца....могу прогласити кога хоће за светитеља, могу и мене,  али коначни суд је  :), истовремено једини валидан!

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

Цитат

Брате Аквиљо, Љотић и Недић никада не могу бити исто. Љотић је фашиста а Недић генерал у војсци Краљевине који је морао да се прихвати положаја, самим тим спасао на десетине хиљада живота! По мени он је већи јунак од Драже!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...