Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Ček je li samo malo umro, ili je umro? Može da umre za nas kako hoće ali je jedini koji ju je pobedio(ima vlast i pre smrti) tako da se njome opominjemo a ne našom. Sad može i rakica posle posta Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 Adam razgovara sa Bogom: Adam: Hvala ti Bože što si stvorio Evu. . Predivna je, zlatna kosa, oči boje mora... Samo ne mogu da shvatim zašto si je stvorio toliko lepom? Bog:Pa zato Adame da bi je ti mogao voleti. Adam: Hvala ti Bože, stvarno sam zaljubljen. Samo me još interesuje Bože zašto je malo priglupa? Bog: Pa zato da bi tebe mogla voleti Adame. :.mislise. Praštajte Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 „Прва гласи: Рађајте се и множите се, и напуните земљу, и владајте њоме; и будите господари од риба морских и од птица небеских и од свега звериња што се миче по земљи. А друга заповест гласи: С дрвета од познања добра и зла, с њега не једи, јер у који дан окусиш с њега, умријећеш. 4. Ове заповести не издаје тело телу, нити тело духу, нити дух телу, него дух духу, или духовно биће духовном бићу. А то значи, да обе ове заповести имају духовно морални значај. Заповест о рађању и множењу односи се на духовно рађање и множење, које се на плану физичком символише и изражава телесним рађањем и множењем. Заповест ова дакле означава не физички закон него морални. 5. Као да Створитељ каже: Ја сам ставио у вас свој дух животни као семе. Потрудите се, да то семе донесе род духовни и многи. Нека узрасте у вама дух истине и нека испуни сву земљу тела вашега, тако да цело тело ваше постане духовно, и да урасли дух у вама покрије сву земљу и завлада њоме. Када се у вама изврши потпуно духовно рођење и када се моји духовни таленти у вама умноже и увеличају до савршенства, онда ћете ви бити богови над земљом као што сам Ја Бог над вама. 6. Тако рођени и увеличани ви ћете бити господари над рибама и птицама и свим зверињем на земљи. Јер ће вам се дати познање, да познајете духовни смисао свега тога, и да можете читати истину у тим символима истине, и вечну стварност у временим сликама и приликама њеним. То јест, знаћете стварни смисао свих твари око себе, и кроз то знање и познање владаћете над свим. Јер се правом знању даје господарство и власт.“ Св. Николај Велимировић, Номологија Добро. А зашто Господ каже и животињама да се рађају и множе? Шта то животиње имају да множе? По овоме што пише, ми сами, данас, смо последица греха, проклетства. По овоме, сам брак није светиња већ проклетство јер је потекло од греха. И овде пише: Рађајте се и множите. Он не каже њима: Множите то у себи, већ множите се у смислу да умножавају свој род, људски род. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука