Млађони Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Може да буде и фино и паметно и вредно колико хоће. Ако се бави друштвеним феноменима а не проучава их него изводи закључке из својих убеђења, онда је надринаучник. Slazem se ja sa tobom. Да је прочитала било шта из политичке теорије или историје или само једну књигу од Бжежинског или Дугина о међународним односима, обрисала би овај текст и схватила колике је глупости овде писала. Pa u ovom tekstu je dosta (po meni ) ubola poentu... zasto uopste ljudi sumnjaju da je sleteno na mesec? Naprimerr.. A uz to racionalni ljudi... ima pregrist dokaza a nijedna razlog da se sumnja... Mada kao sto rekoh obojila ga je u svoje politicko ubedjenje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Pa u ovom tekstu je dosta (po meni ) ubola poentu... zasto uopste ljudi sumnjaju da je sleteno na mesec? Naprimerr.. A uz to racionalni ljudi... ima pregrist dokaza a nijedna razlog da se sumnja... Mada kao sto rekoh obojila ga je u svoje politicko ubedjenje. Не. У овом тексту је пошла од претпоставке да никакве завере нема ни у једном сегменту, нити је икада и било, и да су сви који верују у теорије завере будале којима сад она треба да саопшти зашто наука каже да су они будале. Као што сам рекао, и стојим из а свега што сам рекао, овим је текстом (и читавом серијом претходних које сам прегледао) доказала не само да је надринаучник, него и да је необразована. Raymond Red Reddington and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Cini mi se da je autorka clanica naseg foruma https://www.pouke.org/forum/user/12407-sonja-pavlovic/ Pa ako je neko od forumasa i dalje u kontaktu sa njom mogu je pozvati da prokomentarise sama svoj tekst. Odavno nismo videli dobar fajt. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Cini mi se da je autorka clanica naseg foruma https://www.pouke.org/forum/user/12407-sonja-pavlovic/ Pa ako je neko od forumasa i dalje u kontaktu sa njom mogu je pozvati da prokomentarise sama svoj tekst. Odavno nismo videli dobar fajt. Ja bas i ne uzivam u neravnopravnim fajtovima. Al' ima jedan izuzetak zanovetak kojeg puno volim... ...da fajtam Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Не. У овом тексту је пошла од претпоставке да никакве завере нема ни у једном сегменту, нити је икада и било, и да су сви који верују у теорије завере будале којима сад она треба да саопшти зашто наука каже да су они будале. tako se postavila al izaista teme koje je dotakla, bar vecina, jesu teme cije su "zavere" debelo debunkovane.. i dovoljno je procitati malo sire.. i jedan debunk i shvatiti koliko zaverenici lupaju gluposti. To znash i sam... Medjutim da se "ruzno" postavila.. kako su svi budlae pa ce ona kao psiholog da im to objasni.. jeste. Inace ne bih je nazvao nadri naucnikom.. ne znam njen naucni rad.. ovaj tekst nije naucni rad.... da bi ocenjivali njen naucni rad na osnovu ovoga. Cini mi se da je autorka clanica naseg foruma https://www.pouke.org/forum/user/12407-sonja-pavlovic/ Pa ako je neko od forumasa i dalje u kontaktu sa njom mogu je pozvati da prokomentarise sama svoj tekst. Odavno nismo videli dobar fajt. Ja sam bio pa me obrisala sa fejsa, ili sam ja nju. Ne secam se.... upravo zbog toga stava "nauka ce svima da objasni da su oni budle ukoliko se ne slazu sa mojim pogledom na svet" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 tako se postavila al izaista teme koje je dotakla, bar vecina, jesu teme cije su "zavere" debelo debunkovane.. i dovoljno je procitati malo sire.. i jedan debunk i shvatiti koliko zaverenici lupaju gluposti. To znash i sam... Ма нисам ја говорио о томе да верујем у ванземаљце који нас отимају, него о томе да је она писала о нечему о чему појма нема. Није чак ни фрка да имаш свој став и да га браниш, тешко је немати став у друштвеним феноменима, али јесте фрка кад не знаш и трујеш и друге својим незнањем.У најмању руку не смеш генерализовати, посебно када не знаш ништа о теми о којој пишеш, осим кроз писања неких других. То је приступ који имамо и на нашим факултетима, макар друштвеним, да много људи пише књиге и предаје предмете о којима апсолутно појма немају, зато што су друга или трећа генерација преписивача, и онда беже у неку апстракцију и генерализацију и безгранично и беспотребно филозофирање и теоретисање, само да се не би провалило колико немају појма о темама које обрађују. Млађони and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Ja verujem da su Ameri stavili plasticnu zastavu na mesec, te se onako drzi, jer na mesecu nema vetra jer nema atmosfere Jos sitnim slovima napisano MADE IN CHINA N.Petrovic and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 То је приступ који имамо и на нашим факултетима, макар друштвеним, да много људи пише књиге и предаје предмете о којима апсолутно појма немају, зато што су друга или трећа генерација преписивача, и онда беже у неку апстракцију и генерализацију и безгранично и беспотребно филозофирање и теоретисање, само да се не би провалило колико немају појма о темама које обрађују. Slazem se. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 9 11 je tipican test da li su ljudi u dubokom poricanju ili ne. Ako neko kaze da je zvanicna verzija za 9 11 istina a istrazio je suprotne dokaze onda stvarno nema smisla voditi dalji razgovor. Tu se ne radi ni o kakvim vanzemaljcima i reptilima vec o zdravom razumu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 9 11 je tipican test da li su ljudi u dubokom poricanju ili ne. Ako neko kaze da je zvanicna verzija za 9 11 istina a istrazio je suprotne dokaze onda stvarno nema smisla voditi dalji razgovor. Tu se ne radi ni o kakvim vanzemaljcima i reptilima vec o zdravom razumu. To je bila (i dalje je) veoma providna prevara, a mnogi su naseli. Kakve li ce tek one perfidne prevare biti, to nam samo ostaje da vidimo, i po mogucstvu da prepoznamo... Zanimljiva stvar je, statisticki gledano, ko je naseo na ovu prevaru, evo na ovom forumu svi koji su za EU, i koji bulazne na vec poznat plotski nacin (evolucionisti, "naucnici", matematicari, itd), su naseli, bez izuzetka. Mislim zanimljivo je to kad se posmatra iz fenomenoloskog ugla. Koji su to mehanizmi koji coveku suzavaju svest, mozda je su to neke tipicne frekvencije na kojima svest funkcionise, ne znam... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 9 11 je tipican test da li su ljudi u dubokom poricanju ili ne. Ako neko kaze da je zvanicna verzija za 9 11 istina a istrazio je suprotne dokaze onda stvarno nema smisla voditi dalji razgovor. Tu se ne radi ni o kakvim vanzemaljcima i reptilima vec o zdravom razumu. 9/11 je sigurno avion udario, nikakve rakete, nikakvi eksplozivi itd... Sad dal je tu binladen naredio ili ko je.. to ne znam i to ne ulazim... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 9/11 je sigurno avion udario, nikakve rakete, nikakvi eksplozivi itd... Sad dal je tu binladen naredio ili ko je.. to ne znam i to ne ulazim... A zasto se urusila zgrada br 7? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 @Milosavljevic Treba da ukapiras jednu stvar, Bin Laden je bio glumac aspida, koje mi na forumu zovemo ameri, iako oni to nisu. Sto se tice 9/11 ovo nije tema, a i da ti covek da dokaze, drzo bi se i dalje onoga sto mislis, tako da dzaba... zgrade su skolski srusene. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sonja Pavlovic Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 tako se postavila al izaista teme koje je dotakla, bar vecina, jesu teme cije su "zavere" debelo debunkovane.. i dovoljno je procitati malo sire.. i jedan debunk i shvatiti koliko zaverenici lupaju gluposti. To znash i sam... Medjutim da se "ruzno" postavila.. kako su svi budlae pa ce ona kao psiholog da im to objasni.. jeste. Inace ne bih je nazvao nadri naucnikom.. ne znam njen naucni rad.. ovaj tekst nije naucni rad.... da bi ocenjivali njen naucni rad na osnovu ovoga. Ja sam bio pa me obrisala sa fejsa, ili sam ja nju. Ne secam se.... upravo zbog toga stava "nauka ce svima da objasni da su oni budle ukoliko se ne slazu sa mojim pogledom na svet" Pročitala sam većinu komentara povodom teksta i mislila da se ne oglašavam, ali na ovaj imam potrebu da odgovorim, pošto navodno prenosi direktnu komunikaciju sa mnom. Ne znam da li ste na Fejsbuku pod istim imenom/prezimenom, ali skoro da bih mogla da garantujem da vas nisam blokirala. Imam princip da ne blokiram nikoga zato što nam se mišljenja ne poklapaju. Mogu da blokiram osobu jedino ukoliko vređa (tu mislim na psovke i aposlutno lične diskvalifikacije), i to ne zbog uvreda upućenih meni, nego komentatorima koji imaju poziciju sličnu mojoj. Ko god svrati na moj profil, može da se uveri da zbog prozivki i uvreda upućenih meni ne blokiram ljude. Ne znam zašto ste napisali da ste blokirani zbog neslaganja sa mnom. Kada bih to radila, na mom profilu bi bilo jako malo frendova. Sem toga, način na koji interpretirate razlog međusobne blokade, takođe, nije verovatan. Mene ne zanimaju pitanja na koja postoje gotovi, zacrtani odgovori. Da me takve teme interesuju, verovatno se ne bih bavila psihologijom. U psihologiji, na žalost ili na sreću, konsenzus ne postoji gotovo ni o čemu, tako da ne bih mogla da tvrdim nešto poput onoga što ste mi pripisali. I samo kratko, povodom komentara na tekst o teorijama zavere i tekstove s mog bloga inače. Ako biste ih pažljivije čitali, videli biste da tu gotovo da nema mog ličnog stava. Naravno, selekcija izvora je, takođe, stav, ali se na to odgovara kontraselekcijom, odnosno referencama koje jednako uverljivo, metodološki podjednako rigorozno, tvrde, pokazuju ili dokazuju suprotno od onoga što sledi iz izvora koje sam ja popisala. U komentarima ovde, ja to nisam uspela da pronađem. To, naravno, ne znači da nema naučnika koji drugačije gledaju na pitanje teorija zavere. Interesantno je i da ste tekst razumeli tako da se njime sugeriše da su ljudi koji veruju u teorije zavere budale. To ne samo da ne stoji u tekstu, nego ni ja lično ne mislim tako nešto. U krajnjoj liniji, u samom tekstu se na više mesta navodi da se "konspiracinistički um" ne razlikuje bitno od "prosečnog", pa tako ni mog. Izvinjavam se što sam na kraju bila mnogo duža nego što sam nameravala. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 A sto pises o necemu ako nemas svoj stav? Zasto bih citao sta pojedinci bez stava pisu, onda mogu i copy-paste novine da citam. Ups izvinjavam se, ne zelim neravnopravni fajt evo muzike Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука