Jump to content

Tragicne sudbine dece

Препоручена порука

Optužili suprugu Vlade Divca da je kolima ubila Luku Jovanovića!

Novosti online | 15. avgust 2014. 00:52 | Komentara: 25

Proneo se glas da je Ana Divac 25. jula na Brankovom mostu ubila Luku Jovanovića, a ona se oglasila rečima da vozi običnog minija i zapitala da li će da se iko bavi onima koji su je nazvali ubicom

Fondacija_Ana-i-Vlade-Divac_07_620x0.jpg

Ana Divac

ANA Divac je danas u javnosti osumnjičena kao neko ko je 25. jula na Brankovom mostu ubio Luku Jovanovića! Tim povodom supruga Vlade Divca oglasila se i na Tviteru, ukazujući na nepravdu i bol koje joj takve optužbe nanose.

Naime, ona je večeras napisala: Ja vozim sivog,običnog minija. Eno mi ga u garaži u zgradi parkiran. A da li će se iko baviti onima koji su me ubicom nazvali? Bilo ko?

Usledili su komentari kojima joj se pruža podrška, ali i Ani predlaže da se obrati pravosudnim organima i tuži one koji su je oѕnačili kao ubicu mladića.

Da podsetimo, Luku je pokosio auto „mini-moris kantrimen“, za čijim je volanom, kako je pokazala dosadašnja istraga bio srpski državljanin. Kako saznajemo, policiji još malo treba da bi se do kraja rasvetlio ovaj slučaj.

U ovom trenutku, ispituje se da li je vlasnik vozila, najverovatnije sa italijanskim tablicama, u trenutku nesreće bio za volanom automobila.

Od italijanske, ali i švajcarske policije zatraženi su podaci o vlasnicima ovog modela automobila, koji vode poreklo iz Srbije. Takođe, zatražene su i informacije o tome da li je neko od vlasnika ovakvih vozila, automobil prodao srpskom državljaninu.

ana.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Otvoreno pisam Snežane Divac

Snežana Divac kaže da tekst u kojem je optužena da je ubica, a koji je objavio "Tabloid", nije samo udar na nju i njenu porodicu, već i na porodicu pokojnog Luke Jovanovića. UNS i NUNS najoštrije osuđuju postupak lista "Tabloid".

U otvorenom pismu Snežana Divac izražava najdublje saučešće porodici Luke Jovanovića i kaže da ne sme ni da zamisli njihov bol i tugu, prenosi Fonet.

"Utoliko više, tekst u Tabloidu da sam ja ubica, nije samo udar na mene i moju porodicu, već i na porodicu pokojnog Luke", naglasila je Snežana Divac.

Prema njenoj oceni, taj tekst je udar i na sve one koji su bili i koji će biti javno optuženi lažnim informacijama, kao i na sve građane, koji svoje mišljenje grade na osnovu neistinitih podataka plasiranih u medijima.

"Ja sam vlasnik običnog 'minija', sa američkim tablicama i ta činjenica je lako proverljiva", ističe Snežana Divac.

Policija je po službenoj dužnosti obavila proveru mog automobila, dodala je Snežana Divac i zahtevala od policije i relevantnih institucija, da sa istom revnošću ispitaju ko stoji iza javno objavljenih neistina, da je ona ubica koji se krije.

Takođe, zahtevam da autori ovog kriminalnog teksta budu najstrože kažnjeni, navodi na kraju otvorenog pisma Snežana Divac.

UNS i NUNS: Ničim potkrepljene spekulacije

Udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje postupak lista "Tabloid" koji na svom internet izdanju, bez navođenja izvora ili dokaza, objavljuje ničim potkrepljene spekulacije o identitetu vozača "mini-moris kantrimena", koji je usmrtio Luku Jovanovića.

Tabloid piše i o navodnoj nameri policije da za dva dana lažno optuži nekog drugog za ovo ubistvo.

U saopštenju UNS-a ukazuje da je redakcija postupila suprotno osnovnim novinarskim pravilima i kada je tobožnju vest objavila bez jasnog navođenja autora.

Objavljivanje neosnovanih optužbi, kleveta i glasina je kršenje Kodeksa novinara Srbije i nespojivo je sa novinarstvom, upozorava UNS.

Javnost ima pravo da zna da je Tabloid list koji serijski krši sve profesionalne standarde i etičke norme novinarskog posla, zaključuje UNS.

Nezavisno udruženje novinara Srbije ocenilo je da je "Tabloid" objavljivanjem, bez ikakvih dokaza i izvora, "opasne spekulacije o identitetu vozača koji je automobilom usmrtio Luku Jovanovića", najgrublje prekršio osnovne profesionalne i etičke standarde novinarstva, kao i mnogo puta do sada.

Ništa manje šokantna je i, takođe, ničim potkrepljena spekulacija "Tabloida" o tome da policija, uz znanje predstavnika najviše izvršne vlasti, priprema lažnu optužnicu kako bi se zataškao identitet pravog krivca, ističe se u saopštenju NUNS, koji izražava zaprepašćenje postupkom "Tabloida".

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/1673297/Otvoreno+pisam+Sne%C5%BEane+Divac.html

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Taj "Tabloid" je inace antirezimski medij koji ne sme da se prodaje na kioscima,npr izbace broj posalju u kioske i odjednom posle pola sata sve rasprodato. To je onaj medij sto je Vucic o njima pricao stalno kako su napisali da se seksualno opstio sa svojim sinom,onda sam ja nasao nekako tu novinu i shvatio da laze i da ipak istinu govore ti koji su u tom mediji bili zgrozeni jer su rekli da to nigde ne pise ni javno,ni tajno,ni prikriveno...medjutim to nije smetalo Vucicu da i dalje o njima prica kako su oni napisali da se on opstio seksualno sa svojim sinom. 100 put ponovljena laz postaje istina.

Ali sta sam hteo reci taj "Nuns" kad je blicova filijala "Alo" inace oba lista su pod vlasnickom strukturom ringiera objavila vest i to na naslovnoj strani da su mnoge VIP licnosti bile pod istragom a koje voze taj mini,izmedju ostalog to je bilo pre 3,4 dana su objavili da najvise sumnje ima na Divcevu zenu,jer su gradjani prijavili da njen mini ima vece ostecenje na desnoj strani vozila onoj istoj koja je ostecena na automobilu ubici,cak su i slikali i objavili na naslovnoj strani sliku ostecenog minija,sa jasnim naznakama da je ona osumnjicena.

Dakle tad taj nuns nije reagovao,niti Divceva zena...a sada reaguju,smesno.

p.s. da ne bude zabune,ne verujem da je ona to uradila,ali mi je cudno da nisu reagovali ni jedni ni drugi kad je mnogo tirazniji list,dnevne novine stavile na naslovnu stranu tako nesto,a reaguju kad jedan tabloid koji postoji samo na internetu i jako malo na kioscima objave 4 recenice o tome.

A opet ne bi me ni cudilo da jeste neko ko se prikriva. Ne zaboravite drzavnog sekretara vlade izvesnog Nedica sina jednog renomiranog advokata,za koga je nekoliko zena potvrdilo da je pokusao da ih seksualno iskoristi,da je vrsio mobing i seksualno ih uznemiravao,cak pre mesec dva dana su u izlasku navijaci ga prebili jer je spopadao i pipkao devojku na silu koja je bila sa njima u drustvu...to nije smetalo da se svaka prica o tome umanji i stopira i da se on stavise promuva na jos bolje i jace mesto,nego sto je bio do tada...ipak je calac dao silne pare u kampanji snsu.

I da ne bude zabune za ovakav tekst ako nije istinit "Tabloid" mora da odgovara ali jednako kako su odgovarali i ostali mediji za slicne stvari.

Подели на овим сајтовима

Uhvatise zlotvora...sramno je samo jedna stvar,a to je da ovaj monstrum moze da odgovara samo i najvise 8 godina,a saucesnici i mnogo manje,po meni ovaj zlocin jeste "manji" od onog monstruma Dragana Djurica,ali je ishod prvo isti,a drugo ponasanje posle dogadjaja i sve ostalo jednako ako ne i gore od ponasanja Dragana Djurica,posto ovaj ocigledno je imao dosta razloga da slavi i proslavlja.  Sramota je samo i zebnja sto ce taj debil dobiti nekih 5 godina i posle 3,4 godine ce biti na slobodi,a saucesnici verovatno ce biti osudjeni na neki mizeriju tipa godinu dana ili jos gore uslovno...oni su takodje sramota za coveka.

Mediji su opet pali na ispiti u svakom smislu,prednjaci "blic" sugave novine sa naslovima " POGLEDAJTE ekskluzivno osumnjiceni voleo nocni provod!" wtf? sta je sledece "POGLEDAJTE osumnjiceni jeo iskljucivo karneksovu jetrenu pastetu!"   Iako sam na nekoliko strana cuo pricu da je vlast izvukla ovog lika kriminalca da odrobija odnekle iako postoji jos znakova pitanja u to ne verujem. 

A i ovo je kul na blicu,policija im dala sliku pod nazivom jbmga ubice,oni to nisu se ni trudili da promene

10626817_10203367783690128_2703212304107

I daj Boze da bi nasli zlotvora,da nije bilo cele halabuke naroda,protesta na mostu,izlaska Lukinog oca na most,daj Boze... Ovo i neka nama bude narodu za nauk,pritisak i samo pritisak.

I posto je u pitanju narko diler,uzorni biznismen suvlasnik restorana eto koliko bi manje ovakvih stvari bilo da policija radi svoj posao i da hapsi dilere i kriminalce sa ulica,ovako je izgradio reputaciju i dozvolio sebi da se mangupira i ubija ljude po ulici.

Luka pocivaj sada u miru.

Подели на овим сајтовима

Znači nije Divčeva žena bila za volanom. I je l' će sad da odgovara neki od naših 'medija' za lupetanje i klevetu?

Подели на овим сајтовима

Znači nije Divčeva žena bila za volanom. I je l' će sad da odgovara neki od naših 'medija' za lupetanje i klevetu?

Оће морген.. неће ни они ни овај шабан.

У европи постоји традиција независности судства.. србија је то схватил да судство треба буде незвисно од закона... шт је ту је..

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ma znam, nego mi ponekad neverovatno da neko može tek tako bilo koga da javno imenuje kao zločinca, bez ikakvih dokaza, bez ikakve odgovornosti; čak i u ovoj ovakvoj Srbiji  :)

A ovog debila ne bi nikada ni pronašli da se nije digla ovolika buka, da ljudi nisu dolazili svakodnevno sa roditeljima na most, pa da neko iz vlasti nije procenio da bi im bilo dobro za rejting ako uspeju da nađu vozača. Ostao bi još jedan od ko zna koliko nerasvetljenih slučajeva gde su 'žestoki momci' malo divljali noću...

Подели на овим сајтовима

А ови шта пишу... :0222_shocked:

http://www.vozd.in.rs/stav_197.html

Jelena bez obzira sto ne verujem u tu teoriju,ali u Srbiji ne bi bilo prvi put da neki kriminalac prihvati neko delo za sebe u zamenu da mu drzava oprosti nesto drugo mozda i teze i umesto pravog krivca kog ne zele da uhite ili pravog krivca kog ne mogu pronaci salju na medije i svuda kriminalca koji prihvata to delo na sebe i on zavrsava iza resetaka,a kroz mesec,dva,tri ko ce se i secati ovog slucaja osim Lukine porodice i prijatelja?

Ne bi bilo prvi put,ali i dalje ne verujem u ovo. Jedino sto mi izaziva sumnju to sto se jos ne zna gde je automobil a imaju saucesnika uhapsenog i sto se ne zna koje je boje automobil...svo vreme je bio crveni,pa crni,sada je bez,nije mi jasno malo to...i takodje mi nije jasno pominje se da je ubica bio pijan,ali opet je toliko bio trezan kad je trebao da bezi od kamera po gradu?! I ne ide mi ako je vec toliki mozak,da zove taksi i da ima jednog sigurnog ocevidca,nekako mi to ne pase sa tako dobrom i uigranom akcijom izbegavanja kamera svuda po gradu i sakrivanja automobila. Takodje mi je cudno i ono ocevidci Lukini prijatelji i policija su tvrdili da ubica nije imao nikoga na suvozacevom mestu,vec samo jednu osobu pozadi,sad ispada da se u tom miniju vozilo sestoro ljudi. To su malo znakovi pitanja ali dobro,valjda ce se razjasniti uskoro.

Подели на овим сајтовима

Ma znam, nego mi ponekad neverovatno da neko može tek tako bilo koga da javno imenuje kao zločinca, bez ikakvih dokaza, bez ikakve odgovornosti; čak i u ovoj ovakvoj Srbiji  :)

Naknada štete je premala... maksimalno oko 11000 EUR... ako si spreman da toliko odvojiš možeš za nekog da napišeš šta hoćeš...

A Tabloid je smeće kojem nema ravnog...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Izvini druze avokado,ali nije tabloid prvi tako nesto objavio. Blic i Alo (ista medijska kuca) su prvi objavili da se sumnja na Snezanu Divac i kao krucijalni dokaz naveli da su gradjani je prijavljivali jer su primetili ostecenje na njenom miniju i to bas sa desne strane,cak su i slike objavljivali.

I to je te tekstove potpisala Ivana Brcan. Kad dakle blic i alo proeugejnato listovi tako nesto objavljuju i to potenciraju par dana to nije strasno.

Подели на овим сајтовима

А ови шта пишу... :0222_shocked:
:0426_feel: :0426_feel: :0426_feel:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Naknada štete je premala... maksimalno oko 11000 EUR... ako si spreman da toliko odvojiš možeš za nekog da napišeš šta hoćeš...

A Tabloid je smeće kojem nema ravnog...

Ја мислим да би ефективно решење било да новинари и уредници морају да плаћају штету а не новинска кућа - уколико је закон д новинска кућа плаћа штету онд и јесте мала.

Дакле опали новинару по џепу 1000 - 2000 евра, па да видим ко ће д се усуди да пише глупости.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...