DYNABLASTER Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Nema veze sa hrišćanstvom? Ah želja pusta! Sigurno nema veze sa Hristom, ali sa zvaničnom crkvom u to doba i te kako ima veze ! To sto kazes je protivrecno. O ateizmu nema sta da se uci, svako moze biti uspesan ateista, dok hriscanstvo treba da se uci(naravno ima i koji su se rodili nauceni). Ako zelis da smisleno pricas na temu hriscanstva moras da izucis sta je zapravo hriscanstvo, u suprotnom ispadas ignorant u oba smisla te reci... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Nema veze sa hrišćanstvom? Ah želja pusta! Sigurno nema veze sa Hristom, ali sa zvaničnom crkvom u to doba i te kako ima veze ! ima sa crkvom ali ne sa crkenim dogmana.. `niti sa crkvenim ucenjem....niti sa crkvom kao zajednico... ima veze jedino mozda sa crkvom kao institucijom...ali ta priroda crkve kao institucije nikad nije bila centar crkve.. niti sustina crkve.. nije crkva sprecavala nikog da se bavi naukom.. motika i volovi su... imam dobar dokumentarac na tu temu...ako te zanima sustina crkve je zajednica... kada neki vladika radi nesto on to ne radi u ime crkve vec u svoje ime, osim ako crkva kao zajednica ne podrzi to.. ako me kapiras.... zato se pravoslavne i katolicke istine (dogmati) donose na saborima na kojima raazni ucestvuju a ne samo crkvena hijerarhija i vlastela... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Kao sto na tarabi pise svasta, tako je i ono bila crkva u vremenu mracnog doba. Hriscanstvo se temelji na Hristovim ucenjima, ni manje ni vise od toga. Cak mislim da nema ateiste koji to ne zna, nego se samo prave nevesti... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 svako moze biti uspesan ateista, Sta uopste znaci uspesan ateista ? Kako nekoga ono sto nije ( nije teista ) i ono sto nema ( verovanje u imaginarne bogove ) cini uspesnim ? Da li ima onih koji toliko ne veruju u deda mraza da ih je to ucinilo veoma uspesnim ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Sta uopste znaci uspesan ateista ? Kako nekoga ono sto nije ( nije teista ) i ono sto nema ( verovanje u imaginarne bogove ) cini uspesnim ? Da li ima onih koji toliko ne veruju u deda mraza da ih je to ucinilo veoma uspesnim ? Pa u tome je i fora reci "uspesan", mislim smejurija je u pitanju, zasto sad da razglabamo o banalnostima? To za deda mraza: http://bs.wikipedia.org/wiki/Sveti_Nikola Da nebuloza bude veca, danas sam pricao sa ateistkinjom koja ide u crkvu, pali svece itd, kaze to radi jer postuje ali ne veruje lol Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Hriscanstvo se temelji na Hristovim ucenjima, ni manje ni vise od toga. Gde mozemo da procitamo kako je Hrist " ucio " druge da je on - Gospod Bog ? Koje to hriscanstvo ima veze sa ovim ucenjem Hrista : " I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan Otac koji je na nebesima. " Niti se zovite Učitelji; jer je u vas jedan učitelj Hristos. A najveći između vas da vam bude sluga. Jer koji se podiže, poniziće se, a koji se ponižuje, podignuće se. " Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Gde mozemo da procitamo kako je Hrist " ucio " druge da je on - Gospod Bog ? Koje to hriscanstvo ima veze sa ovim ucenjem Hrista : " I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan Otac koji je na nebesima. " Niti se zovite Učitelji; jer je u vas jedan učitelj Hristos. A najveći između vas da vam bude sluga. Jer koji se podiže, poniziće se, a koji se ponižuje, podignuće se. " Hrist nije nikoga ucio da je on Gospod Bog, On je Jednorodni Sin Boziji. Sto se tice Oca i Ucitelja jasno ti je da to nisu bukvalne i puke odrednice, nego se zna na sta se misli. A to je hriscanstvo, sad sto se neki pojedinci (samo)uzvisuju to je njihov licni problem. Uzmi blazenopocivseg patrijarha Pavla kao primer hriscanskog zivota i vrlina. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Da nebuloza bude veca, danas sam pricao sa ateistkinjom koja ide u crkvu, pali svece itd, kaze to radi jer postuje ali ne veruje lol možda sam to bila ja? imaš problem sa nama koji ne verujemo u nadprirodna bića, čuda, oca/sina/duha, spasenje, pakao i raj ... a poštujemo veru i rituale svojih predaka? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Hrist nije nikoga ucio da je on Gospod Bog, On je Boziji Sin. Pa naravno da nije, ali hriscanstvo svoje vernike uci da jeste. Ti si rekao " hriscanstvo se temelji na Hristovim ucenjima " Koliko je meni poznato ucenje da je Isus - Gospod Bog je iznedrio Sveti Pavle " Jer, ako priznaješ ustima svojim da je Isus Gospod, i veruješ u srcu svom da Ga Bog podiže iz mrtvih, bićeš spasen. " Sto se tice Oca i Ucitelja jasno ti je da to nisu bukvalne i puke odrednice, nego se zna na sta se misli. Da li bi mogao da mi objasnis na sta je Hristos mislio kada je rekao " nemojte nikoga zvati ocem " ( nije valjda mislio na bioloskog oca ? ) A to je hriscanstvo, sad sto se neki pojedinci (samo)uzvisuju to je njihov licni problem. Uzmi blazenopocivseg patrijarha Pavla kao primer hriscanskog zivota i vrlina. Ja ne govorim nista protiv hriscana, samo pokusavam da ti objasnim da je jedna stvar ono sto je govorio Hristos, a ono sto govore hriscani je druga stvar koju Hristos nije govorio, pocevsi od elementarne stvari ko je za Hristosa - Gospod Bog, a koje za hriscanstvo - Gospod Bog. Ne vidim greh ni u jednom hriscaninu, a narocito u ne tako divnoj osobi kakav je bio pokojni Patrijarh Pavle. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 ....... ima veze jedino mozda sa crkvom kao institucijom...ali ta priroda crkve kao institucije nikad nije bila centar crkve.. niti sustina crkve.. nije crkva sprecavala nikog da se bavi naukom.. da da ... upravo sa crkvom kao institucijom. mada, uopste se ne slažem sa tobom da to nema veze sa "suštinom", niti se slažem da crkva nije sprečavala nikog da se bavi naukom. primera ima dosta, i ulaze u suštinu gluposti tadašnje crkve. a da ne pričam o pogubnoj vezi crkve & države. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 @Ceca nemam problema, samo sam naveo primer paradoksa @JuPiter Vidi po forumu ima sve jasno objasnjeno nana је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 @JuPiter Vidi po forumu ima sve jasno objasnjeno Nigde nikada nisam dobio to objasnjenje i ne verujem da ga ima ovde, ako ti tvrdis da ga ima na tebi je da to dokazes. To i ovako nije za ovu temu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Ja ti kazem da ima, a ti kazes "ne verujem"?! lol Nema ja sta tebi da dokazujem, rekoh ti da ima objasnjeno cak mislim da se jedna citava tema time bavi, i tu su objasnili oni koji mnogo bolje objasnjavaju od mene. Pitaj Milojkova on ce znati najbolje da ti objasni... nana је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Gde mozemo da procitamo kako je Hrist " ucio " druge da je on - Gospod Bog ? Koje to hriscanstvo ima veze sa ovim ucenjem Hrista : " I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan Otac koji je na nebesima. " Niti se zovite Učitelji; jer je u vas jedan učitelj Hristos. A najveći između vas da vam bude sluga. Jer koji se podiže, poniziće se, a koji se ponižuje, podignuće se. " OVo je dobro pitanje, voleo bih da cujem teolosko objasnjenje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Niko još da prokomentariše to da je sama kriva na ovoj slici potpuno proizvoljno nacrtana... RYLAH and feeble је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука