Jump to content

Нешто што ми је важно...

JESSY

Препоручена порука

"Give sorrow words. The grief that does not speak whispers o'er the fraught heart and bids it break." Shakespeare

U bolu treba nesrecniku prijatelj, kao bolesniku lekar. Euripid.

Prijatelju, jesi li napolju u burnoj noci? Nebo stenje kao u ocajanju. Nocas mi ne dolazi san. Neprestano otvaram kapiju i gledam u mrak, prijatelju moj! Ne mogu ništa da poznam pred sobom; pitam se, gde je put tvoj? Na kojoj obali crne reke, na kojoj dalekoj ivici hučne šume, kroz koji varljivi ponor senke tražiš svoj put k meni, prijatelju moj? Tagore

Događa se to u jesenjoj noći kada kestenje pada po asfaltu, i kada se  čuju psi u daljini, i kada se u nama tako neobjašnjivo javlja čežnja za nekim ko bi bio dobar, drag, blizak, intiman, naš, kome bismo mogli da  pišemo pismo. Ispovedili bi mu sve što je u nama. Pismo bi mu pisali - a njega nema. Miroslav Krleža

Neki me od vas smatraju ponosnim i odveć stidljivim da bih primao darove.

Odviše ponosan sam, zaista, da bih primao plaću, ali ne i darove.

Za ovo vas moram blagosloviti:

Mnogo ste davali i ne znajući da uopšte dajete. Džubran

Подели на овим сајтовима

• Одговори 502
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

-    У смрти нема времена. Отуда ћутање Христа и истинитога Предања о стању умрлих између смрти и [општег] васкрсења, то јест о ономе о чему се неистинито предање радознало пита више него о било чему другоме.

-    Ужас умирања. Можда, за оне који су изван [Цркве]? Пре две недеље умрла је Мариночка Розеншилд, утопивши се док је спасавала своју децу. Ужас те смрти за нас. А за њу? Можда, радост саможртвовања? Сусрет са Христом Који је рекао: "Нема веће љубави од ове..." (Јн. 15,13).

-    Шта ишчезава у смрти? Искуство ружноће οвοгα света, зла, пролазности... Шта остаје? Красота света која радује и, истовремено, ожалошћује: "Пољски пут између класја и трава..." "Мир". Онај мир суботњи, у коме се открива пунота и савршенство Творевине. Божији мир. Не мир смрти, већ мир живота у његoeoj пуноти, у његовом вечном имању...

"За мене је живот - Христос, а смрт - добитак..."

протојереј Александар Шмеман

Sdrugestrane4.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

@@Ayla ,you know.... :mazenje:

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

види... jare13.jpgово је важно ..

sorry...I don`t agree with you.... :)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

"Jedan dio moga života se završio, a drugi još nije počeo, i nisam nigdje, pa kako da mi se nešto desi na magnovenom preskoku iz onoga što sam bio u ono što još nisam? ...Sve poznato ostalo je na onoj obali: ovde je granica između godina što su prošle i života što me čeka. Zaista malo nosim u novi život. Sve što imam, to je u sjećanju..."
(Mesa Selimovic, Tišine)

tumblr_nt0nvi3hrc1thpqhoo1_500.gif

http://49.media.tumblr.com/329d57fdb71212ba7432fcd2be7be734/tumblr_nt0nvi3hrc1thpqhoo1_500.gif

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Život je čudan, zar ne?
U jednom trenutku ti se čini da si sve shvatio ili napokon nešto počneš planirati,
obuzme te uzbuđenje i pomisliš da znaš kamo ideš, ali tada odjednom staza skrene,
putokazi se pomaknu, vetar promeni smer, sever je iznenada na jugu, zapad na istoku, a ti..
Ti si izgubljen.
Tako je lako izgubiti put, izgubiti smer.
U životu je malo toga sigurno, ali sigurno je da moraš trpeti posledice svojih dela.
Stvari, jednostavno, moraju ići svojim tokom.

Sesilija Ahern

clouds-by-whitney-justesen.jpg?w=490&h=3

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

"Nismo mi ti koji govorimo reči.
Reči su te koje govore o nama."
Ivo Andrić

R142.gif

http://4.bp.blogspot.com/-GXDhcqvAHAw/VpuSEEn0jCI/AAAAAAAAK7Y/eyufV81RZN0/s1600/R142.gif

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
Господе Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нас!

hagia_sophia.jpg

Господе, Ти који са крајева земље сабираш воду у облацима, заустави је заповешћу својом и пошаљи ведрину на земљу. Господе, немој нас савим предати пропасти и глади и погибији, и нека нас силна вода не поплави, него се у гневу опомени милости и, мада нисмо заслужили, сажали се на нас ради доброте своје и као добар помилуј створења своја и дело руку својих и брзо избави од свакога зла.          bogorodica_1.jpg 

Теби, Богородице, Војвоткињи која се бори за нас, ми, слуге Твоје, узносимо победне захвалне песме јер смо се избавили од зала; но и сада, пошто имаш моћ непобедиву, ослободи нас од свих опасности, да Ти кличемо: радуј се, Невесто неневестна!

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

"Uspomene, bile one radosne, ili gorke, uvek su mučne, barem je tako dok mene; ali i to mučenje je slatko. I kad je srcu teško, kad ga obuzmu bol, tegoba, tuga onda ga uspomene osvežavaju i oživljavaju kao što kapi rose u vlažno veče posle vrelog dana osvežavaju i oživljavaju jadni usahnuli cvet, spržen dnevnom jarom. "

uspomene_leto-660x330.jpg 

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

16%2B-%2B1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...