Jump to content

Разговори о сектама - опасност око нас

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

Па Медо..ај мене јадног и сељачину упути да ми се отворе видици духовне аристократије..

Ти велики просветитељ и хришћанин..мерило светости и изасалник Божији...

О Медо велики...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

наравно да мислим да је позитивно уништавати паганска светилишта!

Е сада што неки мсиле да је Ориген у праву...и да ће нас Господ без обзира на лични тру све спасити..

...то већ није мој проблем..

Teofil od Aleksandrije (? -412) bio je od 385. do 412. patrijarh Aleksandrije, odnosno poglavar crkve od koje potiču Koptska i Aleksandrijska pravoslavna crkva. Za vrijeme njegovog stolovanja su u Aleksandriji izbili neredi, odnosno sukobi između Hrišćana i pagana. Godine 391. su oni doveli do uništenja Serapeuma, a zajedno sa njim i brojnih drugih paganskih hramova i statua. Teofil je potom vršio progone Origenovih sljedbenika u Aleksandriji

гле ко спинује!  t4431

прво, аквиљо је већ 10 пута објаснио лепо да не следи оригеново учење о апокатастази, већ светог григорија ниског и светог максима исповедника.

ал шта то тебе брига, ти немаш нити једно знање или аргумент и једи те што немаш ни сопствено мишљење већ издиктирано, па мислиш да је лако дисквалификовати неког на спрдњу и спин  womens

Подели на овим сајтовима

Па Медо..ај мене јадног и сељачину упути да ми се отворе видици духовне аристократије..

Ти велики просветитељ и хришћанин..мерило светости и изасалник Божији...

О Медо велики...

ја и нисам из фазона ДА, чак ми није ни близак t4431

читај мало, немој само да се мрачиш и једиш што си необразован и слаб на глупост womens

Подели на овим сајтовима

наравно да мислим да је позитивно уништавати паганска светилишта!

Е сада што неки мсиле да је Ориген у праву...и да ће нас Господ без обзира на лични тру све спасити..

...то већ није мој проблем..

Teofil od Aleksandrije (? -412) bio je od 385. do 412. patrijarh Aleksandrije, odnosno poglavar crkve od koje potiču Koptska i Aleksandrijska pravoslavna crkva. Za vrijeme njegovog stolovanja su u Aleksandriji izbili neredi, odnosno sukobi između Hrišćana i pagana. Godine 391. su oni doveli do uništenja Serapeuma, a zajedno sa njim i brojnih drugih paganskih hramova i statua. Teofil je potom vršio progone Origenovih sljedbenika u Aleksandriji

Znaci nisi ni pipnuo knjigu koju sam ti dao?! 0203_cool Origen i sv Maksim Ispovednik nisu jedno te isto!

Подели на овим сајтовима

Znaš šta je meni zanimljivo u prevodu Novi svet? To sam tek pre neki dan primetila. Piše u Jovanu 1:1 "U početku je bila Reč, i Reč je bila kod Boga, i Reč je bila bog." Da li primećuješ da su ovde za reč "bog" stavili malo slovo a ne veliko? Baš zanimljivo... 0409_feel

Подели на овим сајтовима

He he ima toga još dosta :drugarstvo:

A što je još tužnije satana,đavo ...pišu velikim slovom.

Samo to je dovoljno da se čovek dobrano zamisli.

http://jehovinisvedoci.blogspot.com/2011/05/satana-pisu-velikim-s.html

Nije to jedini primer ...

Vidiš, ja to nikada ne bih primetila da ti nisi rekao. Ni ovo gde se Logos kao Bog piše sa malim "b" mi nije padalo u oči ranije, tek sada kad analiziram njihovu Bibliju dolazim do novih zaključaka i drago mi je što je nisam bacila da mogu bolje da je prostudiram i uporedim sa drugim prevodima.

Подели на овим сајтовима

Možeš samo onda da zamisliš kako jednom prosečnom Jehovinom svedoku ni ne pada na pamet da proverava da li je učenje Kule stražare ispravno.

Meni nije padalo na pamet, činilo mi se da je to istina jer su sve potkrepljivali biblijskim citatima. Ali, ono što me je odvuklo od njih je njihov način života. Ne reči, nego dela. Tu me nisu mogli prevariti- no, no :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Jooj, mene danas bivši starešina posle nekoliko godina nazvao telefonom. Ceo dan sam zaprepašćena! Posle toliko godina opet me zovu! Moj muž se javio i sve mu po spisku...rekoh, nemoj tako, i oni su žrtve,a on će meni: mnogo sam ja zbog njih propatio da bih imao živaca da budem ljubazan! I tako je očitao bukvicu tom starešini i ovaj je obećao da se neće više nikad javljati da me zovu...ja sam još u šoku...zar sam još na nihovom "spisku" posle toliko godina???

Уф,уф,уф, саће те исписати из књиге живих и неш упасти у оних 144000 ...

Nisam ja bila od tih 144.ooo što idu na nebo. Ja sam ti bila od "drugijeh ovaca koji nisu iz tog tora" greengrin  Trebalo je da živim večno u raju na zemlji, ali trt Milojka, odapeću ja i spasa mi nema 4chsmu1

A za Memorijal Hristove smrti, samo sam prosleđivala tacnu sa vinom drugima. I pošto niko u skupštini nije bio od tih 144.ooo samo smo jedno drugom prosleđivali tacnu i to je bila ta svečanost dada

Smejem se ja sad, ali stvarno sam bila ovca crvenilo

И јеси била овца  smej.gif bleh facenew22222222 bleh

Ал не од њиовог стада, него од православног стада , само мало погубљена овца, ко и већина наске данаске...

Ал нема везе све дође на своје на крају.

Подели на овим сајтовима

Jooj, mene danas bivši starešina posle nekoliko godina nazvao telefonom. Ceo dan sam zaprepašćena! Posle toliko godina opet me zovu! Moj muž se javio i sve mu po spisku...rekoh, nemoj tako, i oni su žrtve,a on će meni: mnogo sam ja zbog njih propatio da bih imao živaca da budem ljubazan! I tako je očitao bukvicu tom starešini i ovaj je obećao da se neće više nikad javljati da me zovu...ja sam još u šoku...zar sam još na nihovom "spisku" posle toliko godina???

Уф,уф,уф, саће те исписати из књиге живих и неш упасти у оних 144000 ...

Nisam ja bila od tih 144.ooo što idu na nebo. Ja sam ti bila od "drugijeh ovaca koji nisu iz tog tora" bleh  Trebalo je da živim večno u raju na zemlji, ali trt Milojka, odapeću ja i spasa mi nema bleh

A za Memorijal Hristove smrti, samo sam prosleđivala tacnu sa vinom drugima. I pošto niko u skupštini nije bio od tih 144.ooo samo smo jedno drugom prosleđivali tacnu i to je bila ta svečanost smej.gif

Smejem se ja sad, ali stvarno sam bila ovca crvenilo

И јеси била овца  smej.gif 4chsmu1 facenew22222222 bleh

Ал не од њиовог стада, него од православног стада , само мало погубљена овца, ко и већина наске данаске...

Ал нема везе све дође на своје на крају.

Ma pogubljena bila skroz. Navatali me 90-ih kad je bio egzodus iz Krajine kad nisam znala je li mi iko živ ostao. Ja se uveče pomolila Bogu, klekla ispred prozora, pogledala u nebo i rek'o Bože spasavaj, došlo do guše! Kad eto ti njih odmah sledeće jutro na mojim vratima. Rek'o ja- to je Božji odgovor i odoh ja odma' na njiov sastanak. Ja sam sama tražila da idem da ispitam šta je to i eto, zagubila se u njiovom stadu. A bila sam crna ovca među njima odma' od početka. dada Rekla sam im da me ime Jehova odbija a ne znam zašto. Pitaju oni mene "a što??" Rek'o- ne znam, nekako mi se ne sviđa...mLogo sam bila buntovna za njiov ukus. A starešinama sam zamerila što voze besna kola i rekla im da su gori od popova smej.gif I da su foliranti i svašta nešto... womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='greengrin' />

Jednom bio pokrajinski sastanak u hali Pionir i to je kao veliki događaj. Ja zacrvila da neću da idem i tačka. Dolazili "braća i sestre" da mi kažu kako me sotona odvlači od Boga i te priče, a ja 'ladno pred njima zapalila cigaru i rek'o- idite vi, ja nisam dugo pušila zbog vas pa da napravim sebi merak. I tako se oni zgrozili što nisam išla u Pionir a ja ostala da duvanim na terasi kod jedne "sestre." E ondaK sam upoznala mog mužića i tad je bio kraj sa njima. Kažu oni da me sotona zeznuo, a ja njima rekoh da me Bog pogledao jer sam našla najboljeg čoveka na svetu. I bi tako. t4431

P.S. Je l' znaš da kad sam se krstila, potopiše oni mene u neku kadu, dobro sam živa ostala. smej.gif Odeš na taj veliki sastanak u Pionir i ondaK te odvezu kolima u neku vilu, skineš se u kupaći i krstiš se u kadi. Eto, tako ti je to bilo. Kao da te voze u marici, ne znaš ni gde ideš, dođeš u tu vilu i buć! I čekaš na red, normalno jer se puno njih krsti. Posle se vratiš u halu i mašeš odozdo publici smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif a oni aplaudiraju ko da si Tito crvenilo

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...