Jump to content

Полни однос пре првог греха Адама и Ева

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ček je li samo malo umro, ili je umro?

Može da umre za nas kako hoće ali je jedini koji ju je pobedio(ima vlast i pre smrti) tako da se njome opominjemo a ne našom. Sad može i rakica posle posta :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Adam razgovara sa Bogom:

Adam: Hvala ti Bože što si stvorio Evu.

.

Predivna je, zlatna kosa, oči boje mora...

Samo ne mogu da shvatim zašto si je stvorio toliko lepom?

Bog:Pa zato Adame da bi je ti mogao voleti.

Adam: Hvala ti Bože, stvarno sam zaljubljen.

Samo me još interesuje Bože zašto je malo priglupa?

Bog: Pa zato da bi tebe mogla voleti Adame. :.mislise.  :D

Praštajte :)))

www.misionar.com
Hrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.
Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi!

Подели на овим сајтовима

Прва гласи: Рађајте се и множите се, и напуните земљу, и владајте њоме; и будите господари од риба морских и од птица небеских и од свега звериња што се миче по земљи. А друга заповест гласи: С дрвета од познања добра и зла, с њега не једи, јер у који дан окусиш с њега, умријећеш.

4. Ове заповести не издаје тело телу, нити тело духу, нити дух телу, него дух духу, или духовно биће духовном бићу. А то значи, да обе ове заповести имају духовно морални значај. Заповест о рађању и множењу односи се на духовно рађање и множење, које се на плану физичком символише и изражава телесним рађањем и множењем. Заповест ова дакле означава не физички закон него морални.

5. Као да Створитељ каже: Ја сам ставио у вас свој дух животни као семе. Потрудите се, да то семе донесе род духовни и многи. Нека узрасте у вама дух истине и нека испуни сву земљу тела вашега, тако да цело тело ваше постане духовно, и да урасли дух у вама покрије сву земљу и завлада њоме. Када се у вама изврши потпуно духовно рођење и када се моји духовни таленти у вама умноже и увеличају до савршенства, онда ћете ви бити богови над земљом као што сам Ја Бог над вама.

6. Тако рођени и увеличани ви ћете бити господари над рибама и птицама и свим зверињем на земљи. Јер ће вам се дати познање, да познајете духовни смисао свега тога, и да можете читати истину у тим символима истине, и вечну стварност у временим сликама и приликама њеним. То јест, знаћете стварни смисао свих твари око себе, и кроз то знање и познање владаћете над свим. Јер се правом знању даје господарство и власт.

Св. Николај Велимировић, Номологија

Добро. А зашто Господ каже и животињама да се рађају и множе? Шта то животиње имају да множе? 

По овоме што пише, ми сами, данас, смо последица греха, проклетства. По овоме, сам брак није светиња већ проклетство јер је потекло од греха. 

И овде пише: Рађајте се и множите. Он не каже њима: Множите то у себи, већ множите се у смислу да умножавају свој род, људски род. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...