Odahviing Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Jupiter, dali mogu da te pitam da l isi teista ili ateista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Tvrdnja da covek ima " slobodu " kontradiktira ovo sto si prvo rekao Кондрадикторна је само у твојој глави која не зна основне истине хришћанске вере па тера по некој својој логици за коју си умислио да је "пар екселанс" логика, а у ствари је веома површна. ako jedan entitet ima apsolutnu vlast onda nema nikakve " slobode " drugih entiteta. Svi stvoreni identiteti su podredjeni onom koji ih je stvorio. То што Бог има апсолутну власт над својом творевином, никако не значи, у контексту хришћанске тријадологије, христологије, космологије, сотириологије и осталих одавно богооткривених и дефинисаних учења, да његова бића нису обдарена слободом као онтолошком категоријом која и јесте једини предуслов (заједно са другом категоријом постојања - са љубављу) истинског бићевног трансформисања и узрастања до " у висину раста мере Христове" (Еф.4,13), до обожења - тог централног појма хришћанске вере...без истинске слободе, човек никада не би могао постићи тај циљ. Ко није хришћанин, тешко може то схватити. zuti car, verum est in beer and Mironosica је реаговао/ла на ово 3 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Jupiter, dali mogu da te pitam da l isi teista ili ateista. Nisam teista zato sto nemam verovanje u bogove u koje teisti veruju, a nisam ateista zato sto sebe ne definisem kao neko ko nema ta verovanja. Vidim samo ono sto postoji materijalno i nematerijalno, govorim samo o onom sto postoji materijalno i nematerijalno i bavim se samo onim sto postoji materijalno i nematerijalno. Pasivni sam anarhista, posto znam da covek nema vlast, moc i poglavarstvo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Кондрадикторна је само у твојој глави која не зна основне истине хришћанске вере па тера по некој својој логици за коју си умислио да је "пар екселанс" логика, а у ствари је веома површна. То што Бог има апсолутну власт над својом творевином, никако не значи, у контексту хришћанске тријадологије, христологије, космологије, сотириологије и осталих одавно богооткривених и дефинисаних учења, да његова бића нису обдарена слободом као онтолошком категоријом која и јесте једини предуслов (заједно са другом категоријом постојања - са љубављу) истинског бићевног трансформисања и узрастања до " у висину раста мере Христове", до обожења - тог централног појма хришћанске вере..без истинске слободе, човек никада не би могао постићи тај циљ. Ко није хришћанин, тешко може то схватити. Stvarnost nije " hriscanska istina ", ona oduvek postoji,a ne da je stvarnost pocela da postoji pojavom hriscanstva. Istina je samo jedna i vazi za sve ljude. Ako ti mrzis sve koji nisu hriscani, to je tvoja stvar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Nisam teista zato sto nemam verovanje u bogove u koje teisti veruju, a nisam ateista zato sto sebe ne definisem kao neko ko nema ta verovanja. Nisam hteo da napišem ovo što sledi dok ne čujem ovo, mada sam krenuo već sam odkucao pa stao da prvo postavim pitanje, već imam odgovor spreman, jer sam znao šta ćeš da napišeš. Чудан неки лик...не можеш да га ухватиш ни за главу ни за реп. Из његовог писанија човек може ладно закључити, без неког посебног напора, да је он заступник креационизма који прихвата ТЕ, да је верник који се декларише као атеиста, да је патуљак од два метра и да је чист белац црначког порекла са изразитим азијатским цртама лица...тако ми некако делује на основу свега онога што је написао до сада на овом форуму. Ne imao sam ja druga u školi tako. on je je jedinstven i niko nije kao on. Da pojasnim Ako na pitanje da li veruješ u Boga odgovori sa ne, onda nije ateista, jer nije patetičan da mora da traži grupu ljudi istog razmišljanje i ne svrstava sebe u nikakve kalupe. Znači ne veruje u Boga ali nije ateista. Ako pak odgovori sa da, opet nije ni teista, jer su svi teisti zatucani i prate svoje vođe ne razmišljaju svojom glavom, prate neke šablone itd. Tako da pošto on radi sve suprotno. To je onaj tip "Wana be special", ili ti hipster. I ukratko možeš biti ili ateista ili teista, ili veruješ u nekog boga nebitno kojeg ili da budeš ateista i da neveruješ. zuti car, Solomon Kane and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Nisam teista zato sto nemam verovanje u bogove u koje teisti veruju, a nisam ateista zato sto sebe ne definisem kao neko ko nema ta verovanja. Vidim samo ono sto postoji materijalno i nematerijalno, govorim samo o onom sto postoji materijalno i nematerijalno i bavim se samo onim sto postoji materijalno i nematerijalno. Pasivni sam anarhista, posto znam da covek nema vlast, moc i poglavarstvo. Кажем ја...изразити верник који се инспирише атеизмом, ватрени заступник ТE који се апсолутно слаже са противницима истог, патуљак од два метра и белац црначног порекла са изразитим азијатским цртама лица...мислим...заврте ми се у глави од њега! nana, zuti car and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Jednostavno čovek postaje ateista jer čoveku đavo pravi društvo i tačka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Чудан неки лик...не можеш да га ухватиш ни за главу ни за реп. а мени личи на неког ко се припрема за оно такмичење у ораторству ( и сам је већ предложио некакав дуел.)....Одаберу тему и зацепе свак на своју страну да надговоре "противника". Овде само покушава да нађе полигон за тренинг.... Solomon Kane је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Stvarnost nije " hriscanska istina ", ona oduvek postoji,a ne da je stvarnost pocela da postoji pojavom hriscanstva. Istina je samo jedna i vazi za sve ljude. Ako ti mrzis sve koji nisu hriscani, to je tvoja stvar. 1. Важно је "да је истина само једна" а то је да си ти у "ћорсокаку стварности". 2.Мржња? Па ти ме баш мрзиш када можеш на тај начин да именујеш моје писаније. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 1. Важно је "да је истина само једна" а то је да си ти у "ћорсокаку стварности". 2.Мржња? Па ти ме баш мрзиш када можеш на тај начин да именујеш моје писаније. 1. A ti si " bog " i ne trebas da argumentujes svoje nebulozne komentare o meni. 2. Naravno, selektivna, prema svim nehriscanima, posto samo " hriscani imaju istinu ", niko drugi je nema. Ja tebe ne mrzim i ne govorim neistinu o tvojim recima Zasto ne odgovaras na pitanje " Sta je bilo sa istinom pre hriscana ? " Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Zasto ne odgovaras na pitanje " Sta je bilo sa istinom pre hriscana ? " Путовала је. Истина је била сенка. Сада је икона. Пуноћа ће тек доћи. Истина није никакво "учење", никаква теорија, никакав скуп правила. Истина је Биће. Volim_Sina_Bozjeg, Владан Здравков Меденица, Млађони and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 1. A ti si " bog " i ne trebas da argumentujes svoje nebulozne komentare o meni. 2. Naravno, selektivna, prema svim nehriscanima, posto samo " hriscani imaju istinu ", niko drugi je nema. Ja tebe ne mrzim i ne govorim neistinu o tvojim recima Zasto ne odgovaras na pitanje " Sta je bilo sa istinom pre hriscana ? " 1.Ма јок... далеко сам ја од тога...ја сам будала јер се надгорњавам са тобом. 2. Не смеш себе убрајати у нехришћане...они не примају такву смешу свега и свачега. Истина је личносног карактера. Она се постепено откривала човеку у историји и коначно се открила као једна Личност а не као некакво "посебно учење", у Лику оваплоћеног Бога Сина, Господа Исуса Христа. А Истина ће у свој својој пуноћи бити вечно причасна обоженом човеку у Царству Божијем, у вечној заједници Триипостасног Бога и човека...и ти си као нешто разумео од овога? Ма, важи! Ђуро Станивук, Mironosica, zuti car and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Posto ovde ima osoba koje obozavaju da cepidlace oko pravilnog prevoda jevrejske reci koju je za nas Dura Danicic preveo kao " zlo ", sto je izuzetno klizav teren, postoje u tim istim stihovima nepogresivo objasnjenje. ( koje cu obrazloziti ubrzo ). Sto je i kod engleskih prevoda saroliko, ali jedan od njihovih prevoda koji mozemo opisati kao prilicno uticajan a zove se" King James " i kristalno jasno kaze : " I form the light, and create darkness: I make peace, and create evil: I the Lord do all these things. " " evil " je engleska rec za " zlo ". A ovde lezi " ekser koji zakucava sanduk za sahranu sumnje " i glasi " "Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga; opasah te, premda me ne znaš, Da bi poznali od istoka sunčanog i od zapada da nema drugog osim mene; ja sam Gospod i nema drugog, " Pa ako nema drugoh Kreatora osim Gospoda ( a narvno da nema ) ko je odgovoran za zlo / smrt ? Gospod je apsolutno neodgovoran zato sto nema onoga ko moze da uperi prst u Njega a kamoli da ga optuzi. Bas kao sto je Njegov Sin - Bogocovek Isus Hrist bio apsolutno bez greha iako je svima bio pred ocima, i ljudi su culi reci i videli dela. Jako dobra lekcija o tome je film David-a Cronenberga - eXistenZ ( sa Jude Law i Jenifer Jason Leigh ) u kojem je cilj igre - Pronaci Kreatora igre. Upravo zato nam jedino preostaje da Gospodu budemo zahvalni za nase zivote, posto za zahvaljivanje nekome nije potrebna njegova prisutnost. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Na ovo zaista moze da se odgovori pojmom slobodne volje. Koja je DOGMA. Znaci nije ocigledna, nije stvar iskustva i logike vec je DOGMA. I to centralna dogma za sve monoteisticke religije. Pa kako su ljudi i duhovna bica slobodni oni mogu da cine zlo. A u slobodi odpada kauzalitet. Nema uzroka i posledice. Jer kauzalitet iskljucuje slobodu. Analogno mozemo da pogledamo fiziku pa tu imas klasicnu njutnovsku fiziku koja se bavi uzrocima i posledicama i imamo nivo kvantne mehanike u kojoj pravila prve ne vaze. Ali opet da bi sve ovo "pilo vodu" moraju da se prihvate odredjene dogme. Pa sta bi ostalo od religije kada bi se oduzele dogme??? xD Inace to sto Bog eksplicitno kaze da cini zlo nema dalje price. Nista ne ublazava kada kazete nije zlo nego "nevolja", pa date primer potopa i zasipanja ognjem Sodoma i Gomora!!! Ako bih ja zasuo Las Vegas ognjem da li biste mi rekli da sam ucinio zlo ili da sam im doneo "nevolju" ? Jednostavno nema smisla primenjivati logiku na biblijske tekstove. Nisu to integralne jednacine. jupiter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Solomon Kane and Владан Здравков Меденица је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука