Jump to content

Jos nesto o evoluciji

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

Ja sam čuo da je ova knjiga dobra i da dobro objašnjava evoluciju. Jeste od poznatog ateiste, ali kako sam čuo veze sa ateizmom nema, već izključivo o TE tako da Dokins ovo ne piše kao ateista, nego kao biolog. Pa planiram da pročitam.

41WD8H6CQ5L._SY344_PJlook-inside-v2,TopR

a jel ima na velikosrpskom jeziku  da se kupi ?

Подели на овим сајтовима

Ja sam čuo da je ova knjiga dobra i da dobro objašnjava evoluciju. Jeste od poznatog ateiste, ali kako sam čuo veze sa ateizmom nema, već izključivo o TE tako da Dokins ovo ne piše kao ateista, nego kao biolog. Pa planiram da pročitam.

Da da, to ti je bas objektivan covjek  taj Dawkins...

Подели на овим сајтовима

ali zato tamo na sajtu imaju neke rečenice već na početku koje  neki od vas ovdje ko papagaji ponavljaju,što je zabrinjavajuće,treba na onaj sajt staviti neki znak,nije preporučljivo za povodljive ličnosti

Naletela sam na taj sajt,lagan je,ako hoces da iscitavas o TE-je,posebno kao pocetnik,laik,,nije lose...i samo sam cekala da mi ga neko predlozi.Ovde se svi postavljaju kao veliki znalci,a mislim da niko od nas to nije,ipak imamo neke razloge zasto zauzimao odredjeni stav ili naginjemo ka njemu.Naravno da TE-je se ne bavi pocetkom,ali i te kako zadire u istine vere,i nije problem u samoj TE,jel istinita ili ne,mene vise cudi fanatizam kojim neki ljudi zele da je odbnrane(naucni fanatizam), iako ona kosi neke postavke nase vere,koje sam navela,o kojima ne postoji dogmat,ali ako ova prica dobije takav zalet,ne bi me cudilo da ta pitanja postanu dogme.A ako i TE pije vodu,u sta me nisu ubedlil,sto ne znaci da nece,onda postoji objasnjenje,u to sam sigurna,i spokojna.

Подели на овим сајтовима

a jel ima na velikosrpskom jeziku  da se kupi ?
E nisam siguran.
Da da, to ti je bas objektivan covjek  taj Dawkins...

pa jedan je od vodećih ljudi na svetu što se TE tiče, tako da ako nekoga treba da pročitaš vezano za TE i šta je ona zapravo to bi trebao da bude on. 

Подели на овим сајтовима

Naletela sam na taj sajt,lagan je,ako hoces da iscitavas o TE-je,posebno kao pocetnik,laik,,nije lose...i samo sam cekala da mi ga neko predlozi.Ovde se svi postavljaju kao veliki znalci,a mislim da niko od nas to nije,ipak imamo neke razloge zasto zauzimao odredjeni stav ili naginjemo ka njemu.Naravno da TE-je se ne bavi pocetkom,ali i te kako zadire u istine vere,i nije problem u samoj TE,jel istinita ili ne,mene vise cudi fanatizam kojim neki ljudi zele da je odbnrane(naucni fanatizam), iako ona kosi neke postavke nase vere,koje sam navela,o kojima ne postoji dogmat,ali ako ova prica dobije takav zalet,ne bi me cudilo da ta pitanja postanu dogme.A ako i TE pije vodu,u sta me nisu ubedlil,sto ne znaci da nece,onda postoji objasnjenje,u to sam sigurna,i spokojna.

imamo ovdje teologa profesionalca koji vjeruje u TE,a ja ne vjerujem,mene neće uvjeriti,ja nisam ulazio u te filozofske dubine kao ti i nikola,meni to ne treba,ne zato što me ne zanima,nego mislim da nije ni tako bilo,prva stvar Bog je rekao da nas je stvorio na svoju sliku i priliku,imamo sve osobine kao i on samo na nižem stepenu u tom pogledu smo bogatiji i od anđela i sada sa druge strane treba da vjerujem u TE čiji je koncept na slučajnim greškama koje rade u Božiju korist da se iz neke amebe izrodi na kraju bogoliko biće na sliku božiju,ako bi to bilo tačno,onda slučajnosti ne postoje uopšte,već je sve uunapred zacrtano i onda neka to uvrste u TE da slučajnosti nema nego su svi procesi unapred određeni,onda ću vjerovati  i u TE i u šta oćeš,ovako ne vjerujem ,nego me čude ovi pravoslavci koji vjeruju

Подели на овим сајтовима

Ja sam čuo da je ova knjiga dobra i da dobro objašnjava evoluciju. Jeste od poznatog ateiste, ali kako sam čuo veze sa ateizmom nema, već izključivo o TE tako da Dokins ovo ne piše kao ateista, nego kao biolog.

Или не познајеш личност г. Докинса или се правиш Тоша. Код г. Докинса све има везе са атеизмом...атеизам је његова опсесија, његов примарни вредносни критеријум, његов главни покретач и принцип при опсервацији света и човека којим дели "научно од ненаучног", "смислено до бесмисленог" и "паметно од глупог"...он је његов један једини циљ.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

mene vise cudi fanatizam kojim neki ljudi zele da je odbnrane(naucni fanatizam),

Prema naucnim teorijama se treba odnositi kao prema kolacima - konzumirati ih ponekad, pomalo i samo one koji golicaju nepca. Ako recept za kolac nije na aramejskom, koliko je moguce (nazalost, svedoci smo da danasnje vreme forsira neke druge jezike) izbegavati ga (ali paziti da to izbegavanje ne odvuce u gordost, dakle s merom (sredisnji princip, takorekuc apolonski))

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Procitaj, knjiga je odlicna  :)

Подели на овим сајтовима

Prema naucnim teorijama se treba odnositi kao prema kolacima - konzumirati ih ponekad, pomalo i samo one koji golicaju nepca. Ako recept za kolac nije na aramejskom, koliko je moguce (nazalost, svedoci smo da danasnje vreme forsira neke druge jezike) izbegavati ga (ali paziti da to izbegavanje ne odvuce u gordost, dakle s merom (sredisnji princip, takorekuc apolonski))

Znas kako kaze Dostojevski,ako bi morao da bira izmedju istine i Hrista,odabrao bi Hrista.Tako i ja nekako...Otvorena sam prema nauci,ali postoje neke istine,koje su u meni nesalomljive.Ako se neka naucna istina njima protivi,dobro cu je ispitati.Ako do kraj shvatim da je u pravu,ali mora dobro da me ubedi,trazicu dalje,sigurno postoji prostor za sklad,koji ja jos ne poznajem.Ali tu Istinu i te istine koje su u meni postojane,nema toga sto bi moglo pomeriti.Da je Hristos Sin Boziji,da su Adam i Eva konretne osobe,da je smrt nastala zbog zla,i jos po neke...nema makac!

Подели на овим сајтовима

Или не познајеш личност г. Докинса или се правиш Тоша. Код г. Докинса све има везе са атеизмом...атеизам је његова опсесија, његов примарни вредносни критеријум, његов главни покретач и принцип при опсервацији света и човека којим дели "научно од ненаучног", "смислено до бесмисленог" и "паметно од глупог"...он је његов један једини циљ.

E pazi mislim da mu je ovo prva knjiga, koju je napisao, čitao sam po netu kažu ljudi koji su pročitali da se u knjizi nigde ne pominje ateizam

Подели на овим сајтовима

А да сте одмах лепо признали да еволуција не постоји, уштедели бисте себи огроман напор на овој теми...

Blizu sam... :D

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

E pazi mislim da mu je ovo prva knjiga, koju je napisao, čitao sam po netu kažu ljudi koji su pročitali da se u knjizi nigde ne pominje ateizam

И не мора...то уопште не мења чињенице које сам напоменуо.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...