Jump to content

Још мало антитеистичке пропаганде...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kako do sad nist5e shvatili da je jupiter pametniji od svih ovde na forumu i da je njegov nivo razumevanja ne samo hriscanstva nego zivota i stvarnosti uopste na dalekovisem nivou nego kod nas obicnih smrtnika. I kako ne vidite da je coveku tesko , hoce da nas prosvetli , da nas nauci jedinoj istini a mu glupaci niti ga razumemo niti zelimo da se odreknemo svojih glupih verovanja . Ja mnim da coveka treba pustiti da ide svojim putem i onako je suvise "advanced" za nas i da mu vise ne pravimo probleme glupim komentarima i jadnim pokusajima da ga spustimo na nivo nasih jadnih verovanja . Cvrsto verujem da ce on negde naci mesto sa ljudima koji ce ga razumeti i odati mu ocasti koje zasluzuje a mi onda mozemo da se bavimo temom  a ne njegovim propovedima koje niti imaju veze sa temom niti ih razumemo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 124
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Путовала је. Истина је била сенка. Сада је икона. Пуноћа ће тек доћи. Истина није никакво "учење", никаква теорија, никакав скуп правила. Истина је Биће. 

Dokaz da je " istina putovala i bila senka ' ( sta god da to znaci ) je sta ?

Od pojave istine ( reci o onome sto postoji ) se znalo ko govori o onome sto postoji ( istinu ) a ko govori o onome sto ne postoji.

Puno srece kada na sudu gde se dokazuje istina pred sudijom na pitanje sta je istina o bilo kom desavanju Vi pokazete " ikonu ".

Postoje bica koja ne govore istinu. A voleo bih dokaz postojanja bica koje je istina ( sta god da to znaci ).

Istina je rec koja ozivljava bice, daje zivot bicu. ( Jovan 6:63 )

Подели на овим сајтовима

Najvise volim protestante po forumu koji mi citiraju bibliju i time argumentuju neke svoje vidjenje stvari..

Ko da crkva i istina postoje zbog biblije i da su izvedeni iz biblije.. a ne biblija iz njih...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

1.Ма јок... далеко сам ја од тога...ја сам будала јер се надгорњавам са тобом.

2. Не смеш себе убрајати у нехришћане...они не примају такву смешу свега и свачега.

Истина је личносног карактера. Она се постепено откривала човеку у историји и коначно се открила као једна Личност а не као некакво "посебно учење", у Лику оваплоћеног Бога Сина, Господа Исуса Христа. А Истина ће у свој својој пуноћи бити вечно причасна обоженом човеку у Царству Божијем, у вечној заједници Триипостасног Бога и човека...и ти си као нешто разумео од овога? Ма, важи! :)

( Moj imenjak Dinklage je divan covek koji ne mrzi ljude zato sto su fizicki veci od njega, sa njim ti nemas dodirnih tacaka, nije mi jasno zasto se krijes iza njegove slike. )

1. Ne zelim da pokusam ( zato sto je izuzetno tesko ) da osporavam tvoj samoopis, ali se ti ne nadgornjavas samnom posto nisi rekao jednu rec koja je dokazala da ja govorim neistinu.

2. Ja sebe ne ubrajam u " nehriscane ", ja sam obican covek neuzdignut posto sam samo kreacija Bozije Volje, a ne nelogicnosti zvane " slobodna volja ". Mene zanima zasto su hriscani ubedjeni da su " neobicni ljudi ", kada svi hriscani zive i umiru bas kao i svi drugi ljudi.

Istina je rec o onome sto postoji, ona je frekvencija ( simbol, zvuk, misao ) koja opisuje coveka koji se deli samo u dve grupe, covek koji govori istinu, i covek koji govori neistinu.

Ako tvoj um pronadje jednu neistinu koju sam ja ovde rekao,  zasluzujes Nobelovu Nagradu za to i takvo otkrice.

Isus Hristos je bio Gospod Bog posto je 100% predstavljao Duh Boziji - Istinu, svaka rec koju je rekao je bila 100% istina ( koja se naravno nalazila u parabolama , Psalam 78:2 ) ali on nije Otac koji je " veci od svih " i koji ima vece znanje od Sina, kao sto je Sin i rekao " A o danu tom i času niko ne zna, ni anđeli nebeski, do Otac moj sam. "

Istina, Duh Boziji u vecnosti prestaje da postoji, posto su Gospod i Spaseni vecni u novom duhu ( Novo Nebo Nova Zemlja, Isaija 65, stih 17 i dalje )

Gospod Bog je na Krstu morao da zrtvuje Svoj Duh, Svog Jedinorodnog Sina, da bi gresni / smrtni Spaseni mogli da budu stvoreni ( za " 7 dana " odnosno

7000 godina ) i prevedeni u vecan zivot kakav ima Gospod, koji ce uskoro " svoj stan " napraviti medju ljudima, 3 Moj. 26:11 , Otkrivenje 21:3

( bez ovog laznog sarkazma " i ti si nesto od ovoga razumeo " ).

Ako ti mislis da znas sta pise u Pismu, onda to potkrepi stihovima iz Pisma, kao sto ja to radim, nemoj samo pricati da si ti " neko ko zna sta pise u Pismu ".

Na ovo zaista moze da se odgovori pojmom slobodne volje. Koja je DOGMA. Znaci nije ocigledna, nije stvar iskustva i logike vec je DOGMA. I to centralna dogma za sve monoteisticke religije. Pa kako su ljudi i duhovna bica slobodni oni mogu da cine zlo. A u slobodi odpada kauzalitet. Nema uzroka i posledice. Jer kauzalitet iskljucuje slobodu. Analogno mozemo da pogledamo fiziku pa tu imas klasicnu njutnovsku fiziku koja se bavi uzrocima i posledicama i imamo nivo kvantne mehanike u kojoj pravila prve ne vaze.

Ali opet da bi sve ovo "pilo vodu" moraju da se prihvate odredjene dogme. Pa sta bi ostalo od religije kada bi se oduzele dogme??? xD

Inace to sto Bog eksplicitno kaze da cini zlo nema dalje price. Nista ne ublazava kada kazete nije zlo nego "nevolja", pa date primer potopa i zasipanja ognjem Sodoma i Gomora!!! Ako bih ja zasuo Las Vegas ognjem da li biste mi rekli da sam ucinio zlo ili da sam im doneo "nevolju" ?

Jednostavno nema smisla primenjivati logiku na biblijske tekstove. Nisu to integralne jednacine.

Istinu zboris, skidam kapu 8086.gif Retko se vidja ovakav ponos roda svog. Logika je brutalna i gazi sve pred sobom, sto nije logika.

Kako do sad nist5e shvatili da je jupiter pametniji od svih ovde na forumu i da je njegov nivo razumevanja ne samo hriscanstva nego zivota i stvarnosti uopste na dalekovisem nivou nego kod nas obicnih smrtnika. I kako ne vidite da je coveku tesko , hoce da nas prosvetli , da nas nauci jedinoj istini a mu glupaci niti ga razumemo niti zelimo da se odreknemo svojih glupih verovanja . Ja mnim da coveka treba pustiti da ide svojim putem i onako je suvise "advanced" za nas i da mu vise ne pravimo probleme glupim komentarima i jadnim pokusajima da ga spustimo na nivo nasih jadnih verovanja . Cvrsto verujem da ce on negde naci mesto sa ljudima koji ce ga razumeti i odati mu ocasti koje zasluzuje a mi onda mozemo da se bavimo temom  a ne njegovim propovedima koje niti imaju veze sa temom niti ih razumemo.

To je netacno, inteligencija je samo jedan od proizvoda Istine, koja je ovo sto govorim, nisam " pametniji od drugih ". Moja inteligencija nije nista spektakularno, tu nesto malo iznad 140.

Rodjen sam bez mogucnosti verovanja, pa ne mogu da znam tacno kako se oseca osoba koja u sebi ima veru u Oca + Isus + Sveti Duh, pogotovo sto ima preko deset hiljada razlicitih hriscanstava ( nisam siguran koliko ima razlicitih hriscanstava kao Pravoslavlje koja veruju u Sveto Trojstvo )

Bozija je Volja sta ces ti verovati o meni kao licnosti, ako ne mozes da dokazes da ja govorim neistinu, tv oje misljenje o meni je potpuno irelevantno.

Ovde na ovom forumu se osecam kao Isus , dosao sam, govorim istinu, a predstavnici organizovanih religija bacaju kamenje na mene.

Potpuno sam kamenovan od strane onih koji tim kamenjem zamenjuju mogucnost da ospore ono sto govorim, a apsolutno nista od onoga sto kazem nije upereno protiv onih koji me kamenuju.

Рече му Исус: Зато што си ме видио, повјеровао си; блажени који не видјеше а вјероваше.  Јн. 20:29

Apsolutno, blazeni su ( zivi ljudi, a ne fizicki mrtvi ) oni koji citaju o njemu i Duhom Bozijim znaju sta je On rekao. Posto mu je to bila osnovna Misija,

" Ja sam za to rođen, i zato dođoh na svet da svedočim istinu. I svaki koji je od istine sluša glas moj. "

Dok ti recimo slusas i pratis glas Svetog Pavla.

Подели на овим сајтовима

Najvise volim protestante po forumu koji mi citiraju bibliju i time argumentuju neke svoje vidjenje stvari..

Ko da crkva i istina postoje zbog biblije i da su izvedeni iz biblije.. a ne biblija iz njih...

Nisam prepoznao rec protestanata na ovom forumu.  Koji su im nikovi, da popricam malo i sa njihovom " naukom " ?

Подели на овим сајтовима

Jednostavno nema smisla primenjivati logiku na biblijske tekstove. Nisu to integralne jednacine.

Ako se bilo koji tekst cita i tumaci bez logike dobija se pogresno tumacenje. Biblija apsolutno govori istinu, samo je ona skrivena u metaforam i parabolama.

Komentari / tumacenja Pisma koji se zovu " poslanice " i koji su naknadno pripojeni Pismu nisu pisani kao Zakon i Proroci ( sto je poznatije kao " Stari Zavet " )

i rec Hristosa koja je u potpunosti - Stari Zavet. Matej 5:18 " Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanje slovce ili jedna titla iz zakona dok se sve ne izvrši. "

Isus nikome nije rekao da " pisu svoje poslanice " on je svojim ucenicima ( koji su morali da otpadnu / sablazne se od Hristove reci ) rekao da ce na njih sici

Sveti Duh " A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh. "

Sveti Duh ih je vodio u svemu sto su morali da urade i vodio Mateja, Jovana i Petra ( koji je to preneo Marku ) u pisanju jevandjelja. Dok je Luka bio prepisivac pod vodjstvom Svetog Pavla.

Sveto Pismo je u potpunosti kompatibilno svim zakljucivanjima koje je donela ljudska svet od pocetka.

Подели на овим сајтовима

995233_10202870965281627_555228499_n.jpg

ех да сми истражили мајку земљу а потом тражили Бога видели би божије царсто из свемира а посто нисмо још истражили наш свет, неће бити потребно тражити божије још, то јест неће бити дозволено и видливо, тераш инат и Бог тера инат, шта си мислео да можемо бити паметнији од Бога...

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

Ovde na ovom forumu se osecam kao Isus , dosao sam, govorim istinu, a predstavnici organizovanih religija bacaju kamenje na mene.

Pazi samo da se ne preforsiras

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

@@jupiter,

Којој секти припадаш?

Месијански синром је гадна ствар.

И тако дођох до следећег закључка о теби. Или си трол, или секташ. Ајде "Исусе" кажи нам истину о себи.

Подели на овим сајтовима

Zasto mora da pripada nekoj sekti?! Pa kako MP ne pripada nikome, nego je svoj na svome, one man show :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Zasto mora da pripada nekoj sekti?! Pa kako MP ne pripada nikome, nego je svoj na svome, one man show

Мирољуб је такође секташ. Сам себи је гуру и духовник. Има и следбенике... права "мирољубива" секта :) 

Највероватиније и Јупитер има неког ко га је научио овим нехришћанским веровањима. Или не дај Боже оне који га следе у овоме. Шта је то него секташ. Ајде, не мора секташ. Нека је јеретик. Опет му дође на исто.

Подели на овим сајтовима

Ne mora ni sektas ni jeretik, nego neko ko bulazni

Aj sad u fazonu JuPitera, jel Hristos rekao nekome da je jeretik?

e al me nervira ova tastatura, nesto sam slucajno pritiso i sad mi se stranica foruma tu gde pisemo i citamo smanjila, a pozadina ostala ista, sta sad da pritisnem da mi se vrati na normalu?

Подели на овим сајтовима

lol pazi naslov ove teme, ko da je za JuPitera smisljena: https://www.pouke.org/forum/topic/1631-borba-za-prevlast-ja-znam-ti-ne-zna%C5%A1/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...