Дијана. Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 "Give sorrow words. The grief that does not speak whispers o'er the fraught heart and bids it break." Shakespeare U bolu treba nesrecniku prijatelj, kao bolesniku lekar. Euripid. Prijatelju, jesi li napolju u burnoj noci? Nebo stenje kao u ocajanju. Nocas mi ne dolazi san. Neprestano otvaram kapiju i gledam u mrak, prijatelju moj! Ne mogu ništa da poznam pred sobom; pitam se, gde je put tvoj? Na kojoj obali crne reke, na kojoj dalekoj ivici hučne šume, kroz koji varljivi ponor senke tražiš svoj put k meni, prijatelju moj? Tagore Događa se to u jesenjoj noći kada kestenje pada po asfaltu, i kada se čuju psi u daljini, i kada se u nama tako neobjašnjivo javlja čežnja za nekim ko bi bio dobar, drag, blizak, intiman, naš, kome bismo mogli da pišemo pismo. Ispovedili bi mu sve što je u nama. Pismo bi mu pisali - a njega nema. Miroslav Krleža Neki me od vas smatraju ponosnim i odveć stidljivim da bih primao darove. Odviše ponosan sam, zaista, da bih primao plaću, ali ne i darove. Za ovo vas moram blagosloviti: Mnogo ste davali i ne znajući da uopšte dajete. Džubran keka and JESSY је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 17, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2015 - У смрти нема времена. Отуда ћутање Христа и истинитога Предања о стању умрлих између смрти и [општег] васкрсења, то јест о ономе о чему се неистинито предање радознало пита више него о било чему другоме. - Ужас умирања. Можда, за оне који су изван [Цркве]? Пре две недеље умрла је Мариночка Розеншилд, утопивши се док је спасавала своју децу. Ужас те смрти за нас. А за њу? Можда, радост саможртвовања? Сусрет са Христом Који је рекао: "Нема веће љубави од ове..." (Јн. 15,13). - Шта ишчезава у смрти? Искуство ружноће οвοгα света, зла, пролазности... Шта остаје? Красота света која радује и, истовремено, ожалошћује: "Пољски пут између класја и трава..." "Мир". Онај мир суботњи, у коме се открива пунота и савршенство Творевине. Божији мир. Не мир смрти, већ мир живота у његoeoj пуноти, у његовом вечном имању... "За мене је живот - Христос, а смрт - добитак..." протојереј Александар Шмеман keka, Дијана. and Данче* је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 24, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 24, 2015 @@Ayla ,you know.... Ayla је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Децембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2015 @jessy, вотс вронг ? види... ово је важно ... http://forum.krstarica.com/showthread.php/172851-NAJSLADJE-SLIKE-SVETA/page50 keka and Јелена011 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 24, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 24, 2015 види... jare13.jpgово је важно .. sorry...I don`t agree with you.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2016 Данче* and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 "Jedan dio moga života se završio, a drugi još nije počeo, i nisam nigdje, pa kako da mi se nešto desi na magnovenom preskoku iz onoga što sam bio u ono što još nisam? ...Sve poznato ostalo je na onoj obali: ovde je granica između godina što su prošle i života što me čeka. Zaista malo nosim u novi život. Sve što imam, to je u sjećanju..."(Mesa Selimovic, Tišine) http://49.media.tumblr.com/329d57fdb71212ba7432fcd2be7be734/tumblr_nt0nvi3hrc1thpqhoo1_500.gif JESSY and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Ако сам одшкринуо окна Твоје келије, опрости. Не залазим у туђе тишине, оне залазе у мене. Зато ћутим само, а када проговорим, о горчинама зборим. Очигледно, сасвим неспретно… Ако сам се наднео над Твојим небом, опрости. Не насељавам собом туђу земљу, она насељава мене. Зато шћућурен тихујем на сопственом острву и ма где закорачио обрем се у беспуће и одјек. И залутам. Ако сам у Твоју леју загазио, опрости. Не обделавам туђи врт, он обделава мене. Зато процветам и пелином и божуром а када пркосом замиришем издахнем већ наредног трена. Сведок си. Suncokret54, keka, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Život je čudan, zar ne?U jednom trenutku ti se čini da si sve shvatio ili napokon nešto počneš planirati,obuzme te uzbuđenje i pomisliš da znaš kamo ideš, ali tada odjednom staza skrene,putokazi se pomaknu, vetar promeni smer, sever je iznenada na jugu, zapad na istoku, a ti..Ti si izgubljen.Tako je lako izgubiti put, izgubiti smer.U životu je malo toga sigurno, ali sigurno je da moraš trpeti posledice svojih dela.Stvari, jednostavno, moraju ići svojim tokom. Sesilija Ahern Kaludjerovic Sreten, Данче*, Suncokret54 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 "Nismo mi ti koji govorimo reči.Reči su te koje govore o nama."Ivo Andrić http://4.bp.blogspot.com/-GXDhcqvAHAw/VpuSEEn0jCI/AAAAAAAAK7Y/eyufV81RZN0/s1600/R142.gif JESSY, Kaludjerovic Sreten and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 11, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Господе Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нас! Господе, Ти који са крајева земље сабираш воду у облацима, заустави је заповешћу својом и пошаљи ведрину на земљу. Господе, немој нас савим предати пропасти и глади и погибији, и нека нас силна вода не поплави, него се у гневу опомени милости и, мада нисмо заслужили, сажали се на нас ради доброте своје и као добар помилуј створења своја и дело руку својих и брзо избави од свакога зла. Теби, Богородице, Војвоткињи која се бори за нас, ми, слуге Твоје, узносимо победне захвалне песме јер смо се избавили од зала; но и сада, пошто имаш моћ непобедиву, ослободи нас од свих опасности, да Ти кличемо: радуј се, Невесто неневестна! АлександраВ, Sanja Т. and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 20, 2016 АлександраВ, AnaLaz and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 6, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2016 "Uspomene, bile one radosne, ili gorke, uvek su mučne, barem je tako dok mene; ali i to mučenje je slatko. I kad je srcu teško, kad ga obuzmu bol, tegoba, tuga onda ga uspomene osvežavaju i oživljavaju kao što kapi rose u vlažno veče posle vrelog dana osvežavaju i oživljavaju jadni usahnuli cvet, spržen dnevnom jarom. " Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 10, 2016 Лапис Лазули, Данче* and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана 1234 Написано Мај 10, 2016 Пријави Подели Написано Мај 10, 2016 Човек само срцем добро види JESSY, АлександраВ and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука