Jump to content

Разговори о сектама - опасност око нас

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

Tu si u pravu,ali je dobro za one koji dođu u kontakt sa Jehovinim svedocima da imaju mogućnost da više saznaju upravo o onim stvarima koje Kula stražara ne želi da se znaju o njoj .

Jasno mi je da za krštene svedoke ima malo šanse da se izvuku,ali barem da sprečimo da i druge povuku za sobom u ognjeno jezero.

Можда си у праву.С друге стране,шта нас Православне брига шта јеховци (или ко други) крију. Мислим да је делотворније да се потрудимо да сви о нашој Вери више чују, и на делу виде него да неког "раскринкавамо".Кад неопредељен човек има да изабере, од две-три опције,да упореди ,онда је то права ствар.Верујем,заиста,да је овако извесније да можемо  неком помоћи,што кажеш,да не оде у огњено језеро.

Има да угњавим сад са причом ал, унапред молим, опростите,описаћу што краће, како сам ја прошла са њима.Ја и дан дањи не знам у ствари која је секта била у питању.Ко год да су,добро је да се прича и о њиховим методама увлачења под кожу.Сматрам да је врло битно успешно избећи њихов први покушај врбовања.

Мене ова тема дотиче лично у толико што су ми управо њихови доласци,у нашу кућу, помогли.Јесам крштена као беба,до шесте године моја нана ме редовно водила у оближњи манастир...толико сам знала, али на даље  п р а з н и н а. И долазе две жене,скоцканееее,културнееее...ја пустим да уђу (кафа,сок,  ћаскамо о свачему необавезно,изокола,ништа конкретно).Рекоше да ипак журе и оставе ми пар оних њихових брошура...ето да погледам,да се упознам....и тако три доласака за два месеца.Трећи пут ја нисам ни била код куће, примила их моја свекрва која нам је била у гостима,мислећи да су ми колегинице са посла,или пријатељице.... ..Десетак дана после тога,звоно..на вратима једна од њих а иза ње господиииин са актовком.Представи га некако,између осталог "он би да ми протумачи и објсни важне ствари и све о Богу" ......Нешто због мојих обавеза али више због тога што не подносим да ми неко нешто објашњава и тумачи о нечему што га  нисам ни питала,ја изговорих реченицу којој сам се,дуго после тога смејала 1405_loveу једном даху рафално) извините,у послу сам,не могу да вас примим,и не треба ми никаква објашњења, знате ја сам крштена у православној цркви и ако ми нешто није јасно питаћу Њега лично (и показала руком ка небу) и он ће ми сигурно најбоље разјаснити све што ме буде интересовало и што он мисли да ја треба да знам!

Тако је некако касније и било а ја  сам се ове моје епизоде са њима, јасно сетила тек у очи поласка на прву исповест.  

Богу хвала.Никада више нико није дошао.Неколико месеци касније први пут, од кад сам дошла у тај град,у сред бела дана и без икаквог конкретног повода ушла сам у потпуно празну цркву и тако сама одстајала, у месту,на пола пута од улаза према храмовниј икони, десетак минута.Има томе двадесетак година.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Ja sam znao jednog Srbina koji je imao dvije žene istovremeno i s obe djecu, bio mi radni kolega. Svaki dan je na posao autom prvo vozio jednu pa drugu ženu, tek potom se odvezao k nama na svoj posao. Djeca su se do škole morala snalazit sama, toliko toga već ne bi stigao. A i taj je to jedva stizao, mogu mislit šta bi sa 79 žena, to bismo mu i mi radne kolege imali s tim šta pomagat a ni mi toliki to ne bismo stigli. Morao bi ih razvozit čitavu noć autom da sve stignu na vrijeme na posao. Proveo bi cijelu noćnu smjenu samo u tome.

.hvala.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Јеховини свједоци - непророчка организација

(Документарни филм је нешто слабијег видео квалитета,

али у 41 - минут нуди многе важне информације о тзв. Јеховиним сведоцима.)

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

ja sam imao jako dosta iskustva sa ovom sektom, jer su mi komsije bile njihovi clanovi. Ono sto ljude privlaci k njima jeste njihova spretnost u manipulaciji. Jako su dobri manipulatori i nikada ih necete videti da idu sami. Uvek idu po dvoje, jedan dobro osposobljen za sluzbu i jedan koji se uci. Na prvim vratima ako procitaju domacina da je slabo teoloski obrazovan, onda mu pristupa onaj slabiji Jehovin svedok, dok ga onaj drugi ispravlja i pritice u pomoc. Pristupaju s temam aktuelnim danas i zavisi od generacije. Npr. meni su prisli sa sa temom: Kako ja vidim omladinu danas? Sta im nedostaje? i tome slicno. Ljudi se lepe na ovakve teme, jer to su problemi u kojima se oni nalaze. Zatim pristupe sledecom temom: A da li ste ikada razmisljali zasto se to dogadja? da li mozda zato sto ljudi odbacuju Boga? i tome slicno. I onda pocinje boj na njihovom polju. Ono sto je dobro znati kada se nadjete u njihovom kostacu jeste da ce vam jedan postavljati pitanja i u pola vaseg odgovora cucete pitanje od drugoga i tako nikada necete uspeti odgovoriti, jer ih vasi odgovori ne interesuju. Njih interesuje da vas pokolebaju. I evo jedan savet: ako se nadjete u takvom stanju pitajte ih sledece> da li oni misle sve cemu su nauceni? oni ce vam odgovoriti sa da. Sledece vase pitanje> A da li ste ikada razmisljali da mozda nije tako i da bi moglo izgledati drugacije? oni: ne, pa mi ne mozemo onda biti Jehovini svedoci. Zatim vi> Pa kako to, jer ono sto vas uce sastavljaju ljudi poput vas i oni svakako iznose svoje misljenje i ono sto oni hoce, pa zasto da vi budete manje u pravu od njih? Oni mogu da manipulisu s vama kako im godi, a vi nemate prava da razmislite da li je to tako ili ne i da iznesete neki svoj stav.

ovo je jedan primer kako sam ja jednu porodicu, tj. moje komsije ovratio od Jehovinih svedoka. Komsinica je bila 26 godina u Jehovinim svedocima i rekla mi je sledece: O tome nikada nisam razmisljala, Znas da cu razmisliti o tome. Posle dva meseca sam sreo njenog sina, koji se spremao za propovednika i pitao sam ga kako mu ide i rekao mi je da je prestao ici i da vise ne idu Jehovinim svedocima. Momak sada dolazi i u crkvu, mada doduse o vecim praznicima samo. nadam se da ce nekome pomoci ovaj moj metod da pronadje odgovarajuci...

Gorjan K. pbf 2.god.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Bio sam medju njima oko 2 godine.Nisam se krstio i postao svedok hvala Bogu.

Proučavao sam Bibliju sa njima.Poznate su mi sve metode.Sve varke oko Svetog Pisma kojima se služe da bi ubedili lakoverne da Crkva "radi na pogrešan način".Srećom,shvatio sam o čemu se radi,tako da mogu i pomoći mnogima koji imaju nedoumice oko njih.

Подели на овим сајтовима

a koja im je primarna korist delovanja? mislim sto rade to sto rade?! :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

to se podrazumeva, nego imaju li kakve materijalne koristi ili se zadovoljavaju samo odvracanjem lol

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Гашо брате, одавно хоћу неког да питам у вези следећег. Да ли је тачно да када се код њих "крсти" тај члан почиње да живи у њиховој тврђави и сл. а преписује своју имовину или ипак даје само десетак од својих примања?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

i da li tretiraju clanove kao neku vrstu robova?

Подели на овим сајтовима

to se podrazumeva, nego imaju li kakve materijalne koristi ili se zadovoljavaju samo odvracanjem lol

U principu ne volim da govorim ono za šta nemam dokaze-dakle da ne govorim istinu.

Ne znam da li imaju materijalna bogatstva,to nisam video.

Ono što mogu da kažem i što sam video to je da imaju program "ispiranja uma"da manipulišu biblijskim stihovima zarad povećanja broja članova,da su u stanju da u jednom trenutku za svog bližnjeg (dok je njihov član)kažu da ga vole a sledećeg ukoliko napusti organizaciju ga ne gledaju i mogu ga i ostaviti da umre ne pomogavši mu,što po meni nije ni malo hrišćanski.

Подели на овим сајтовима

Гашо брате, одавно хоћу неког да питам у вези следећег. Да ли је тачно да када се код њих "крсти" тај члан почиње да живи у њиховој тврђави и сл. а преписује своју имовину или ипак даје само десетак од својих примања?

Veljo brate mislim da to nije tačno.Ne mora se živeti kod njih kada se krstiš.Možda se pod "tvrdjavom"misli na zgradu koja se zove Betel i koja se nalazi u nekom američkom gradu.Tamo kršteni član može da ode da živi i radi ali samo ako je tzv.punovremeni provopednik,odnosno ukoliko puno više vremena od ostalih članova vrši propovedanje na ulici.Tamo postoji hijerarhija u smislu da se gleda ko kolko vremena provodi u propovedanju.Na osnovu toga postaju i misionari i mogu da idu u tu njihovu centralu da rade ili u taj Betel.Tamo naravno besplatno rade,samo za stan i hranu,ne znam šta rade...Pomažu verovatno oko štampe časopisa i ostalo vezano za rad organizacije,

i da li tretiraju clanove kao neku vrstu robova?

Sama činjenica da se zapisuje na kraju svakog propovedanja koliko sati si proveo u propovedanju, i da se sa više pažnje gledaju oni koji više idu ulicom i propovedaju znači da žele da oduzmu čoveku vreme,a to je po meni neka vrsta robovanja zar ne?

Подели на овим сајтовима

Adventisti daju desetak ,dok je kod Jehovinih svedoka proces izvlačenja para malo komplikovaniji.

Učesnici "besplatnog biblijskog kursa" se ne forsiraju da daju priloge ali kasnije na veoma perfidan način se celoj skupštini od strane oblasnog nadzornika skreće pažnja kako su prilozi te skupštine slabi i izazivajući lepo složenom pričom osećaj krivice kasica počinje da zveči.

Za prepisivanje imovine se biraju starije osobe koje naprosto bombarduju ljubavlju.

Ali sve ide izokola i teško je bilo šta dokazati jer su veoma vešti i oprezni zbog javnosti.

A tu su i kongresi.Na njima se obavezno govori gde su postavljene kase za priloge.

U časopisima "Kula Stražara"redovno izlaze članci o važnosti davanja priloga.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...