Jump to content

neuronauke

ivona

Препоручена порука

On 19. 2. 2017. at 10:56, ivona рече

Moje objašnjenje bi bilo da ljudi nisu (posebice ovaj novinar) dovoljno informisani i da im njihova percepcija govori da je tako.

Expand  

Drugim recima: nemaju dovoljno osnovne skole. Nedavno me je jedan student zabezeknuo nedovoljnom informisanoscu. Mislim da bi trebalo napraviti Odrede Profesorskih Jedinica (OPJ) koje bi imale pravo da upadaju u kuce u gluvo doba noci i hapse bez sudskog naloga.

• Волим 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

On 19. 2. 2017. at 16:21, drvce рече

Drugim recima: nemaju dovoljno osnovne skole. Nedavno me je jedan student zabezeknuo nedovoljnom informisanoscu. Mislim da bi trebalo napraviti Odrede Profesorskih Jedinica (OPJ) koje bi imale pravo da upadaju u kuce u gluvo doba noci i hapse bez sudskog naloga.

Expand  

Sad si mi dao idealnu temu za sf roman koji nikada necu napisati!!! Vladina grupa  profesora upada u gajbe i lomi tablete i laptopove kao mobilne telefone od omladine koja je na propisanim testovima pokazala nizak nivo obrazovanja, nakon čega ih sprovode u logore tj škole za ''popravak''... confused1

Elem stranu na šali, uopšte ne krivim decu niti te mlade ljude za njihov nivo motivacije i stepena znanja, jer to je stvar odraslih koji im kreiraju obrazovnu politiku i ne samu tu već sveopštu kulturu i odnos prema znanju da ne kažem svetu koji ih okružuje. Evo otvoreno kažem škole zaglupljuju decu, a ne škole već ceo nesretni establišment vladajućih struktura kojima odgovara takva klima i kojima odgovara da predavači znanja, na svim nivoima ne zastupaju jedan osnovni neizostavni faktor kada je učenje i obrazovanja ljudi u pitanju, a to je kritičko mišljenje, koje se gradi na najranijim uzrastima.Dodala bih  klauzula  kod zapošljavanja koja bi bila pod obavezno, a to je da taj posao rade isključivo entuzijasti i ljudi puni autentične ljubavi prema čovečanstvu i koji imaju  sposobnost,dar, da autentično prenesu svoje znanje i ljubav naraštajima koje obrazuju. Jeste utopija, ali imam prava da maštam.

viber_zpsyey5mxiw.jpg

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Entire nervous system of an animal recorded for the first time

Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Cartographers of the Brain: Mapping the Connectome

World Science Festival

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 3 months later...

171009154946_1_900x600.jpg

Human brain recalls visual features in reverse order than it detects them

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/10/171009154946.htm

Подели на овим сајтовима

171003111111_1_540x360.jpg

First evidence of the body's waste system in the human brain discovered

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/10/171003111111.htm

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Da li postoji istraživanje o efektu starijeg brata/sestre na inteligenciju mlađeg brata/sestre? Ako ne, možda bude za par godina :D

(Profesorka histologije kaže da se nervne ćelije "Umrežavaju" samo u prve 2-3 godine života, te je bitno da se deca "bombarduju" raznim informacijama. Pa sam razmišljao da ako neko ima starijeg brata/sestru, da to sigurno utiče značajno na inteligenciju)

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 5 months later...

fruit-fly-brain-map_1024.jpg

This Is The Most Complete Brain Map to Date, Showing Every Single Neuron in a Fruit Fly's Brain

Wow.

DAVID NIELD
22 JUL 2018

https://www.sciencealert.com/scientists-scan-fruit-fly-neurons-for-most-detailed-brain-image-ever

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

How the Wiring of Our Brains Shapes Who We Are - with Kevin Mitchell

The Royal Institution

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...

Zanimljiva knjiga. O svesti kao izazov u 21. veku

https://www.google.com/url?q=http://www.ecpd.org.rs/pdf/2015/books/1996/1996_ecpd_svest_2.pdf&sa=U&ved=2ahUKEwi53YO0idngAhWtw4sKHem9DmwQFjAAegQIBxAB&usg=AOvVaw1gCfyahU28YmCbAomLJUyk

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...