Jump to content

Разговори о сектама - опасност око нас

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

opasni ovi izmanipulisani manipulanti

hvala na ovome, nisam do sad znao sta tripuju, a ta Hellen White nailazio sam vise puta al mi nije budila ni najmanju zelju za citanjem... iako kontam da nesto tripuje i da mozda ima i nesto pametno da kaze, al nekako znam da nema pojma o cemu prica

ako vec oce da budu advanced onda bolje nek igraju najnovije igrice na recimo ovoj ploci

Najbolje ti je brate ako si slab u teologiji, da se ne bigaš puno oko njih, ako ti zazvone na vrata ili Jehovisti i li adventisti ili sl., ti brate ako ništa, okreni na šalu jer mnogo bre ozbiljno oni to shvataju.

Nešto vako:

"Jer znaš ja sam svojim očima vido kako jedna paganka bakica na saturnov dan u subotu ili u neđelju na dan sunca kolje pevca tj. žrtvuje ga za boga saturna ili već koga. 0442_feel

Džaba sam joj ja govorio da to ne sme radit. Još ona meni tvrdi da ja nešto lupetam u bunilu i da sam zastrano. Čak sam joj citiro i z biblije 0702_read , dok me na kraju umalo nije srtevila sa nekom batinetinom. I umalo sam osto brez paprikaša. E kad mi počo stomak zavijat, tad mi se oči otvoriše" :0104cheesy:

Svi pagani do pagana, jedino jehovisti i adventisti... svi izabrani, sveti, pa lebde iznad zemlje i prosvećuju slepe zabludele ovce". 301

Ma neka su nam oni svi živi i zdravi, daće Bog pa će se jedared izvući iz paranoje, a do tada ću malo da im pišem, onako za svaki slučaj da još kogođ ne zaslepi. :policeman:

Pozzz.

A odavde ćemo ozbiljno.

Svako dobro brate.

Подели на овим сајтовима

A šta je sad ta Kula Stražara? Mene toliko nerviraju te sekte tako da sam odbila da bilo šta naučim o njima, osim da prepoznam kad se radi o nekoj sekti, i kako da ih oteram, a o njihovom načinu ,,poslovanja'' i (ne)verovanjima znam i koliko o infrastrukturi u Sibiru.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Jehovista se najbrže riješit tako što ćeš ih uvijek pozvati da ti hrišćanski pomognu pokosit travu, okopat nešto u vrtu, izvadfit krompire sa njive ili okrečit nekakve prostorije, prmjstit neke vrlo teške predmete, namještaj ili škrinje i slično jer ti se ne osjećaš zdravstveno dobro a trebao bi nekakvu tu hrišćansku bratsku pomoćnu ruku i nekog da ti s tim pomogne jer ne stižeš uraditi sve što trebaš. I uvidiš šta će se desiti, odmah će se oni sjetiti da upravo sad za pola sata imaju zakazano nešto, nekakav neodložni sastanak i pobjeće glavom bez obzira kukajući i zapomažući. Oni inače kad čuju o nekom fizičkom poslu bježe ko đavo od krsta, oprobana metoda. A sljedeći put će tvoju kuću obilaziti u širokom luku a tvoju adresu će razdijeliti svim tim ostalim svojim članovima i misionarima da i njih slučajno ne snađe slična katastrofa i takva nemila stvar, da ne nalete i oni na tebe.

Подели на овим сајтовима

Па ствар је јасна.Сваки облик присилног или обманујућек завођења вјерника није од Бога благословено.Тако да је све јасно ко дан.Човје бира вјеру на два начина по рођењу и касније по својој слободној вољу датој од Бога.Ако то неко злоупотреби онда је јако грешан.

Lepo rečeno. amen

Подели на овим сајтовима

Jehovista se najbrže riješit tako što ćeš ih uvijek pozvati da ti hrišćanski pomognu pokosit travu, okopat nešto u vrtu, izvadfit krompire sa njive ili okrečit nekakve prostorije, prmjstit neke vrlo teške predmete, namještaj ili škrinje i slično jer ti se ne osjećaš zdravstveno dobro a trebao bi nekakvu tu hrišćansku bratsku pomoćnu ruku i nekog da ti s tim pomogne jer ne stižeš uraditi sve što trebaš. I uvidiš šta će se desiti, odmah će se oni sjetiti da upravo sad za pola sata imaju zakazano nešto, nekakav neodložni sastanak i pobjeće glavom bez obzira kukajući i zapomažući. Oni inače kad čuju o nekom fizičkom poslu bježe ko đavo od krsta, oprobana metoda. A sljedeći put će tvoju kuću obilaziti u širokom luku a tvoju adresu će razdijeliti svim tim ostalim svojim članovima i misionarima da i njih slučajno ne snađe slična katastrofa i takva nemila stvar, da ne nalete i oni na tebe.

Može i tako brate.

A šta, ispade da ste vi rimokatolici kao mnogo bolji? Ako ne mož milom onda malo ucenom, pa malo krstaškim mačom, pa malo potpalite nepodobne, pa ondak malo trgovine spasenjem oproštajnicama, pa ondak nepogrešiv papa in katedra, itd... .mislise.

Pito ja jednog mnogo velikog rimokatolika:

"Što se ti brate ne pobuniš, kad znaš koliko zgrešiste u prošlosti, pa da se ovi tvoji velikaši pokaju ,pa brate da se mi opet ujedinimo.

Bi ja brate, al ne smem a i šta bih postigao. Da izigravam novog Lutera? Ja sam ti brate rođen kao rimokatolik i veruj mi da se velika većina kaje i zna da bi trebalo neke stvari menjati, ali to nije na nama običnim vernicima. Mi se trudimo da budemo puni ljubavi i da volimo sve ljude, ionako će svako dati odgovor za sebe. A ako je neko loš čovek, loš će biti ma gde bio.

Zato brate ajmo mi zajedno ko braća da se volimo, a ako je Božija volja mi ćemo se jednog dana i ujedinit."

Inače je sam pravoslavac, žena bivši rimokatolik a sada pravoslavka, majka mi je rimokatolik, baka reformator... I kako ja sada da kažem da nekoga ne volim, kad ih sve volim i želim da se svi spasu? srcee

Budite vi dobri ljudi i Hristov duh čuvajte i u srcu nosite, ma gde bili i ma gde se rodili, pa ćemo se svi na kraju ako Bog da naći u istoj vaseljenskoj pravoslavnoj crkvi, . srcee

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Њих многи упоређују са адвентистима

мада мислим да су ЈС далеко више застанили у учењу од суботара.

Struktura zajednice, metode rada, skupstinski molitveni skupovi, regrutacija clanova i kursevi za vrbovanje novih clanova su im slicni. Sadrzaj vere im se razlikuje. JS su potpuno iskrivili hriscansku veru i napravili miks od novih i starih najdestruktivnijih ucenja i jeresi.

Subotari su pak uzeli od crkve ne samo kanon Setog Pisma (Bibliju) utvrdjen na svetom crkvenom saboru, vec su prepisali i crkveni Simvol vere (i to bez dodatka "Filiokve"), ali crkvu i eklesiologiju istih tih Otaca koji su formulisali kanon i Simvol vere, odbacili.

Takodje, u mnogome su odbacili i tumacenje Svetog Pisma od strane Svetih Otaca (onih koji Duhom Svetim mislise), i to su nadomestili sa novoproklamovanom prorocicom Helenom Vajt, koja kod njih biva postavljena na mesto autoriteta koji u Svetoj crkvi ima sabor Svetih Otaca crkve.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Sad se setih nečega. U našoj osnovnoj školi postoji jedna jako mala biblioteka- lektire, i eventualno još par romana za decu. Postojala je i ,,biblioteka religije'' (5 knjiga za decu o Pravoslavlju). Međutim, sad videh na netu ilustraciju viđenja Isusove smrti kod JS- da je raspet na stubu, i setih se da je od tih 5 knjiga bar 4 imalo na naslovnoj strani baš tu ilustraciju, i da uopšte nisu bile pravoslavne, već od JS. O, Bože. A još se sećam da su ih deca rado čitala... Verovatno je neko od nastavnika bio JS pa je ubacio u biblioteku... Sad mi to slučajno pade na pamet.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Najbolje ti je brate ako si slab u teologiji, da se ne bigaš puno oko njih, ako ti zazvone na vrata ili Jehovisti i li adventisti ili sl., ti brate ako ništa, okreni na šalu jer mnogo bre ozbiljno oni to shvataju.

nemam problema snjima, a sad dal ce biti sala ili zbilja zavisi sve od trenutnog raspolozenja, nemam ja instrukcije ko oni :P

jednom na ulici kad su me presreli imali su srece- okrenuli se i otisli od mene nepovredjeno :lol:(sem sto su se malo demoralisali, al sta je tu je vozi dalje 0110_hahaha )

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Srećom nikakvi svedoci na mene ne nabasavaju. Ipak, jasno mi je da su sve sektaške grupe koje u osnovi imaju vrbovanje potencijalnog članstva i ispiranje mozga - krajnje opasne, i žao mi je što naše društvo nema snage da se sa tim bori (istina, imamo daleko većih problema...). Činjenica je da tzv. sloboda veroispovesti ostavlja veliki prostor za manipulaciju, ali država bi tome morala da se suprotstavi.

Hvala na ovakvim temama i postovima, ima nade da neko to stvarno pročita, razmisli... zaključi... i to je vid borbe.

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

Asa Asahel Elišua Uz dužno poštovanje. Misionar, nisam vidjela niti jedan odgovor na konkretna pitanja SC s početka . Naravno, potkrijepljen Svetim Pismom!

Dakle, imate li potvrdu u Svetom Pismu za navode koje je u pitanju pomenuo Sasko C ?

>>

1) Zasto je u srpskoj pravoslavnoj crkvi ostavljeno toliko puno staroslovenskih paganskih praznika i verovanja izmesanih sa hriscanstvom. Zasto je car Konstantin(inace svestenik boga sunca)promenio subotu za suncev dan nedelju?

2) Zasto je: 300.godine uvedena molitva za mrtve,320.paljenje sveca i osenjavanje znakom krsta,336.na saboru u Laodikeji usvojeno praznovanje nedelje,394.usvojena misa kao svakodnevna sluzba,431.na saboru u Efesu,pocelo obozavanje

3) ....Marije,prvi put nazvanom Majka Bozja.(pre toga imali smo kult artemide efeske),500.godine sveštenici poceli drugacije da se oblace od drugih ljudi, 593.papa Grgur l uspostavlja dogmu o cistilistu,600. Grgur l naredio upotrebu latinskog jezika na bogosluze

...Njima.600.god.uvedena molitva neposredno Mariji,andjelima i svecima. A u svetom pismu pise:"Jedan je Bog,i jedan je posrednik izmedju Boga i ljudi;Covek zvani Isus Hristos". l. Timoteju 2:5,6. "I ja,Jovan,cuh i videh ovo,i kad cuh i videh,padoh da se pokl

Onim pred nogama andjela koji mi pokaza ovo. I rece mi: pazi, ne cini to, ja sam sasluzitelj tvoj,i brace tvoje, i proroka,i svih koji drze reci ove knjige; Bogu se pokloni. Otkrivenje 22:8,9. Gde vidimo da je klanjanje andjelima idolopoklonstvo. Slave? S

4)Sta reci o slavama koje su nastavak staroslovenskog kulta gde je svaka kuca imala svog boga,kojih nisu hteli da se odreknu prilikom pokrstavanja pa je napravljen kompromis sa Bozijim andjelima i svecima,zato se i kod nas sve mehanicki i u obredima. Zurke!

Ako zatvaramo oci pred ovim anomalijama,sami sebe lazemo.. Ja sam bio na ratistu i isao po badnjak nekad,opijao se na slavama,osenjavajuci se znakom krsta,veliki pravoslavac! Badnjak-pagansko poreklo! Kad se prekrstis,znaj da to Hristos nikad nije radio..

..ni apostoli Petar,Pavle..itd..sve dok tri veka kasnije nije odluceno tako..zašto?<<

....Asa Asahel Elišua Hvala Vam , ali ipak, ne odgovoriste konkretno ni na jedno pitanje postavljenp od S.C. dokazima u Jevandjelju .

Hajte braćo, ko zna i ume da im odgovori na ova pitanja, jer ja stvarno nemam vremena!

http://www.facebook.com/notes/misionar-ljubavi/zablude-adventističke-subotarske-doktrine-ostalih-sličnih-sekti-i-njihove-metode/397058470323366

Подели на овим сајтовима

имамо тему о њима ово је дупла тема

иначе мислим да су далеко мање застанили у односу на ЈС и сличне секте у комшилуку имам једну суботарку виђам их често код ње има их и малдих и образованих али се на осносу изгледа може видети да се некако издвајају од остатка друштва.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Уже не первый раз делаю наблюдение, что мало кто знает, в чем мерзость кришнаитского учения. Даже адепты ИСККОН, основанного Бхактиведантой Свами.

Молитесь, люди добрые, чтобы кришнаиты могли вырваться из той бесовской прелести, в которой они находятся. .smesko.

Подели на овим сајтовима

Добро нам дошао на zru Юрий :)

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...