Tumaralo. Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Kao sto rekoh kreacionizam je mnogo blizi naucnom shvatanju ali evolucionizam filozofskom. Religija, bilo koja, ne moze da prezivi filozofski pretres. Nije moguce isvesti do kraja pun kapacitet ljudskog razuma i ostati dogmatski religiozan. Mora negde da se zazmiri na jedno okce ^_^ Inace kreacionizam se ne moze pobiti. Mogu samo da protivpravno zatvore Kent Hovinda ili onog Turcina i da izbegavaju debate kao Ricard Dokins ali pravih argumenata (NAUCNIH) nema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Evo sad videh na YT u recomended, pre tri dana izbačeno: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Kako kakve veze ima? Pa od dobroga drveta radjaju dobri plodovi, a zli plodovi su sa zlog drveta, a po plodovima poznacete drvo. Eugenika je plod evolucionistickih tripova, jesu se Darvin i njegovi rodjaci medjusobno parili... A to... Slažem se. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Kako kakve veze ima? Pa od dobroga drveta radjaju dobri plodovi, a zli plodovi su sa zlog drveta, a po plodovima poznacete drvo. Eugenika je plod evolucionistickih tripova, jesu se Darvin i njegovi rodjaci medjusobno parili... I ne samo to. Staljin ucio bogosloviju procitao "Poreklo vrsta" i postao revolucionar...staradale desetine milona ljudi...Hiterova knjizica odise evolucionizmom, itd itd itd... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Evo sad videh na YT u recomended, pre tri dana izbačeno: Science advocates! LOLOLOLOLOL xDDDDD Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 I ne samo to. Staljin ucio bogosloviju procitao "Poreklo vrsta" i postao revolucionar...staradale desetine milona ljudi...Hiterova knjizica odise evolucionizmom, itd itd itd... Pod Staljinom je TE bila zvanično zabranjena. Za neprihvatanje 'alternativne' genetike (Lisenkoizma) se slalo u Sibir. Tako su stradali neki od najvećih genetičara tog vremena (Nikolaj Vavilov, npr.). Msm, znam da troluješ, nego čisto ako neko naidje i pročita te gluposti, da se ne zbuni... Филозоф је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Pod Staljinom je TE bila zvanično zabranjena. Za neprihvatanje 'alternativne' genetike (Lisenkoizma) se slalo u Sibir. Tako su stradali neki od najvećih genetičara tog vremena (Nikolaj Vavilov, npr.). Msm, znam da troluješ, nego čisto ako neko naidje i pročita te gluposti, da se ne zbuni... Ne trolujem mislio sam da je ovo istina sto sam rekao. Sad si me red pillovao hard core. Da se slalo u Sibir zbog nekih naucnika jbt :/ Daj neku referencu cisto onako... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 pa kažem ti, ti naidi,kako se zove to pleme,porodica gdje je kain otišao i našao sebi ženu su isto bili ljudi kao i on u palom stanju,u bibliji nema napisano odakle oni,ja bi volio da znam odakle su,ali čisto sumnjam da su produkt evolucije...kainu je trebala žena,Bog mu je to omogućio,nešto mi teško vjerovati da je ta njegova žena evoluirala od zmije,mada to oće kod žena,ali u ovom slučaju sumnjam U da,samo kad muskarci nisu od nekog zlocestog stvora :)Ta ti prica ne prolazi nakon Hrista,razgovora sa Samarjankom,Marijom Magdalenom,i drugima ,a pre svega uzdiznajem Presvete Bogorodice iznad Heruvima i Serafima Sto se plemena tice,ocigledno ljudski rod dozivljava pad,i prica ide paralelno sa Adamom i Evom/a kako su ovi nastali,istrazujemo Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Pa i ne mora da te ubedi, to je poenta mojeg posta, teras kako ti srcu drago. Stono kazu na Mrezi: Haters gonna hate! Srcu mi je drago sto je Istinito,istinsko,stvarno,Istina Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Daj neku referencu cisto onako... Ima puno o tome na netu. Evo nešto sažeto (a da nije vikipedija ): http://www.nndb.com/people/828/000050678/ https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 A dotle te pozdravlja riba sa rukama: A di joj je palac?Nesto ga ne vidim. Da li on tek treba da evoluira?Nego ovaj nos me podseca kod kod Pinokija pa ce biti da je laz u pitanju jer cini se da pocinje da raste jako jako najsnaznije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Određeni razvoj živih bića je svakako primetan, ali daleko od toga da sve ide po jednom jedinom zakonu ili na jedan jedini način. Tome je dokaz i to što postoji toliko rupa i teoriji evolucije koju ni najbolji zagovornici TE ne mogu da objasne. Ali, nije problem TE, problem je što većina (da ne kažem svi) teoretičari TE vremenom dođu do dve opasne stvari - jedna je eugenika (što je na najupečatljiviji način doživelo svoj jezivi vrhunac kod Hitlera), druga je ateizam - sad, to i nije neki problem da ne vodi ka moralnom relativizmu - Moral postaje samo jedna od posledica evolucije, neobavezan, čak - po mišljenju mnogih evolucionih teoretičara - hrišćanski moral, ili čak i zdravorazumski moral, da ga tako nazovemo, ne samo da je suprotan "prirodnom" zakonu, već postaje i nemoralan svojim usmerenjem na zaštiti najslabijih. Takav moralni kod, direktno, po njima, ugrožava dobrobit ljudske vrste, jer ne omogućuje napredak time što se ne razmnožavaju samo najsposobniji, već se degradira slabima, bolesnima i nesposobnima. To onda ide i dalje, pa se čovek, jednostavno, svrstava u jednaku razimu sa životinjama, pa se dovodi u pitanje i samo dostojanstvo čoveka, koji više nije Božije stvorenje, već jednostavno, životinja kao i svaka druga. Posledice vidimo: eugenika, eutanazija, pravo na abortus, samostalni izbor kom polu pripadaš, i da li uopšte pripadaš, razaranje braka, porodice, morala. Dovoljno je, dakle, samo malko da se obazremo i vidimo dokle to vodi - eto nam i u našoj kući. Rekao bih da je božanstvo teorije evolucije u stvari trojanski konjić koji nam donosi mnogo opasnije stvari, i daleko veće zlo nego što je sama teorija. A kao i u svakom, rekao bih đavoljem delu, u svakoj njegovoj laži ima i istine. U ostalom, istinu je rekao Adamu i Evi - bićete kao Bog - da, ako prihvatimo jedinstvo sa Ocem, Sinom i Duhom Svetim, a ne kako nam on to predlaže - da sami budemo bogovi koji će odlučivati šta je dobro ili zlo - koji će odlučivati da li su moralni zakoni, naša lična izmišljotina,pa ako jesu, mogu se i menjati u skladu sa sopstvenom samoživošću. Ne mozemo da ne prihvatimo nesto sto je istinito(ne kazem da je to TE,govorim uopste ) samo zato sto to moze biti zloupotrebljeno.Svasta moze biti zloupotrebljeno,videli smo koliko je Hristos bio zloupotrebljen,od toga da je bio raspet na krst,do toga da je razapinjan i u buduce,sto od strane mrzitelja Istine,sto od samih predstavnika crkve,koji su u Njegovo ime svasta radili. Ne zastupam ovim TE,samo kazem da to ne moze biti argument protiv,..i sama sam postavila neko takvo pitanje skoro,pa sam se posle ugrizla za jezik,shvativsi da bas sve moze biti zloupotrebljeno,bas kao i dobro upotrebljeno,ali da to ne moze biti nas orijentir kada trazimo istinu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 A di joj je palac?Nesto ga ne vidim. Da li on tek treba da evoluira?Nego ovaj nos me podseca kod kod Pinokija pa ce biti da je laz u pitanju jer cini se da pocinje da raste jako jako najsnaznije. Kako ne kontas, pa i nosorog je postao od te ribe, multitalentovana je hehe kordun је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Kako ne kontas, pa i nosorog je postao od te ribe, multitalenat je hehe Ah da....boze kak sam tupav. Ovo je zapravo pretecha nosoroga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Ja i ne kažem da je eugenika nauka, već prosto da je rezultat TE, obogaćenom ateizmom i moralnim relativizmom, koju, kako rekoh, zastupaju svi glavni zastupnici TE. Isto koliko je bacanje nuklearnih bombi na ljude direktan rezultat fizike... a bojni otrovi direktan rezultat hemije... so what? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука