Milan Nikolic Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Ти кажеш да време није постојало пре пада. У томе је проблем. Творевину не можеш да замислиш без времена. Разумеш ли то? Творевина није почела падом. Првобитни почетак није пало стање. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Ти кажеш да време није постојало пре пада. У томе је проблем. Творевину не можеш да замислиш без времена. Разумеш ли то? Творевина није почела падом. Првобитни почетак није пало стање. Analogno tome Трава нема душу да би је могао убити. Jasno... (izvinite, nisam mogla da odolim ) ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Ти кажеш да време није постојало пре пада. У томе је проблем. Творевину не можеш да замислиш без времена. Разумеш ли то? Творевина није почела падом. Првобитни почетак није пало стање. Pad se ne dešava u vremenu. Moraš odnekle pasti. Ako govorimo o otpadanju od Boga, Bog nije u vremenu. Ako si otpao to znači da si prije toga bio sa Bogom, dakle nijesi bio u vremenu. Posle pada jesi u vremenu. Ne možeš držati predstavu Boga kao stalažu gdje ti možeš da odlažeš svoje misli, On je neuhvatljiv i neshvatljiv, aman. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 „Прва гласи: Рађајте се и множите се, и напуните земљу, и владајте њоме; и будите господари од риба морских и од птица небеских и од свега звериња што се миче по земљи. А друга заповест гласи: С дрвета од познања добра и зла, с њега не једи, јер у који дан окусиш с њега, умријећеш. 4. Ове заповести не издаје тело телу, нити тело духу, нити дух телу, него дух духу, или духовно биће духовном бићу. А то значи, да обе ове заповести имају духовно морални значај. Заповест о рађању и множењу односи се на духовно рађање и множење, које се на плану физичком символише и изражава телесним рађањем и множењем. Заповест ова дакле означава не физички закон него морални. 5. Као да Створитељ каже: Ја сам ставио у вас свој дух животни као семе. Потрудите се, да то семе донесе род духовни и многи. Нека узрасте у вама дух истине и нека испуни сву земљу тела вашега, тако да цело тело ваше постане духовно, и да урасли дух у вама покрије сву земљу и завлада њоме. Када се у вама изврши потпуно духовно рођење и када се моји духовни таленти у вама умноже и увеличају до савршенства, онда ћете ви бити богови над земљом као што сам Ја Бог над вама. 6. Тако рођени и увеличани ви ћете бити господари над рибама и птицама и свим зверињем на земљи. Јер ће вам се дати познање, да познајете духовни смисао свега тога, и да можете читати истину у тим символима истине, и вечну стварност у временим сликама и приликама њеним. То јест, знаћете стварни смисао свих твари око себе, и кроз то знање и познање владаћете над свим. Јер се правом знању даје господарство и власт.“ Св. Николај Велимировић, Номологија Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Pa lijepo, i da jedeš zelje, moraš ga ubrati, dakle prekidaš mu život. A kako bi inače objasnio kada se kaže jer kad god jedete ovaj hljeb i pijete ovu čašu smrt Gospodnju objavljujete. Objavljujemo smrt koja je pobedjena! za drugu od Hrista ne znam. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Objavljujemo smrt koja je pobedjena! za drugu od Hrista ne znam. Ne bi trebalo preskakati korake. Kaže se smrt Gospodnja, objavljujemo prvo da je Gospod umro na krstu, zatim da to nije kraj "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Ne bi trebalo preskakati korake. Kaže se smrt Gospodnja, objavljujemo prvo da je Gospod umro na krstu, zatim da to nije kraj Hristos nije smrtan kao mi, jer ima dve nedeljive prirode i mi objavljujemo smrt Gospodnju (a ne našu)koja ima nedeljivo besmrtnu prirodu,tako da nema tu nikakvih koraka. Uzimati samo jednu prirodu to više nije smrt Gospodnja,kako čini mi se ti insistiraš na prvom koraku Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Hristos nije smrtan kao mi, jer ima dve nedeljive prirode i mi objavljujemo smrt Gospodnju (a ne našu)koja ima nedeljivo besmrtnu prirodu,tako da nema tu nikakvih koraka. Uzimati samo jednu prirodu to više nije smrt Gospodnja,kako čini mi se ti insistiraš na prvom koraku Mislim da tu leži osnovna pogreška, jer ovim odjeljujete Boga od ljudi a to je Gospod došao da ispravi. Isti Gospod citira proroka i cara Davida, gdje kaže rekoh vam Bogovi ste. Kako sam prije rekao, smrt nije umiranje tijela, jer tijelo i nije ni stvoreno da bi bilo vječno, ono je prolazno, što`no kažu, po difoltu. Prava smrt je odvojenost od Boga, e tu leži Gospodnji kec iz rukava, ako se razumijemo. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Mislim da tu leži osnovna pogreška, jer ovim odjeljujete Boga od ljudi Ne odeljujemo Bogočoveka od ljudi nego baš naprotiv Hristos nije samo čovek no je nedeljivo i Bog (i po blagodati je nedeljiv i od nas),što daje rečima: objavljujete smrt Gospodnju jednu drugu dimenziju u odnosu na smrtnost koja je čoveku bila poznata i od tad je takvu spominjemo. Pre Hrista takve smrti nije bilo. Koraci za Hristovu smrt ne postoje, jer će biti ona pobedjena i pre raspeća na Krst. (u Bogočoveku je pobedjena) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Pre Hrista takve smrti nije bilo. Koraci za Hristovu smrt ne postoje, jer će biti ona pobedjena i pre raspeća na Krst. (u Bogočoveku je pobedjena) Time se opominjemo da smo po blagodati dobili Hristovu smrt koja je i pre telesnog kraja bila pobedjena.(a to nama treba i time se opominjemo...što reče starac: Hristos vaskrese radosti moja smrt ne postoji.) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 ja ne vjerujem u ovo sto milan Nikolic propagira,da je veliki prasak posljedica pada,ne vjerujem uopste u veliki prasak i ne vjerujem uopste u hipoteze porijekla vrsta,vjerujem u mehanizme evolucije i sa tim nemam problem,ali po meni u TE im je data prenaglasena uloga... Bog nam je lijepo i nedvosmisleno porucio knjigom postanja da je posebno stvorio zivotinje posebno covjeka,ja ne vidim kojom simbolikom bi se to moglo ponistiti,ali zaista,mislim kad dodjemo pred Boga sama pomisao da smo vjerovali ljudskim hipotezama a ne direktno bozijoj rjeci nama upucenoj ce nam izazivati odredjeni oganj u dusi,ima da se pojedemo od muke zbog svoje zasljepljenosti,ovo je moja pretpostavka,mozda je i malo preuvelicana... Sto se tice plasenja ljudi sa Bogom to je veliki problem za te koji to rade,posebno katolici su jako strogi mada i kod nas toga ima,nije Bog zvijer,ne vjerujem u pogresnu savjest,jer nam je ona od Boga ,sve sto nije po njoj je nas problem,a ne sto nam drugi naturaju da su nasi problemi,to se isto odnosi i ovo sa polnim odnosima,tako ja gledam na te stvari Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 a to je taj moralizam kao jeres i greh,nije moralizam ako imas moral kao vrhovno nacelo u glavi ,vec upravo ovo da drugima naturas neki svoj moral i plasis druge a pritom ti taj tvoj moral mozda izgradjen na osnovama licemjerja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Hristos nije smrtan kao mi, jer ima dve nedeljive prirode Je li Gospod umro na krstu? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Je li Gospod umro na krstu? Kako gledati samo jednu prirodu besmrtnoga Hrista? Umro je naravno ali nije prema besmrtnosti tek tada učinio korak. Kad jasno govorimo o smrti Gospodnjoj ne opominjujemo se našom smrtnošću nego Hristovom smrti koja je u Njegovoj vlasti, jer u Hristu postoji i neprekidno Božanstvo. (nema po prirodi u nama Božanstva već je to delo blagodati) Kod smrti Gospodnje treba imati u vidu obe prirode. Jedini Bogočovek ne mora imati nekog kako bi pobedio smrt dok to sa ljudima nije slučaj, pa se u tom pravcu i opominjemo Gospodnjoj smrti. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Ček je li samo malo umro, ili je umro? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука