JESSY Написано Јул 3, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 3, 2015 "Корачам у поворци и слушам откуцаје свога ср-ца. Мешају се са јеком црквеног звона из даљине. Какода прихватим судбину која ми је дата... Мој корак је те-жак. Чини ми се да стојим у месту. Време је стало.Слике детињства промичу. Колона људи у цр-ном и ковчег испред мене. Чујем шапат моје мајке: „Неплачи, он само спава.“ Зашто су ме лагали тада?Све је исто овог мајског дана. Сусрет са смрћу јеувек неочекиван. Зар је и љубав немоћна пред њом...Данас знам да овај пут води до коначног одреди-шта. Узалудан је покушај да те пробудим својом поези-јом." Kaludjerovic Sreten and Снежана је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 Molitva je svakako prelijepa, kao i sve druge posvećene Njoj, ali ta ikona opčinjava! Ja sam općinjena njome,a nigdje je ne viđoh u najobičnijoj reprodukciji. Zašto je niko ne slika? Inače ona se nalazi u nekoj crkvi u Jerusalimu. Драшко је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 https://www.facebook.com/389719471163844/photos/a.389737037828754.1073741828.389719471163844/645031448965977/?type=1&theater JESSY and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 Noć nikad ne prestaje, a ima Neko ko briše suze... Драшко and JESSY је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 7, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 7, 2015 Noć i praznina !,,.....Najgori osećaj... Kad ti je nešto potrebno,a to nemaš i ne mozeš imati...Kad si nešto izgubio, a ne možeš ga vratiti... Kad si tužan i ne postoji ništa što bi te moglo oraspoložiti... Kad ti neko nedostaje,a ne možeš ga zagrliti... Kad imaš neku zelju,koja se ne može ispuniti... Kad se pronalaziš u tužnim pesmama i stihovima, a neprestano ih slušaš... Kad imaš toliko toga da kazeš, a to ne znaš kako i kome reći... Kad ti se plače ... a suze ne mogu poteći... Kad .... Снежана, Ненад Р., Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 7, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 7, 2015 SERENADA O zvijezde jasnih noći, budite budne! Mjeseče,laganije sijaj, laganije! Klinčaci, makovi, ruže, sagnite glave!Pustite je da spava, pustite je... Ptice, stišajte se u starom šumarku!Tišino, pjeno koja cjelivaš žale!...Spava!... možda sanja... mene sanja... Pustite je da spava, pustite je...Polakše pirite, klonuli povjetarci!Zalijte je mirisima, preplavite je! Teškim mirisima uvelih magnolija!Pustite je da spava, pustite je...Pretvorite se u kristal, suze noćne,i u drhtavo biserje ovijte je,padajte spokojno iz plavetnih urni!Pustite je da spava, pustite je...Mjeseče, zvijezde bezbrojne, budite budne! Ptice,tišina! Lahori, nosite mirise! Klinčaci, makovi, ruže,sagnite glave!Pustite je da spava, pustite je...ANTONIO FEIJO Дијана. and Драшко је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 11, 2015 Disappointment, defeat, and despair are the tools God uses to show us the way.” ...These things were inevitable on the path to love, and the only way of avoiding .... “Sometimes the best of gods gift's arrive by the shattering of all the window panes.” ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2015 Kaludjerovic Sreten, Драшко, Ненад Р. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2015 Дијана., Kaludjerovic Sreten and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 20, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2015 "U životu svakog od nas, postoje oni neki događaji ... koje pamtimo uprkos vremenu. Ostanu nam urezani u sećanje, njhovi smo ponositi vlasnici, to je naša sigurna luka ... gde uvek možemo da se vratimo. Da uplovimo, jer tamo smo bezbedni. Ta sećanja i sa njima vezana osećanja predstavljaju temelj, nekih budućih događaja, želja i nadanja. Bogat je onaj koji ih je imao ..." Ненад Р., Снежана and Драшко је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 20, 2015 Пријави Подели Написано Јул 20, 2015 JESSY and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 20, 2015 Пријави Подели Написано Јул 20, 2015 look a new day has begun JESSY and Снежана је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 22, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 22, 2015 keka and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 22, 2015 Пријави Подели Написано Јул 22, 2015 Iz Gibranovog Proroka ...Tvoj život, prijatelju moj, jest ostrvo odvojeno od svih drugih ostrva i kontinenata. Bez obzira na to koliko si ladja poslao prema drugim obalama, ili koliko je ladja stiglo do tvojih obala, Ti sam jesi ostrvo odvojeno svojim bolima, povučeno u svojoj sreći i daleko u svom saosjećanju i skriveno u svojim tajnama i zagonetkama. *** Neki me od vas smatraju ponosnim i odveć stidljivim da bih primao darove. Odviše ponosan sam, zaista, da bih primao plaću, ali ne i darove. Za ovo vas moram blagosloviti: Mnogo ste davali i ne znajući da uopšte dajete. *** Kad povjeriš svoju nevolju susjedu, daruješ mu dio svoga srca. Ako je u njega velika duša, zahvaljuje ti; A ako je malena, omalovažava te. *** Kada prijatelja sretnete na putu ili na skupu, neka duh u vama pokrene vaše usne i upravlja vašim jezikom. Neka glas u vašem glasu govori uvu u njegovom uvu. Jer njegova će duša čuvati istinu vašega srca, kao što se pamti ukus vina. Kad se i boja zaboravi, a ni posude više nema. Снежана and JESSY је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 22, 2015 Пријави Подели Написано Јул 22, 2015 Meša Selimović ...Sad sam shvatio: to je prijateljstvo, ljubav prema drugome. Sve drugo može da prevari to ne može. Sve drugo može da izmakne i ostavi nas puste, to ne može, jer zavisi od nas Ne mogu da mu kažem : budi mi prijatelj. Ali mogu da kažem, biću ti prijatelj. Ali, bilo ovako ili onako, u njegovo prijateljstvo nisam mogao sumnjati. Zavolio sam ga, znam po tome što mi je postao potreban, što nisam zamjerio ničemu ma šta da je rekao ili učinio, i što mi je sve njegovo postalo važno. Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge. Pa ipak to činim, makar samo zato da još jednom pomenem čovjeka koji je unio toliko radosti u moj život. Pitao sam ga jednom, kako to da je baš meni poklonio svoje prijateljstvo. Prijateljstvo se ne bira, ono biva ko zna zbog čega kao ljubav... A ništa ja nisam poklonio tebi već sebi... Снежана, Sanja Т. and JESSY је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука