Jump to content

Разговори о сектама - опасност око нас

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

Последњи пут сам имао искуства са њима пре две године када нам је нека Злата на Бановом брду звонила на интерфон и одмах почела да разглаба о Царству небеском и чим сам чуо да је поменула "кулу стражару", било ми је јасно ко су и шта су.

Зоран Луковић је о њима рекао да су прави мајстори маркетинка, али ми није јасно каква је мајсторија у таквом глупавом и очигледном приступу.

Мислим да је право решење за њихов проблем дао отац Јоил Булатовић:

"Ако ви долазе Јеховини сведоци и Суботари, та Милерова фукара, слободно их испрашите, само их немојте убити".

A ovo je pretpostavljam receno da bi,ukoliko se neko slozi sa o.Joilom,ti mogao na vasoj fb grupi da pricas kako smo mi netrpeljivi?

Ili sam prebrzo doneo zakljucak? 0205_whistling

Nema potrebe da se slazes... ti si pravoslavac a o.Joil je pravoslavni svestenik... a ako se neko razume  u religiju onda su to svestenici tih religija ;)

Nisam vise vernik.

Kao sto rece Aleksandar,ne mora da znaci.Nazalost.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Последњи пут сам имао искуства са њима пре две године када нам је нека Злата на Бановом брду звонила на интерфон и одмах почела да разглаба о Царству небеском и чим сам чуо да је поменула "кулу стражару", било ми је јасно ко су и шта су.

Зоран Луковић је о њима рекао да су прави мајстори маркетинка, али ми није јасно каква је мајсторија у таквом глупавом и очигледном приступу.

"Ако ви долазе Јеховини сведоци и Суботари, та Милерова фукара, слободно их испрашите, само их немојте убити".

A ovo je pretpostavljam receno da bi,ukoliko se neko slozi sa o.Joilom,ti mogao na vasoj fb grupi da pricas kako smo mi netrpeljivi?

Ја обично нисам насилан, али ту постоји један врло јак разлог због којих бих узео мотку и поступио по Јоиловом савету. Они су дошли неколико дана након што ми је деда умро, а нешто не верујем да је то била случајност.

Onda moje izvinjenje.  ;)

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Ја обично нисам насилан, али ту постоји један врло јак разлог због којих бих узео мотку и поступио по Јоиловом савету. Они су дошли неколико дана након што ми је деда умро, а нешто не верујем да је то била случајност.

Да, јако су перфидни и ништа не раде случајно (без припреме и налога њихове Скупштине). Ипак, мотке нису решење. Само културно откачиш.

Подели на овим сајтовима

Ili sam prebrzo doneo zakljucak? ;)

Ako su na vratima videli smrtovnicu, sigurno nije slučajno. Verovatno su hteli da te "uteše" biblijskim istinama onakvim kakvim ih oni vide. navijanje

Подели на овим сајтовима

Ah te biblijske istine... svako ih "vidi" na svoj nacin...

Oni svoje učenje nazivaju "istina" i stalno se pozivaju na "biblijske istine." A istina je da ih svako vidi na drugačiji način 0102_laugh

Наравно, јер се крши основно епистемолошко начело када је Библија у питању. Темељ на коме се разумева Билија је исти онај темељ на коме је она и настала - а то је Црква. Црква је прави контекст у коме се Библија разумева и у коме има праву сврху и смисао. Ван Цркве Библија је ОПАСНА  књига. Може да буде на корист, да неког приведе Цркви, али може да буде и на штету. И веома често је на штету, на самообману прављења Бога по обличју човека. Е, тада "верници" бивају морални и животни елитисти са "божанским правом" да узму мотке и премлаћују све оне који се не уклапају у "божанске истине" - "истине" "бога" кога су сами направили у својим обманутим умовима. Нажалост, таквих, нецрквених, нелитургијских верника је данас немали број.

Подели на овим сајтовима

Ван Цркве Библија је ОПАСНА књига.

Као уџбеник хирургије ван медицинског факултета.

Али кад се неко ван медицинског факултета наложи да може да буде хирург.  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Ван Цркве Библија је ОПАСНА књига.

Као уџбеник хирургије ван медицинског факултета.

Али кад се неко ван медицинског факултета наложи да може да буде хирург.  :group111:

Da, to moze da bude jako neprijatno za pojedince....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

@Aleksandar

Poruka onima koji bi da batinaju:

Okanite se batine i pomozite tim ljudima kad vam dođu na vrata jer ste im vi jedina prilika da se izvuku.

Опростите,слеп слепог нигде не може да поведе.Они који помисле да је батина "прави начин",сведоче тиме о себи да мало или нимало познају Православље.Оћу рећи моја порука (више савет) за њих би била...иди бре у своју Цркву,рецимо,месец дана,рецимо пет или годину дана,сваки дан на све службе, тамо ништа не питај,ни са ким не разговарај,слушај,гледај,покушај  да будеш без мисли;читај Свето Писмо,моли се ,исповедај и причести;.....ако и после тога оћеш да батинаш ти избатинај..па "јово наново"... понови предходни поступак...и тако док не схватиш сам шта ти је чинити 4chsmu1

...није да ме баш брига за јеховце,ал брат је пречи  isus-sinai

author=ZvonkoM

Занемарљиве су шансе да некога "увериш" ако немаш дубоку личну везу са њим.

Не мора да значи уопште да је нека дубока лична веза,у другим сверама, било какав гарант да ћеш успети да "га"  увериш,ал јесте добар предуслов.У најбољем случају можеш да добијеш врло толерантан однос према твојем  начину живота.

Да не испадне неко велико моје филозофирање,ал заиста мислим да свако с а м  мора да  п о ђ е  на Пут. . .Нема ту помоћи, до од Господа.Само се,међусобом (цео људски род) разликујемо по дужини и каквоћи пређеног пута док не станемо пред Њега.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

..опростите,још само ово да додам....са некрштенима  и заведеним у разне  секте,може  (и треба) да се "носи" само Хришћанин добро утврђен у вери.Сви остали једино могу својим живљењем да сведоче.  

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...