Jelena Vitorovic Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 0442_feel praznik svima! НЕ МОГУ И НЕЋУ КУЋИ ПОСЛЕ ЛИТУРГИЈЕ! ВИ? ОД НАС ЗАВИСИ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Carinik Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 У тишини на празник Цвети благи Господ нас учи како да Му се одазивамо на позив Његов да служимо Њему служећи ближњему, учи нас да не жалимо да простремо хаљине своје по путу "кад он иђаше", да хвалимо Бога "громким гласом" за сва чудеса која видесмо, не желећи да ућутимо, не дајући камену прилику да пропева и Бога прослави уместо нас. "A цариник издалека стајаше, и не хтеде ни очију уздигнути небу, него се бијаше у прса своја говорећи:"Боже, милостив буди мени грешноме!"(Лк 18;13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Carinik Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 Пред дане Христовог Страдања и Васкрсења пловимо у велику тишину и све буре које су се у души подизале смирују се. Ништа више није битно, сад смо сведоци, преносимо се духом у те дане и за Христом идемо отворених чула, отвореног ума, спремни да заједно са Симоном Киринејцем понесемо Часни Крст до Голготе. Следи нам да се Страдању Христовом земно поклонимо, а неки од нас који су довољно тихи и јаки, окусиће сирће својим уснама и осетиће копље и у својим ребрима. Коме Христос учини милост, томе у Гробу Господњем "у први дан седмице" видеће "покрове где леже" заједно са Исусовим. "A цариник издалека стајаше, и не хтеде ни очију уздигнути небу, него се бијаше у прса своја говорећи:"Боже, милостив буди мени грешноме!"(Лк 18;13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Март 29, 2010 Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Pronašla sam te..bio si šćućuren negde u nekim tuđim životima...nedostajao si mi toliko puno..pružala sam ruke ka zvezdanom nebu dozivajući te, ronila u dubinama okeana moleći školjke da otvore svoje skarletne oklope tražeći te..molila sam južne vetrove da ponesu misao pitajući se da li će ikada dopreti do tebe..podizala sam svaki kamen..zavirila u svaku šupljinu..krpila sam ono malo osećanja što mi je ostalo pokušavajući da te sačuvam u hodnicima sećanja..suzom sam zalivala noć i s osmehom dočekivala dan..znala sam da me nećeš ostaviti..znala sam.. da ćeš mi kao i uvek pružiti novu nadu..novu šansu..novi dan..znala sam da ćeš me iznenaditi onda kada se najmanje nadam...tako si mi nedostajao..Živote moj Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Март 30, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 30, 2010 Pronašla sam te..bio si šćućuren negde u nekim tuđim životima...nedostajao si mi toliko puno..pružala sam ruke ka zvezdanom nebu dozivajući te, ronila u dubinama okeana moleći školjke da otvore svoje skarletne oklope tražeći te..molila sam južne vetrove da ponesu misao pitajući se da li će ikada dopreti do tebe..podizala sam svaki kamen..zavirila u svaku šupljinu..krpila sam ono malo osećanja što mi je ostalo pokušavajući da te sačuvam u hodnicima sećanja..suzom sam zalivala noć i s osmehom dočekivala dan..znala sam da me nećeš ostaviti..znala sam.. da ćeš mi kao i uvek pružiti novu nadu..novu šansu..novi dan..znala sam da ćeš me iznenaditi onda kada se najmanje nadam...tako si mi nedostajao..Živote moj KOJA RADOST !!! MOZE RECIMA !!! Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Carinik Написано Март 31, 2010 Пријави Подели Написано Март 31, 2010 На Светој Тајни Јелеосвећења кроз основу молитве између имена Светих Бесребреника који "забадава добише и забадава дају" проткивам имена свих болесних које знам, а који сада нису овде. Капљице уља мислено шаљем на њихова чела, браду, образе, руке - да и они виде умом и оком, да им руке раде посао мио Господу, ноге следе стопе Христове, слух да се отвори за Његове благе речи, да им тиме сва личност оздрави. Мени којим стојим и плачем за својом упокојеном сестром Светланом, светлу моме у Светлу моме, која за живота није могла на своје ноге стати, а сада ме из наручја Христовог теши, штити и чува, мисао у глави дарованој СветоДуховским печатима постаје крстолика. "A цариник издалека стајаше, и не хтеде ни очију уздигнути небу, него се бијаше у прса своја говорећи:"Боже, милостив буди мени грешноме!"(Лк 18;13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Март 31, 2010 Пријави Подели Написано Март 31, 2010 Znam da Gospod nikada neće dati veće iskušenje nego što možemo podneti.Za nauk.Za put.Da ne idemo prazne duše.I sa svakim dobrom koje dobijemo izbacujemo loše iz duše dok ne napravimo mesta.Za još više dobra.Dok jednog dana duša ne zasija.I postane laka, da je sa lakoćom nosimo.Sa radošću.I verom.Nadom.Ispunjenu Ljubavlju.Tada će i put biti lak.I tada ćemo sa lakoćom čupati trnje iz zemlje i čistiti svoj put.I iz sebe.Jer najteže je iščupati trn iz sopstvene duše. Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Март 31, 2010 Пријави Подели Написано Март 31, 2010 Bože zdravlja uskoro ćemo piti kahvu i imati puno tema, ostadoh dužna neke odgovore 0409_feel Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Carinik Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 А кафа ће се изгледа, ако Бог да, пити, ипак, за нашим асталом... Још један одговор како је код нас било прошле године за Младенце (немојте се чудити, код нас се празници често пресвлаче у одоре других, још већих, дани у дане, године у године, а светитељи једни друге ко небеску децу под архангелска крила доводе): "Верујем да је данас у сигурној лађи Венчачког манастира, док смо се држали оцу Сави за скуте кад се он, за Агнецом, нас вукући, вазносио уз помоћ арханђелских крила на духовна небеса, било нас више него што се телесним оком то могло видети. Више нас је било за оних четрдесет мученика севастијских, за оних четрдесет младића овенчаних мученичким венцем, а ниспосланих, а где би друго него на Венчац планину, да нас укрепе и својим телесним присуством-делићем својих светих моштију-после чијег целивања усне бриде." (22.март 2009.) До вечерас, бар за мене, скрит-Арсеније Нови. И већ ме благухани мирис натраг, после прекјучерашњег јелеосвећења и пређеосвећене литургије, зове...Молитвама "облака" светих, Господе Исусе Христе, Дуготрпељиви Сине Божји, помилуј нас грешне! "A цариник издалека стајаше, и не хтеде ни очију уздигнути небу, него се бијаше у прса своја говорећи:"Боже, милостив буди мени грешноме!"(Лк 18;13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Carinik Написано Април 3, 2010 Пријави Подели Написано Април 3, 2010 Господе Исусе Христе, чак и овде, у аду, када си Ти присутан, док проповедаш благу вест небројеним генерацијама од Адама до Твога силаска у ово страшно место, и док се тмине и ватре адске повлаче и гасе пред светлошћу Твога Лица, као Петар на гори високој кад си Се преобразио, могу слободно да кажем, и знаћу шта говорим: "Господе! Добро нам је овде бити!" "A цариник издалека стајаше, и не хтеде ни очију уздигнути небу, него се бијаше у прса своја говорећи:"Боже, милостив буди мени грешноме!"(Лк 18;13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Април 3, 2010 Пријави Подели Написано Април 3, 2010 Пређите једни другима преко грешака, стварних или умишљених, опростите једни другима несавршенство и дозволите себи да и даље верујемо да има наде.Не варајте се, нема дијалога љубави без дијалога истине! Koristim ovaj dan da se izvinem svima onima koje sam namerno ili nenamerno uvredila ili povredila, unizila, osudila u nadi da će neko i meni oprostiti jer ko zna...možda nam se više neće pružiti prilika za izvinjenje Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Carinik Написано Април 3, 2010 Пријави Подели Написано Април 3, 2010 Срце моје да ли си спремно да из свег себе запеваш: Христос воскресе из мертвих смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав! и Ангел вопијаше благодатњеј Чистаја Дјево радујсја и паки реку:радујсја Твој Син воскресе тридневен от гроба и мертвија воздвигнувиј људије веселитесја- Светисја, светисја Новиј Јерусалиме Слава бо Господња на тебје возсија Ликуј ниње и веселисја Сионе Ти же чистаја, красујсја Богородице О востанији рождества Твојего! "A цариник издалека стајаше, и не хтеде ни очију уздигнути небу, него се бијаше у прса своја говорећи:"Боже, милостив буди мени грешноме!"(Лк 18;13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena Vitorovic Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Hristos Vaskrese, radost nam donese :cheesy2: :)!!! НЕ МОГУ И НЕЋУ КУЋИ ПОСЛЕ ЛИТУРГИЈЕ! ВИ? ОД НАС ЗАВИСИ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 I poslednja nit koja nas je povezivala nestala je u nepovrat Možda nam je cilj isti, ali naš put se umnogome razlikuje. Dok ja u ljudima tražim dobro, ti tražiš zlo. Dok se ja borim protiv greha, ti se boriš protiv čoveka. Ja pokušavam ljubavlju da probudim ljubav, da na svetlost dana izmamim osmeh i nadu, ti pogrdama guraš na ivicu provalije. Ti kažeš da si hedonista, ja sam žrtva. Ti uzimaš; ja dajem. Jer kada dajem drugima, ja ne dajem njima, ja dajem Njemu. Kada molim za pomoć ja ne molim ljude već molim Njega. Kada grešim ja se ne izvinjavam ljudima, već se preko njih ja izvinjavam Njemu. Ono sam što u meni vide. Za zlikovce sam zlo. Za tamu sam tama. Za ljubav sam ljubav. Za prijatelje sam prijatelj. Sećanja su brižno spakovana i odložena u najudaljeniji kutak svesti. Ne poznajem Te. Jer Ja imam svoj put, i Ti imaš svoj put Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Carinik Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Овако ми говори Господ док се мучим и повијам под теретом помисли, нагнут, неопрезно, без ослонца, над понором очајања: "Ти си моја овца на поводцу, а Ја сам твој Пастир Добри. Пуштао сам те да пасеш по околним ливадама, а ти ниси знао да је и та паша Моја, јер нема ничега на овом и оном свету што није Моје. Враћам те у Моје мало стадо, међу осталих деведесет девет оваца које се нису губиле као ти и које слободно пасу под Мојим брижним погледом, а тебе спутавам ужетом чисте, божанске љубави, усмеравам штапом Мојих заповести сад куда Ја хоћу да Ми се поново по трави и цвећу не раскакуташ и поново у врз непослушности не заплетеш". "A цариник издалека стајаше, и не хтеде ни очију уздигнути небу, него се бијаше у прса своја говорећи:"Боже, милостив буди мени грешноме!"(Лк 18;13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука