Anika Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 Како је ово лепо... Више од свега што се воли, волим - слободу. Она се састоји у доброти, у нежности, у љубави. А зло, а грубост, а мржња, - то је ропство најгоре врсте. Робујући њима, робује се смрти. А има ли од смрти страшнијег ропства? У такво ропство одводе људи, ти измишљачи и творци зла, грубости и мржње. А мене послали у свет, рекли и прорекли, одредили и предодредили: буди туга и љубав. И ја свим бићем испуњујем своје назначење: тугујем и волим. Тугујем кроз љубав, љубим кроз тугу. И зар могу другачије у свету који је насељен људима? Мој живот је у томе оквиру, у томе раму. Сва сам срце, сва око, сва туга, сва љубав, зато ме потреса страх, онај мили страх, за који зна само - тужна срна... Kaludjerovic Sreten and JESSY је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 9, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2015 памти ово Ј., памти, памти..... - Ништа се са човеком не дешава без Божијег допуштења,и зато сваки хришћанин који жели да следује Господа,пре свега, мора себи поставити за правило: трпети свепатње, телесна страдања,људске увреде и ђаволске клеветеиутолико се пре хришћанин мора наоружати трпељивошћу, јернепријатељ људског рода управо у време патње користи свасредства да би нас бацио у униније да, би нас лишио уздањау Бога. Бог шаље човеку патње ради човековог добра и онајко их претрпи спасава се и добија мученички венац. Претрпии ти, закључује он, мање размишљај о патњи а више се уздају Бога и верују ми,Он ће ти, по Својој доброти, у свему помоћи. Драшко, Снежана, nikolay and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Jessy, zasto si ti uvijek tako tuzna Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Благо онима који плачу, јер ће се утјешити; https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=ijekav&lang2=&book=40&chap=5 JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 Драшко and Dijasporka је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 17, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Срце и вера Може се веровати разумом, али је много веће веровати срцем. Веровати срцемзначи поверовати у оно што нам говори наше срце, у то да оно ка чему стремимо и штожелимо јесте несумњива истина.Наше срце чезне за вечним животом, и ми у њега верујемо, верујемо да онпочиње овде, на земљи и да се наставља након смрти и васкрсења. Разум се испољава урасуђивањима, аргументима, често у веома сложеним, дугачким контемплацијама ума.А срце се изражава на другачији начин. Оно обично не изводи доказе, понекадму чак ни речи нису потребне. Његове одлуке су брзе. Кад је апостол Јован ушао упразан гроб Господњи “видео је и поверовао”.Кад је дошла “п унота времена” Бог је код нас на земљу послао Свог Сина Који јељудима објавио речи љубави о подвигу, о савршенству, о милосрђу, о вечном животу.Јеванђељске речи су блиске нашем срцу. Потребно је само да се срце на њиходазове. И кад се одазове само ће постати судија свих наших поступака.Апостол Јован, знајући ово својство нашег срца каже: “...ако нас осуђује срце,Бог је већи од срца нашег... Ако нас срце наше не осуђује, смјелост имамо пред Богом”(1 Јн. 3, 20-21). ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 19, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 20, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2015 “Dve najlepše na nebu zvezde, nekim poslom sprečene, zamolile su oči njene da umesto njih svetlucaju malo, u sferama njenim, dok se ne vrate.” Драшко је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milena B. Написано Фебруар 20, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2015 JESSY је реаговао/ла на ово 1 Ja zaista nemam mnogo da ti ponudim...par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno ali verno srce...imam i kofer pun ljubavi i dva jastuka, pomalo već stara...ali se još oseća miris mojih snova...nemam ja mnogo na dlanu...par suza i jutarnju rosu kojom budim svoje lice...jedan osmeh i oči pune nade... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 22, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 22, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Драшко је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Март 8, 2015 Пријави Подели Написано Март 8, 2015 Оставши сам, сам на целом свету, у јаком светлу свећа, у најцрњој тами, не олакшавши ништа у себи (људи су однели само моје речи, а жалост ми је остала сва, нетакнута, још црња због изневерене наде да ће се умањити), ударио сам челом у под, и знајући, авај, да је узалудно, у очајању изговорио речи:Наш Боже, тражимо опроштење твоје.Велики наш Боже, не казни нас ако заборавимо или погрешимо.Велики наш Боже, не задужи нас теретом претешким за нас.Велики наш Боже, не обавезуј нас оним што поднети и извршити не можемо.Опрости нам, смилуј се и оснажи нас.Можда је опростио, можда се смиловао, оснажио ме није.У слабости какву никада нисам осетио, заплакао сам као беспомоћно дете. Све што сам знао и мислио, није имало никакава значаја, ноћ је црна и претећа изван ових зидова, свет страшан, а ја мален и слаб. Најбоље би било остати овако на коленима, источити се у сузама, не дићи се више. Знам, не смемо бити слаби и тужни ако смо прави верници, али то знам узалуд. Слаб сам, и тужан, и не мислим да ли сам прави верник или човек изгубљен у глувој самоћи света.А онда је дошла празна тишина. Још је тутњало негде у мени, све даље, још су се чули крици, све слабији. Олуја се избеснила и смирила, сама од себе. Због суза, можда. (Дервиш и смрт) -Меша Селимовић JESSY, Дијана., Снежана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 8, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 8, 2015 @@Дани, сјајно.... Данче* је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Bol je privremen. Može trajati minut, ili sat, ili dan, ili godinu.Ali na kraju će popustiti i nešto drugo će zauzeti njegovo mesto.Međutim, ako odustanem, trajaće zauvek.~ Ralf Valdo Emerson nikolay, Драшко, keka and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 24, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Sakriveni bol - Dobriša Cesarić Neko sa svojim bolom ide Ko s otkritom ranom; svi neka vide. Drugi ga čvrsto u sebi zgnječi I ne da mu prijeći u suze i riječi. Rad'je ga skriva i tvrdo ga zgusne U jednu crtu na kraju usne. Zadršće, zadršće u njoj kadikad, Ali u rijeci se ne javi nikad. Duša ga u se povuče i smjesti Na svoje dno: ko more kamen U njega bačen. More ga prima Dnom, da ga nikad ne izbaci plima. Дијана., Kaludjerovic Sreten, keka and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука