Mrvica ex SANJA Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Da dodam nešto u vezi Betela, ili kako Veljko lepo reče, "tvrđave." Ja sam išla na razgovore sa starešinom u betel a ponekad (u početku) na biblijski studij. Ljudi moji, kakvo je to bogatstvo i kakva kola su tamo parkirana! To je za ne verovati...oni tamo pomažu oko štampanja literature i vode distribuciju časopisa za to područje. Imaju besplatnu hranu i stan, nemaju nikakve troškove, žive svi zajedno s tim što su sobe naravno odvojene. Ta građevina ima okolo ogroman plac ali da uđeš tamo- treba ti maltene šifra. Moraš da se predstaviš i kažeš kod koga ideš i zašto, plus, imaju i kameru da neko ne bi nepoželjan tu došao. Starešine voze besna kola, kao i svi ostali iz betela. Kad sam napuštala JS rekla sam svom starešini da su popovi mala deca za njih. Ma licemerni su strašno...a znaju da pričaju o bogatstvu "velike bludnice" kako nazivaju Crkvu...inače, kad sam tom starešini zamerila na velikom bogatstvu rekao mi je kad sam odlazila "molim te, nemoj da pričaš nikome o tome kad odeš iz organizacije" P.S Načula sam nešto o ljudima koji ostavljaju svu svoju imovinu organizaciji ali se o tome ne priča. Uglavnom su to stariji i usamljeni ljudi.Takođe, ima mnogo malverzacija sa novcem- konkretno jedan starešina je maznuo neke pare pa je bio izbačen iz skupštine, ali na kratko. Posle su ga opet primili. A jedan koji je takođe petljao sa novcem je izbačen iz organizacije i nakon toga je završio u Lazi i ko zna da li se ikada oporavio...(on je bio u mojoj skupštini). A "sestra" koja me je uvela u organizaciju pokušala je samoubistvo i niko od silnih "braće i sestara" niti starešina nije došao da je obiđe nakon toga osim njene familije. Ne znam kako je uopšte ostala JS nakon toga...inače je bilo dosta pokušaja samoubistva među svedocima ali se o tome ćuti jer se želi stvoriti slika kako su oni jako srećni u životu... poelbuster је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Хвала свима на информацијама. А шта је она тврђава у Земуну, јел то њихово и ако јесте - шта им је то? Mrvica ex SANJA је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mrvica ex SANJA Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Misliš na Belim vodama blizu one bolnice? To je betel. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Treba pomoći običnim ljudima koji svojom zabludom ulaze tamo. Tačno je što Mrvica kaže,mnogo slučajeva samoubistava,psihički obolelih... poelbuster је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mrvica ex SANJA Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Mislim da sam pogrešila naselje. Nisu Bele vode, stao mi mozak. Kako se zove ono naselje blizu Zemuna u blizini bolnice? Nikako da se setim, stade mi mozak 0212_rolleyes Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Mislim da sam pogrešila naselje. Nisu Bele vode, stao mi mozak. Kako se zove ono naselje blizu Zemuna u blizini bolnice? Nikako da se setim, stade mi mozak 0212_rolleyes Zemun Polje,Altina,Galenika? :rolleyes: Evo jednog teksta koji treba pročitati, U pitanju je interna brošura Naša služba za Kraljevstvo. *** km 11/99 str. 4-5 odl. 17-20 Korištenje Interneta — pazi na opasnosti! *** 17 Nažalost, neka naša braća i sestre morali su biti isključeni zbog druženja sa svjetskim osobama koje je započelo u pričaonicama na Internetu, a konačno je dovelo do nemorala. šokirani i zaprepašteni, starješine su pisali da su neki čak ostavili muža ili ženu kako bi nastavili vezu koju su započeli preko Interneta (2. Tim. 3:6). Drugi su pojedinci napustili istinu jer su povjerovali informacijama koje su plasirali otpadnici (1. Tim. 4:1, 2). Nije li, s obzirom na ove vrlo velike opasnosti, razumno biti na oprezu kada se radi o uključivanju u pričaonice na Internetu? Doista, ako koristimo mudrost, spoznaju, sposobnost razmišljanja i razbor, o čemu govore Priče Salamunove 2:10-19, bit ćemo u tom pogledu zaštićeni. 18 Treba zapaziti da ima priličan broj onih koji kreiraju Web stranice putem kojih navodno propovijedaju dobru vijest. Mnoge od njih su sastavila nerazborita braća. Ostale su možda sastavili otpadnici koji žele prevariti one koji ništa ne sumnjaju (2. Iv. 9-11). U vezi s tim trebaju li braća kreirati takve Web stranice u Našoj službi za Kraljevstvo od novembra 1997, na 3. stranici je pisalo: ”Nema potrebe da itko pojedinačno za stranice Interneta priprema informacije o Jehovinim svjedocima, našim aktivnostima ili vjerovanjima. Naša službena Web stranica [www.watchtower.org] iznosi točne informacije za svakoga tko ih želi saznati.“ 19 Pomagala za proučavanje preko Interneta? Neki misle kako braći rade uslugu time što na mrežu stavljaju istražene informacije vezane za razne teokratske aktivnosti. Naprimjer, netko može prikupiti materijal prema predlošku za javno predavanje i onda ga staviti na mrežu, misleći da će te informacije koristiti onima koji pripremaju isto predavanje. Drugi objavljuju ispisane sve biblijske retke za sljedeći studij Kule stražare ili članke koji su izvor gradiva za Teokratsku školu propovijedanja ili Skupštinski studij knjige. Neki predlažu prezentacije za službu propovijedanja. Je li to zaista od pomoći? 20 Publikacije kojima nas opskrbljuje Jehovina organizacija potiču naš um izgrađujućim mislima i školuju nas da ’razlikujemo i ispravno i neispravno‘ (Hebr. 5:14). Možemo li reći da se to isto postiže ako drugi istražuju gradivo umjesto nas? Koliko se iz publikacija KS može naučiti šta je ispravno a šta neispravno? To je tipično programiranje.Nego možeš li ti doći do onih Kula Stražara u kojima su prognozirali Armagedon za 1914,1925 ili 1975.godinu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Mislim da sam pogrešila naselje. Nisu Bele vode, stao mi mozak. Kako se zove ono naselje blizu Zemuna u blizini bolnice? Nikako da se setim, stade mi mozak 0212_rolleyes Zemun Polje,Altina,Galenika? :rolleyes: Evo jednog teksta koji treba pročitati, U pitanju je interna brošura Naša služba za Kraljevstvo. *** km 11/99 str. 4-5 odl. 17-20 Korištenje Interneta — pazi na opasnosti! *** 17 Nažalost, neka naša braća i sestre morali su biti isključeni zbog druženja sa svjetskim osobama koje je započelo u pričaonicama na Internetu, a konačno je dovelo do nemorala. šokirani i zaprepašteni, starješine su pisali da su neki čak ostavili muža ili ženu kako bi nastavili vezu koju su započeli preko Interneta (2. Tim. 3:6). Drugi su pojedinci napustili istinu jer su povjerovali informacijama koje su plasirali otpadnici (1. Tim. 4:1, 2). Nije li, s obzirom na ove vrlo velike opasnosti, razumno biti na oprezu kada se radi o uključivanju u pričaonice na Internetu? Doista, ako koristimo mudrost, spoznaju, sposobnost razmišljanja i razbor, o čemu govore Priče Salamunove 2:10-19, bit ćemo u tom pogledu zaštićeni. 18 Treba zapaziti da ima priličan broj onih koji kreiraju Web stranice putem kojih navodno propovijedaju dobru vijest. Mnoge od njih su sastavila nerazborita braća. Ostale su možda sastavili otpadnici koji žele prevariti one koji ništa ne sumnjaju (2. Iv. 9-11). U vezi s tim trebaju li braća kreirati takve Web stranice u Našoj službi za Kraljevstvo od novembra 1997, na 3. stranici je pisalo: ”Nema potrebe da itko pojedinačno za stranice Interneta priprema informacije o Jehovinim svjedocima, našim aktivnostima ili vjerovanjima. Naša službena Web stranica [www.watchtower.org] iznosi točne informacije za svakoga tko ih želi saznati.“ 19 Pomagala za proučavanje preko Interneta? Neki misle kako braći rade uslugu time što na mrežu stavljaju istražene informacije vezane za razne teokratske aktivnosti. Naprimjer, netko može prikupiti materijal prema predlošku za javno predavanje i onda ga staviti na mrežu, misleći da će te informacije koristiti onima koji pripremaju isto predavanje. Drugi objavljuju ispisane sve biblijske retke za sljedeći studij Kule stražare ili članke koji su izvor gradiva za Teokratsku školu propovijedanja ili Skupštinski studij knjige. Neki predlažu prezentacije za službu propovijedanja. Je li to zaista od pomoći? 20 Publikacije kojima nas opskrbljuje Jehovina organizacija potiču naš um izgrađujućim mislima i školuju nas da ’razlikujemo i ispravno i neispravno‘ (Hebr. 5:14). Možemo li reći da se to isto postiže ako drugi istražuju gradivo umjesto nas? Koliko se iz publikacija KS može naučiti šta je ispravno a šta neispravno? To je tipično programiranje.Nego možeš li ti doći do onih Kula Stražara u kojima su prognozirali Armagedon za 1914,1925 ili 1975.godinu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mrvica ex SANJA Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 @ Gašo, setih se konačno! Tošin bunar 1340_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Imam sve što je Kula stražara izdala na engleskom i nemačkom ali na blog stavljam na našem jer ima ljudi koji ne razumeju engleski o nemačkom i da ne govorim. Zato na blogu ide malo sporije ali s vremenom će biti viš e tekstova i na našem. Nedavno sam našao knjižicu "Teokratija"http://jehovinisvedo...teokratija.html iz 1941 pa se nadam da nađem i sve ostalo ali jedno po jedno. Sigurno ima po tavanima ...naći ćemo . Odvojiću nekoliko primera na engleskom za one koji čitaju engleski. To pitam zato što se na osnovu lažnih proročanstava može utvrditi da li su od Boga ili ne. Pošto se njihova proročanstva nisu ostvarila-zna se. Upravo zato se u Bibliji daje jasan kriterijum kako razlikovati lažnog proroka od istinitoga: I reče... Gospod: ... prorok koji bi se usudio govoriti šta u moje ime što mu ja ne zapovedim da govori, ili koji bi govorio u ime drugih bogova, takav prorok da se pogubi. Ako li kažeš u srcu svom: "Kako ćemo poznati reč koje nije Gospod rekao?" šta bi prorok rekao u ime Gospodnje, pa se ne zbude i ne navrši se, to je reč koje nije rekao Gospod; nego je iz oholosti rekao onaj prorok, ne boj ga se.(Pon.Zak. 18,20-22). Prorok kojiproriče mir, kad se zbude reč tog proroka, onda se poznaje taj prorok da ga je zaista poslao Gospod. (Jer. 28,9). poelbuster је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 @ Gašo, setih se konačno! Tošin bunar 1340_womens Da , bas sam htela da pomenem to njihovo sediste, posto zivim u blizini. Brdo iza ili iznad je Kalvarija. U blizini tog, verovatno nekog njihovog centra, imaju i mesto gde se okupljau i vrse propovedi ili sta god vec, i to mesto duze postoji od ovog luksiznog kompleksa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 @ Gašo, setih se konačno! Tošin bunar 1340_womens Da,da...samo ja sam znatno ranije bio medju njima pa ne znam za taj kompleks... Da , bas sam htela da pomenem to njihovo sediste, posto zivim u blizini. Brdo iza ili iznad je Kalvarija. U blizini tog, verovatno nekog njihovog centra, imaju i mesto gde se okupljau i vrse propovedi ili sta god vec, i to mesto duze postoji od ovog luksiznog kompleksa. E tu sam bio Lena,to im je dvorana kraljevstva,tu organizuju sastanke. Jel si mislio na ovako nešto? Na žalost kada pokažeš to Jehovinom svedoku on okreće glavu jer ne želi da gleda "otpadničke"novine. Da,sedam godina nakon te 1968 godine,dakle-1975 trebalo je da se "desi".Medjutim kod lažnih proroka,sve je lažno. Mrvica ex SANJA је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Јел њима централа у Земуну? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Јел њима централа у Земуну? Mislim da nije,nisam siguran. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Децембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2011 Ovi sektaši govore da je običaj uzimanja simbola jedenja hleba kao Hristovog tela i pijenja vina na pričešću paganski običaj??? Navodno to se još u starom Egiptu radilo,kao u kultu jedenja hleba i pijenja vina u čast boga Ozirisa...Koliko je to uopšte tačno ili je još jedna u nizu njihovih laži? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aletheia Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Ovo duhovnik? Ovo je bruka pravoslavlja. Treba mu najpre edukacija i kultura. A drugo, subotarima nije centrala u Zemunu, kao ni JS. Christo et Ecclesiae Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука