Ромејац Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Седимо код моје тетке и неко звони на врата, она отвори кад оно сведоци. И почели они бла, бла, трућ... а моја тетка (њу нико још није надговорио) кренула да њима објашњава да су у секти... и они се ваљда већ сморили. А ми унутра седимо и слушамо како им тетка соли памет, али се сведоци не дају и бране се... Ми који смо били код тетке излазили повремено да јој кажемо да се мане ћорава посла али не вреди, тетка тера по своме па тера... После неких 20 минута моја друга тетка (већ добро изнервирана) изађе на врата викне сведоцима да се губе са врата (мало другачијим речником)... увуче своју сестру и затвори врата... Више се нису никада појавили! Ignjatije and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Позовеш их на ракију и чварке. Биљана, DYNABLASTER, feeble and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Ima onaj vic, kada tip pozove Jehovine svjedoke da uđu i sjednu, i pita ih, hajde recite što imate. ovi se zbunjeno pogledaju i kažu, dovde još nijesmo stigli :.mislise. Gordana ., Dragi, mcvija and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Моја бивша свекрва им рекла "ја сам комуниста" и они су дигли руке од ње заувек. Николa and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Sustina toga, niko ne zna ni ko su oni, oni se i takodje bave svetom pismom, tako sto postuju ono sto receno u bibliji bez ikona, bez crtanje boga u bilo kakvom obliku... mada nije mi jasno uluga ici kucu po kucu da nudis svoje price biblije... Ameri su nam prodali pricu preko Tv-a da su oni sekta a nikad nisu bili ja verujem da nisu “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Причао ми познаник, дошли им људи на врата, по ко зна који пут, представили се... Зимско доба, снег. Изнео његов отац три пецарошке столице на терасу куће, лонче са водом за кафу, мали плински решо... уз речи "Хајде да причамо" а они у џемперчићима. Никада више. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Mom ocu su došle dve babe "svedokinje" na kapiju, on im priđe i kaže im - odlazi od mene sotono...babe se zbuniše, a on im kaže...ma neee, ne govorim ja to vama, već onome koji je u vama ...nikad se više nisu pojavile...dakle, ima više recepata Јадранка-Дервента, ИгорМ, antics and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Ovako nesto je jos efikasnije Караконџула, verum est in beer, Ђуро Станивук and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Sustina toga, niko ne zna ni ko su oni, oni se i takodje bave svetom pismom, tako sto postuju ono sto receno u bibliji bez ikona, bez crtanje boga u bilo kakvom obliku... mada nije mi jasno uluga ici kucu po kucu da nudis svoje price biblije... Ameri su nam prodali pricu preko Tv-a da su oni sekta a nikad nisu bili ja verujem da nisu То је најбројнија и најдисциплинованија секта која је мисионарско-маркетиншки најспремнија. Седиште им је у Бруклину. Имају своју хијерархију прамидално устројену. Христа називају краљем а места окупљања краљевским дворанама. Основани су 1851. год. Оснивач је био Чарлс Тејз Расел. Имали су више назива али су од 1931. јеховини сведоци. Имају часописе "кула стражара" и "пробудите се". У тим часописима се види како лепо осликавају пределе па често и Бога (седокоси старац са брадом... или слично, имао см прилике да видим). Кажу за мисионаре да имају "скрушену супериорност" али и "психолошку гордост". Учење Јеховиних сведока је мешавина свих јереси осуђених на свих 7 васељенских сабора. Ако се присетимо шта је црква, ко ју је основао, ко чини тело цркве и тд. јасно се види. Volim_Sina_Bozjeg and Partibrejkers је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Има их и код нас. Имала сам прилику да се сусретнем са њима и јако су пријатни људи (али то им је елем дужност, да буду пријатни). Никад нисам улазила у расправе са њима или нека убјеђивања..........културно их саслушам и још културније им се захвалим и кажем да нисам заинтересована! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Ima onaj vic, kada tip pozove Jehovine svjedoke da uđu i sjednu, i pita ih, hajde recite što imate. ovi se zbunjeno pogledaju i kažu, dovde još nijesmo stigli :.mislise. ИгорМ, Караконџула and Dragi је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Bravo , Avocado , za video . Baš volim komediju Dilana Morana , a "Black books" su zaista sjajne . "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Ја се потпуно слажем са тобом. А Амери нам само подваљују да би се ми Хришћани делили, пошто не желе да будемо сви заједно. Мислим, не разумем људе који наседају на америчке приче да су они секташи. Волео би да ми више кажеш нешто о томе. Колико си дуго у контакту са њима? Како ти се све то чини? Nemam nikakav kontak sa nima, no ja kao svi ostali sam ih posmatrao kao sekta, ljudi koji vrse zrtvovanje mladih devojaka i zena itd misleo sam da su negativni ljudi. Jer mi prodata bila prica da su negativ i trebamo da ih izbegavamo. jednostavno kad cujem JAHOVI sveodoci jednostavno postanem agresija i ne zelim da cujem za nih... no dok ne prelistas internet i povezes bibliju sutina nista nije lose.. jhve jahove ili jahovih je sutina bozije ime najpreciznije "Boziji svedoci" eto nesto iz vikipedije za nih http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%88%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D1%86%D0%B8 za mene sve sto nije povezano za boga i bibliju za mene je sekta. ja sam jedino povezan za "sveto pismo" “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Проблем са учењем јеховиних сведока је између осталих и тај што су толико далеко отишли од хришћанског учења да су чак и Свето Писмо "преправили" и често цитати које они наводе су и непотпуни јер им неодговара за њихову "проповед". Ево неких конкретних тема: 1. Не постоји Свети Дух него "сила Божија" (противно светом писму) 2. Исус није једнобитан са Богом, пре свог живота на земљи био је духовно створење на небу (противно светом писму) 3.Исус није разапет на крсту већ је био обешен, те не поштују крст (противно светом писму, погледај апостола Петра, говори обешен или окачен на дрвету, касније опет говори закован на крсту... Нарочити доказ је јеванђелиста Јован који је био под крстом гледајући Исуса...) 3.Не славе празнике (иако још у старом завету постоји тема о празновању...) 4.Христову мајку не сматрају Богородицом 5.За њих душа није никаква духовна суштина,различита од тела нити надживљава тело. За њих је тело носилац живота а душа у крви, те се противе и трансфузији... 6.За њих су молитве слободни лични разговори са Богом 7. "Крштење" врше потапањем у воду 8.Стално говоре о апокалиптичном времену 8. Пронашли су се у причи да Библија говори о заједници свих народа без обзира на веру и нацију...циљ остварења међународног братства новог света 9. Након Христовог васкрснућа ће се спасити само 144000 људи а остали ће бити побијени... 10. Други долазак Христа су најављивали неколико пута говорећи како су Богом надахнути.... ето доказа да немју Бога Доста говори о њима као тоталитарној секти Овде је одлична тема на форуму са више детаља,одговора и конкретних заблуда: Јеховини сведоци Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Дабижљевић Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Наш црквењак јих се решио тако што их је позвао у кућу, и то једног од оних на ''вишој'' позицији, па му дочекавши га, хтео да целива руку. Каже да су побегли ко зечеви, јербо, не подносе љубав никако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука